21 dec. 2010

Procesele castigate pana la 31 decembrie 2010 se platesc incepand cu 2012

Inca o veste trista...
Daca exista posibilitatea ca procesele castigate dupa 20 mai 2010 sa fie platite, de ieri acestea nu se mai pot plati, deoarece guvernul a emis OUG 113 din 2010 publicata in MO 853 din 20 decembrie.
Nu ne ramane decat sa asteptam 2012 cu cat mai multe procese castigate si sa vedem ce spune CEDO in legatura cu aceasta practica a guvernului.
Lupta in justitie cu zecile de mii de procese se opreste la aceasta ordonanta

16 comentarii:

  1. Pe Legea 221 se judeca recursul cu scoala mea la Curtea de apel in ianuarie 2011. Dar, pana la aparitia acestei ordonante, scoala mea a apucat sa ne restituie din 2008 diferenta la salarii de pe 3 luni, mai exact am primit banii pe octombrie, noiembrie, decembrie 2008 (atat a avut scoala bani !)
    Va rog sa imi raspundeti:
    1. Ni se vor lua banii inapoi conform acestei ordonante ?
    2. Daca este recursul in ianuarie 2011 si cu siguranta vom castiga, scoala ne poate da in continuare banii din urma ?
    3. Trebuie sa fim incadrati pe Legea 221 dupa judecarea recursului, cu hotarare definitiva si irevocabila ?
    4. Daca ni s-au restituit banii de pe 3 luni din urma, se fac modificari in Cartea de munca ?
    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Un lucru cu adevarat important pentru fiecare cadru didactic , pentru fiecare cetatean : CCR decide azi in privinta constitutionalitatii LEN !

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mi se pare normal sa ne judecam pe rand cu statul pentru a obtine un drept pe care legea il prevede. Cum sa fim platiti diferit intr-o scoala in urma unor procese???? Nu ar fi fost mai simplu daca toate fedeatiile sindicale dadeau statul in judeacata in acelasi timp????? Nu participam in egala masura cu impusa cotizatie lunara ???? La mine in scoala sunt doua sindicate , unul a castigat procesul celalalt habar nu am daca a facut sau nu vreun demers. Din luna ianuarie cei care au castigat se asteptau la recuprarea banilor , ceilalti va dati seama ce atitudine au..... probabil ca noi cei de jos ne aflam undeva intre ambitiile sindicatelor care incearca sa dovedeasca faptul ca se mai misca ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimata colega, faptul ca in educatie exista mai multe sindicate arata ca exista mai multe interese, si, de cele mai multe ori ele nu sunt centrate pe cotizanti (a se citi cei simpli din sistem) ci pe interese personale: parvenirea, promovarea spre functii politice, etc (din pacate, chiar din sistemul nostru sunt cateva cazuri). Nimeni nu ne explica si noua de ce nu se unesc toate sindicatele din educatie pentru a deveni cu adevarat puternici si o forta de luat in seama...de fapt stiu: ar disparea niste functii degrevate, niste indemnizatii despre care nimeni nu spune nimic de parca ar fi platiti din bani europeni si nu din cotizatia noastra...cum sa mai avem incredere in lideri, daca in ultimii ani am pierdut foarte multe drepturi, dar scaunele liderilor nostri nu se clatina deloc. La noi in scoala sunt trei sindicate...de ce? nu stiu...este normal? NU, pentru ca de dezbinarea noastra profita conducerea scolii, ISJ-ul si ministerul. Marin, Baia Mare

    RăspundețiȘtergere
  5. Inainte de 1989 aveam un ... singur sindicat !

    RăspundețiȘtergere
  6. Fugiti pana nu se inchid granitele !

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim......Marin, Baia Mare (!!!?). Ti-am mai spus ca esti penibil! Nici nu stii cine esti. Iti spun eu cine esti; ti-am mai spus dealtfel. Esti un trepadus la un cabinet parlamentar p.d.l. Se vede ca esti perseverent (doar pentru asta esti inca platit) dar esti un mincinos sadea ca orice pedelist: de dai ca faci parte din sistem pentru a cershi credibilitate in incercarea de a discredita pe liderii de sindicat. Te-am reperat ca ai interventii identice si pe alte bloguri ale liderilor de sindicat (si din alte federatii). Insista, insista ca ne faci un bine: astazi am primit mai multe adeziuni decat ieri (12), cred ca datorita modului in care pui tu problemele.
    @Rasmina Asa prevede legea acum: procese se pot deschide numai pentru fiecare institutie in parte. Sunt judete unde instantele nu accepta actiuni decat pentru fiecare persoana in parte. Ticalosii de pedelisti ne pregatesc si altceva prin noile legi ale dialogului social: imposibilitatea ca sindicatele sa mai deschida procese la "litigii de munca". Daca actualele proiecte lege vor fi promulgate in forma actuala, numai salariatii in mod individual vor mai putea deschide procese la "litigii de munca" iar sindicatele vor putea reprezenta tot numai in procese individuale. In ceea ce priveste nr. sindicatelor, este bine ca sunt mai multe dar trebuie sa fie unitate in conflictele de interese. Existenta unui singur sindicat sau a niciunuia este visul oricarui dictator. Un singur sindicat este usor de transformat in cureaua de transmisie a puterii. Avem experienta sindicatului de dinainte de 1989.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adrian, perseverezi in ticalosie si pupincurism. Un singur sindicat poate fi trasformat in cureaua de transmisie NUMAI daca liderii sunt slabi si predispusi ciupelilor si apucatul carnii de pe ciolan, cum, din pacate sunt cei mai multi dintre liderii din ziua de azi. Uite si doua intrebari pentru tine:
    1. stiu ca esti degrevat de ore si ca ai uitat cum sa iti faci munca la catedra, TU CAT INCASEZI INDEMNIZATIE, din cotizatiile noastre lunare?
    2. De ce Isvoranu mai este inca lider de sindicat, din moment ce este pensionar de cativa ani? Marin, Baia Mare
    P.S. Sunt un simplu cotizant cu 930 lei salar net lunat, profesor de geografie si sincer, mi-ar dori sa lucrez pe langa un cabinet de parlamentar, oricum, as prefera PNL. Toti care nu sunt cu tine sunt impotriva noastra, nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimate domn Adrian din cele spuse de tine citez "Daca actualele proiecte lege vor fi promulgate in forma actuala, numai salariatii in mod individual vor mai putea deschide procese la "litigii de munca" iar sindicatele vor putea reprezenta tot numai in procese individuale" eu pricep cam asa , ca de acum inainte vom ingrosa conturile avocatilor si ca sindicatul ca si forma de protectie ar trebui sa se autodizolve din bun simt nemaifiind eficient in conditiile in care fiecare cadru didactic ar trebui sa isi solicite avocatul personal pentru fiecare lege care nu se respecta si mai rau ca vom ajunge sa studiem dreptul in litigii de munca sa stim si noi cand suntem tepuiti si cand nu. Mi se pare mai eficient sa cotizez lunar unui avocat pe care il pot solicita cand am o urgenta decat sa stiu ca mi se opreste o suma si ca vreau si ca nu vreau pentru un sindicat care este anihilat din start de sistem fiind doar cu numele.Poate gresesc dar asa simt si ca mine sunt multi.

    RăspundețiȘtergere
  10. DOMNULE ADRIAN, D-VOASTRA CE SINDICAT REPREZENTATI? NU ESTE MAI BINE SA RASPUNDETI INTREBARILOR, EU ZIC PERTINENTE IN CONDITIILE ACTUALE GRELE PRIN CARE TRECEM?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Lenuta. 1) Din punctul meu de vedere, salarizarea conform Legii 221/2008 trebuia facuta fara hotarari judecatoresti. Judecatorii din multe judete, in sentintele pe care le-au dat, spun acelasi lucru. Deci s-a procedat corect cand ati fost platiti conform Legii 221/2008. S-a incalcat legea dupa ce plata a fost in acest mod a fost suspendata. Deci nu exista motiv pentru a vi se lua banii inapoi. Daca cineva va incerca totusi acest lucru, nu o poate face decat in baza unei hotarari judecatoresti irevocabile. 2) Banuiesc ca aveti o hotarare judecatoreasca favorabila. Este definitiva si executorie. In recurs devine irevocabila si sa speram ca nu va fi casata, actiunea respinsa sau hotararea modificata. 3) Sa stiti ca la Inalta Curte De Justitie Si Casatie se va judeca un recurs in interesul legii exact cu acest obiect. Este posibil ca judecarea recursului in procesul in care sunteti sa fie suspendat pana cand se va judeca recursul in interesul legii. Sa speram ca decizia Inaltei Curti ne va fi favorabila. Daca judecatorii de la Inalta Curte au verticalitate si vor tine seama de legislatia comunitatii europene, decizia ne va fi favorabila. Daca politicul va decide si la Inalta Curte, ne va ramane sa ne adresam la CEDO. 4) Raspunsul pentru a 2-a intrebare depinde de solidaritatea sindicala, de forta cu care ne vom apara drepturile. Trebuie sa avem incredere in sindicate, sa fim uniti si sa-i ignoram pe diversionisti. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihaela Vulpe23.12.2010, 20:29

    Am incredere in liderii confederatiilor sindicale, chiar si in reprezentantii patronalelor ca vor face tot ceea ce este posibil pentru ca in Codul muncii sa nu ramana prevederile care ingradesc drepturile salariatilor. Retragerea din comisiile de dialog social a fost un gest normal. Liderii confederatiilor au facut exact ceea ce trebuia. Deci avem lideri responsabili! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  13. luate de pe net.....
    Sorin Chiriac
    Atena - oamenii revoltati ies pe strazi cu zecile de mii. Roma - mase mari de studentii ies sa protesteze. Londra - studentii se revolta si se bat cu jandarmii. Paris - sute de mii de oameni ies in strada. Bucuresti - e liniste, oamenii astepata linistiti Craciunul. Din cand in cand se bat in fata cantinei saracilor, pt o ciorbita. Zeci de mii de oameni iau cu asalt mall-urile si hipermarketurile..Bravos, natiune!

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Adrian, daca tot vorbesti despre unitate sindicala , cand pornim sa facem greva de ce ne cereti acordul in scris iar cand este sa incheiati greva hotarati de unii singuri? fara sa mai cereti acordul membrilor de sindicat?
    sa nu-mi pui placa cu renuntarea la greva a mai putin de 50% din membri ca asta se datoreaza doar voua liderilor, prin actiunile pe care le efectuati in negocierile cu Guvernul...
    eu zic ca unitatea sindicala pleaca in primul rand de la lideri si este sustinuta de membrii de sindicat, pentru ca doar voi puteti sa dezbinati "unitatea" prin actiunile pe care le inteprindeti pt. "ciolan"...

    RăspundețiȘtergere
  15. @ovidiu. Cu nivelul de cunoastere si de gandire logica pe care il ai, ma indoiesc ca lucrezi in invatamant. Apoi, inteleg ca ravnesti la "ciolanul" lui Adrian. Asa-i? Cat despre greve, urmatoarea greva generala care va fi foarte curand te va scoate si pe tine de la cabinetul parlamentar in care lucrezi. Asta ca sa intelegi ca in invatamant va fi totusi unitate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cat de ticalos esti mai, "Ovidiule"! Se vede de la o posta ca ai o misiune data de la pedele: sa lovesti in sindicate prin discreditarea liderilor. Oricat te-ai stradui, nu vei reusi dar cu certitudine ai sa ajungi sa vorbesti singur pe strada. Mi-e mila de tine, ..... ordinara.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare