10 ian. 2011

Guvernul BOC si BASESCU isi protejeaza „serviciile”

Se stie ca prin Legea Salarizarii Unitare, in sistemul bugetar incepand cu luna ianuarie a anului 2010 salariile se majoreaza cu 15% fata de salariile din luna octombrie 2010.
Putini stiu ca in sistemul bugetar comparant salariile din lunii septembrie 2010, cu  salariile lunii octombrie 2010 observam majorari salariale in sistemul bugetar la unele categorii. Astfel luand datele de la Institutul National de Statistica constatam urmatoarele:

Daca in invatamant se realizeaza o crestere logica a veniturilor, avand in vedere ca in octombrie incepe anul universitar, nu stiu care este argumentul pentru „serviciile” care au o crestere de aproape 12%???
Se observa ca in luna iulie acestia au avut o reducere mai mica de 25% cum era prevazuta in alta lege vestita a tovarasilor.
Este clar ca domnii BOC si BASESCU au nevoie de mai multa incredere din partea serviciilor pentru ca vin vremuri si mai grele... Stiu ei cu siguranta mai multe decat noi...
Pana atnci snt cel mai bine in sistemul bugetar comparant cu numararul slariatiilor..
 Sursa INS

2 comentarii:

  1. Explicatia este ca in acea perioada au fost acordate alte drepturi restante pentru a se amortiza cumva socul reducerilor salariale.

    Situatia nu e deloc simpla, si vorbesc aici despre penitenciare, peste 50% din personal este in incapacitate de plata.

    Sigur oamenii si-au facut credite avand salarii mai mari si profitand de bunastare, dar situatia este cat se poate de grava.

    Subiectiv vorbind si comparand cu salariile din educatie, poate ca s-ar putea spune ca acum platesc pentru ca... au avut salarii mai mari, dar cred ca nu suntem in situatia in care sa ne certam intre sectoare de activitate. Fiecare si le stie mai bine pe ale lui.

    Sorin Dumitrascu
    www.fsanp.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. situatia este la fel si in invatamant...Desi avem o mltime de procese castigate nu au fost puse in plata nici in urma reducerilor. Lasand la o parte nmarl mare de disponibilizati ...problema este ca suntem intr.un sistem bugetar in care unii a salarii de lux iar altii abia isi dc veacul de la o zi la alta

    RăspundețiȘtergere

Postări populare