7 feb. 2010

Legea 221 trebuie aplicata de la 1 octombrie 2008

Informare Decizie CCR - AICI

27 de comentarii:

  1. Excelenta veste!!! Sa speram ca se va si aplica!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricat am cautat pe net nu am gasit OUG inadmisibile. Exceptiile de neconstitutionalitate cerute pot fi declarate inadmisibile, ceea ce ar insemna ca OUG respective raman constitutionale si produc efecte. Va rog sa lamuriti urgent aceasta problema pentru a nu fi indusa lumea in eroare.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa inteleg ca vor primi marirea NUMAI cei cu HJ?
    dnule POP ar trebui sa fiti mai explicit in legatura cu ce a postat dnul H, va rog

    RăspundețiȘtergere
  4. nicoleta
    poate puteti cumva sa i informati si pe cei din cl pentru ca noi avem, asa cum am mai spus hj si totusi nu beneficiem de aceasta marire! parca am cersi! este inadmisibil!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant! Mai ramine sa vedem si pe statul de plata....

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce stiti despre procesul din jud. Neamt.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim spunea...
    bravo grevistilor din administratie. nici nu au tusit bine, ca li s-au aprobat imediat toate revendicarile.
    NOI CE FACEM? NE ASCUNDEM DUPA DEGET? SUNTEM NISTE MAMALIGI? SAU NE PLAC ASA DE MULT MEDITATIILE DIN SUFRAGERIE, CA NU NE MAI PASA DE COLEGII CARE TRAIESC LUNAR DIN 10 MILIOANE DE LEI...

    NU AI CU CINE, FRATE, CHIAR NU AI CU CINE!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce 10 milioane,eu iau 9 milioane pe luna aici pe pamant si imi mai platesc si transportul si chiria in Tg Lapus!Nu-mi ajung banii nici sa ma-nbrac la second-hand!Sunt muritoare de foame si poate ca raman din toamna si fara acest JOB!Vai de noi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sindicatele nu fac nimic! In Ialomita o singura scoala ia marit, acolo unde sotia lui Mitrea este directoare si unde el este titular. Restul unitatilor sunt pe post de prosti. Toti cotizam la sindicat. Daca Mitrea reprezinta doar scoala 1 Tandarei, atunci sa lase pe altul in functie care sa reprezinte toti profesorii din judet.
    Se abuzeaza de functia pe care o detine la sindicat, dar ai mai mari se fac ca nu-l vad. De aceea multi vor sa treaca la FEN....

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Pop, va rog sa lamuriti problema ridicata la al doilea comentariu !

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule Pop va rog sa verificati actiunile unor lideri de sindicat judetean care intreprind actiuni de protejare a membrilor de sindicat dovediti ca au savarsit infractiuni. Acesti lideri isi depasesc competentele, se pozitioneaza in afara legii si pun in discutie seriozitatea institutiei sindicale. Eu inteleg, ca membru de sindicat, ca platesc cotizatia pentru a m-i se asigura protectia in fata angajatorului si a consecintelor guvernarii, nu pentru a ma proteja pe mine sau pe alti membri de sindicat de aplicarea legii in cazul in care sunt pasibil de 3-5 ani inchisoare pentru neglijenta sau prostia mea. Va admir pentru ceea ce faceti si va rog sa comunicati colegilor dumneavoastra ca un lider de sindicat este primul care trebuie sa cunoasca legea si primul care trebuie sa actioneze legal pentru ca altfel ajunge un instrument in mana celor abili (directori, inspectori...) care vor specula in defavoarea membrilor de sindicat incompetenta liderului.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ renata Nu o sa aplice decat daca o castigam in instanta.
    @ cum intram in posesia materialului o sa il punem la dispozitie.
    @ mara Da
    @ nicoleta deja sindicatele afiliate la FSLI sunt informate
    @ asa e
    @ medidaiile nu le acorda decat maxim 10% dintre colegi. Consider ca este nevoie de actiune unitara si bine sustinuta.
    @ ar trebui sa se deconteze naveta. daca aest lucru nu se intampla va rog un memoriu pe slimm_mm@yahoo.com cu speta dvs si ne ocupam de recuperarea acestor sume de la administartia locala.
    @ Peste tot au inceput procese "pilot" FSLI Ialomita a reusit prima data in tara castigarea acestui proces. Restul unitatilor urmeaza a castige in acelsi mod ca si prima. Trecerea la ata federatie nu este o solutie. Trebuie rezolvate in interiorul organizatiei. Sper ca la FEN sa se reyolve cat mai repede ce reprezinta sindicatul sau PDL. Nu sunt de vina membii de sindicat ci liderii care ii reprezinta. O sa vb si cu d Hancescu pe aceasta speta.
    @ ok
    @ aceste actiuni ar trebui sa fie facute in scris catre federatie. Desi autonomia este mare sper sa putem interveni in limita statutului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Pop, degeaba vorbiti. La Ialomita se stie problema, dar nimeni nu face nimic. Scoala 2 Slobozia vrea sa plece din FSLI. Stiti de ce? Din cauza atitudinii arogante a domnului Mitrea. SI nu e singura scoala unde s-a dus si a batut cu pumnul in masa. Iar oamenii au dreptate: pe banii nostri vine unul si tipa la noi.
    Facem un pariu: nu se va lua nici o masura in legatura cu acest domn Mitrea. Si in timp, veti vedea cum pleaca oamenii. Iar daca domnul Hancescu pleaca mai sus, o sa ajunga Mitrea lider la Ialomita. Vai de noi! dar si de altii!
    Puteti raspunde cum de domnul Mitrea face presiuni asupra oamenilor de a renunta sau a lua un post? sau de a decide cine ia sau nu gradatie de merit? Sunt la mijloc bani multi, domnule Pop. Pacat de unii oameni ca dumneavoastra, ca Hancescu....Va strica imaginea....
    Nu fiti naiv, iertati-ma ca va spun asa. Oamenii din Ialomita stiu de ce!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. in Neamt e o cacialma ca sa nu mai zic ca primarul isi bate joc de noiin mod constant!Avem prime de luat retroactiv plus marirea salariala !Trebuie cercetata neaparat situatia din Piatra Neamt , suntem privati de drepturi pe fata si cu multa seninatate!

    RăspundețiȘtergere
  15. Pana nu se va ingheta anul scolar nu vom rezolva nimic!

    RăspundețiȘtergere
  16. da, in Piatra Neamt profesorii sunt desconsiderati de catre primar,si se mai lauda ca el a fost profesor in tinerete si ca ne intelege ca avem salarii foarte mici1 Jenant!Dorim sa stim daca s-a castigat procesul!

    RăspundețiȘtergere
  17. lucrez in invatamnat din 91, nu sunt membra de sindicat, cotizez la fel ca orice nemembru!pot beneficia de aplicarea legii 221 de la 1 octombrie 2008 la fel ca si colegii mei?
    daca da, cum,? prin CCM ?
    daca nu, de ce? legea se aplica doar pentru membri de sindicat?

    RăspundețiȘtergere
  18. D-le Pop,va rog sa ma lamuriti de ce profesorilor II li s-a retras sporul pentru transa de vechime suplimentara 35-40(am aflat la salariul din ianuarie) - daca este o gresala,cum poate fi indreptata?va rog mult sa imi raspundeti... multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ legea se aplica pentru cei care sunt in instanta reprezentati de catre sindicat
    @ doar in instanta

    RăspundețiȘtergere
  20. REVENIRE - Domnule Pop va rog sa verificati actiunile unor lideri de sindicat judetean care intreprind actiuni de protejare a membrilor de sindicat dovediti ca au savarsit infractiuni amenintand pe alti membri de sindicat ca daca divulga ceva la procuratura vor avea de suferit. Acesti lideri isi depasesc competentele, se pozitioneaza in afara legii si pun in discutie seriozitatea institutiei sindicale. Eu inteleg, ca membru de sindicat, ca platesc cotizatia pentru a m-i se asigura protectia in fata angajatorului si a consecintelor guvernarii, nu pentru a ma proteja pe mine sau pe alti membri de sindicat de aplicarea legii in cazul in care sunt pasibil de 3-5 ani inchisoare pentru neglijenta sau prostia mea. Va admir pentru ceea ce faceti si va rog sa comunicati colegilor dumneavoastra ca un lider de sindicat este primul care trebuie sa cunoasca legea si primul care trebuie sa actioneze legal pentru ca altfel ajunge un instrument in mana celor abili (directori, inspectori...) care vor specula in defavoarea membrilor de sindicat incompetenta liderului.
    Cer ca toate demersurile facute de liderii de sindicat judeteni sa fie facute publice pe un astfel de blog, asa cum faceti dumneavoastra. Va apreciez si pentru acest lucru printre altele. Sa fie publicate zilnic, transparent chiar si atunci cand intervine in calitate de lider sindical la ISJ pentru asi incadra in invatamat un amic absolvent de Spiru Haret, sau un vecin inginer, somer de vreo 20 de ani in Italia, profesor suplinitor...
    Ar trebui ca statutul sa prevada ca la prima abatere un asemenea lider sa pleca, pentru ca nu este corect sa ne reprezinte niste hoti.
    Cred ca sunt putini ca dumneavoastra, oameni cu coloana vertebrala. Actionati si ve-ti avea sprijinul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua sunt cadru didactic la o scoala din judetul Calarasi.Sunt nemultumita deoarece am primit prima de vacanta doar in anul 2008, pana atunci, cei de la primarie nu au vrut sa ne dea prima de vacanta spunanand ca nu este legal sau ca nu au fonduri.Cei de la sindicat au dat primaria in judecate si avem hotarare judecatoreasca definitiva, insa de 1 an de cand s-a finalizat procesul nu am primit niciun leu .

    RăspundețiȘtergere
  22. Care e misterul deciziei 106 din 4.02.2010 a Curtii Constitutionale? Nici nu a fost publicata in Monitorul Oficial si Ministerul s-a si grabit sa trimita note telefonice si adrese in teritoriu. Ne facusem iluzii ca puteam fi salariati dupa legea 221 dar acum a ramas chiar o iluzie........

    RăspundețiȘtergere
  23. Manuela Anghel24.02.2010, 09:04

    Ce posibilitati de master in profilul postului pot sa absolve invatatorii cu Facultatea de Drept, ca sa poata fi incadrati ca profesori in invatamantul primar, conform legii 387/2009?

    RăspundețiȘtergere
  24. Cum ramane cu comunicatul FSLI din 7 februarie cu ordonanatele inadmisibile? A aparut acum si decizia Curtii in care, asa cum s-a comentat mai sus, se spune ca exceptiile de neconstitutionalitate sunt inadmisibile pentru ca ordonantele respective au fost abrogate. De ce nu apare un comunicat acum? Comunicatul din februarie a fost trimis si in scoli si a creat sperante unora. Interveniti cat mai repede si lamuriti lumea ca, prin decizia 106, se recunoaste practic ca OUG 41/2009 era in vigoare la 31.12.2009. Deci adio salarii dupa legea 221 incepand cu 01.01.2010. Cu toate ca departamentul juridic al FSLI este de alta parere.

    RăspundețiȘtergere
  25. As dori sa stiu daca voi mai beneficia de drepturile salariale restante in cazul in care ma voi pensiona incepand cu 31 mai 2010.Precizez ca am h.j. si pentru plata celor doua ore [pt. gr,I] si tot nu am mai primit plata cu ora din 2008, luna martie.O alta problema ar fi si indemnizatia de pensionare,care, e posibil sa n-o primesc acum.E posibil asa ceva? Am facut cerere.dar nu am primit raspuns scris.

    RăspundețiȘtergere
  26. normal
    numai ca intra sub incidenta ordonantei 45
    se acorda din 2012..si atunci 34% din ele

    RăspundețiȘtergere
  27. Va multumesx mult pentru raspuns si pentru promptitudine.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare