6 oct. 2009

Alianta Bugetarilor

COMUNICAT

ALIANŢA BUGETARILOR alcătuită din:

1. Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”,

2. Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”,

3. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ,

4. Federaţia „SANITAS” din România,

5. Alianţa Sindicatelor „SED-LEX”,

6. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”,

7. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor,

8. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual,

9. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală şi Centrală din România „COLUMNA”,

10. Federaţia Naţională a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din unităţile sanitare şi balneare din România;

11. Federaţia Naţională a Ziariştilor de la AGERPRES

12. Federaţia „UNITESA” a personalului din învăţământul superior, fără normă didactică,

întrunită în şedinţă pentru a analiza, printre altele, modul în care s-a desfăşurat greva generală din data de 5 octombrie 2009, a constatat faptul că aproximativ 700.000 de salariaţi din învăţământ, sănătate, administraţia publică, administraţia financiară, etc., au participat la această acţiune de protest, chiar în condiţiile în care anumiţi conducători de instituţii au făcut presiuni asupra salariaţilor pentru a nu recurge la greva generală.

Alianţa Bugetarilor va participa la mitingul organizat în data de 7 octombrie 2009 de confederaţiile sindicale cu prilejul „Zilei Internaţionale a Muncii Decente”, urmând ca, în funcţie de decizia Curţii Constituţionale din 8 octombrie 2009, referitoare la constituţionalitatea Legii privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea plângerilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional – act normativ care prevede că salariaţii bugetari vor fi trimişi forţat, 10 zile în concediu fără plată – să se stabilească calendarul următoarelor acţiuni de protest.

Secretariatul Tehnic Central al Alianţei Bugetarilor

Bucureşti, 06.10.2009

2 comentarii:

  1. Diana Ionescu07.10.2009, 08:27

    Sunt din ce in ce mai sceptica. Si-mi pun niste intrebari:cati dintre liderii de sindicat mai au actiuni la trusturi de presa sau datorii la statul roman din alte afaceri? Cati dintre colegii dumneavoastra v-au tradat la negocieri si continua sa o faca? De ce nu pledati pentru transparenta, respectiv, declaratii de avere, la fel ca la demnitari? Pana la urma , noi mergem dupa liderii de sindicat mai mult decat dupa politicieni.
    Am din nou senzatia ca se vrea o miscare puternica mai mult pentru ca intram intr-o campanie elctorala decat pentru niste drepturi. Si , atunci, pun o alta intrebare: de ce nu s-a blocat anul trecut scolar sau inceputul acestuia si se vrea acuma un blocaj , caci problemele erau aceleasi? Nu vreau sindicat implicat in jocuri politice!

    RăspundețiȘtergere
  2. sustin ceea ce spuneti dvs
    nici eu nu doresc implicatii politice a liderilor de sindicat

    RăspundețiȘtergere

Postări populare