24 ian. 2011

Marti ora 10.00 la sediu MECTS va avea loc Comisia de Dialog Social

Daca Ministerul a convocat sedinta doar cu intentia de a discuta Centralizatorul pentru Concursul de Titularizare de anul acesta noi, cei de la FSLI, vom aduce in discutie in cadrul acestei sedinte problemele de maxima actualitate:
- incadrarea colegilor cu gradul I si peste 25 de ani vechime incepand cu 9 februarie,
- distinctiile Gh Lazar
- insuficienta fondului de salarii pentru anul 2011
etc Adresa FSLI o gasiti pe

Pe site.ul www.fsli.ro  gasiti lista de probleme inaintate catre MECTS, probleme pe care dorim sa le discutam in cadrul comisiei si vom aduce la cunostinta rezultatele.

Pana atunci intiativa legislativa a FSLI pentru modificarea LEN continua chiar daca celelalte organizatii sindicale din invatamant rad cu ministrul la masa Vezi AICI.

15 comentarii:

  1. D-le Pop, puneti in discutie si gradatiile de merit 2011. E posibil ca ministrul sa nu semneze gradatiile, la fel a procedat cu distinctiile. Mai mult decat atat, pentru gradatii se respecta noua lege a invatamantului sau ordinul deja dat ? De ce se acorda gradatiile cu 1 septembrie si nu exista continuitate cu 1 iulie pentru profesorii care au luat-o deja si care, poate o obtin din nou ?
    Pentru distinctii, aduceti-i aminte ca banii vin de la comunitatile locale, iar ministrul nu trebuie sa aiba niciun amestec in acesti bani. Sa se respecte numarul distinctiilor acordate in 2009 si 2010 !
    Ordinul privind distinctiile nu a fost abrogat, atunci de ce nu a fost respectat ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Dle Pop,
    V-am mai scris despre acest subiect, insa nu am primit de la dvs niciun raspuns sigur. Revin acum cu intrebarea: se mai poate face pretransfer anul acesta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai puteti adauga inca multe:
    1. Plata orelor suplimenatare pentru invatatorii.
    2. Compatibilizarea juridica a Metodologiei cu noua lege...

    RăspundețiȘtergere
  4. Credeti ca o sa va lase sa vb. sau o sa va asculte cineva???

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca mai este valabila: Hotararea 1942 din 10 noiembrie 2004, privind nominalizarea judetelor-pilot care vor aplica noul sistem de finantare si administrare a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat? Mai exista judetele-pilot? Ma intereseaza daca unitatile de prescolari cu peste 100 copii sunt conduse de "coordonator" sau "director"? Nu ma refer la directorul unei scoli coordonatoare, ci la o gradinita cu program prelungit.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ adellina.. Nu, coordonator. Directot adjunct doar ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu uitati sa discutati de eventualele disponibilizari ale personalului didactic titular si acordarea de salarii compensatorii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara! V-am intrebat...in cazul gradinitelor.....nu al scolilor. Gradinitele nu au director si nici director adjunct in judetul nostru (ci un coordonator gradinita)si doream sa aflu daca asa este in toata tara!Director este cel al scolii coordonatoare si are si director adjunct!
    Va rog astept raspuns!
    va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ adelia ...sunt gradinite cu director. si sunt scoli la care este director si la gradinita dir adjnct. si sunt situatii in care n este dir adjunct la gradinite decat la scoala la care este arondata gradinita

    RăspundețiȘtergere
  10. si cei din prescolar si primar cu facultati care nu sunt in profil sa fie incadrati profesori dupa 9 februarie, ca secretara mea a spus ca nu ne va incadra ca nu a primit nici o circulara in acest sens! iar art 248 alin 4 specifica acest lucru. macar asta sa aduca bun LEN

    RăspundețiȘtergere
  11. am lic pedagogic si facultatea de jurnalism iar secretara refuza incadrarea mea ca profesor in invatamantul prescolar incepand cu 9 februarie, invocand departamentul salarizare de la isj care nu le-a semnalat nimic in acest sens. este nevoie de altceva decat LEN ca sa mi se schimbe incadrarea?

    RăspundețiȘtergere
  12. D-le Pop
    as dorii sa intreb ce se intampla cu suplinitorii care au obtinut in ultimii ani note peste 7 la examenul de titularizare si nu
    s-au putut titulariza din lipsa de posturi , si care acum sunt suplinitori pe un post care are valabilitate si pentru anul urmator ? Se va scoate acest post pentru restrangere de activitate si transferuri sau se poate ca suplinitorii sa fie titularizati conform articolului 253 a noii legi a invatamantului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara!
    Ce cunoasteti despre numarul de ore al profesorilor cu gradul I si 25 de ani vechime?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. @ MARIANA BZ ...circlara este insusi legea
    @ LARA ... apelati la sindicatul judetean/sector

    RăspundețiȘtergere

Postări populare