20 sept. 2013

Când se vor debloca posturile auxiliare şi nedidactice din învăţământ?


În urma întrebării adresată, Ministrului Educației Naționale – Remus Pricopie, prin care au fost solicitate informații referitoare la situaţia deblocării posturilor auxiliare și nedidactice din învățământ, a fost primit următorul raspuns






Întrebarea:

4 comentarii:

  1. Domnule Senator foarte multe invatatoare predau la clasa pregatitoare si la alte clase din lipsa de cadre.Eu predau simultan clasele CP,I,III dimineata si II-IV dupa amiaza.Este o munca titanica,avand
    38 elevi,fiind singurul cadru din scoala.Imi puteti spune cum voi fi platita?Dupa cate stiu nu mai avem voie la cumul.Va rugam sa redeschideti discutia la minister si sa sustineti plata la cumul.Nu este corect sa muncim atat pentru plata cu ora.8 lei pe ora este o jignire adusa cadrelor care muncesc cu atatea clase simultane.Nu avem nici o vina ca se mentin aceste simultane ineficiente,care fac rau copiilor si noua.Multumim anticipat si stiu ca o sa ne ajutati ca de alte multe ori!

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt profesor titular pe un post de limba si literatura romana intr-o scoala din mediul rural, o scoala cu peste 600 de elevi. de cand bibliotecarul scolii a renuntat la post, ma ocup, voluntar, si de biblioteca. in urma demisiei bibliotecarului, postul a ramas blocat si prin urmare si cdi-ul inchis. am ajuns la concluzia ca mi s-ar usura si mie munca (in calitate de profesor de limba romana) ca sa nu mai vorbesc si de celelalte avantaje pentru copii, daca elevii ar beneficia de serviciile bibliotecii noastre, si am intrebat cam care ar fi solutia ca biblioteca sa ramana totusi deschisa. raspunsul a fost ca postul e blocat, deci nu se pot face angajari, pentru ca e post cu norma intreaga nici nu se pot da cateva ore ca suplimentare cuiva si ramane doar varianta ca cineva sa faca munca neplatita pe acest post. prin urmare, are dl ministru dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pricopie, habar n-are! Sa se duca de unde a venit sa lase inv. preuniversitar!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dnul Ministru Pricopie doreste deblocarea posturilor. Insa intre a dori si a putea este o diferenta mare.

    Vom trai si vom vedea.

    Situatia Personalului din invatamant care presteaza alte munci, neplatite, din cauza blocarii posturilor este o chestiune generala si arhicunoscuta.
    Dnul Ministru Pricopie zice ca nu are nici o sesizare in acest sens.
    Ba da, domnule Ministru, sunt sute de sesizari in acest sens, numai se pare ca scrisorile adresate MEN nu sunt citite.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare