18 iul. 2007

http://www.gandul.info/actual/cele-200-lucrari-identice-corectate-comisia-mec.html?3927;856968

http://www.gandul.info/actual/cele-200-lucrari-identice-corectate-comisia-mec.html?3927;856968

Cele 200 de lucrări cu rezolvări identice de la bacalaureatul la limba şi literatura română ale elevilor din Maramureş vor fi recorectate chiar astăzi. Lucrările elevilor care au comentarii identice cu rezolvările din culegerile de comentarii vor fi recorectate de o comisie specială a Ministerului Educaţiei.

Profesorii din comisie vor verifica şi situaţia şcolară a elevilor pentru a se vedea ce rezultate au avut aceştia în timpul liceului. Zvetlana Preoteasa, secretara de stat pentru învăţământul preuniversitar, a spus că vor fi cinci comisii naţionale, ce vor verifica în acelaşi mod cazurile din mai multe judeţe.În municipiul Bucureşti a fost semnalat un caz similar, în care mai multe lucrări ale elevilor care au susţinut examenul la Liceul „Dimitrie Gusti” aveau comentarii identice cu acelea din culegerile de rezolvări. Deşi, săptămâna trecută, Cristian Alexandrescu ne-a declarat că a făcut o plângere la poliţie pentru anchetarea cazului, ieri ne-a spus că „va face o plângere”.

Zvetlana Preoteasa a mai adăugat că, după terminarea examenului de titularizare al profesorilor, comisiile judeţene de bacalaureat vor desemna profesori care vor recorecta prin sondaj câte 50 de lucrări de la bacalaureat. Rezultatele anchetelor ministeriale nu îi vor afecta pe elevi, dar i-ar putea afecta pe profesorii corectori, dacă MEC va pune în practică prevederile statutului. (E.L.)

Un comentariu:

Postări populare