4 ian. 2011

DECIZIA CCR, INCA O PALMA DATA EDUCATIEI

Inconsecventa CCR in ceea ce priveste educatia din Romania duce decizia in ograda presedintelui.
Lasand la o parte problemele de fond pe care le aduce in defavoarea invatamantului si pe care le.am prezentat AICI continua PING PONGUL intre Guvern Presedentie Parlament CCR...
Nu stiu cine are de castigat, dar cu siguranta au de pierdut cei peste 3 milioane de elevi si studenti care vor fi sacrificati in perioada urmatoare, daca aceasta lege urmeaza sa intre in aplicare.
Este si varianta din Senat care cu siguranta va incurca si mai mult situatia invatamantului romanesc pe termen scurt si mediu.


P.S. Fiind prima postare din anul 2011 va doresc mult optimism anul acesta. Trist e ca incepe in aceeasi nota in care s.a terminat 2010 adica negru...sper totusi ca 2011 sa fie cel putin gri...si impreuna sa reusim sa il facem alb...

19 comentarii:

  1. Dle Pop, vazandu-l in acest moment si pe Nistor la iRealitatea cat de penibil este in comentariile lui ... incep sa cred ca sindicatele joaca in alt film decat in cel al cotizantilor. Păi, faţă de varianta Andronescu din Senat este de mii de ori preferabila varianta care a fost validata de CC. Daca era vreo palmă data educatiei ... ar fi fost data de varianta Andronescu care arunca in aer titularizarea. Varianta guvernului este mult mai clara si benefica pt statutul de titular. Dle Pop, incercati sa va detasati de afinitatile politice personale si sa jucati in acelasi film cu dascalii. Pe mine si pe alti colegi ai mei ne multumeste mult mai mult varianta guvernului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Numarul celor nemultumiti de varianta guvernului este mai mare, cel putin in cancelaria in care merg in fiecare zi (un liceu teoretic). Daca profesorii ar fi sprijinit greva de anul trecut nu se ajungea aici. Nu am ce reprosa nici unui lider sindical. Au incercat, dar nu au avut cu cine.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dascal: Nu stiu in ce film joaca d/l Nistor si nici nu ma intereseaza, sincer... Stiu insa ca ambele variante ale legii au plusuri si minusuri, cea de la Guvern, din pacate avand mai multe minusuri decat plusuri. Legat de problema titularilor varianta Guvernului este "foarte clara" in ceea ce priveste disparitia titularizarii: art. 252 clarificand aceste aspecte.
    Eronat se introduce la art. 253 notiunea de titular al unitatii care de altfel, nu are niciun drept. Legea asumata o gasiti in partea dreapta sus pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  4. asa ne trebuie. inclusiv generala pop mariana (maramures) promova la o sedinta cu directorii legea educatiei cu lacrimi de bucurie in ochi la cat de impresionata era de cursivitatea ei si ce bine e gandita.Daca oameni ca ea pun in fata interesul de partid si apoi interesul dascalilor dintre care face parte, ce sa mai zicem?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa traim bine!!! Va doresc numai bucurii si realizari pe baza legii proaspat promulgata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gata cu joaca...cand facem greva?...mai vrea cineva sa incheie mediile pe semestrul 1?

    RăspundețiȘtergere
  7. Si tu mai esti inca lider de sindicat? Tocmai il ascult pe chior si ma trece o greata uriasa....Adrian, nu mai intervii sa te lauzi cu statutul tau de lider de sindicat degrevat de ore si 6000 lei pe luna indemnizatie? Greva?...cum sa facem cand liderii sunt slugile guvernarii...semnalul de la cine sa vina?

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani!D-nule Pop va rog sa-mi spuneti daca grupa pregatitoare trece din toamna la scoala(clasa pregatitoare)am inteles ca legea se aplica in 2011/2012
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Gabriela
    La multi ani
    art 361 alin 3 din lege spune ca din 2012-2013

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Anonim 04.01.2011, 18:42 inseamna, in traducere riguroasa, ca esti un nimeni? Sau crezi ca pacalesti pe cineva ca nu esti trepadus al pedeleului daca te referi la o greata care ti se face cand il vezi pe un chior? Se vede din a 2-a parte a "discursului" ca ai o singura misiune: sa lovesti in lideri pentru a destabiliza sindicatele. Cat priveste problema de fond, cred ca numai o greva generala mai poate schimba ceva. Pensionarii cu pensii de peste 740 de lei vor constata ca vor primi o pensie cu 55 de lei mai mica. Salariatii din domeniul public vor constata ca vor iesi in pierdere comparand anularea salariului 13 cu "cresterea" salariilor cu 15%; plus valurile de disponibilizari, plus scumpirile semnificative care vor fi, mai ales la produsele alimentare care se consuma zilnic, plus seceta care se prefigureaza pentru acest an... romanilor le va ajunge, la propriu, cutitul la os. Vor fi toate conditiile pentru o greva generala.

    RăspundețiȘtergere
  11. TUTUROR : LA MULTI ANI ! In rest ... 1948 ... Se repeta ! ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Saptamana aceasta sunt zile de traire religioasa deosebit de importante pentru crestini ! Ce se intampla daca scoala incepea luni , 10 ianuoarie 2011 ? Elevii su nevoie de educatie religioasa profunda ! Sprijina dezvoltarea personala , comportamentala si a societatii !

    RăspundețiȘtergere
  13. daca nu era aceasta lege cu siguranta era alta la fel de rea pentru ca de fapt nu se doreste reformarea sistemului

    RăspundețiȘtergere
  14. LA MULTI ANI!Domnule LIVIU POP-MULTA,MULTA SANATATE-prof.GUTA MARIUS
    LA MULTI ANI!-la toata lumea,chiar si celor care,acum ne-au uitat,pe noi prof.,de la salarii mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  15. LA MULTI ANI!Domnule LIVIU POP-MULTA,MULTA SANATATE-prof.GUTA MARIUS
    LA MULTI ANI!-la toata lumea,chiar si celor care,acum ne-au uitat,pe noi prof.,de la salarii mai bune

    RăspundețiȘtergere
  16. Colegii mei de serviciu sunt multumiti de legea guvernului.Spun ca vor ramane titulari ai sistemului si ca vor avea drepturile pe care le au si acum.Au sau nu au dreptate?Eu am citit legea si nu prea mi se pare clara nici in privinta statutului titularilor....Nu stiu ce sa mai cred.Oricum legea e aiurita si nu prea i-am vazut avantajele pe care nu-mi imaginez de unde le-au extras colegii mei.Imi puteti enumera cateva?eu nu le gasesc.....si stiu sa citesc.

    RăspundețiȘtergere
  17. La multi ani, Liviu! Multi ani tuturor celor care mai au in inimi un strop de speranta, un dram de bun simt, o farama de iubire pe care s-o imparta si altora.
    Cat despre lege, stiu ca FSLI a facut tot ce-a putut ca ea sa nu iasa asa cum a iesit, dar e inca o lupta cu morile de vant, din pacate...Dureros e ca nu suntem uniti si ca ne ascundem infirmitatea aruncand vina in spatele liderilor, a crizei, a destinului, a oricui, numai a noastra nu. Sa ne dea Dumnezeu putere si unitate anu` asta si poate `om reusi sa trecem peste toate!

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Daniel a concluzionat aici http://danielmalaelea-media.blogspot.com/2011/01/prevederile-len-referitoare-la.html

    RăspundețiȘtergere

Postări populare