15 oct. 2013

OMEN 5211 -08.10. 2013 pentru aprobarea Calendarului activităţilor prevăzute în Metodologia privind echivalarea studiilor ECTS/SECT a învăţământului de scurtă durată realizat prin colegiu cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durata de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, aprobată prin OMECTS nr. 5553/2011, sesiunea 2013-2014

ORDIN

7 comentarii:

  1. D-le POP , despre eliberarea atestatelor de recunoastere si echivalare a competentelor profesionale ce ne puteti spune?
    In cazul maistrilor instructori , cu Modulul psihopedagogic, o licenta si master in Stiintele educatiei , nu considerati ca ar fi trebuit sa fie inclusi in Ord. 92, pentru a fi incadrati pe functia de profesor de instruire practica?
    Doresc ,daca se poate , un raspuns , drept pentru care va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  2. dar educatoarele si invatatorii care au facut deja echivalarile cand primesc atestatele?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru echivalarea competentelor, nimic ?
    Invatatorii fara studii superioare sunt exclusi permanent de la formare continua pe fonduri europene - ele se adreseaza prof. pentru inv. primar, se cere licenta .... invatatorul este UN PARIA !
    Inv. au fost exclusi din concursurile pentru metodisti .... DAR NOUA NI S-AU ECHIVALAT !!!! COMPETENTELE !!! Unde ne sunt Atestatele ???
    De ce INVATATORUL ESTE EXCLUS !!!! La invatatori, 1+1 = 2 !!! La prof. pentru inv. primar, cat fac 1+1 =? Raspuns; mult mai mult decat 2. De aceea au salariul mai mare !
    RUSINE ! PENTRU DISCRIMAREA INVATATORILOR FARA STUDII SUPERIOARE !!!
    Nu cred ca acest mesaj va ajunge pe acest blog ! Ca multe altele !

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună ziua , Mentionez ca am terminat Colegiul de institutori cu diploma de absolvire , dar nu am Liceul Pedagogic , pot să-mi depun dosar de echivalare ?

    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. omnule pop,revin la dvs cu o intrebare,deoarece sunteti singurul care inca ne mai asculta.
    .am citit proiectul de metodologie 2013/2014,in cadrul titularizarii cu articolul 253 nu este scris si daca putem beneficia de acest articol si cei care suntem inscrisi la examenul de definitivare in invatamant.anul trecut li s a permis titularizarea si celor care erau inscrisi si urmau sa dea definitivatul in vara 2013,intrebarea este... noi cei care suntem inscrisi la definitivat 2014,vom beneficia de prevederile acestui articol?

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Pop, va rugam ca in metodologia de anul viitor sa aduceti o modificare referitor la intrarea in restrangerea de activitate. Nu este corect sa intre in restrangere doar cei care sunt titulari in doua sau mai multe scoli, ci toti titularii din unitatea respectiva din cadrul aceleiasi discipline. In prezent, cei care sunt titulari doar intr-o sg. scoala stau nepasatori caci sunt nederanjati, iar cei care sunt in mai multe scoli tot timpul isi pregatesc dosare, au activitate , sunt din aceeasi localitate si sunt nevoiti sa plece din cauza acestei legi care este nedreapta cu ei. Va rugam sa se revina la intrarea in restrangere a tuturor cadrelor did. care sunt titulari pe aceeasi disciplina indiferent la cate scoli sunt titulari. Va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca la concursul pentru ocuparea unui post vacantat in timpul anului scolar 2013/2014 se prezinta o persoana care a obtinut la concursul de titularizare din 2013 peste 7, poate ocupa respectivul post fara concurs?
    Mentionez ca pe baza acestei note a fost repartizata la un alt post dar a renuntat la el dupa o luna de zile,
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare