31 mai 2011

Gradatiile de merit se acorda cu "dedicatii"

Domnule secretar general Liviu Pop,
sunt un profesor de xxxx de la yyyy, unde sunt si __________. V-am contactat telefonic  si v-am relatat cateva lucruri care se intampla la ISJ _____, iar dumneavoastra m-ati rugat sa va scriu un email in acest sens.
Inainte de a incepe va rog din tot sufletul sa-mi pastrati anonimatul, in demersurile pe care le veti demara in ceea ce priveste tema acestui e-mail, deoarece mi-e frica de repercursiuni si razbunari.

As vrea sa fiu scurt in relatari, desi as avea multe sa va spun legate de acest subiect. Ma voi limita doar la tema acordarii gradatiilor de merit sesiunea 2011, sesiune la care am participat si eu.
Am inteles de  la mai multi colegi profesori ca au sosit la ISJ _____ anul acesta ______ gradatii, dosare pentru acordare s-au depus in jur de ____. In sedinta CA al ISJ ___ s-a hotarat cu majoritate de voturi si un vot impotriva sa nu se respecte metodologia de acordare a gradatiilor de merit in vigoare data prin ordin de ministru, care stipuleaza ca se acorda in procent de 16% din  nr total de cadre didactice/discilina din care se scade nr de gradatii acordate in ultimii 3 ani, ci sa se acorde la 70-75% din cadrele didactice care au depus dosare/ disciplina. Adica de exemplu daca la ______ ar fi depus 10 candidati dosare se acorda gradatie la 7-7,5 persoane in ordine descrescatoare a punctajelor. 

Va dau un exemplu concret la disciplina _______ unde pe intreg judetul sunt aprox _____ cadre didactice, au depus dosarul pt gradatie ____ si s-au acordat ____, iar la _______ unde am depus si eu dosar suntem ____ cadre didactice au depus 9 si s-au acordat 6, iar la _____ unde sunt in jur de ____ cadre didactice au depus dosarul 22 si s-au acordat 14.(matematic nu iese 70-75% din exemplele de mai sus, dar...) Vreau sa va spun ca s-au dat gradatii la unele persoane cu 30 si  ceva puncte si eu de exemplu cu 78 nu am luat.
Am aflat pe surse ca asa le-a impus d. inspector general membrilor CA, si asa au votat majoritatea. Mi se pare un lucru incorect si imoral, un abuz grav din partea  d. general.
Desigur am facut si contestatie, contestatie la care nu am primit raspuns, ci doar mi s-a relatat verbal ca daca nu ma regasesc pe tabelul final, contestatia nu s-a admis.

Domnule Liviu Pop, nu doresc sa se rezolve problema mea personala, ci doresc sa se aduca la cunostinta ministrului si a ministerului de abuzurile grosolane pe care le face aceast d. inspector general, care este si cercetat de _____ sub aspectul savarsirii unor infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu.
Va atasez un link din presa locala de unde am aflat si eu de acest lucru, nu stiu daca cei de la minister cunosc problema, daca da o tolereaza sau ..... E vorba de colectarea de bani pentru partidul PDL _____
si un alt link________
Nu stiu in ce stadiu sunt cercetarile, sau poate deja a primit NUP, dar va rog si insist sa cititi si comentariile cititorilor ce succed articolelor din presa.

Toata lumea din sistem cunoaste intr-o masura mai mica sau mai mare aceste lucruri si fapte, dar le este frica sa le spuna, asa ca toti pleaca capul, inghit in sec  si mergem cu totii inainte.

Eu, desi mi-e frica, am o stare de nervozitate si neliniste si chiar suparare, deoarece in calitate de profesor am avut si am in continuare o activitate didactica buna si chiar foarte buna zic eu, activitate pe care o pot sustine prin rezultatele elevilor, si prin munca mea de cercetare, activitate care am sperat sa fie recompensata prin acest premiu numit gradatie, dar nu a fost sa fie asa. Au luat in fata mea persoane de la scoli foarte slabe, pe care nu le-am vazut pe la olimpiade si concursuri, persoane care s-au remarcat prin faptul ca sunt membrii de partid ai PDL, si asta i-a recomandat pt a primi aceasta gradatie. De exemplu o colega de _______ la care i-am vazut grila de punctaj a punctat la autoevaluare la unul dintre subpunctele din grila cu 17 puncte in loc de 6, cat permitea punctajul maxim pe acel subcriteriu. O nota explicativa la sfrasitul grilei atentiona asupra faptului ca la fiecare criteriu a nu se depasi punctajul maxim mentionat in grila. S-a autoevaluat cu 88 puncte, a trecut prin consiliul consultativ al disciplinei si a ramas cu acele puncte netaiate, si bineinteles a primit gradatie. Eu am facut contestatie s-a constituit o alta comisie de contestatii care mi-a reevaluat dosarul, dar fara a face o comparatie cu celelate dosare clasate in fata dosarului meu. Deci cine a trecut de consiliul consultativ al disciplinei e bun trecut, orice ar avea la dosar, daca e vazut bine in partid.

  Am inteles tot pe surse de la unii colegi profesori ca aceste liste au trecut mai intai pe la partid si apoi prin CA, si de aceea s-a considerat ca acel procent de 70-75% acopera cat mai mult din membrii PDL care au depus dosarul. 

 Tot la ______ s-au schimbat directorii generali si adjuncti de la mai multe unitati scolare, adica de la toate la care mandatul managerilor a expirat. Au numit prin decizie trimisa prin fax persoane de o calitate indoielnica, din alte scoli decat din scoala respectiva, unii cu definitivat, altii chiar si fara, de exemplu la scoala din _______ directoare adjuncta este o maistra de la _______ din _______, care nici macar nu era titulara, aceasta persoana a fost si director general al acestei scoli timp de 4 ani.

    Domnule profesor LIVIU POP, dintre toate relatate mai sus, singurul aspect grav este acel procent care s-a votat in CA de acordare a gradatiei de merit, la 70-75% dintre cei care au depus dosare pe fiecare disciplina, fara a se tine seama de metodologie.

Va atasez la email metodologia de acordare a gradatiei, ordinul de ministru.
Astept un raspuns / sfat din partea dumneavoastra. Am totodata incredere  in cinstea si corectidudinea dumneavoastra ca nu veti face publice declaratiile mele, si datele mele personale.
Toate datele mele de contact sunt mai jos.Cu respect si consideratie prof. ______

15 comentarii:

  1. este scandalos ca gradatiile de merit, care ar trebui sa recompenseze rezultate deosebite obtinute in activitatile scolare si extrascolare desfasurate de cadrul didactic, sa fie transformate in "ordin de partid" si sa fie acordate pe sub mana.
    Tot concursul se desfasoara fraudulos:
    - in fisa de acordare sunt stipulate punte, numeroase, pentru functii de conducere de toate culorile... cand exista un concurs separat pentru manageri;
    - consiliul consultativ semneaza pentru punctele date de inspectorul de specialitate, care astfel poate face ce doreste, fara a fi verificat;
    - contestat5ia vizeaza strict dosarul tau si nu cele aprobate deja, or sunt siutuatuatii in care cu un an inainte unii au avut un punctaj foarte mnic, au cotizat spaga la inspectoare si anul urmator punctajul lor s-a TRIPLAT! La contestatie mi s-ar parea normal sa vad cum au ajuns la asemenea performante...
    -o colega a facut contestatie la minister, pentru ca era a opta sub linie, a castigat si au primit gradatie toti opt!!!!! Asta pentru ca Valcea e corupta si inspectorii dau ordine ca pe tarlaua proprie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu ca se intampla aceste lucruri, si ori de cate ori am avut ocazia, le-am semnalat si pe forum, si prin contestatii la diverse decizii, si chiar in fata celor care fac aceste "magarii". Nu sunt de acord cu faptul ca cei de la scolile SLABE, fara olimpici, nu ar avea dreptul la gradatie de merit. Eu va spun ca profesorii de la scolile slabe, MUNCESC MAI MULT decat de la asa zisele scoli nemaipomenite. Si asta pentru ca am si am avut ore si la cei slabi, si la cei "destepti". Dosarul de gradatie mi l-am pus pentru activitatea de la cei "slabi". Si am obtinut gradatie, acum doi ani, dar cu mare "tambalau". Am luptat pentru ce mi s-a cuvenit. Cei destepti sunt facuti asa de mama si tatal lor si poate si de Dumnezeu. Si in unele scoli de "fitze" (vorbesc pe caz concret, cunoscut, din familia mea, cu olimpic international) profesorii incurcau elevii supercapabili de performanta. In rest, sunt de acord cu dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum avem un OLIMPISM ALTFEL . La moda este , de exemplu , OLIMPIADA DE MAJORETE !

    RăspundețiȘtergere
  4. DUPA PAREREA MEA ASA SE PROCEDEAZA IN TOATE JUDETELE! LA NOI AU LUAT GRADATIE CADRE DIDACTICE CU GRADUL DEFINITIV(5 ANI VECHIME) SI EU CU GRAD I SI ACTIVITATI SUSTINUTE LA NIVEL JUDETEAN (2 CERCURI)NU AM REUSIT ACEASTA "PERFORMANTA"! TOTUL TINE DE COTIZATII!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gradatiile de merit au devenit cu adevarat o afacere de partid. Inspectorul de specialitate e al partidului de guvernamant. Acesta stabileste consiliul consultativ pe criterii de partid. Punctajele se acorda pe criterii de partid. Exista totusi o anomalie strigatoare la cer: directorii participa pe lista disciplinei/specializarii si primesc puncte pentru activitatea de director. In acest fel, aproape ca nu au concurenta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gradaţia de merit nu ar trebui să se acorde.Metodologia este prea stufoasă şi ne relevantă. Cu rezultatele unui profesor i-au gradaţii de merit şi învaţătorii şi profesorii.
    Premiaţi elevul şi profesorul(învăţătorul) după fiecare concurs.Prin această metodă fripturişti vor fii elelminaţi.

    RăspundețiȘtergere
  7. educatu lu' peste31.05.2011, 21:47

    Toti inspectorii care si-au depus sunt in fruntea listelor la specialitatile lor. Orice rezultat obtinut de subaltern se reflecta si in punctajul parazitilor, asca ca nu prea ai sanse cu de astia.
    Sindicatul ce vegheaza ca si reprezentant in comisiile din care face parte la gradatii????????????????
    Anonimule din 31.05.2011, 20:20, in acel context se scrie impreuna si , numai de bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. educatu lu' peste31.05.2011, 21:50

    vad ca nu a luat textul, asa ca revin. In acel context se scrie iau, nu i-au si fi cu un i

    RăspundețiȘtergere
  9. PACALITU LA GRADATIA DE MERIT31.05.2011, 22:57

    Domnule Pop,ne cunoastem de prea mult timp,dar ADEVARUL este ca,GRADATIA DE MERIT ESTE O MAFIE cu tentaculele ,astfel:
    MAFIA ISJ-prin INSPECTOR
    MAFIA SINDICATULUI,in special FSLI,prin-LIDERII JUDETENI..
    Acesta-i adevarul,gol,golut!
    DIN RESPECT PENTRU MEMBRII DE SINDICAT,TRIMITE MESAJELE,DE ASTAZI,CATRER LIDERII JUDETENI!

    RăspundețiȘtergere
  10. PACALITU LA GRADATIA DE MERIT31.05.2011, 23:03

    "Toti inspectorii care si-au depus sunt in fruntea listelor la specialitatile lor. Orice rezultat obtinut de subaltern se reflecta si in punctajul parazitilor, asca ca nu prea ai sanse cu de astia.
    Sindicatul ce vegheaza ca si reprezentant in comisiile din care face parte la gradatii????????????????
    "
    VA FELICIT PT. ACESTE RANDURI,DOMNULE ASA-I ADEVARUL!

    RăspundețiȘtergere
  11. Geniala invetie gradatia de merit : in timp ce ne luptam pentru puncte si o suma de bani . . . , inving cei mai puternici , nu cei mai buni , UITAM ca am fost adusi la limita supravietuirii materiale si profesionale ! Genial !

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt din MM, judetul in care consider ca gradatia de merit se acorda corect. Am concurat in ultimii trei ani si fiecare esec il puneam pe seama acordarii preferentiale. Si am gresit gandind asa. Anul acesta m/am situat intre primii candidati si am obtinut mult ravnita gradatie. Si, intre cei respinsi am vazut ca se numara si cineva din CCD. Oare nu se putea "aranja" ca doamna respectiva, colega dumnealor, sa se numere printre cei admisi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-am depus dosarul pt gradatie anul acesta si am muncit f mult pt activitatile din fisa de evaluare, le-am urmarit an de an, astfel incat sa fiu in paramentrii fisei, care cuprinde multe activitati ce se desfasoara in weekend-uri sau unele cursuri si proiecte derulate in perioade de vacanta. Am obtinut gradatia anul acesta ... fara nicio interventie politica. Probabil ca sunt si astfel de interventii ... dar, dle Pop ... nu tb sa fim ipocriti ... cele mai multe interventii se fac prin intemediul liderilor sindicali locali.

    RăspundețiȘtergere
  14. educatu lu' peste01.06.2011, 15:57

    eva, probabil ca te referi la DK?
    Sunteti exceptia care intareste regula. Sper sa nu deveniti laudatoarea de serviciu a isj-ului. Nu o sa vi se mai intample curand de astea. Ziceati ca de 3 ani tot depuneti dosare, ceea ce imi aminteste de un citat superb:
    "Picatura nu gaureste piatra prin forta ei, ci prin continua ei cadere". Va doresc sa va bucurati la maxim de gradatie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce gradatii de merit??GRADATII DE FUNCTII, domnilor colegi!!! Sunteti naivi daca credeti ca sunt "de merit".E corect ca un inspector sau director sa candideze cu un profesor,invatator,educatoare care nu are atatea functii barosan punctate pe fis ade evaluare? nu spun ca nu are responsabilitati multiple.dar ia sa candideze dansii in alte categorii:inpectori cu inspectori, directori cu directori,la nivel de tara ,pe specialitati,si-apoi sa-i vedem.De ce nu vor asta?Doar n-or fi fraieri,sa piarda banii!!!Unde esti,Funeriule cu dreptatea ta???

    RăspundețiȘtergere

Postări populare