30 ian. 2008

In 2008 salariile profesorilor cresc cu 12,37%, ale sanitarilor cu 11,3%, ale functionarilor cu 10,25%

de D.G. HotNews.ro
Miercuri, 30 ianuarie 2008, 18:02 Actualitate | Esenţial


Guvernul a majorat salariile din invatamant cu 12,37%, pe cele din sistemul sanitar cu 11,3%, iar pe cele ale functionarilor publici cu 10,25%, a declarat, miercuri, ministrul muncii, Paul Pacuraru, dupa sedinta Executivului. Majorarile urmeaza sa fie aplicate in doua etape, in aprilie si octombrie.

Potrivit Memorandumului pentru majorarea salariilor din sistemul bugetar, pentru anul 2008, procentul mediu de crestere a salariilor este de 9,5%, cele mai multe procente obtinand profesorii iar cel mai putin militarii, functionarii din penitenciare si personalul din politie si interne, respectiv 4,04%, relateaza NewsIn.

In 2008, diplomatii nu vor primi nicio majorare salariala, deoarece veniturile acestora au fost majorate in trimestul patru al anului trecut.

Sindicatele care ii reprezinta pe angajatii din sectorul bugetar au inceput, inca de la finele anului trecut, negocierile pentru majorarile salariale din 2008, amenintand cu greva pentru ca dupa mai multe intalniri cu reprezentantii Guvernului, cele doua parti nu au ajuns la o intelegere.

Saptamana trecuta atat premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, declarau ca salariile se vor mari cu un procent format dintr-o singura cifra.

Un comentariu:

  1. "Ia uitaţi ce mândru le zice la Realitatea sindicalistul moroşan Liviu Marian Pop. Care mai e şi blogger"
    http://maramureseni.ablog.ro/2008-01-31/moro-anul-sindicalist-n-studio-la-realitatea-tv.html

    RăspundețiȘtergere

Postări populare