15 sept. 2013

La început de an școlar

Emoţii, dorinţe, speranţe. Acestea sunt trăirile care ne încearcă pe toţi deopotrivă: elevi, părinţi şi dascăli, acum, la începerea noului an şcolar 2013-2014. Dacă adulţii retrăiesc vremurile când mergeau ei la şcoală, iată că a venit rândul copiilor lor să îşi pregătească ghiozdanele şi uniformele.
Nu voi nega şi nici nu voi încerca să ascund faptul că sunt unele probleme cu care se confruntă sistemul de învăţământ. Însă, împreună cu cei avizaţi, treptat, cu siguranţă acestea se vor rezolva.
Acum trebuie să privim cu încredere dorinţa elevilor de a acumula cât mai multe cunoştinţe, de a deveni cei mai buni, ţelul profesorilor de a da societăţii copii, tineri, adolescenţi bine pregătiţi pentru a face faţă oricărei noi provocări.
Totul este posibil prin comunicare, deschidere şi încredere atât din partea dascălilor, cât şi a elevilor şi a părinţilor. Îmi revine onoarea de a ura tuturor succes, bucurii şi satisfacţii, acum, la începerea noului an şcolar.
Cu stimă şi respect,
Senator Liviu Marian Pop

Un comentariu:

  1. Domnule senator,
    Mesajul Dumneavoastra ar fi fost cu adevarat emotionant daca nu ati fi strecurat in el urmatorul pasaj:"Nu voi nega şi nici nu voi încerca să ascund faptul că sunt unele probleme cu care se confruntă sistemul de învăţământ. Însă, împreună cu cei avizaţi, treptat, cu siguranţă acestea se vor rezolva".
    Problemele nu sunt "unele" ci multe si foarte grave.Iar problemele nu se vor rezolva prea curand.Optimismul Dumneavoastră mă miră şi într-o mica masura mă revoltă.Din Palatul Parlamentului altfel se văd lucrurile decât din sala de clasa.Pana mai ieri erati de alta parere.Ce se mai schimba omul...Pacat... Ati fost o personalitate in care cei mai multi dintre noi au crezut cu adevarat ca veti pune umarul la schimbarea in bine a invatamantului romanesc, dar se vede treaba ca, partidul e-n toate.Pacat....Mare pacat

    RăspundețiȘtergere

Postări populare