15 ian. 2011

Atacul guvernarii asupra corpului profesoral continua---meditatiile

 Dupa Legea Educatie Natinale si Codul Dialogului social in urma carora este terfelit Statutul Cadrului Didactic reprezentantii guvernului in teritoriu continua atacul.
In scolile din Arad, directiunile au distribuit formulare pe care scrie "Declaratie", in care dascalii trebuie sa mentioneze daca obtin alte surse de venit in afara programului scolar. Profesorii trebuiau sa isi mentioneze numele si functia si sa declare daca obtin venituri din meditatii, activitati culturale, sportive sau din alte activitati, dupa incheierea programului scolar.
Nu stiu de ce dascalii sunt o categorie aparte, deoarce, conform Codului Fiscal, oricine realizeaza un venit trebuie sa-l declare la Fisc. Ma indoiesc ca fiscul a rezolvat toate  problemele cetatenilor din Romania care fac munca la negru incat au ramas doar profesorii.
Sper ca ceea ce s-a intamplat in Arad sa nu se intample si in alte judete ale tarii.
Sper sa fie doar un exces de zel al unui functionar dintr-o administratie locala, care a ajuns pe post in baza unor criterii care nu au legatura cu competenta profesionala (lipitor de afise, ruda cu un politician, memebru al partitidelor de la guvernare).
Au inca multa munca la negru, trafic de frontiera, painea, florile, accizele, rambursar ilegale de TVA etc pe care cei de la fisc ar trebui sa le impoziteze.
Nu ramane decat o noua tentativa de intimidare a corpului profesoral....

12 comentarii:

  1. Dar despre profesorii care isi obliga elevii sa fac meditatii cu ei,ce spuneti? Sunt profesorii aia din cauza carora nu am putut face greva!!!!Sau nu am putut incheia mediile!!!Cum sa participe la actiunile sindicatului daca au venituri de 1000 de euro pe luna !Ar trebui exclusi din sindicat toti profesorii care fac meditatii nelegal

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestia cu benzina este in loc de MOTTO-ul cu care ne-ati obisnuit?
    Si-apoi,d-le lider n-ati putea fi mai atent la cuvinte?Ce vrea sa insemne acel "contimua"?
    Sa fim seriosi, sunt profesori care incaseaza lunar foarte multi bani de care nu dau seama nimanui,meditatiile nu tin seama de criza, nu?,dac-ar fi sa citez unul din motto-urile la care faceam referire("Daca crezi ca educatia e scumpa...")

    RăspundețiȘtergere
  3. In orice stat democratic toate veniturile se declara. De fapt aceasta postare este un indemn la evaziune fiscala. Da, meditatiile trebuie declarate la Fisc. Parca profesorii se declara, inca, modele pentru elevi. Oare cum pot invata elevii ce este corectitudinea si cinstea daca dascalii insisi nu se comporta corect?

    Referinta la alte categorii socio-profesionale este total nelalocul ei. Adica profesorii o sa fie corecti cand si altii o sa inceapa sa fie corecti? Oare asta nu este un cerc vicios de genul "voi primii" ? Fiecare trebuie sa-si faca treaba in mod profesionist, inclusiv declarand veniturile obtinute din declaratii. Exemplul se da si facand, nu numai vorbind.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu de ce imi vine in cap expresia aceea cu cu vuplea si strugurii..... Ideal ar fi ca fiecare om din tara aceasta sa-si declare veniturile si sa dispara evaziunea fiscala dar nu pricep de ce dascalii trebuie sa fie cei vizati sau hai sa spun altfel sa fie un exemplu de corectitudine in conditiile in care colegii preoti nu sunt tocmai un bun exemplu de urmat, colegii medici vai sufletul nostru sa ajungem pe acolo fara sa avem banii potriviti, avocatii....ce sa mai spun si de ei.... si as putea face aici o lista intreaga. Ei bine nimeni nu este obligat sa faca meditatii si mai mult cei care sunt constransi pot reclama cu usurinta acest lucru. Dar nu, este mai simplu sa ii platim pe " Ei dascalii" sa faca temele cu odraslele noastre si apoi tipam peste tot cum ne jecmanesc. Am colege( inv primar) care sunt solicitate sa faca temele cu diferiti copii ai caror parinti nu au timp de asa ceva si atunci cand si-au gasit persoana potrivita credeti-ma ca tin cu dintii sa nu o piarda in cei 4 ani de inv primar. Ma repet nu fac altceva decat sa-i supravegheze cum isi pregatesc temele pentru a doua zi.
    Dar stimati colegi cand evaziunea oamenilor politici si a marilor imbogagtiti este atat de transparenta si nimeni nu face nimic sa inlature asta nu cred ca tara isi va reveni cu declaratiile celor care fac meditatii. Eu personal nu am timp de meditatii , solicitari am avut destule si cu oferte chiar tentante dar daca salariul pe care statul ni-l tot se tot micsoreaza si nu-si revine ei bine am sa fac meditatii la greu....nu am de ales cu atat mai mult cu cat " are balta peste"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt cadru didactic cu copil in anul 4 de liceu. Platesc lunar 300 ron pentru meditatii. ???????????????

