11 ian. 2011

Legea Educatiei Nationale- Legea 1 din 2011

In data de 10 ianuarie 2011 a fost publicata in MO nr 18 Legea nr 1 adica Legea Educatiei Nationale, putem spune ca e o lege de nota 1 promulgata prin decretul nr.3 (are 3 lucruri bune si 7 proaste..nici macar 1 din oficiu nu merita)...
Urmeaza 8 luni de ordine si metodologii  (adica o metodologie la doua zile) care pot schimba principiile legii si care vor bloca aplicarea ei...
Pana atunci vor mai fi sacrificate multe generatii de elevi...
Ce se va intampla cu legea din Senat nu se stie...
Ramane de vazut.....

10 comentarii:

  1. Va contrazic ! Timpul o sa-mi dea dreptate mie : Este o lege de nota 1 ! Hulita lege a invatamantului din 1948 era o capodopera pe langa LEN !

    RăspundețiȘtergere
  2. este legea nr.1 promulgata cu decretul nr.3 ATENTIE

    RăspundețiȘtergere
  3. Si acum ce se va intampla? Metodologia de miscare a personalului didactic va fi abrogata sau anul acesta se va merge pe acelasi sistem? Se va mai putea face pretransferul?

    RăspundețiȘtergere
  4. buna intrebare? si pe mine ma intereseaza ce se va intampla cu miscarea personalului didactic de anul acesta 2011?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ohohooooooooo...ce se vor umple niste conturi cu ajutorul acestei legi.....manuale noi....auxiliare noi....care probabil deja sunt ascunse in maneca unora dintre EI evident iar greul il vor duce, cei de la catedra cum se intampla mereu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum e posibil sa nu cititi LEN(legea educatiei nationale din 2011/ultima varianta)?Doar sunteti cadre didactice! Asteptati sa va dea lamuriri liderul de sindicat, care stim bine ce politica face! Aveti internet doar ca sa postati comentarii,dar internetul nu functioneaza pentru voi cand e sa cititi textul legii? Ce cadre didactice sunteti voi???? Cum puteti sa luati doar ce va spun altii si nu aveti curiozitatea sa cititi voi,cu propriii-va ochi?Va meritati soarta,zau!Sunteti niste lenesi,niste COMOZI,stimati colegi!!

    RăspundețiȘtergere
  7. "Cum e posibil sa nu cititi LEN(legea educatiei nationale din 2011/ultima varianta)?Doar sunteti cadre didactice! Asteptati sa va dea lamuriri liderul de sindicat, care stim bine ce politica face! Aveti internet doar ca sa postati comentarii,dar internetul nu functioneaza pentru voi cand e sa cititi textul legii? Ce cadre didactice sunteti voi???? Cum puteti sa luati doar ce va spun altii si nu aveti curiozitatea sa cititi voi,cu propriii-va ochi?Va meritati soarta,zau!Sunteti niste lenesi,niste COMOZI,stimati colegi!!"
    Stimate coleg , nu citirea unei legi este neajunsul si nici legea in sine.....ci interpretarea ei de catre cei care sunt si vor fi in functii de conducere......

    RăspundețiȘtergere
  8. Lenea este o virtute !

    RăspundețiȘtergere
  9. @Anonim

    Domnule/Doamna,
    Eu am citit legea. O stiu foarte bine. Nu asta este problema mea. Daca aveti ceva interesant de spus, spuneti. Daca nu, tineti-va comentariile pentru momentul in care cineva vi le va cere. Dupa cum stim, in Romania totul este posibil. Am inteles, legea intra in vigoare din februarie. Cu toate acestea, metodologiile pentru anul in curs trebuiau (conform actualei, dar si viitoarei legi) publicate pana la 15 noiembrie. In consecinta...ma nedumereste modul in care se va proceda in legatura cu miscarea personalului didactic, avand in vedere ca metodologia nu are cum sa fie publicata retroactiv (si chiar daca ar avea, ma indoiesc ca le vor putea face atat de repede in conformitate cu noua lege), dar nici nu inteleg daca metodologia poate sa mearga mai departe odata ce legea in baza careia a fost realizata va fi abrogata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Reformarea statului conteaza , nu respectarea Constitutiei , celorlalte legi, metodologiilor !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare