13 dec. 2010

Proiect de lege modificare Codul Muncii

Surprizele pregatite de Guvern continua.
Se pregateste modificarea Codului Muncii
Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Art. I – Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

1. Art. 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:
„Este interzisă, sub sancţiunea nulităţii absolute, încheierea unui contract individual de muncă în scopul prestării unei munci sau a unei activităţi ilicite.”

2. La art. 16 alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
“(1) Contractul individual de muncă se încheie în baza consimţământului părţilor, în formă scrisă, în limba română. Obligaţia de încheiere a contractului individual de muncă în formă scrisă revine angajatorului. Toţi angajatorii au obligaţia de a încheia, în formă scrisă, contractul individual de muncă anterior începerii raporturilor de muncă.”

3. La art. 16 alineatul (2) se abrogă.

4. La art. 17 alin. (2) litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„d) Funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative, precum şi fişa postului cu specificarea atribuţiilor postului.”
PROIECT COMPLET AICI

2 comentarii:

  1. Domnule Pop, va rog, mare atentie la capitolul privind drepturile sindicatelor de a apara drepturile profesionale si salariale. Celelalte probleme se pot rezolva oricand, dar daca salariatii vor ramane fara dreptul de a avea aparatori profesionisti se va ajunge efeciv la sclavie.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Adrian..ai dreptate..este acest pericol

    RăspundețiȘtergere

Postări populare