26 sept. 2010

Daca Basescu nu are nevoie de politisti, noi nu avem nevoie de Boc si guvernul lor

Mi-am propus sa nu mai postez decat dupa mitingul din 5 octombrie, dar decizia presedintelui Basescu de a renunta la politisti ca "nu respecta legea " m-a facut sa ma razgandesc si sa concluzionez ca profesorii trebuie sa renunte la Boc. Asta, deoarece guvernul Boc nu respecta de mult legea. Aici ma refer la toate ordonantele impotriva invatamantului, decizii pe care sindicatele le-au anulat in instanta. Mai mult, am dovedit tot in instanta ca salarizarea personalului din invatamant a fost gresita. Din nou, Boc a emis o ordonanta pentru amanarea "respectarii legii".
Iata de ce trebuie sa renuntam la Boc.
Acest lucru in cazul in care nu avem surpriza sa renunte el la Noi. Spun acest lucru pentru ca presedintele Basescu a renuntat de mult la noi, la medici, iar de ieri şi la politisti.
Oare la presedentia tarii cand va renunta?

15 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toata lumea e suparata !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru depolitizarea reala a sistemului de invatamant : directorii sa fei alesi de consiliu profesoral prin vot STRICT SECRET , dintre membrii lui ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  4. profesor dezamagit26.09.2010, 21:30

    Dle Pop, ma dezamagiti pe zi ce trece ... v-ati politizat discursul pana la refuz ... se stie ca simpatizati cu PNL-ul pt care ati si candidat acum cativa ani ... asa ca nu este corecta incercarea dv de manipulare a celor ce mai citesc din cand in cand acest blog. Ce treaba aveti dv cu politistii ... care, pana la urma nu sunt nici ei mai presus de lege pt ca pretindem ca traim intr-un stat de drept. N-au avut autorizatie de miting pt Cotroceni ... f bine le-a facut Basescu pe care nu-l simpatizez, dar acum ii dau dreptate pt ca inteleg mecanismele unui stat de drept. Secretul iesirii din criza sociala este ca "liderii" de sindicat sa se dezbare de ipocrizia in care se scalda de 20 de ani, sa ia lectii de tehnici de comunicare si negociere pe care sa le aplice in favoarea cotizantilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu totul de acord cu Spin!
    Felicitari! Intr-adevar o idee foarte buna, directorul sa fie ales de catre consiliul profesoral, dintre membrii lui! Sa nu mai fie adusi directori de aiurea, decat in cazul cand chiar nimeni din scoala nu intruneste conditiile!
    Sa se propuna liber,iar votul poate fi si el liber; nu vad vreun avantaj sa fie secret. Dimpotriva, un vot secret poate fi masluit, pe cand atunci cand fiecare voteaza si semneazsa pentru ce a votat... nu mai e nici o problema!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna dimineata tuturor,
    Da, asa ar trebui sa fie ales un director...Cadrele didactice stiu cel mai bine de cine au nevoie, in niciun caz de ....politica! Da, lumea este suparata si? De ce stam? Sa trecem la fapte. sa iesim in strada cum au facut grecii.Doar atunci vom reusi sa ,,miscam'' ceva.Restul....,,e can-can", nu? Sanatate tuturor.
    Gabriela-Carmen Tarna

    RăspundețiȘtergere
  7. toti liderii de sindicat sunt aliati unui partid sau altul!
    si daca deschidem o linie telefonica......., sau un blog pe aceasta tema vor fi destui care sa aduca dovezi in ceea ce am afirmat!
    si daca totusi pana la aceasta ora un lider nu este "mangaiat' de un partid, sta ca o curtezana pe autostrada pana primeste mangaierea necesara.
    de aceea actiunile de protest nu mai au amploare.
    pentru ca stiu ca FAC jocul unuia sau altuia atunci cand merg la miting - si asta ma scarbeste!

    Daca un lider de sindicat are puterea sa ma contrazica - sa deschida si acel blog de care pomeneam mai sus - sau poate un poll

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru că eram nemulţumită de faptul că o lege votată în parlament nu era aplicată mi-am planificat să intru în greva foamei în 18.11.2008. Nici acum nu am aflat de ce în ultimul moment s-a luat hotărârea să nu se mai facă grevă generală. Eu am făcut greva foamei 35 de zile şi, în acele momente, am înţeles că aş fi o mare fraieră să mai cotizez pentru ai susţine pe unii care, în momentele decisive fac trocuri politice. De ce nu s-a ţinut aceea grevă generală? De ce anul trecut pe 4-5 mai s-a renunţat la greva generală? Sunt necesari 50 ani pentru a afla adevărul?

    Fost sindicalist, Carmen Amza

    RăspundețiȘtergere
  9. Va este frica de actiune in sprijinul vostru. Dezamagiti, unii, stimati profesori

    RăspundețiȘtergere
  10. Racul , stiuca si o broasca ...

    RăspundețiȘtergere
  11. O alta dezamagita27.09.2010, 13:12

    Pentru profesorul dezamagit:de data asta nu vad nimic politic in postarea d-lui Pop. A fi solidar cu o alta categorie bugetara nu e nimic politic! Nici mie nu mi-a placut, de exemplu, gestul cu aruncarea caschetei, dar, si printre profesori sunt cativa penali! D-le dezamagit, ati vazut ca erau numai tineri la miting? Ati realizat ca disperarea i-a purtat acolo? Sau, va place impulsivitatea si dispretul cu care suntem tratati rand pe rand bugetarii? Oare presedintele si primul ministru nu ar trebui sa invete ceva tehnici de comunicare? BA DA, ca nu suntem carpe de sters parful, nici profesorii, nici medicii, nic politistii!

    RăspundețiȘtergere
  12. basescu s-a suparat pe politisti ca ciobanul pe sat

    RăspundețiȘtergere
  13. un alt dezamagit08.10.2010, 21:16

    Nimic nu se va schimba in sistemul bugetar.Nu trebuie sa ne asteptam ca liderii de sindicat sa aiba o atitudine rezonabila, vizavi de interesele sindicalistilor pe care ii reprezinta.Nu au facut mai nimic, si nici nu o vor face.Atata timp cat cei mai multi dintre ei figureaza pe statele de plata a inspectoratelor scolare,a diferitelor comitete si comitii incat te si miri cum de mai au timp si pentru sindicat, atata timp cat nu exista nici o justificare a sumelor cheltuite din fondurile sindicatelor, nimic nu se va schimba.Majoritatea liderilor de sindicat s-au inconjurat de liote de lingai, remunerati destul de bine a caror sarcina este una singura, sa-i sustina in orice conditii.Toata lumea intreaba de ce nu s-a declansat greva generala in mai? A primit cineva un raspuns concret?Nuuuu!liderii de sindicat mimeaza lupta sindicala cu actiuni care te fac sa zambesti amar.Dar asta este.Si ca sa va dau un exemplu concret, amintesc aici ca dupa reuniunea liderilor de sindicat
    din toamna trecuta cand s-a hotarat continuarea grevei, un lider de sindicat, destul de important in FSLI anunta telefonic scolile, din trenul care-l aducea acasa, suspendarea grevei.Au asistat pasivi la reducerea posutrilor din invatamant, fara sa-si puna macar o singura data intrebarea in slujba cui sunt de fapt?Prietenia dintre liderii de sindicat si sefii inspectoratelor scolare este bine stiuta.La ce sa te mai astepti?Tot liderii de sindicat se ocupa si de incadrarile in invatamant.Din pacate au intrat in sistem nonvalori doar pentru ca au avut cunostinte de limba...sindicala.Si daca indraznesti sa ai o opinie contrarie, trepadusii te pun repede la punct.In amanunt.Este un aspect.La ce sa ma astept?La ce sa va asteptati?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare