31 oct. 2009

Greva din 16 noiembrie se suspenda

Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ întunit în ședință în data de 29 octombrie 2009, a hotărât suspendarea grevei generale care urma să se declanșeze începând cu data de 16 noiembrie 2009.
Această decizie se justifică, ținând cont atât de contextul economic și politic din România, cât și de faptul că judecătorii de la Curtea Constituțională au amânat, pentru data de 9 decembrie 2009, dezbaterea obiecțiilor de neconstituționalitate ridicate față de dispozițiile Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și a Legii privind reorganizarea unor autorități și instituții publice și raționalizarea cheltuielilor din instituțiile publice, lege prin care ar urma să fie diminuate veniturile salariale, în medie, cu 15,5% lunar, în perioada octombrie – decembrie 2009.
Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ recomandă membriilor de sindicat din organizațiile afiliate, să nu treacă, în continuare, notele în catalog, având însă obligația ca acestea să fie aduse la cunoștința elevilor și să fie comentate cu părinții.
Menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, cadrele didactice au obligația să treacă notele în catalog, dar nu există nicio precizare referitoare la momentul când trebuie să se facă acest lucru.
PREȘEDINTE FSLI,
Aurel CORNEA
Bucureşti,
30. 10. 2009

15 comentarii:

  1. este vorba doar de sindicatele afiliate la FSLI?doar acestea sustin aceasta forma de protest adik netrecerea notelor?

    RăspundețiȘtergere
  2. va dati seama ca asta cu netrecerea notelor nu o vom face ca pana la urma este o munca dubla ca la finele anului sa stam sa trecem atatea note in cataloage si carnete. ce forma de protest mai e si asta? sunteti culmea:))

    RăspundețiȘtergere
  3. @loredana FSLI a propus aceasta forma si a facut apel si la celelate federatii sindicale sa adere la aceasta forma de protest
    @ anonim 31.10.2009 este o forma de protest cat se poate de onesta si clara. E importan ca elevii si parintii si elevii sa stie notele. De ce facem aceasta forma de protes cu sacrificii minime si speram beneficii maxime? Aceasta forma de protest nu poate fi sanctionata de catre nimeni. Asta deoarece regulamentul prevede la art 57 alin 3 ce trebuie sa facem. Iar sanctionarea (daca doreste un director sa ne sanctioneze din exces de zel) se face in conformitate cu statul personalului didactic. Desi acest lucru este imposibil. Nu scrie nicaieri cand trebuie sa trecem notele in documentele scolare. Daca privim ca in 6 dec avem un nou presedinte teoretic in 6 ianuarie avem un nou guvern cu care ar trebui sa se negocieze. Iar daca negocierea se face pe un fond (ipotetic), de lipsa a notelor in toate documentele scoalare este un punct forte. Asta pentru ca daca la sf semestrului unu nu se incheie mediile iar in 4 saptamani de la inceperea anului scolar se "ingheata" anul scolar. Si in conditiile in care in data de 9 dec CCR se pronunta pe legile (10 ziel fara plata, salarizare, educatiei) si fara buget votat ne putem astepta la multe surprize. Consider ca nu este o forma care sa nu poata fi sustinuta de toti colegii nostrii.

    RăspundețiȘtergere
  4. ma uit pe site la sindicat, ma uit la scoala in cataloage, si ma intreb care minte.care protest?? in sectorul 5 cataloagele sunt deja pline de note deci n-o sa se poata ingheta nici un semestru. si revin la situatia pe care o tot semnalez degeaba sindicatului: de 3 ani la noi in scoala nu se participa la nici o greva, nu se pomeneste de nimic de la sindicat, nu se transmite nici o stire, doar ce aflam din ziare si tv.liderii fac greva singuri cumva? la noi de ce nu se comunica nimic, de ce nu se informeaza lumea??Noi de 5 octombrie am lucrat ore normale, nu s-a respectat nici greva nici ziua educatiei.V-am sesizat, dle Pop, degeaba, directorul decide ca pe propria mosie si aici sindicatul nu exista.

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce mai intrebati, nu va dati seama ca cineva trebuie sa munceasca? Si doar n-o vor face cei care iau banii de pomana, cum sunt si cei din sindicate, care- zice-se - ne reprezinta, ci noi, care ii suportam pe acesti nenorociti!

    RăspundețiȘtergere
  6. aceeasi situatie mentionata de colegul anonim si in scolile comunei noastre care lider de sindicat? noi nici nu avem ca pe nimeni nu intereseaza, de greva nici nu poate fi vorba!deci....? cum rezolvăm problemele domnule Marian?

    RăspundețiȘtergere
  7. acesti "anonimi",nu au curajul raspunderii,al numelui propriu,dar stiu sa critice.....stim noi cine se afla in spatele acestor "anonimi",cine-i manevreaza,stim cine sunt.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca zicea-ti ca se amana greva mai credeam ceva dar cu "uite greva,nu e greva"ce credibilitate credeti ca mai aveti?de fapt nu e pentru prima data !

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Pop ,

    eram siguri de ,, manevra " ieftina cu asa-zisa greva....vin alegerile....trebuie liniste cat de multa...iar notele in cataloage le voi trece chiar de maine ....pentru a evita un deranj si mai mare in ianuarie...cand se va hotari amanarea greve si notarea ritmica ....Mai scutiti-ne de asemenea hotarari...sa ne vedem serios de treaba...
    Niste abureli...

    RăspundețiȘtergere
  10. Lamentabila "strategie" ! De altfel, ma asteptam. Puteam sa dau scris.

    RăspundețiȘtergere
  11. poate reusiti s aimi spuneti dvs o strategie care e sustinuta cel putin de colegii din unitatea dvs de invatamant sau judet.
    Pentru ca procentul pentru greva din 16 noiembrie il aflati de la liderul judetean/secretar.
    Iar forma de protest nu are nicio legatura cu greva
    in fine...

    RăspundețiȘtergere
  12. sa va fie rusine!
    de fapt toti am fost marionetele unui joc politic
    cand am fost pusi sa semnam pt greva s-a urmarit destabilizarea situatiei,poate va amintiti ca atunci erau oamenii in strada..doar doar o sa pice guvernul
    si a cazut..acu ca asta s-a rezolvat..nu mai e nevoie de nicio greva evident
    si nu mi ziceti mie ca nu e asa..am toate argumentele

    RăspundețiȘtergere
  13. creati o confuzie intre caderea Guvernului si forma noastra de protest. Era in stransa legatura cu cele trei legi. Avand in vedere ce a facut ieri CCR cred ca greva din 16 nu se mai poate amana. Insa pentru acest lucru este nevoie de jumatate plus unu dintre colegii nostri sa doreasca

    RăspundețiȘtergere
  14. eu creez confuzie? cu tot respectul
    dar cine zicea pe 31.10 ca se suspenda greva iar azi 5.11 ca s-ar putea sa se suspende suspendarea daca mi permisa formularea
    dimpotriva cred ca ma luminez din ce in ce mai clar

    RăspundețiȘtergere
  15. datele problemei erau altele. asa ca luminarea nu poate fi asa clara, nici macar pentru mine

    RăspundețiȘtergere

Postări populare