31 iul. 2007

Cea mai mare pensie din Maramures este de 7.803 lei

In Maramures, pensia cea mai mica este de 5 lei, iar cea mai mare de peste 7.803 de lei, iar aceasta din urma este incasata de o persoana care a lucrat in armata (beneficiaza de alta categorie de pensie) si are cateva luni lucrate in sistemul de stat.

Pensia ”record” vizeaza o categorie speciala de pensionari, cea a magistratilor. Prin comparatie, in sistemul general al pensiilor de stat cuantumul maxim al acestor venituri este de aproape 4 ori mai mic.

Titlu din ziar:
Cea mai mare pensie din Maramures este de 7.803 lei
Este vorba de o persoana care a activat in magistratura
Cea mai mare pensie din Maramures este de 7.803 lei
Este vorba de o persoana care a activat in magistratura

Discrepantele mari dintre cuantumul pensiilor diferitelor categorii de persoane care si-au incetat activitatea la locul de munca nemultumesc lumea. De ce exista categorii privilegiate care primesc pensii de zeci chiar sute de ori mai mari decat majoritatea pensionarilor, in conditiile in care toti primesc pensii din acelasi "cos", fondul asigurarilor sociale de stat? Si mai ales in conditiile in care banii sunt putini, iar pentru cei cu pensii de 2-3 sute lei nu se gasesc resurse pentru a aduce aceste venituri la limita unui trai decent. De ce? Pentru ca la noi totul este posibil si pentru ca unii au mai multe drepturi decat altii. Toti se cearta si vor sa realizeze capital electoral pe aceasta problema, dar nimeni nu este preocupat de soarta unui numar important de persoane nevoite sa traiasca in saracie, dupa zeci de ani de munca.
Si in randul pensionarilor maramureseni diferentele dintre sumele de care beneficiaza aceasta categorie sociala sunt mari. Pensia cea mai mica este de 5 lei. Este o exceptie, mai exact un caz mai putin relevant, deoarece pensia respectiva apartine unei persoane care a lucrat in armata (beneficiaza de alta categorie de pensie) si are cateva luni lucrate in sistemul de stat. In acelasi timp, pensia maxima din Maramures este de 7.803 lei, ne-a informat purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Pensii Maramures, Florin Cuc. Ea vizeaza o categorie speciala de pensionari, cea a magistratilor. Prin comparatie, in sistemul general al pensiilor de stat cuantumul maxim al acestor venituri este de aproape 4 ori mai mic.


Corina S.


Sursa: Informatia zilei de Maramures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare