6 dec. 2012

Turismul din Maramureş înseamnă Sighet – Vişeu – Borşa Cicloturismul, la îndemâna tuturor celor care ajung în acest colţ minunat al ţării


Sighetu Marmaţiei, Vişeu, Borşa... Nu putem face turism în zona Maramureşului Voievodal fără să ţinem cont de aceste trei localităţi importante, dar şi de celelalte care aparţin de acestea. Nimic nu se compară cu frumuseţea acestor locuri, cu portul popular, dar mai ales cu bunătatea şi sufletul deschis al oamenilor din judeţul Maramureş. Pentru a atinge acest obiectiv important, primul pas este să ne asigurăm că infrastructura va fi pusă la punct. Podul peste Tisa dar, mai ales tunelul pe sub Gutâi, sunt probleme primordiale, pentru Liviu Marian Pop, candidat în Colegiul 3 Senat.

Unul dintre proiectele pe care actualul ministru delegat pentru dialog social îl susţine, este şi cicloturismul. „Până în primavara anului 2013, Maramuresul va avea noi trasee marcate pentru turismul pe două roţi. Acestea sunt concentrate, în special, pe zonele din Munţii Gutâi şi Munţii Maramureşului. Se vor înfiinţa puncte turistice de informare, dar de acolo, cei interesaţi vor avea posibilitatea să închirieze biciclete. Având în vedere că mulţi turişti îşi doresc să se bucure de o vacanţă de neuitat şi mai ales, să facă şi mişcare, vor putea să se bucure de aceste condiţii şi în Maramureşul Voievodal. În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Centrului Judeţean de Informare Turistică Maramureş, am primit asigurări că acest lucru se va concretiza. Mai mult, turiştii vor avea posibilitatea să închirieze biciclete, li se vor pune la dispoziţie inclusiv echipamentul necesar pentru transportarea acestora pe mijloacele de transport în comun. Nu vor lipsi pachetele turistice care promovează mobilitatea durabilă în zonă”, a declarat demnitarul.

Memorialul Durerii, Cimitirul Vesel din Săpânţa, casele şi bisericile din lemn, bine conservate, meşteşugurile din zona Maramureşului Voievodal, preparatele culinare bio, poveştile spuse la gura sobei, plimbările cu saniile trase de cai, Viflaimul, mocăniţa, pârtiile de schi, sunt doar o mică parte din ceea ce această zonă a ţării oferă turiştilor. Agroturismul este una dintre cele mai minunate ocazii prin care cei care ajung în acest colţ de rai binecuvântat de Dumnezeu pot descoperi cum este să trăieşti departe de grijile zilnice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare