14 dec. 2010

Basescu condamna educatia si liderii de sindicat

Am stat ieri în studio la Realitatea FM şi am ascultat discursul sau conferinţa de presa a domnului Basescu.
Nu ma mira ca are  acelasi discurs la adresa liderilor de sindicat din educatie. Stim de mult ca doreste sa desfiinteze sindicatele pentru ca sa instaureze conducerea specifica căpitanului de navă.
In legatura cu sistemul de invatamant   remarc din nou răutatea intenţionată si minciuna crasa a domnului presedinte, minciuna care nu are ce cauta intr-o tara normala.
Minte domnul Basescu atunci cand spune ca legea angajată prin raspundere de catre Guvern respecta Pactul pentru Educatie, art 361 alin 3 lit g) din LEN" 6% incepand cu 1 ianuarie 2012" iar
PACTUL NATIONAL PENTRU EDUCATIE  ART 2. Asigurarea în perioda 2008-2013 a unui minim de 6% din PIB pentru educaţie, pentru a o aşeza pe o temelie solidă, pe durată medie şi lungă. Garantăm familiilor, elevilor şi profesorilor că regulile sistemului de educaţie nu se vor schimba în funcţie de anotimp şi că acesta va fi finanţat constant în funcţie de obiective clare şi asumate transparent.

MINTITI DOMNULE PRESEDINTE CA NU MA MAI MIRA NICI PE MINE NICI PE COLEGII DIN INVATAMANT. Ati dat si bani contra reforma prin promlgarea unei legi..Numai ca banii n-au ajns dar reforma cereti.
Preşedintele a mai spus ca  din rezultatele unui studiu PISA realizat de OCDE şi dat publicităţii luna trecută, România se clasa pe ultimul loc din Uniunea Europeană în domeniile "matematică", "lectură" şi "ştiinţe" , ocupând locurile 47, 49 şi, respectiv, 48 din 70 de state analizate.
Nu stiu de ce se mira domnul presedinte atata timp cat nici unul dintre cei 5 miniştrii aflati pe mandatele dansului (nici chiar domnul BOC care a fost vreo luna ministrul educatiei) nu a fost interesat de reforma curriculara. Programele scolare nu se doresc reformate de catre guvernanti pentru ca implica cele mai mari costuri in bugetul educatiei. Indiferent despre ce lege discutam programele puteau sa fie reformate inclusiv de actualul ministru. Dar nu este capabil...

 Poate ar trebui sa fie interesat, domnul Basescu, şi de salariile din invatamantul european si de PIB-ul alocat educatiei si poate atunci comparatia era pe masura.
Dar in stilul caracteristic, presedintele tuturor romanilor, da dovada inca odata ca nu este interesat de educatie.. Doreste un popor din ce in ce mai slab educat, usor de maniplat si condus.
 ASTA DORESTE OARE PRESEDINTELE?

P.S. si daca tot vb de PISA si sistemul de invatamant din Finlanda AICI ESTE CHEIA
Intr-o traducere mai libera
Societatea din Finlanda este relativ omogenă. Dintr-o populaţie de 5,3 milioane, doar 3,8% sunt născuţi în străinătate, faţă de media OECD de 12,9%. 
Finlanda cheltuieşte 5,9% din produsul intern brut pe educaţie, uşor peste media OECD de 5,2%.
     * Finlanda recrutează profesorii săi din partea de sus ,10% din absolvenţi. De la primar pana la nivelul secundar superior, toţi profesorii trebuie să aibă o diplomă de Master.
     Profesorii petrec 592 oră de predare pe an, în clasă, mai puţin decât media OCDE de 703 de ore. Acest lucru permite mai mult timp pentru sprijinirea studenţilor cu dificultăţi de învăţare.
     * Cel puţin doi din cinci 
elevi din şcoală beneficiază  un anumit tip de intervenţie speciale în timpul şcolarizării lor secundare.

11 comentarii:

  1. Învață să scrii corect, analfabetule!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. "....In legatura cu sistemul de invatamant remarc din nou răutatea intenţionată si minciuna crasa a domnului presedinte, minciuna care nu are ce cauta intro tara normala...."; "intro" se scrie cu cratima domnule profesor- "intr-o". Oricum, e bine ca ati scos greselile din prima varianta de publicare a articolului...dupa razboimulti viteji se arata...:)).

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa nu exageram cu comentariile inutile, domnule "Anonim"! Este evident ca ne confruntam c-o eroare produsa nu de ignoranta, ci mai degraba de neglijenta, data fiind simplitatea ortografiei cuvantului.
    Daca ne-am concentra mai mult pe aspectele grave, propunand solutii si sustinandu-le, poate am avea mai multe sanse sa nu fim tratati cu totii ca o sleahta de mediocri care nu primesc decat ceea ce sunt capabili sa obtina...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru @ anonim14.12.2010, 23:05.
    Nu-i asa ca "razboimulti" se scrie "razboi multi"? Stiu ca te-ai grabit si nu ai observat ca nu a fost preluata tastarea pentru spatiu liber dar vreau sa-ti arat cat de ticalos esti. Ai auzit de biblie? Ai auzit de pilda cu ridicarea pietrei? Sau de chestia cu barna din ochiul tau?

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce nu vor liderii de sindicat sa-si publice declaratiile de avere si de interese? Au ceva de ascuns fata de cei din banii carora sunt platiti? Miscarea sindicala e la pamant. Mi-ar fi rusine.

    RăspundețiȘtergere
  6. @multmesc pentru constatari critici si laude. Trebuie sa recnosc ca din pacate, in loc sa ne concentram pe ceea ce se intampla ne uitam la detalii.
    @ Mircea..Personal am spus si sustin ca aceasta lege (ANI) este aberanta si neconctitutionala din acest punct de vedere. Sindicatele nu sunt finantate de la bugetul de stat ca si partidele politice care au sume alocate prin Legea Bgetului de stat. Sntem platiti din contributiile benevole ale membrilor sa organizatiilor afiliate. E vorba de principii ...si tin la ele. Iar in alta ordine de idei credeti-ma ca nu am ce sa ascund. Nici ca fac naveta Baia Mare-Bucurest aproape saptamanal din salariu meu, nici ca dorm in mansarda federatiei imprena c presedintele Hancesc, nici ca mananc in Bcuresti tot din salariu. Iar traiul si cheltuielile din Bucuresti sunt ceva mai mari. Asa ca la sfarsit de luna ..platesc ratele la credite, facturile, etc si cand trag linie ma intreb mereu daca merita atata sacrificiu...Si nu multe a fost momentele de cumpana...Dar sper ca principiile trebuie sa invinga magariile din Romania....Si fiecare trebuie sa ne implicam acolo unde sntem si cm putem

    RăspundețiȘtergere
  7. Declaratiile de avere ? Vrajeala ! Concret , ce problema au rezolvat ?

    RăspundețiȘtergere
  8. @mam'mare..nu au rezolvat nimic, decat discreditarea liderilor si slabirea sindicatelor

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand se vor publica declaratiile de avere la liderii de sindicat abia astept sa vad cat se castiga din reclamele Google Adsense de pe blog. La peste 10 mil. de vizitatori trebuie sa fie o suma frumusica.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Mircea..din pacate sua fericire nu am luat niciun ban.
    Am facut configurarea dar ceva nu merge. daca ma ajutati promit ca toti banii ii donez. nu am facut acest blog pentru a castiga banii ci pentru a infirma colegii.
    Daca doriti implicare astept un email sau un telefon.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare