10 iul. 2010

Miscarea sindicala mai saraca


Am primit azi un emai de la colegii de la Federatia Educatiei Nationale.
Un email care mi.a lasat putin gol in inima

http://www.scoalaromaneasca.ro/index.php?nav=viewpage&id_parent=49&id=1844&edition=7-2010

L.am cunoscut mai bine pe PROFESORUL VALERIU DICULESCU de putin timp cand am avut o actiune a Federatiei Sindicatelor Libere din Invataman la Galati.
Un om extraordinar... deschis...si luptator.... asa pot spune ca o sa imi ramana in minte.
Dumnezeu sa il odihneasca...

2 comentarii:

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca!Sa-i dea linistea care a dat-o dumnealui in randul colegilor nostri!Sa-i dea mai multa liniste, odihna, lasand in urma-i un gust anar!Dar poate, doar Dumnezeu alege pe care dintre noi sa-i ia in lumea Sa...Poate acest inger al dascalimii galatene, a fost unul dintre alesii Sai!De acolo unde se va duce, sa-si pazeasca mai cu multa siguranta, colegii sai!Sa-i fie tarana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un om care a trimis in cercetare penala la Parchet 3(trei) directoare nevinovate de la Colegiul Tehnic De Alimentatie Si Turism "D. Motoc" numai pentru ca acestea sa fie suspendate din functie iar sotia lui sa poata sa fie numita directoare. A facut plangeri penale si impotriva altor directori absolut nevinovati, numai pentru ca-i plecau oameni din sindicat; ii acuza pe acestia de convertiri sindicale. In relitate ii plecau oameni pentru ca nu avea capacitatea de a le rezolva unele probleme deltfel legale si foarte clare. Multi directori faceau plecaciuni in fata lui mai ceva decat in fata inspectorului general stiind ca este razbunator si este in stare de orice. Multi directori intrau in panica daca se retrageau oameni din FEN tocmai pentru ca se fereau de plangeri penale si de alte razbunari; preferau sa faca ei presiuni dure asupra oamenilor pentru a reveni in FEN Cat despre succesele sindicale!? Ceea ce nu pleca de la el era categorisita aberatie. Dupa ce "aberatia" devenea sentinta judecatoreasca irevocabila, o trecea prin comisia paritara si o generaliza la toti membrii sai mintindu-i ca e actiunea exclusiva a lui. Nu acelasi lucru se intampla cu sentintele judecatoresti pe care le obtinea el. "S-a dus" pentru ca asa a vrut el sau pentru ca in aviditatea lui dupa "succesuri" sindicale (era pedelist activ) si-a neglijat deliberat sanatatea. In 2007 a avut operatie pe cord dar la putin timp dupa aceea s-a reales presedinte a SIP Galati intr-un simulacru de conferinta judeteana apoi, in 2009, C. Ciosu "l-a ales" vicepresedinte a FEN. D-le Pop! Acea actiune sindicala de la Galati a fost tocmai pentru ca Diculescu (folosindu-se politico-sindical de inspectorul general si de directoarea de la "P.P. Neveanu") a pus la cale scoaterea sindicatului FSLI Galati de pe firmamentul miscarii sindicale galatene. Avea demarate actiuni si pentru eliminarea sindicatului FSLI din Tecuci. In zona Tecuciului s-a folosit si de primarii pedelisti. S-a ajuns pana la faptul ca sentintele judecatoresti obtinute de FEN nu erau atacate cu recurs pe fond in timp ce cele obtinute de FSLI erau atacate cu recurs pe fond chiar si inainte de pronuntare. Culmea este ca aceste din urma actiuni s-au intors chiar impotriva lui. Sindicatele FSLi din Tecuci si din Galati au facut fata la recursurile respective. Au fost insa primari de alta culoare politica care au atacat pe fond si sentintele lui iar cererile respective au fost respinse in rejudecare (cu Legea 221/2008, cu sporul de vechime in munca la plata cu ora). Multe ar mai fi de spus dar ma rog si eu ca Dumnezeu sa-i dea linistea pe care aici nu a avut-o si, mai ales sa-l ierte, ca are pentru ce.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare