25 mai 2011

BoC e hotarat...nici un ban pentru procese

In ritmul cu care ne.a obisnuit, guvernul BoC, amana inca odata plata sentintelor si a exectarilor.
Astfel prin
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
privind modalitatea de plată a unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar


Luând în considerare dificultăţile întâmpinate până în prezent în ceea ce priveşte executarea hotărârilor judecătoreşti având ca obiect drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, având în vedere influenţa negativă asupra bugetului de stat pe anul 2011 pe care o are executarea, în condiţiile dreptului comun, a titlurilor executorii emise anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, având în atenţie necesitatea instituirii unor reglementări speciale, cu aplicabilitate limitată în timp, privind executarea silită a hotărârilor judecătoreşti prin care au fost acordate anumite drepturi salariale pentru personalul din sectorul bugetar, ţinând seama de faptul că nepromovarea prezentei ordonanţe de urgenţă ar avea drept consecinţă imposibilitatea menţinerii echilibrelor bugetare şi în mod implicit  nerespectarea angajamentelor interne şi internaţionale asumate de Guvernul României, inclusiv în ceea ce priveşte nivelul deficitului bugetar, în considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul general public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
 

Articol unic – Dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar,publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 416 din 18 iunie
2009, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar,  devenite executorii până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă. 

 PRIM – MINISTRU
EMIL BOC

6 comentarii:

 1. Cred ca ar trebui sa devenim imuni la atacurile guvernului BOC pentru a le putea depasii...

  RăspundețiȘtergere
 2. MD-afiliat FSLI26.05.2011, 17:14

  1. S-au dat "dispozitii" de la isj-uri

  Luna mai se va plati pe legea 63/2011 desi legea a intrat in vigoare pe 13 mai(aplicare retroactiva???-caz penal???-atitudine???), salariile de incadrare se reduc(-25%, +15%) unilateral contrar Codului Muncii, Constitutiei, protocoalelor CEDO.

  2. Da din pacate am devenit(posibil sa fi fost mereu) "imuni" la toate acestea prin aprobarea tacita, lipsa de reactie si multe altele.

  Atitudine ......

  Sa ne fie rusine!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mai trece cumva anul acesta,iar la anu`,in 2012,se schimba guvernarea,vin cei de la USL si ne vor da toate sumele obtinute prin hotarari judecatoresti! Rabdare,rabdare!...Nu mai e mult!

  RăspundețiȘtergere
 4. Si pe urma pac , greaua mostenire !

  RăspundețiȘtergere
 5. Cata naivitate la Anonim...

  Vine Uniunea Socialista si respecta hotararile judecatoresti...Vai,vai.

  RăspundețiȘtergere
 6. Bineintels ca nimeni nu ne va da nimic si pentru asta numai noi suntem de vina, prin atitudinea aceasta pasiva.Si chiar meritam ce ni se intampla!

  RăspundețiȘtergere

Postări populare