4 dec. 2012

Biletele de odihnă pentru bugetari vor fi reluate din 2013


După un an de muncă, mulţi dintre români îşi fac socotelile pentru a vedea dacă îşi permit să-şi petreacă un concediu într-o staţiune din ţară. Neavând salarii foarte ridicate, una dintre ofertele cele mai la îndemâna bugetarilor erau biletele de odihnă alocate prin casele judeţene de pensii. Însă, în acest an, acestea nu s-au mai acordat. Liviu Marian Pop, candidat pentru Colegiul 3 Senat, susţine că va face demersurile necesare, astfel încât din 2013, programul să fie reluat.

A fost o insultă la adresa bugetarilor derularea acestui program. De fiecare dată, biletele de odihnă pentru bugetari erau alocate după începerea sezonului estival, angajaţii instituţiilor de stat nemaiavând posibilitatea să beneficieze de un sejur de vacanţă încă din prima serie. Aşa se face că, în 2011, la nivelul judeţului Maramureş, din cele 2.040 de bilete alocate, doar 701 au fost vândute. Nu mai discutăm de anul 2012, când vechea guvernare a concluzionat că acest sprijin acordat oamenilor nu mai trebuie să existe. Spre marea nemulţumire a angajaţilor din sistemul sanitar, al celor din administraţiile locale, învăţământ şi alţii au rămas doar cu promisiuni”, susţine Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop.

Nu doar bugetarii au avut de pierdut, ci şi staţiunile turistice. Dezvoltarea turismului în România trebuie să se facă şi prin încurajarea românilor de a cunoaşte cele mai frumoase locuri din ţara noastră. Cu siguranţă, odată cu oferirea celor mai bune condiţii de odihnă şi tratament, străinii îşi vor dori să vadă la faţa locului frumuseţile patriei noastre.

3 comentarii:

  1. Cand ne ve-ti informa si despre ordinul 5553, privind echivalarea studiilor, care trebuia deja terminata la 1. 11. 2012 si vad ca nu doriti sa
    precizati nimic, cu toate ca am facut multe apelari???????????????????. Am 35 ani vechime .

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, nimeni nu spune nimic, dosarele au fost aprobate și stăm și așteptăm...și așteptăm...și nimeni nu ne spune nimic. Imediat începe mișcarea personalului didactic, avem nevoie și de acele puncte care se acordă pentru atestat, și..............

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce spuneti acum, azi, in 21 iunie 2013, despre biletele de odihna pentru bugetari?! Care sunt vestile?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare