26 ian. 2011

Ultima vacanta linistita

Urmeaza o saptamana de liniste. Dupa ce ne intoarcem se pune in aplicare Legea Educatiei Nationale.
Schimbari majore..Consiliu de Administratie, Titularizare, Miscare de personal, Norma didactica.
Toate se vor aplica imediat.
Primii care vor beneficia de aceasta lege vor fi splinitorii care in ultimii 3 ani au fost la concursul de titlarizare si care cu acordul Consilili de Administratie se pot TITULARIZA PE UNITATEA SCOLARA.
Este bine sau e rau? Ideal ar fi poate sa se titularizeze in sistemul de invatamant.
FSLI are pe rol initiativa legislativa care cere si acest lucru.
Daca pe parcursul vacantei se vor intampla anumite lcrururi legate de implementarea legii pe site-l FSLI, www.fsli.ro vom posta aceste documente.
Nu va ascund faptul ca in curand atat blogul cat si site/ul va avea versiune numai si numai pentru membrii FSLI.
Sper ca acest lucru nu supara pe nimeni..
Vacanta placuta tuturor,,,atat cat de placuta poate fi.

21 de comentarii:

  1. profa de siinte27.01.2011, 10:49

    Sa intelegem ca Metodologia miscarii personalului didactic din acest an va "pica"?! Stiam ca se merge cu ea pana la sfarsitul anului scolar!

    RăspundețiȘtergere
  2. @profa de stiinte ...nici vorba, se va completa c articolele din LEN si se vor abroga cele impotriva LEN

    RăspundețiȘtergere
  3. sa inteleg ca titularizarea suplinitorilor se va realiza inainte de perioada pretransferarilor si reducerilor de activitate?
    Nu creed ca este normal avnda in vedere nu amrul mare de posturi reduse.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara!
    Lamuriti-ma si pe mine cu un aspect, am dat titularizare, am luat 7 si n-am avut post.Credeti ca imi va gasi anul asta cineva post dupa noua lege?
    Si ce nu se va mai da titularizare? Sau se va da la nivel de scoala?...Nu cred ca e ceva clar pana in momentul de fata...Dar metodologia miscarii personalului didactic trebuie respectata.Iar dumneavoastra care sunteti reprezentatii nostri ar trebui sa intariti pozitia privind respectarea tuturor acestor opinii...Dar nu am mai vazut nicio sustinere pentru nimeni din partea sindicatelor, asa ca de ce m-ar mira...

    RăspundețiȘtergere
  5. daca puteti sa ne lamuriti si pe noi suplinitorii ce inseamna sa fi participat la titularizare in ultimii 3 ani,in 3 ani consecutiv sau intr-un an din cei trei?

    RăspundețiȘtergere
  6. D-le POOOOP!
    Sper sa ma "vedeti">>>da, da! Ne supara faptul ca site este numai pt. FSLI....noi ,cei care suntem inscrisi la alte federatii...ce facem? Aveam incredere in dvs , cum mai aflam si noi ceea ce se intampla in inv ,daca nu de la dvs.? DE ce?. DE CE? restrictionati blogul daoar pt FSLI? N-am inteles si speram ca veti reveni asupra deciziei. Va rugam!

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule Pop,
    Multumesc pentru toate informatiile ce ni le trimiteti. Mda, ,,ultima vacanta linistita " cred ca a fost cea de Craciun...pentru ca in aceasta scurta,,liniste intersemestriala" sigur se ,,coace" furtuna...Si cu toate acestea....nimic nu ma mai mira; nici macar linistea cetatenilor care ,,inghit" toate tampeniile acestui guvern ,,analfabet"(nu intamplator am scris,,guvern").
    Va doresc tuturor tot ceea ce-mi doresc.
    Cu deosebit respect,
    Carmen Tarna

    RăspundețiȘtergere
  8. AM SPUS DE NENUMARATE ORI CA MACAR DE BUN SIMT, IN TEXTUL ANUNTLI SA SCRIETI UN NUME, CHIAR FICTIV PENTRU A PUTEA RASPNDE MAI SOR.
    @ Anonim 27.01.2011, 12:03... este posibil. Acest aspect il vom vedea saptamana viiitoare. Sper sa avem inaitate spre dezbatere proiectele acestor metodologii
    sa inteleg ca titularizarea suplinitorilor se va realiza inainte de perioada pretransferarilor si reducerilor de activitate?
    Nu creed ca este normal avnda in vedere nu amrul mare de posturi reduse.
    @Anonim 27.01.2011, 20:14... metodologia va fi armonizata c LEGEA EDUCATIEI ASUMATA DE CATRE GUVERN. Sustinerea sindicatelor este asigrata de catre toti membrii de sindicat...unii actori si altii spectatorii nu se mai poate
    @Anonim 27.01.2011, 20:17 in ultimii 3 ani. (banuiesc ca odata) acest aspect ar trebui clarificat in metodologie. E inca un element de confuzie inds de catre lege.
    @Anonim 27.01.2011, 21:41... sunt partial de acord c dumneavoasta. Insa nmarul mare de intrebari si emailuri ma obliga sa fac acest lucru. Resursele imi sunt limitate. Am si eu un timp de lucru. Si sunt unii colegi de la FSLI, care pe buna dreptate, spun ca de ce pe banii FSLI sa acordam asistenta si informatie ( anumite aspecte) tuturor (in special nemembrilor) Oricm ar trebui gandita o altfel de organizare sindicala si fiecare in propria unitate sa incerce sa faca un singur sindicat. Asa se poate creea n singur sindicat judetean si o singura federatie. Dar pentru asta e nevoie de multa rabdare
    @ Carmen Tarna... nu o sa coaca ei nimic. Anumiti colegi de cancelarie care vor participa la comisiile de redactare a metodologiilor si care vor pune interesul de partid inaintea interesului scolii. Acestei ne vor coace ceva. Contrarespectele mele

    RăspundețiȘtergere
  9. si cum ne putem inscrie pe noul forum?....doar suntem membrii FSLI

    RăspundețiȘtergere
  10. nu va fi o problema pentr cei din FSLI

    RăspundețiȘtergere
  11. Liviu,
    Te rog frumos, in masura in care esti de acord , sa permitit si accesul membrilor afiliati altor sindicat(nu pot migra singura catre FSLi ca as face-o), macar pentru informare pe blogul tau, sa restictionezi accesul doar pentru comentarii.Te rooooog frumos!!!!!!!!!!
    Marissa

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Pop, ce trebuie sa facem membrii FSLI ptr. a beneficia in continuare de informatiile d-voastra ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru noi , elevii din clasa a XII - a , urmatoarea generatie de absolventi , ar fi deosebit de util ca DIPLOMA de bacalaureat sa consemneze si numarul TOTAL de absente din timpul liceului si media mediilor la purtare ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule Pop,
    în baza cărui act normativ nu se mai acordă sporul privind condiţiile vătămătoare de muncă ?(Adresa ISJMM.nr.869/28.01.2011

    RăspundețiȘtergere
  15. ARACIP mai exista??????????? Conform LEN se abroga HG 75, insa se zvoneste ca scoala noastra ( alaturi de inca 38 din maramures) s-a procopsit cu ceva program prin fonduri europene, iar cei din aracip vin peste noi in 2011.
    pe astia cine ii mai desfiinteaza ca si asa sug o gramada de fonduri aiurea.

    RăspundețiȘtergere
  16. BUNA ZIUA !
    lamuriti-ma : cei care au peste 7 la un examen de titularizare din ultimii 3 ani, au acordul consiliului de administratie si postul e viabil, devine TITULAR pe scoala respectiva? SUPER ! dar cei care cau norma la doua scoli, ambele fiind viabile si are acordul ambelor consilii, ar deveni titular? multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  17. Va rog, stiti ceva despre noile planuri cadru pentru 2011-2012?
    Pe internet sunt speculatii, aveti idee cand vor aparea?
    Va multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt suplinitor pe un post viabil si am luat peste 7 la examenul de national de titularizare puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a devenii titular la scoala respectiva ? Am fost astazi la inspectorat si nu stiau nimic . Va rog frumos sa-mi raspundeti .

    RăspundețiȘtergere
  19. Octavia
    Decizia de a avea acces doar membrii FSLI mi se pare corecta.Cine doreste o sursa de informatii,raspunsuri de la DOMNUL POP -sa se inscrie la FSLI.
    Nu trebuie sa mergem cu turma, daca vedem ca problemele si sustinerea o avem din alta parte.
    Asa cum noi am ales FSLI si nu solicitam sprijinul celorlalte federatii in rezolvarea unor probleme,de ce domnul POP ar trebui sa-i consilieze pe nemembrii FSLI???
    Strangeti randurile alaturi de cei care s-au luptat pentru invatamantul romanesc- FSLI!!!
    Daca nu vom ajunge sa platim taxe la intrarea in scoala, nu vom mai avea salarii!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Marissa….nu o sa fie restrictionate decat anumite informatii. Cele legate de chestiuni generale sigur vor fi cu acces nelimitat. “Migrarea” de care zici se poate face si de una singura. Dar sa nu se inteleaga ca prin aceasta masura doresc migrari a membrilor catre FSLI. E normal ca atat timp cat reprezint FSLI, chiar daca e blog, sa ma adresez acestora.
    @ doina o sa fie un material pe site.ul de la FSLI www.fsli.ro atunci cand se va implementa aceasta masura. Pe blog va fi la fel.
    @ Toni ..de ce?
    @ Anonim 31.01.2011, 13:37 ..abuz cras. Am postat pe www.slimm.ro adresa catre ISJ
    @ Anonim 01.02.2011, 10:12…ARACIP exista si va fi in continuare
    @ stavrositul …trebuie sa se infiinteze consortiu intre cele doua scoli, in conformitate cu LEN.
    @ Sorin T …am mai raspuns
    @ maria …vor aparea precizari in acest sens. Urmariti www.fsli.ro si blogul meu
    @ Octavia..de accord

    RăspundețiȘtergere
  21. Trebuie sa prezinti DIPLOMA in diferite locuri . Cand cei de acolo poti citi : TOTAL ABSENTE DE LA CURSURI : 1 000 , impresia despre competentele tale cheie este instantaneu cool !
    Toni

    RăspundețiȘtergere

Postări populare