    RăspundețiȘtergere
  6. Va obliga cineva sa faceti meditatii si sa platii cei 3000 ron? Daca da, aveti mijloace sa va impotriviti. Daca doriti doar sa aveti un copil foarte bine pregatit si acel copil nu poate ajunge singur la nivelul dorit de dvs sau de el, atunci nu inteleg rostul comentariului.
    Intre-adevar, cei care isi obliga elevii sa vina la meditatii ar trebui aspru pedepsiti (pana la eleminarea din sistem).
    Sa-si declare veniturile ar trebui sa o faca acei profesori care dau meditatii permanent, care au zeci de copii, nu cei care isi carpesc veniturile ciuntite cu cate 1, 2 copii pe saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  7. Meditatiile cu elevii cu care te intalnesti la ore , in unitatea de invatamant in care iti desfasori activitatea , la examene , concursuri , evaluarea competentelor , olimpiade , corigente etc. , STRICT INTERZISE ! Managementul scolor trebuie si el sa aiba INTERZIS la meditatii ! In rest , declarate la fisc , meditatiile sunt ok !

    RăspundețiȘtergere
  8. Matei (Evanghelistul)16.01.2011, 16:22

    @Anonim 16.01.2011, 10:44. Ma indoiesc serios ca esti cadru didactic. Personal mi-am invatat copiii sa invete, sa gandeasca logic. Nu le-am facut niciodata nici macar un exercitiu. Nu le-am dat niciodata raspuns la vreo intrebare dintre cele date ca teme pentru acasa. Dar i-am invatat cum gandeasca si cum sa se informeze. Au fost elevi foarte buni, mi-au adus satisfactii efective. Au absolvit facultati la universitati de traditie. Cand fata a vrut sa participe la o olimpiada a meditat-o (gratis) profesoara ei dar am dat-o la meditatie si la alt profesor (am platit). Profesoara ei nici nu a stiut de acest fapt. A ajuns la faza nationala unde a luat premiu. Dar a fost un lucru extraordinar la faza judeteana: lucrarile sigilate au fost corectate de 4 (patru) profesori. Dupa ce s-au dessigilat lucrarile s-a vazut ca profesoara ei i-a dat 9,50, profesoara care a meditat-o i-a dat 9,80 iar celelalte doua au notat-o cu 10,00. A iesit pe primul loc la patru sutimi diferenta. Deci tocmai profesoarele care au meditat-o au tras-o in jos dar i-a prins bine. Se gasesc insa niste nulitati de parinti care sa-i acuze pe profesori tot la fel cum niste foste nulitati de elevi, ajungand fraudulos la putere, isi varsa acum ura viscerala fata de profesori.

    RăspundețiȘtergere
  9. lectiile trebuie predate in asa fel, incat elevii sa NU AIBA NEVOIE de meditatii. Iar profesorii care fug acasa dupa 3-4 ore ca sa mai faca vreo 10 ore , trebuie sa dea socoteala la fisc, asa cum fac toti cetatenii din toata lumea. Nu-i niciun atac la profesori. Este pur si simplu un lucru normal!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Matei (Evanghelistul)17.01.2011, 08:29

    Parintii trebuie sa tina permanent legatura cu scoala iar acasa sa-si supravegheze copii sa-si pregateasca temele.Nu sa le dea cate 5 lei in fiecare dimineata pentru a scapa de alte griji, bani cu care "scumpii copilasi" sa-si cumpere tigari si sa ia o votca in pauza mare. Ametiti de tigari si de bautura, cum "sa NU AIBA NEVOIE de meditatii" "scumpii copilasi". "Nu-i niciun atac la" parinti. "Este pur si simplu un lucru normal!!!!!!"

    RăspundețiȘtergere
  11. portocala mecanica a ajuns sa interzica existenta televizorului in cancelarie!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. 5 lei ? Ce , suntem inainte de '89 sa-i persecutam in asa hal pe micuti? Parintii sunt ocupati cu conducerea scolilor !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare