13 mar. 2010

Guvernul falimentar


1. La articolul 1, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmatorul cuprins: "(1^1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie—31 decembrie 2010, se realizeaza astfel:

a) in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;

b) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;

c) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.:

2. La articolul 1, alineatele (2) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: "(2) In cursul termenelor prevazute la alin. (1) si (1^1) orice procedura de executare silita se suspenda de drept. (3) Sumele prevazute la alin. (1) si (1^1), platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta, se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica."

Guvernul Romîniei a decis să amâne plata sumelor câştigate în instanţă, prin ordonanţă de urgenţă nr. 18 din 2010. Astfel, toate procesele pe care le-am şi le vom castiga în anul 2010 vor fi aplicate eşalonat, până în 2013.

Potrivit ordonanţei de urgenţă emisă de Executiv, banii vor fi plătiţi în curs de trei ani, până în 2013. Anul viitor, vom primi 34 la sută din banii cuveniţi, urmând ca în 2012 şi 2013 să fie acordate alte tranşe de câte 33 la sută.

Cred că este încă un motiv de a declanşa formele de protest în paralel cu atacarea acestei ordonanţe la Curtea Constituţională.

Trist, constat ca avem de a face din nou cu un minister duplicitar. Asta pentru ca in data de 10 am stat la discutii 3 ore si jumatate si nu au zi snimic despre aceasta masura atunci cand am discutat de hotararile judecatoresti. Oare de ce? Oricum aveam motive pentru formele de protest. Inca unul in plus nu era nevoie.

Ce o sa se intample in 2011 in conditiile in care numarul de sentinte o sa creasca prin castigarea proceselor pe L 221? Sau intentioneaza guvernul "sa emita un act normativ" prin care sa schimbe si sentintele judecatoresti sau sa in fluenteza instanta?
http://www.videonews.ro/action/viewvideo/39970/E-oficial-Guvernul-a-amanat-plata-salariilor-castigate-in-instanta-de-bugetari/

17 comentarii:

  1. Cu totii la greva imediat ,nu la vara !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Astia ne ingroapa pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai e ceva de spus? De cateva zile reascult spectacolele celor de la Divertis de acum 10-20 de ani si constat ca, in afara de cateva nume, nu s-a schimbat nimic. Am intrat intr-o bucla temporara. Poate Picard ne mai scapa, ca politicienii nostri.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Greva incepand cu 12 iunie,medii neincheiate,si sa nu se participe la examene,fiecare guvernant are in familie un copil sau o ruda intr-un astfel de examen,daca intram pana atunci in greva "dragutii" de guvernanti vor fi ffff fericiti ca nu ne dau salariile, si vor tergiversa rezolvarea problemelor noastre,incat sa treaca chiar si vara,si asa vor face economii pe seama existentei noastre.
    INSA SA FIM UNITI ALTFEL NU ARE SENS NIMIC !

    RăspundețiȘtergere
  5. De cand nu se respecta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila? si inzestrata cu caracter executoriu??????????
    Rata inflatiei in acesti 3 ani va lucra in defavoarea noastra ,sa nu credeti ca vor indexa sumele!
    ANORMALA TARA !si condusa de diletanti !
    Oricum "pensiile si salariile "nesimtite" NU au disparut !

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce oare guvernantii nu se straduiesc sa reechilibreze economia nationala,industria si agricultura,incat sa se alimenteze bugetul statului?,ori sunt incapabili,ori au interese ascunse ,sau si una si alta...
    Nu este posibil ca in supermarketurile poloneze sa vezi ca 97% din produsele comercializate sunt "made in Poland",indiferent ca sunt alimentare ,electrocasnice,mobilier,jucarii etc.,si culmea mult mai ieftine ca aici,(si la un salariu min. pe economie, de un an, de 1200 zloti=1200ron)iar la noi sunt turcesti,chinezesti,thailandeze,olandeze etc.
    Iata de ce Polonia e pe crestere economica si noi ne afundam in dezastru...
    Guvern scolit la fara fregventa si seral,pe "puncte"...si promovati de securitate...
    Acestia ne conduc acum cu efectele ,care se vad...

    RăspundețiȘtergere
  7. PRIN NEEXCUTAREA IMEDIATA A SENTINTELOR INSTANTELOR DE JUDECATA SI IMIXTIUNEA GUVERNULUI A FOST DINAMITAT STATUL DE DREPT!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ministrul stia pe data de 10 cum se vor executa hotararile judecatoresti. Nu a spus el in conferinta ca se va cauta un mod coerent de plata? Uite-l!

    RăspundețiȘtergere
  9. io zic sa tinem orele pe 2010...34% in 2011 , 34% in 2012....si 34% in 2013 ce ziceti :)?
    din pacate vom tergiversa presupusa greva pana la vacanta cand nu va mai conta deloc...deja vu

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa nu avem soarta Greciei, tot noi , cei de jos , baza,vom plati. Nu vom obtine nimic!
    Cornelia

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce greva in iunie, de ce nu acum , de ce nu blocarea evaluarii nationale din mai? La ce "intelegeri" mai asistam?

    RăspundețiȘtergere
  12. DE CAND NU SE RESPECTA LEGI IN ROMANIA? DE CAND SE FAC PESTE 80% IMPORTURI PENTRU PRODUSE DIVERSE IN ROMANIA?? DE CAND SE PRECONIZEAZA FARA RETINERE CA VOM AVEA SOARTA GRECIEI???? DE CE NU SE DORESTE ECHILIBRAREA SI RELANSAREA ECONOMIEI NATIONALE?????DE CAND ANORMALITATEA A LUAT LOC NORMALITATII IN ROMANIA????DE CAND SE BATE JOC PE FATA DE PROFESORI, PENSIONARI, SANATATE SI BUGETARI IN ROMANIA??? PAI CAM DE CAND PESTE 5 MILIOANE DE IMBECILI L-AU REALES LA AL 2-LEA CONGRES PE ALT IMBECIL BESESCU.PAI CAM DE ATUNCI.MAI ERA EA O SANSA DE A RELANSA CEVA POZITIV IN ACEASTA TARA, DAR SANSA S-A CAM DUS.IMBECILII AU BAGAT TARA IN FALIMENT, DOAR PENTRU CA A HAHALIT ALA PE SCENELE TARII IN CAMPANIE ELECTORALA SI A AVUT IN FATA DOAR TREPANATI SI CRETINI CARE AU PUS BOTUL LA VREJELILE LUI.NU AU NIMIC ASTIA IN CAP DECAT DOAR SA SE CAPATUIASCA EI SI TOATA CAMARILA LOR DE CLASA POLITICA PE VIATA, ASTFEL INCAT SA O POATA DUCE BINE 3-4 GENERATII DE ACUM INCOLO PESTE HOTARE DACA SE POATE.(SI SE VA PUTEA SIGUR).ASTA E ADEVARUL PUR CURAT.LA CE VA MAI MIRATI VOI AICI PE FORUM CA E ANORMALA UNA-ALTA......E VAX ALBINA! SA TRAITI BINE! DACA PUTETI!ASTA E ECONOMIA EXISTENTIALA PROPUSA DE BASESCU, BOC, BERCEANU, VIDEANU, UDREA SI TOTI CEI CU NEGRE NUME IN ISTORIA ROMANIEI!!!!!DE-AR DA DOMNUL SA SE DISTRUGA TOT IN JURUL NOSTRU SI SA FALIMENTEZE TOTAL ROMANIA, CA SA-SI DEA SEAMA IDIOTII CE-AU VOTAT BASESCU A DOUA OARA CA AU FACUT GAFA VIETII LOR.GREVELE NU VOR AVEA NICIUN REZULTAT, CEI DE SUS VOR APLICA POLITICA CARDASIEI, A TRADARII, A NEPASARII, A INDIFERENTEI, A IPOCRIZIEI, A AROGANTEI, A DATULUI CU MOPUL, A CROSETATULUI LA TELEVIZOR, A MINCIUNII, ETC.VOR APLICA TOATE ACESTE MIZERII PENTRU CA SCOPURILE LOR SA FIE ATINSE.SINDICATELE NU VOR FACE DECAT SA DEA SPERANTE DE MAI BINE OAMENILOR AMARATI SI DE CARE SE BATE ZILNIC JOC IN ACEASTA TARA, NEAVAND PUTEREA DE REACTIE PENTRU A SCHIMBA CEVA CONCRET.

    RăspundețiȘtergere
  13. incep sa cred ca liderii de sindicat de la centru au stabilit acest calendar zeama lunga special pentru a nu mai avea niciun rezultat greva generala, fiind declansata prea tarziu, in consecinta total inutil.
    nu pot sa cred ca liderii sunt vanduti puterii. nu pot sa cred ca au facut deja intelegeri tacite cu guvernul.
    altfel nu se justifica absolut deloc aceste amanari dubioase ale grevei generale.
    CE SE INTAMPLA?
    JUCAM IAR INTR-UN FILM CU PROSTI????

    RăspundețiȘtergere
  14. Punctul de vedere al Ministerului Educaţiei referitor la demararea unor acţiuni sindicale
    15.03.2010

    Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a luat act de acţiunile de protest organizate astăzi în două unităţi de învăţământ din ţara (una în judeţul Buzău şi una în judeţul Tulcea), de acţiunile similare ce se anunţă în zilele următoare şi de decizia Colegiului Naţional al Liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ privind organizarea unor manifestări sindicale.
    Urmare a existenţei acestui context, purtătorul de cuvânt al MECTS, doamna Melania Vergu, declară următoarele:
    „Conform celor stabilite la întâlnirea pe care ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, domnul Daniel Petru Funeriu, a avut-o miercuri, 10 martie, cu liderii sindicatelor reprezentative din învăţământ, în cel mult două săptămâni la sediul MECTS va avea loc o întâlnire la care vor participa şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Obiectivul acestei întâlniri este acela de a clarifica şi a pune în acord o serie de interpretări legate de acordarea sporurilor şi a altor drepturi, cum ar fi, de exemplu, biletele de odihnă pentru cadrele didactice. De asemenea, se vor căuta soluţii coerente privind aplicarea hotărârilor judecătoreşti existente la ora actuală în mai multe judeţe.
    Reamintim faptul că salarizarea în domeniul bugetar se face în baza Legii 330 şi a altor acte legale subsecvente. Legea va fi respectată, iar salariile vor fi plătite conform acestor prevederi legale în bugetul MECTS fiind prevăzute absolut toate sumele necesare.
    Considerăm că fiecare federaţie sindicală are libertatea de a lua orice decizie referitoare la modul în care apără interesele propriilor membri, însă ne-am fi dorit ca aceste hotărâri să fie adoptate abia după încheierea discuţiilor comune privind identificarea celor mai potrivite soluţii în interesul tuturor părţilor. De asemenea, precizăm că în data de 9 martie 2010, a fost adoptată OUG 18, publicată în Monitorul Oficial nr. 162/12.03.2010, act ce reglementează modul în care se va realiza plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti. Conform acestui act normativ, «plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executori în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2010, se realizează astfel: în anul 2011 se plăteşte 34% din valoarea titlului executoriu; în anul 2012 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu; în anul 2013 se plăteşte 33% din valoarea titlului executoriu»."

    BIROUL DE PRESĂ

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma retrag din sindicat!Ce a facut pentru mine FSLI in ultimii 10 ani?Ma rog 20...

    RăspundețiȘtergere
  16. GREVA GENERALA CA SI LA BUZAU!IMEDIAT!ACUM!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru ca ordonanta sa fie corecta ar trebui ca sindicatele sa ceara public guvernului ca pentru plata esalonata a drepturilor obtinute prin hotarari judecatoresti SA PLATEASCA O DOBANDA EGALA CU CEA PLATITA LA IMPRUMUTURILE DE LA BANCI.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare