4 mar. 2010

Despre restrangeri de activitate 2010

In Metodologia de miscare de personal (Anexă la ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi inovării nr. 5885/10.11.2009), art. 27. (1) Pentru cadrele didactice titulare a căror restrângere de activitate, datorită comasării claselor/unităţilor de învăţământ sau desfiinţării unor unităţi de învăţământ, a fost rezolvată, în perioada august – septembrie 2009, prin detaşare în interesul învăţământului pentru nesoluţionarea restrângerii de activitate pe posturi/catedre din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, constituite din discipline conform actului de numire/transfer, în condiţiile în care la nivelul unităţii/unităţilor de învăţământ există post/catedră vacant(ă), inspectoratul şcolar emite decizii de transfer în unitatea/unităţile de învăţământ în care au fost detaşate, în specialitatea postului didactic/catedrei restrâns(e), începând cu 1 septembrie 2010, la solicitarea acestora, cu acordul consiliului/consiliilor de administraţie al unităţii/unităţilor de învăţământ şi aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar.
(2) Cadrele didactice titulare aflate în situaţia de la alin. (1) se adresează în scris conducerii unităţii/unităţilor de învăţământ până la data de 5 martie 2010, care comunică acordul/refuzul pentru transfer la inspectoratul şcolar, până la data de 12 martie 2010. Consiliul/consiliile de administraţie al unităţii/unităţilor de învăţământ comunică în scris cadrelor didactice solicitante şi inspectoratului şcolar motivele acordului/refuzului transferului. Situaţiile transmise de unităţile de învăţământ la inspectoratul şcolar sunt analizate în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar care stabileşte lista finală a cadrelor didactice titulare pentru care se emit decizii de transfer în unitatea/unităţile de învăţământ în care au fost detaşate, în specialitatea postului/catedrei restrâns(e), începând cu 1 septembrie 2010.

12 comentarii:

  1. DLE POP,
    NU STIU CUM AR TREBUI SA ARATE PALIERELE DE SALARIZARE PT NOI , CEI DIN INVATAMANT, DAR VREAU SA IMPUNETI IMBUIBATILOR DE GUVERNANTI UN PRINCIPIU DE MINIM BUN SIMT:

    PENTRU MUNCA DE CALITATE EUROPEANA - SALARIU EUROPEAN.
    VREAU UN SALARIU CORESPUNZATOR MUNCII MELE, CARE NU E CU NIMIC MAI PREJOS DECAT MUNCA UNUI PROFESOR GREC, GERMAN, FRANCEZ SAU ENGLEZ.

    dimpotriva, conditiile, mediul in care noi muncim sunt mizerabile, in comparatie cu mediul decent si elevat in care lucreaza dascalii europeni.
    asta trebuie sa sustineti dv in fata guvernantilor.
    sa va vedem!

    RăspundețiȘtergere
  2. luna aceasta primim 60% din salariu. Oare luna viitoare vom primi 30%?

    RăspundețiȘtergere
  3. E o bataie de joc mai tot ce se intampla si mai tot ce se intreprinde la nivelul vostru de lideri de sindicat.A ajuns sindicatul rampa de lansare in politica a oamenilor carora le fuge mintea, adica a baietilor destepti ce vor ca in scurt timp sa se capatuiasca pe spinarea unor amarati de cotizanti fraieri ce vor fi casapiti cu restructurari, diminuari de salarii, etc,etc.Eu zic sa desfiintati sindicatele, sa plecam dracului din porcaria asta de tara si sa i-o lasam lu' Basescu, Videanu, Berceanu, Udrea si toata sleahta de hoti si derbedei politici inculti, betivani, golani, curve si perversi care ne conduc. NE MERITAM SOARTA FRATI ROMANI! AM DAT SANSA CA ASTIA SA NE CONDUCA!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai daca i-ati votat, suportati consecintele!
    Sansa noastra a profesorilor de a mai fi profesori in viitor este de a deveni 'PORTOCALII LUI BASESCU'. TREBUIE SA LE FIM RECUNOSCATORI, ACESTORI DOMNI 'INALTI' DE LA PD-L, CA NE MAI PERMIT SA PROFESAM IN MESERIA PE CARE NE-AM ALES-O;CHIAR DACA VOR UITA UNEORI SA NE PLATEASCA O LUNA, DOUA, TREI.... DOAMNE FERESTE .... DELOC.

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Pop,
    Va rog sa-mi raspundeti daca este posibil daca un director de scoala are dreptul sa modifice unilateral, fara sa ma consulte, numirea de pe decizia de titularizare de pe postul de ,,chimie" pe postul(catedra) de ,,chimie-fizica"?
    Mentionez ca pretextul este ,,unificarea "celor doua catedre distincte, de chimie si de fizica, in conditiile in care catedra de chimie are 16 ore iar cea de fizica 24 ore, ambii titulari avand specializarea chimie-fizica?
    Sunt titularul catedrei de chimie si consider ca, pe viitor, as putea fi afectat de aceasta ,,unificare"...
    Are dreptul directorul sa solicite ISJ modificarea deciziei de titularizare , fara sa ma consulte?
    Poate fi modificata numirea de pe actul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  6. nu se poate modifcia incadrarea numai cu acordul dumneavoastra

    RăspundețiȘtergere
  7. Postul de invatatoare pe care sunt titulara s-a restrans in toamna si voi participa la sesiunea de pretransfer din aprilie. Sunt absolventa a USH (UNIV. SPIRU-HARET)promotia 2008,psihologie, ID . Avand in vedere ca multi membri ai FSLI sunt in aceasta situatie si ca miscarile de cadre sunt foarte aproape as dori sa stiu daca sindicatul ar putea face demersurile necesare clarificarii situatiei absolventilor USH . Sa stim O DATA PENTRU TOTDEAUNA daca aceste diplome sunt sau nu valabile . La noi in judet- SALAJ- unele diplome sunt recunoscute, altele nu - fiind vorba de aceeasi facultate si aceeasi forma de invatamant. Probabil conteaza si numele care e scris pe diploma :( .

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Pop,
    Multumiri pentru raspunsul de la 09.09.

    RăspundețiȘtergere
  9. Este posibil ca un post sa apara in restrangere desi sunt ore?
    Apare ca s-au desfiintat 5 clase.
    Cine intra in restrangere? Cel cu jumatate de norma sau cel care vrea(restrangere la cerere) avand puncte mai multe?

    RăspundețiȘtergere
  10. Va rog sa imi raspundeti la o intrebare. Am doua specializari (2 facultati: latina-greaca si romana-latina). Sunt titulara pe latina si ma aflu in restrangere de activitate, deoarece mai am doar trei ore de lat. Totusi conducerea imi poate completa cu inca 12 ore de romana, in institutia in care sunt titular, si cu alte trei ore de lat. la o sc. vecina. De ce nu este acceptata aceasta solutie? De ce ISJ doreste sa plec din scoala, desi sunt ore? Va multumesc mult! Un profesor...

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragii mei colegi. Cadrele didactice din Romania nu ar trebui sa se planga de conditii de munca mizerabile sau lefuri mici. Asta deoarece o mare parte dintre ele au votat cu frenezie portocalii. In plus, in momentul cand sindicatele organizeaza miscari de protest, doar o mica parte din dascali participa la acestea, restul stand ascunsi sau intrand in continuare la ore (spargatorii de greva ),sau ducand in derizoriu aceste miscari( dansul pinguinului). Deci, nu va mai plangeti. Pana cand nu vom fi uniti, in demersurile noastre, acestea se vor solda cu esec total, spre satisfactia celor care isi bat joc de noi. In tarile occidentale civilizate, cu democratie adevarata populatia nu permite sa fie batjocorita de cei care o conduc. Reactioneaza instantaneu, cu hotarare si duritate.Asta deoarece popoarele lor au alta plamada. Au demnitate, verticalitate, discernamant si bun simt.Si nu permit sa fie calcate in picioare. Reflectati !!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare