5 ian. 2011

Peste 6500 de posturi din invatamant dispar incepand cu semestrul II al acestui an scolar (7 februarie 2011)

De ce s-au grabit Basescu si Boc sa promulge Legea Educatiei Nationale?
Pentru mai multe ...
Primul efect ascuns este in art 361 al LEN unde se spune ca in 30 de zile de la publicarea in MO, se abroga Statutul Personalului Didactic si implicit prevederea reducerii de doua ore a normei de predare pentru cei care au gradul I si minim 25 de ani vechime in invatmant.
Asta inseamna ca peste 6500 de posturi la nivel national dispar incepand cu 7 februarie 2011(In Maramures sunt 1759 de persoane cu gradul I si 25 de ani vechime in invatamant care inseamna prin aceasta reducere aproximativ 200 de posturi care dispar). (din calculele noastre aproximativ 3500 intra in reducere totala)
Nu sunt interesati cei de la guvernare de elevi si prescolari. Oare stiu ca prin aceasta legege multi elevi si prescolari vor avea in semestru II alti profesori,invatatori sau educatori?
Se vede clar ca cei care ne conduc isi doresc un popor din ce in ce mai slab educat.
Oare cine dezinformeaza tovarasul presedinte?????

COMUNICAT FSLI AICI

Acest lucru se deduce si din Hotararea 1395 din 2010 (AICI) care prevede - Standardul de cost/elev pentru anul 2011 si unde coeficientul 1 este 2.230 lei.In 2010 acest cost a fost de 2.857 lei.
Adica in 2011 se aloca 78,05% din finantarea de anul trecut.
Aproximativ 22% mai putin bani se vor aloca pentru educatia copiilor din Romania in 2011 fata de 2010.
Urmeaza si celelalte efecte pe care impreuna le vom simti....

P.S. AM DATE MAI EXACTE DE ACEEA AM MODIFICAT DE LA 8000 LA 6500

10 comentarii:

  1. Ma-ndoiesc ca fiecare scoala va face o noua reincadrare a dascalilor pe schema orara pt dascalii cu peste 25 de ani si grd I. Daca cititi cu atentie si noua lege, ca si cea veche, are un art care prevede ca intreaga metodologie referitoare la buna desfasurare a procesului de inv de-a lungul unui an scolar ramane neschimbata in timpul anului in plina desfasurare. Probabil, se va tine cont de aceasta prevedere la intocmirea schemei de incadrare pt anul 2011-2012.

    RăspundețiȘtergere
  2. asa si sindicatele cat mai dorm?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ VIO M ...sindicatele suntem noi ...cat mai dormim depinde si de mine si de dvs si de toti membrii de sindicat

    RăspundețiȘtergere
  4. La reducerile urmatoare se va da concurs sau vom face din nou punctaj ca si anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua!

    Imi puteti spune, va rog, daca anul acesta va mai exista sesiunea de pretransfer, avand in vedere ca metodologia este deja publicata, sau se va renunta la ea odata ce noua lege va intra in vigoare.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vom dormi mult si bine, pentru ca se pare ca inca nu ne-am intins pe jos de foame.

    RăspundețiȘtergere
  7. va rog sa scrieti macar un nume ptr a fi mai usor in comunicare
    Am spus ca in general nu raspund la Anonimi
    Pota spune acum, datorita importantei subiectului ca miscarea de personal e necesar sa se faca pe actuala metodologie modificat cu acele componente din lege
    DPDV juriduc este destul de complicat
    Sa vedem legea publicat in MO si apoi voi reveni cu detalii

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena spune:
    In dispozitiile tranzitorii se specifica ca orice metodologie intra in vigoare de la 8 luni de cand legea a intrat in vigoare. Este posibil sa se faca o noua reincadrare? Eu nu cred

    RăspundețiȘtergere
  9. @ ELENA...in termen de 8 luni, deci din prima zi

    RăspundețiȘtergere
  10. Am mai spus acest lucru si nimeni nu a luat in seama...nu legea trebuie sa ne sperie, ci sutele de acte normative care se vor da in baza legii, ordine,ordonante ...la care nimeni nu va avea acces( nici sindicatul)si care se vor transmite isj-urilor ,de catre minister, peste noapte , pt a fi puse in aplicare,in functie de interese partidiste, economice sau functionaresti-din birourile minsterului, care habar nu au cu ce se confrunta o scoala din rural(scuze pt exprimare) asta e realitate. Acum au "constitutia educatiei", iar "legile" vor guverna un haos...pana cand??? vom vedea cei care vom mai "apuca"
    Imi dati dreptate d-Le POOOOP? Aci trebuie sa fim atenti, daca se poate, a ne mobiliza..??/!!! unde? cum? de ce? cand?...este prea tarziu . Prof inv primar Camelia Car.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare