21 dec. 2012


Mandatul meu de ministru delegat pentru dialog social în Cabinetul Ponta s-a încheiat. Consider aceste 7 luni de mandat o experienţă inedită, frumoasă, în urma căreia am învăţat şi am înţeles multe lucruri noi.  

Apreciez decizia premierului de a menţine portofoliul dialogului social, absolut necesar în Guvernul oricărei ţări, mai ales în momentele de criză economică, unde dialogul social este singura soluţie a problemelor dintre patronate şi sindicate. Sper ca noul ministru al dialogului social, doamna Doina Pană, să reuşească să ducă mai departe proiectele pe care le-am conceput la nivelul Guvernului, cele legate de modificare a Legii Dialogului Social, dar şi cele privind menţinerea unei relaţii echilibrate între partenerii de dialog social. Îi doresc mult succes şi reuşite şi o asigur de tot suportul meu în acest domeniu esenţial.

Totodată, am considerat că este normal să pot instrumenta procesul cu ANI, care începe în ianuarie, fără a ridica semne de întrebare si fără a aduce prejudicii de imagine noului Guvern al României. Consider înţeleaptă decizia, atât a premierului Victor Ponta cât şi a mea, de a nu mai face parte din noul Executiv şi vă asigur că acest proces va beneficia de o transparenţă totală, cel puţin din punctul meu de vedere.

Aşa cum am mai spus, mişcarea sindicală şi sistemul de învăţământ vor beneficia şi de acum înainte de toată susţinerea mea şi sper ca din postrura de senator să pot adăuga un plus de valoare acestor două domenii atât de necesare unei democraţii autentice.  

                                                             Sărbători Fericite!

Liviu Marian Pop,
Senator 

12 comentarii:

  1. D-le Pop, ce este cu mizeria de ordonanta de urgenta data recent de androneasca prin care invatatorii sunt obligati in decurs de 6 ani sa urmeze Fac. de Stiinte ale Educatiei ? CINE I-A PERMIS SA FURE ATESTATELE PENTRU ECHIVALAREA COMPETENTELOR ??????
    DE CE I-A TRANSFORMAT PE INVATATORI SI EDUCATOARE IN VACA DE MULS PENTRU UNIVERSITATI ????
    A vazut plagiatoarea ca, la nivel de tara, sunt multi invatatori si educatoare fara studii superioare ... si s-a gandit sa-i trimita OBLIGATORIU la studii !!! PE BANII CUI ??????
    RUSINE GUVERNULUI !!!!
    RUSINE USL-ului !!!!
    RUSINE SINDICATELOR !!!!

    Din pacate, am observat ca unele comentarii nu mai apar pe blog-ul d-voastra !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna Lenuta, de ce considerati ca vi s-a furat atestatul pentru echivalarea competentelor? Cu ce drept l-ati fi obtinut? Mie chiar mi-ar fi fost jena sa il accept.Credeti ca eu am avut bani sa merg la facultate la peste 40 ani? Nu, doamna, dar am inteles ca vremurile se schimba si trebuie sa ma adaptez, iar liceul pedagogic nu mai era de ajuns. Nu scrie nicaieri ca o scoala absolvita acum 30 de ani sa mai fie de actualitate. Nu va trimite nimeni in mod "OBLIGATORIU" la studii, aveti posibilitatea de a alege.

      Ștergere
  2. Liviu.
    Sa iti dea Dumnezeu sanatate si putere de munca.

    Sarbatori Fericite.

    Victor

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pt tot ce ati facut pt noi ,educatoarele si invatatorii(ma refer la ordinul 5484), dar prin proaspata ordonanta de urgenta ,nu se mai recunosc competentele si suntem trimise la facultate.Mai are putere sindicatul(ne reprezinta)?

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari,d-le senator!

    Multumim pentru tot ce ai facut in perioada de ministru pentru dialog social si cea in care ai fost interimar la Ministerul Educatiei.
    Sunt convinsa ca vei avea aceiasi pozitie fata de tot ce se va intampla in Senatul Romaniei si ca vei fi sprijinul nostru, a celor din invatamant.

    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  5. prof.Georgeta Stanica22.12.2012, 10:37

    Felicitari si pentru ce a fost si ce ati devenit , ocupand scaunul de senator in Parlamentul Romaniei !
    Craciun fericit si nou an cu realizari si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti si sa nu uitati si de gradatia personalului didactic auxiliar .
    Sarbatori linistite,fericite alaturi de cei dragi dumnaevoatra!
    La multi ani !
    S. Neacsu

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine,dar cu clasa a 9-a cum ramane,caci in Ordonanta de marti apar tot felul de modificari pentru universitari,dar de liceu nu se vorbeste nimic.Ati promis ca ramane la liceu !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ne promiteati domnule ministru, ca prima problema ridicata in Guvern va fi acordarea sporului de doctorat pentru cei ce si-au obtinut titlul dupa anul 2010. Nu v-am auzit mentionand acest lucru nici macar odata. Preferam un esec onest unei promisiuni desarte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumim pentru efortul depus, dar raspundeti-ne, cum ne mai reprezentati pe cei "mici"in sistem:educatorii si invatatotii cu noua si umilitoarea ordonanta de urgenta!!!A fost o lovitura "sub centura".Rusine!Ne facem datoria,dar vad ca nu e suficient:trebuie sa ne dam maruntisul de salar la universitati!Noi v-am apreciat eforturile si cu echivalarea competentelor,care acum probabil nu mai sunt o prioritate.Nu ne uitati !Noi suntem cei care am fost sacrificati in toti anii si sub toate conducerile.Sa aveti parte de liniste, ca noi n-o mai avem!

    RăspundețiȘtergere
  10. D-le Pop, ce ar trebui sa faca o educatoare care are 30 de ani vechime? Sa plateasca unei universitati ca s-o re-formeze in domeniu,sau sa se dea o rectificare la ordonantă si sa se specifice ca se refera la cei tineri din sistem,iar ceilalti sa urmeze cursuri de formare profesionala la CCD? Asteptam si un raspuns de la dv nu doar sa postam noi intre noi pareri. Va multumim ca ne reprezentati si sa aveti parte de sanatate si de o batranete linistita!

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce mai scrieti pe aici? Nu realizati ca nu va raspunde nimeni? Si apoi, nici nu se pun toate comentariile! Rusine!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare