28 apr. 2010

Unii nu vor in educatie fundamentarea deciziilor pe baza dialogului social

Ieri a avut loc prima sedinta a COmisiei de invcatamant din Camera Deputatilor pe Legea Educatiei Nationale.
Au fost dezbatute primele 3 articole pornind ca baza de lucru Legea adoptata de Guvern.
Pe site.ul Camerei Deputatilor se transmit in direct aceste dezbateri.
Azi continua la ora 14.00
Cu ce am ramas dupa ziua de ieri...
La art. 3 au fost introduse principiile care guverneaza educatia din Romania unde surpriza.....
La amendamentul "principiul fundamentării deciziilor pe baza dialogului social;"
16 dintre cei 31 de membri ai comisiei au votat impotriva. Asta insemna ca nu este nevoie, din punctul unora de vedere, de dialog social in viitoarea lege a educatiei.
Voi reveni cu amananute...
Pe cei 16 o sa ii vedeti in curand pe www.fsli.ro

6 comentarii:

  1. curat democratie, nene Iancule!
    Asa se va proceda si cu deciziile luate de Consiliul de Administratie de forma 1/3, 1/3, 1/3.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim 2:
    Superb! Mai am si putere sa rad citind capul listei si alte nume!
    Hip, hip, ura!

    RăspundețiȘtergere
  3. sistemul de invatamant de la noi , ca de fapt intregul sistem, functioneaza pe baza vechilor principii caracteristice sistemelor autoritare. Ne-am obisnuit cu un astfel de sistem incat totul ni se pare acum firesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu cat trece timpul incep sa vad, si nu-mi vine sa cred,cum societatea noastra a intrat intr-o letargie foarte periculoasa.Oare ce-o fi insemnand asta? Ce explicatii sa gasim? Eu nu-mi pot explica! Suntem inerti pe-atat incat nu ne mai putem revolta pentru nimic? Atunci... ce urmeaza? Ce sa mai asteptam?

    RăspundețiȘtergere
  5. buna chestia cu lista aia! Mi-a luat ceva timp sa inchid gura, care, dun naivitate, se deschisese dintr-un reflex de superba stupefactie. Inchiderea gurii a coincis cu revenirea brutala la realitatea si mai duioasa in care ne scaldam. Uite asa mi-am dat seama ca pe nenea Cezar l-a durut mai mult lovitura lui Brutus...

    RăspundețiȘtergere
  6. Am devenit "brutusi" toti, sau mai bine zis butonii sau bufonii pe care nemernicii care ne conduc ne folosesc cum vor, in defavoarea legii, a bunului simt, a oamenilor.
    N-avem reprezentanti carora sa le pese de noi, din aceleasi motive pentru care n-avem conducatori ci slugoi ai intereselor personale si de grup restrans. De-aia s-au imbogatit aproape toti strainii la noi, pentru ca n-a avut cine sa-i opreasca si nici n-au avut nici un interes sa ii opreasca ci sa fure cat se poate si sa duca la dezastru populatia, mai ales prin neimplicare. Ce pedeapsa merita acesti ordinari??? Nici una, bineinteles, ca doar corb la corb( si iata de unde atatea ciori in neamul romanesc!) nu-si scoate ochii! Si, culmea nesimtirii, acum tot noua ne cer sa facem sacrificii, ca sa mai aibe ei de unde trai bine, in furaciuni interminabile. S-a lipit bine sistemul mafiot de putere, e mai rau ca la italieni, v-ati dat seama? Vai de noi si de ce-o mai veni, lasati orice speranta, ca n-avem de ce mai spera. Ori luptam, ori murim, asta e miza: inca o jertfa inutila, a celor care vor sa traiasca CINSTIT intr-o tara a hotilor!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare