25 mar. 2010

Sa fie aproape dictatura? sau se face intimidare?

Traim in aceste zile doua momete interesante si vitale sistemului de invatamant.
Unul legat de legea educatiei si altul legat de greva colegilor de Buzau si actiunile de protest din tara.
La nivel de judete sunt si vor fi convocati de catre ISJ-uri, directorii de unitati pentru propiectul Legii Educatiei Nationale. La sedintele cu directorii pur si simplu nu s-au dat raspunsuri ci s-a prezentat aceasta lege ca fiind extraordinara, nu s-au luat in considerare nici un fel de propunere de modificare motivandu-se ca aceasta chiar e foarte buna.
Din punct de vedere a salariilor ISJ/urile tranmit note de forma Abuz si intimidare indiscutabil. Nu are nicio calitate ISJ sa faca asa ceva. Este un abuz cras si o tentativa de intimidare.

11 comentarii:

  1. Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

    INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
    INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
    INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
    INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
    INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

    INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

    O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
    Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai nenicilor astia de la putere! Mai trogloditilor! Mai pupincuristilor! Mai spoitilor! Mai nulitatilor umane! Mai carpelor de sters pe jos! Mai mopuri si andrele ale d-nei Udrea! Mai imbecililor! Va credeti Dumnezeu pe pamant? Vestea proasta pentru voi e ca NU! Nu sunteti si nici nu aveti abilitatile si calitatile necesare decat sa va indreptati in directia opusa in cel mai scurt timp.Va asteapta distractii pe cinste in smoala si jar.Cum de va permiteti sa ne mintiti pe fata?Cum de aveti tupeul de a iesi la rampa si sa ne vindeti gogosi in fata cand noi doar de necazuri si probleme dam! Salariile AU SCAZUT! Datorita faptului ca imbecili ca voi nu au dat norme de aplicare si deoarece exista in teritoriu cretini de contabili ce mananca pe bune gogosi si chipsuri, beau cafele la greu si joaca tetris pe net, care-si bat joc de noi neacordandu-ne drepturile legale normale.Este clar: ce-am avut ca venituri in Decembrie 2009 trebuie sa fie egal cu ce trebuia sa luam in Ianuarie 2010. Ce e greu de inteles asa ceva???? Numai ca rautatea umana si imbecilitatea celor de sus si a contabililor din tara e incomensurabila.Voi sindicatele trebuie sa faceti tot posibilul de a trezi cretinii din somnul perpetuu si din prostia irecuperabila.Trebuie sa faceti miscari grele sindicale, trebuie sa scoateti tot poporul asta in strada pentru ca sa nu mai faca ei ce vor cu tara asta.NISTE IDIOTI, IMBECILI,CRETINI,IMPUTITI si SLUGI BASESCIENE!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. MAI IMBECILILOR CARE CONDUCETI TARA ASTA!!!!!!!DOVEDITI ZI DE ZI CA SUNTETI O GLOATA NENOROCITA DE GOLANI SI HAHALERE INCULTI CE ATI INSTAURAT O MODERNA DICTATURA SI CA VETI REUSI IN FINAL SA NENOROCITI ACEASTA TARA CE ODATA AVEA VALORI, CE ODATA AVEA DEMNITATE SI ONOARE IN EUROPA SI IN LUME.SUNTETI ULTIMELE NULITATI IN MATERIE UMANA!!!! RAD DE VOI COPIII INTELIGENTI DE CLASE PRIMARE CE NU VAD DECAT MODELE NEGATIVE IN VOI, CU EXPRIMARI A LA ELENA BASESCU CU SUCCESURI, A LA UDREA CU STUPURI, SI MULTE ALTE INCULTURI DE EXPRIMARE SI NU MAI SPUN DE ATITUDINE, CE DENOTA CRETINISM, DORINTA AVIDA DE BANI, PUTERE, INFLUENTA PRIN ORICE MIJLOACE, DOAR PENTRU A FI SUS, PENTRU A FI FOARTE BOGATI, PENTRU A UMILI SI INJOSI O TARA.SINDICATELE CU VOI TREBUIE SA BLOCHEZE TARA, SA O INCHIDA SI SA PLECE CU TOTII, LASANDU-VA CU AURUL CARE SA VA STEA IN GAT ETERN PE VIATA.RUSINE! SUNTETI FRIPONII ACESTEI SOCIETATI MIZERE, CAPUSELE DE CARE SPRERAM CA VOM SCAPA NOI ODATA SI ODATA.RAD TOTI DE VOI, IAR DICTATURA FARA A OCOLI TERMENII ESTE DEJA INSTAURATA.ASA CA, IESITI TOATE SINDICATELE SI BLOCATI TOATE INSTITUTIILE STATULUI PENTRU A FACE SUFERINTA UNEI NATII MAI USOARA SI PENTRU A SE DERULA PE O PERIOADA CAT MAI SCURTA.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dictatura cui? Poate a sindicatelor! D-le Pop,mie ca membru de sindicat nu-mi face placere deloc sa constat ca dvs ca lider faceti politica.De ce nu va ganditi ca nu toti membrii de sindicat va impartasesc optiunile? Ori,cotizatie luati de la toti(1% din BRUT!!!!!).E clar ca ISJ-urile nu au lucrat UNITAR la nivel de tara.Aici e baiul! Astfel ca unii au salarii mai mari decat altii. Nici mie nu-mi convine sa iau,dupa 40 de ani de catadra ,cu grad I, un salariu si alt coleg din tara,cu aceeasi vechime si acelasi grad sa ia cu 50% mai mult.Acum,fie rastituie ei banii,fie primim si noi diferenta! Cum tara trece insa prin criza,normal ar fi sa restituie ei(cei din Buzau si altii in aceeasi situatie) plusul de care au beneficiat.Caci,sa primim toti ceilalti,se vede treaba,nu e posibil.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt dezamagiti de voi!Pacat Liviu ca nu te ridici nici macar la CERINTELE MINIMALE SI DE BUN SIMT ALE NOASTRE!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu zic ca nu ar trebui sa afceti reprosuri dnului liviu ci poate generic sindicatului. personal ii multumesc dnului liviu ca ne tine la curent cu ceea cese intampla, ca raspunde promp tuturor intrebarilor, ca ne indruma daca ii cerem sfatul. multumesc! si cred ca fiecare dintre noi daca am fi in acea functie am face la fel. e usor sa vezi din exterior. ca si acnd ne-ar cere cineva sa scoatem numai elevi de nota zece si cativa de noua...nu se poate...ca nu depinde numai de noi, respectiv de sindicat si cu atat mai putin de dnul liviu. institutor, bz, aflat in greva. la noi sindicatul isi face treaba f bine. zilele trecute am depus cerere pentru a se intanta proces de catre sindicat cu privire la neincadrarea mea ca profesor, deoarece facultatea este pe lista neagra. am absolvit jurnalism:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Pur si simplu imi pare ca acest guvern uraste invatamantul romanesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ar fi mai bine daca s-ar desfiinta inspectoratele scolare? Cred ca autonomia totala a scoalii ar aduce imbunatatiri in sistem.

    Aveti curaj sa mergeti pana la blocarea anului scolar sau iar va retrageti in numele educatiei?

    RăspundețiȘtergere
  9. Da. Noi cei din Buzau avem nevoie de sustinerea Dvs., a tuturor salariatilor din invatamant. La Buzau la Liceul de Arta directorul unitatii si-a dat demisia din solidaritate cu personalul scolii; a admis ca nu se poate opune punerii in practica a unei hotarari judecatoresti. Si ISJ-ul ce a facut? A acceptat-o. "A dat cu piciorul" unui om care s-a luptat pentru unitatea de invatamant – cei interesati pot vizita site-ul unitatii http://liceuldeartabuzau.ro - sunt meritele tuturor celor din scoala dar mai ales ale dansei. ISJ Buzau nu a dorit binele unitatii noastre ci si-a urmarit scopul impus de PDL – acela de a ne retine sumele incasate datorita hotararilor judecatoresti. Rezultatul?... ne-au inversunat mai mult. Nu o sa cedam. Si chiar daca pe post a fost numit un alt director care cauta cu disperare sa ne faca sa intram la ore nu vom ceda. Nu putem semna, asa cum suntem obligati sa o facem, pentru niste salarii cand o hotarare judecatoreasca ne spune ca avem dreptul la altceva. Cu totii suntem pentru aplicarea hotararilor judecatoresti la nivelul intregii tari. Suntem constienti ca o parte dintre Dvs. nu aveti lideri de sindicat care sa lupte pentru Dvs. Asa ca noi sustinem generalizarea lor la nivelul intregii tari.

    RăspundețiȘtergere
  10. maine ajungem si eu si d Cornea in Buzau la miting
    impreuna cu alti colegi din tara
    sper sa reusim sa mobilizam toata tara in actiuni ca si ale dvs
    Numai unitatea in actiuni mai poate face ceva

    RăspundețiȘtergere

Postări populare