5 mai 2009

modificare metodologie de miscare de personal

S-a aprobat in Comisia de Dialog Social modificarea acestei metologii.
elementul de noutate, la propunerea FSLI(prin subsenatul) este ca se pot transferasi titularii care au fost la concurs si au obtinut nota peste 7
Nu s-a modificat data de obtinere a domiciliului.

110 comentarii:

  1. pot sa optez in reducere si pe doua scoli, chiar daca orele respective, sunt marcate in lista de posturi ptr. restrangere?

    RăspundețiȘtergere
  2. ... SCUZATI! Rectific mai sus: NU sunt marcate!

    RăspundețiȘtergere
  3. deci domiciliul bate toate punctajele mai mari? unde gasim acea metodologie?

    RăspundețiȘtergere
  4. cum se ocupa posturile?
    se rezolva intai restrangerile sau pretransferarile?

    eu cu cel mai mare punctaj nu voi avea un post mai bun la pretransfer daca se rezolva intai restrangerile

    restrangerile mai au posturi repartizate?
    asa cum e acum pe site
    se va modifica?

    RăspundețiȘtergere
  5. daca sunt titular la rural pot ocupa un post prin transfer in urban daca nu am domiciliul in oras?medie am peste 8

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu sunt in restrangere pot opta pentru un post de la pretransfer ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca in situatia mea sunt multi, de aceea, astept un raspuns.
    M-am titularizat la sat cu medie sub 7, dar, ulterior, am participat la concursul de titularizare, unde am luat peste 7, si totusi nu am luat post, deoarece nu era nimic in zona mea de domiciliu.
    Pot cere transfer de la sat la oras, pe baza mediei peste 7 pe care am obtinut-o ulterior titularizarii?

    RăspundețiȘtergere
  8. vedeti ce a scris dl Pop mai sus? "se pot transferasi titularii care au fost la concurs si au obtinut nota peste 7"... deci exact cazul dvs

    RăspundețiȘtergere
  9. evident ca restringerile se rezolva prima data. cei cu pretransfer au postul asigurat, asa ca nu au cum lua posturile de la restrangere

    RăspundețiȘtergere
  10. Va multumim mult domnul Liviu. Sunteti singurul care ne-a informat mereu si v-ati zbatut pentru drepturile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  11. Aveti idee cand putem vedea metodologia modificata?

    RăspundețiȘtergere
  12. deci,d-nule Liviu, este vorba de schimbarile la Metodologie publicate de d-voastra in revista "Catedra"?

    RăspundețiȘtergere
  13. Prioritatea pretransferului Timişoara-Timişoara, de ex., se mai păstrează sau pretransferul se rezolvă ţinând-se cont doar de punctaj?

    RăspundețiȘtergere
  14. Unde putem gasi noua Metodologie????

    RăspundețiȘtergere
  15. am fost la comcurs, am luat peste 7 dar n-am prins post. Cum pot sa ma transfer?

    RăspundețiȘtergere
  16. Am citit cate ceva despre modificarile aparute in noua metodologie de miscare fata de precedenta, modificari legate de intregire, restrangere si pretransfer, dar nimic legat de concursul de titularizare unde s-au abrogat toate articolele.
    Unde pot sa gasesc textul integral al metodologiei aprobate pe data de 05.05.2009?
    Pentru ca aceasta metodologie sa se aplice la miscarea din 19,20.05.2009, am inteles ca trebuie mai intai sa fie publicata in Monitorul Oficial.Corect?Mai exista timpul necesar aparitiei acestei metodologii in MO?
    Intrebare:daca intregirile de norma se reiau in sedinta din 19.20 mai pentru cei care pot sa ia si ore la nivel liceal in scoala unde functioneaza, de ce nu se reiau si completarile pentru cei care n-au avut acces la alt nivel sau mediu?
    Va multumesc!
    Nu sunt anonim!Ma numesc Marinescu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru primirea dosarului este esential buletinul, domiciliul trebuie sa fie pe Bucuresti altfel dosarul este respins din start, am o colega care astazi s-a lovit de acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  18. tot n-am inteles ce inseamna asta . daca sunt titulari, normal ca au dreptul la transfer, ce conteaza ca ai luat 7 sau peste 7. Ar trebui sa se ia in considerare si faptul ca sunt multi care participa la concurs in fiecare an,iau note peste 7 si n-au post. Ar trebui in anul urmator sa nu mai de-a concurs si sa se poata titulariza cu nota de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  19. De ce NU pot sa optez in reducere, unde se pot constitui catedre si in 2 scoli, pe 2 coduri ce apar vacante, dar nu si marcate ptr. restrangere? Nu e o aberatie? VA ROG, sa ma lamuriti; eu cred ca ar fi si in beneficiul celor ce solicita pretransfer - le ramane un post in plus! S-A MODIFICAT IN METODOLOGIE ACEST ASPECT? ... daca nici dvs. nu-mi pute-ti raspunde clar, nu stiu cine...

    RăspundețiȘtergere
  20. Rectific mai sus: puteti

    RăspundețiȘtergere
  21. de ce trec invatatorii pe catedre de profesori doar pentru ca au punctaj mai mare ca noi ca au dat la inspectori... nu va e rusine pentru asta.....asta e reforma..........asta e calitate .......???????????

    RăspundețiȘtergere
  22. ce stiti despre posturile rezervate pt concurs?

    RăspundețiȘtergere
  23. ,,tot n-am inteles ce inseamna asta . daca sunt titulari, normal ca au dreptul la transfer, ce conteaza ca ai luat 7 sau peste 7. Ar trebui sa se ia in considerare si faptul ca sunt multi care participa la concurs in fiecare an,iau note peste 7 si n-au post. Ar trebui in anul urmator sa nu mai de-a concurs si sa se poata titulariza cu nota de anul trecut"-----avantaj frustratii care au facut fac. din sambata in sambata. la rev. in avantaj a fost varsta a 3-a care nu se mai dezlipeste si au ,,n" ani peste varsta de pensionare pt. ca sunt VALORI (sa fim seriosi....)

    RăspundețiȘtergere
  24. ,,de ce trec invatatorii pe catedre de profesori doar pentru ca au punctaj mai mare ca noi ca au dat la inspectori... nu va e rusine pentru asta.....asta e reforma..........asta e calitate .......???????????"-------avantaj pilosi frustrati...

    RăspundețiȘtergere
  25. In ce ordine se vor face pretransferurile?
    Se tine cont doar de punctaj? Rog un raspuns avizat. Eventual de la d-l LIviu...

    RăspundețiȘtergere
  26. IRINA IONESCU06.05.2009, 18:20

    Va multumim mult pt ca sunteti singurul care ne asculta de-adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  27. Unde găsim noua metodologie? Chiar nu ne spune nimeni?

    RăspundețiȘtergere
  28. de ce treceti invatatorii pe posturi de profesori?! e corect?!

    RăspundețiȘtergere
  29. Art. I. Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 5743/2008, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 760 bis din 11 noiembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 14, alineatul (3) va avea următorul cuprins:
    „(3) Pretransferarea personalului didactic titular prin schimb de posturi se realizează pe baza consimţământului scris al solicitanţilor, fără a fi condiţionaţi de domiciliu, în condiţiile art. 10 alin. (1) lit. b1) şi b2) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare.”
    2. După articolul 17, se introduce un nou articol 171 cu următorul cuprins:
    „Art. 171 (1) Transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare şi pretransferarea la cerere a personalului didactic titular în aceeaşi localitate, în localitatea unde îşi are domiciliul sau pentru apropiere de domiciliu se realizează şi din mediul rural în cel urban, dacă persoana respectivă s-a titularizat în învăţământul preuniversitar prin concurs cu nota/media minim şapte, dacă a avut media minim şapte la repartiţia guvernamentală sau dacă ulterior titularizării în învăţământul preuniversitar a obţinut cel puţin nota/media şapte la un concurs de titularizare în învăţământul preuniversitar de stat, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 17 alin. (1) din prezenta Metodologie. Pretransferarea la cerere şi transferarea personalului didactic disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin desfiinţarea unor unităţi şcolare se realizează şi într-o treaptă superioară de învăţământ, cu condiţia suplimentară a parcurgerii unui program de perfecţionare / formare continuă în ultimii cinci ani, inclusiv pentru situaţiile prevăzute la art. 17 alin. (4) şi art. 17 alin. (9) din prezenta Metodologie.
    (2) Media la repartiţia guvernamentală reprezintă media aritmetică, cu două zecimale, calculată prin trunchiere, a mediei anilor de studii şi a mediei examenului de licenţă/stat/absolvire. Pentru absolvenţii liceelor pedagogice/şcolilor echivalente, media la repartiţia guvernamentală reprezintă media aritmetică cu două zecimale, calculată prin trunchiere, a mediei anilor de studii şi a mediei examenului de bacalaureat.
    (3) Cadrele didactice titulare pe posturi didactice în unităţi de învăţământ special se pot pretransfera la cerere în aceeaşi localitate, în localitatea unde îşi au domiciliul sau pentru apropiere de domiciliu, la o unitate de învăţământ echivalentă conform art. 15 alin. (3) din prezenta Metodologie sau într-o treaptă superioară de învăţământ ori din mediul rural în mediul urban cu respectarea prevederilor alin. (1) şi art. 13 din prezenta Metodologie.”
    3. După alineatul (1) al articolului 19 se introduce un alineat nou, alineat (11) cu următorul cuprins:
    „(11) În lista posturilor didactice/catedrelor vacante pentru etapa de pretransferare şi transferare prin restrângere de activitate nu se menţionează posturile didactice/catedrele vacante necesare soluţionării restrângerilor de activitate.”
    4. La articolul 19, alineatul 5 se abrogă.
    5. La articolul 20, alineatul 4 va avea următorul cuprins:
    „(4) Posturile didactice/catedrele rămase vacante după etapa de transferare pentru restrângere de activitate şi pretransferare vor fi publicate pentru etapele ulterioare ale mişcării personalului didactic.”
    6. La articolul 26, alineatul 4 va avea următorul cuprins:
    „(4) Repartizarea pe posturi didactice/catedre se face în ordine, mai întâi pentru întregirea normei didactice a cadrelor didactice titulare pe nivel gimnazial/ şcoala de arte şi meserii în unităţi de învăţământ liceal, care se încadrează în prevederile art. art. 10 alin. (1) lit. b1) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, cu ore de nivel liceal în aceeaşi unitate de învăţământ, conform specializării/specializărilor de pe diploma/diplomele de studii, ţinând seama de prevederile art. 7, art. 44 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Centralizatorului şi apoi, în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut prin evaluarea activităţii, prin transfer ca urmare a restrângerii de activitate în ordinea prevăzută la art. 24 din prezenta Metodologie şi pretransferare în ordinea prevăzută la art. 14 alin. (1) din prezenta Metodologie. Opţiunea se exprimă în scris conform cererii tip şi se consemnează în procesul-verbal al şedinţei, cu certificare prin semnătura solicitantului sau împuternicitului, acesta din urmă prezentând procura notarială în original.”
    7. La articolul 31, alineatul 1 se abrogă.
    8. La articolul 31, alineatul 2 va avea următorul cuprins:
    „(2) În toate judeţele şi municipiul Bucureşti concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate se organizează cu respectarea prevederilor Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante în unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti şi judeţele nominalizate în ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 5573/2008, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 5741/2008, cu modificările şi completările ulterioare.”
    9. Articolele 32 - 73 şi anexa nr. 11 la Metodologie se abrogă.
    10. Articolul 84 va avea următorul cuprins:
    „Art. 84. (1) În conformitate cu prevederile art. 16 alin. (3) din Legea nr. 128/1997 privind statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea posturilor didactice/catedrele rămase vacante/rezervate după operaţiunile de la art. 82-83 din prezenta Metodologie, inspectoratul şcolar organizează concurs pentru suplinire cu probe orale şi practice/orale în profilul postului sau la limba de predare, după caz, în conformitate cu precizările Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Absolvenţii colegiilor universitare de institutori cu a doua specializare pot susţine în cadrul concursului pentru suplinire proba orală în concordanţă cu a doua specializare înscrisă pe diploma de absolvire, în vederea ocupării de catedre vacante/rezervate în a doua specializare din învăţământul primar sau gimnazial.
    (2) La nivelul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiul Bucureşti se constituie comisii de organizare si desfăşurare a concursului pentru suplinire, ai căror membri sunt numiţi prin decizie a inspectorului şcolar general. Comisiile judeţene de concurs sunt formate din: preşedinte - inspector şcolar general adjunct; secretar/secretari – inspector(i) şcolar(i)/inspector(i) cu atribuţii referitoare la managementul resurselor umane; membri - inspectori şcolari/directori, consilierul juridic, analist/analişti programator(i).
    (3) Proba practică/orală în profilul postului didactic/catedrei se susţine în faţa unei comisii, numite prin decizia inspectorului şcolar general, alcătuită din:
    a) preşedinte - inspectorul şcolar de specialitate;
    b) doi profesori de specialitate cu gradul didactic I sau II, de preferinţă metodişti ai inspectoratului şcolar pentru specialităţile muzică, coregrafie, corepetiţie, arta actorului, arte plastice, decorative, ambientale, arhitectură, design, sport, informatică sau doi profesori de specialitate sau specialităţi înrudite cu gradul didactic I sau II pentru catedrele de limbi moderne/materne, din palatele şi cluburile copiilor şi elevilor şi de instruire practică.
    (4) Comisia de concurs stabileşte şi afişează graficul desfăşurării probei practice/orale în profilul postului didactic/catedrei.
    (5) Comisia prevăzută la alin. (3) stabileşte subiectele pentru proba practică/orală în profilul postului didactic/catedrei.
    (6) Pentru ocuparea catedrelor şi a posturilor didactice vacante de specialitate din unităţile cu profil artistic, specializarea muzică, coregrafie, corepetiţie şi arta actorului, proba practică se desfăşoară conform anexei nr. 3, parte integrantă a prezentei Metodologii.
    (7) Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante din unităţile cu clase speciale de limbi străine cu program intensiv, bilingv şi cu predare în altă limbă decât aceea în care candidaţii şi-au făcut studiile, proba practică se desfăşoară conform anexei nr.4, parte integrantă a prezentei Metodologii.
    (8) Pentru ocuparea catedrelor vacante de informatică, tehnologia informaţiei, informatică-tehnologii asistate de calculator, proba practică se desfăşoară conform anexei nr. 5, parte integrantă a prezentei Metodologii.
    (9) Pentru ocuparea catedrelor vacante din palatele şi cluburile copiilor şi elevilor, proba practică se desfăşoară conform anexei nr. 6, parte integrantă a prezentei Metodologii.
    (10) Pentru ocuparea catedrelor de instruire practică şi activităţi de pre-profesionalizare, proba practică se desfăşoară în specialitatea postului conform anexei nr. 7, parte integrantă a prezentei Metodologii.
    (11) Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante de specialitate din unităţile de învăţământ cu profil sportiv şi din cluburile sportive şcolare, proba practică se desfăşoară conform anexei nr. 8, parte integrantă a prezentei Metodologii.
    (12) Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante de specialitate din unităţile de învăţământ cu profil de arte plastice, decorative, ambientale, arhitectură, design, proba practică se desfăşoară conform anexei nr. 9, parte integrantă a prezentei Metodologii.
    (13) Rezultatul probei practice/orale în profilul postului didactic/catedrei se consemnează prin ,,admis” sau ,,respins”. Evaluarea candidatului se face numai de către cei 2 (doi) profesori de specialitate din comisie, hotărârea luându-se prin consens. Rezultatele la proba practică/orală în profilul postului didactic/catedrei nu pot fi contestate. Hotărârea comisiei de concurs rămâne definitivă.
    (14) Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante cu predare în altă limbă decât aceea în care candidaţii şi-au făcut studiile, aceştia susţin o probă orală eliminatorie la limba în care urmează să realizeze predarea, în faţa unei comisii, numite prin decizia inspectorului şcolar general, alcătuite din inspectorul şcolar de specialitate, în calitate de preşedinte şi doi profesori de specialitate cu gradul didactic I sau II, în specialitatea postului didactic/catedrei. Rezultatul probei se consemnează prin “admis” sau “respins”. Rezultatele la proba orală la limba de predare nu pot fi contestate. Hotărârea comisiei de concurs rămâne definitivă.
    (15) Elaborarea subiectelor, evaluarea candidaţilor şi soluţionarea contestaţiilor la concursul pentru suplinire se realizează la nivelul inspectoratului şcolar.
    (16) Comisiile de elaborare a subiectelor şi de evaluare a candidaţilor, numite prin decizie a inspectorului şcolar general, au următoarea componenţă:
    a) preşedinte – inspector şcolar/inspector şcolar de specialitate;
    b) doi profesori evaluatori în specialitatea probei având cel puţin gradul didactic II, pentru fiecare disciplină de concurs.
    (17) Deciziile inspectorului şcolar general de numire a comisiilor de elaborare a subiectelor şi de evaluare a candidaţilor se emit cu cel mult 48 de ore înainte de începerea probei orale.
    (18) Eventualele contestaţii privind organizarea şi desfăşurarea probei orale de specialitate se adresează inspectoratului şcolar şi se soluţionează de consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar. Hotărârile consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar sunt definitive şi se pot ataca numai prin procedura contenciosului administrativ, contestaţia reprezentând plângerea din cadrul procedurii prealabile reglementate de art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările ulterioare.”

    Art. III. Direcţia Acreditarea, Evaluarea şi Performanţa în Cariera Didactică din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    Art. IV. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    RăspundețiȘtergere
  30. floreteacher06.05.2009, 23:22

    Multumim! Am stat destul pe jar si din cauza acestei metodologii.

    RăspundețiȘtergere
  31. floreteacher06.05.2009, 23:33

    vedeti si dvs... sunt cazuri si cazuri... unii se considera avantajati de aceste modificari, altii nu

    RăspundețiȘtergere
  32. Se va aproba aceasta modificare pana la transfer?M-am titularizat cu nota sub 7, dar ulterior am obtinut 9,60, 9,25, 8,75 dar nu am prins post la oras :( Mi se pare absurd sa nu conteze aceste note pentru care am invatat ani la rand!

    RăspundețiȘtergere
  33. Deci pana la urma la pretransferari se va pastra o anumita ordine. Din cate am citit mai sus, pretransferarile se vor face conform art 14 alin (1). Adica mai intai intra cei din urban in ordinea punctajului, apoi cei din rural in ordinea punctajului si abia dupa aceea cei din alte judete... Sa ma corecteze cineva daca grasesc....

    RăspundețiȘtergere
  34. Da, gresesti.
    Nu se mai tine cont decat de punctaj. Cel putin eu asa stiu....

    RăspundețiȘtergere
  35. Art. 14. (1) Pretransferarea se realizează la cererea cadrului didactic, respectând
    următoarea ordine:
    a) în aceeaşi localitate, în ordinea descrescătoare a punctajului;
    b) în localitatea de domiciliu, în ordinea descrescătoare a punctajului;
    27
    c) pentru apropiere de domiciliu, în ordinea descrescătoare a punctajului.
    (2) a) Cadrele didactice aflate în situaţiile de la alin. (1) lit. b) şi c) vor face dovada

    Ce intelegeti????????????
    Eu cred ca:
    a) cei din oras de la o scoala la alta
    b) cei cu domiciliul in oras

    POTI SA AI CEL MAI MARE PUNCTAJ ASA SE VA PROCEDA!
    EXEMPLU: EU AM DOMICILIUL IN ORAS, LUCREZ IN MEDIUL RURAL, AM CEL MAI MARE PUNCTAJ LA ISJ DAR VOI ASTEPTA SA SE REZOLVE ORASUL ( DE LA O SCOALA LA ALTA)SI APOI SE TRECE IN ORDINEA PUNCTAJULUI LA CEI CU DOMICILIUL IN ORAS.

    Ce nu inteleg eu este modul cum se vor rezolva restrangerile de la rural. Daca cineva are restrangere si are domiciliul in oras poate sa ocupe un post inaintea unui punctaj mai mare de la pretransfer?

    RăspundețiȘtergere
  36. Sa ne spuna domnul Liviu cum e ca sa nu ne mai dam noi cu presupusul... Eu cred ca transferurle se vor face totusi in functie de punctaj si nu de mediu

    RăspundețiȘtergere
  37. evident ca in caz de transfer sau restrangere primeaza punctajul

    RăspundețiȘtergere
  38. Dar pretransferarile cum se vor face? Care va fi ordinea?

    RăspundețiȘtergere
  39. Cum justific ca am luat 7 la titularizare in 2004, atata timp cat la ISJ Arges nu au cerut nici o adeverinta care sa ateste acest lucru????

    RăspundețiȘtergere
  40. Situatia de la titularizare este la ISJ Arges.
    La noi au eliberat adeverinte din situatiile de la ISJ.
    Poate la Arges le pun domnii inspectori in dosarele cadrelor!!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna seara.Sper ca am inteles bine: se pot lua la pretransfer si posturi care au mentiunea pentru restrangere e activitate?Nu de alta dar in judetul meu stiu sigur ca sunt mai putine persoane la restrangere,decat posturile cu aceasta mentiune.Cei din alte judete au prioritate sau punctajul primeaza?

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna seara!
    Si la ISJ Hunedoara nu se gasesc notele.Cei de la ISJ zic ca au avut inundatie, dar pe la "colturi" se aude ca nu aceasta-i problema, ci inspectorii care erau inainte la personal nu erau grijulii cu actele.
    S-au dat declaratii si vor cere notele de la centrele unde s-au corectat lucrarile, pentru a vedea daca persoana in cauza a declarat corect.
    ...sa vedem cum va decurge sedinta publica.

    RăspundețiȘtergere
  43. Eu doar as vrea sa ma asigur ca am inteles bine. Daca sunt in reducere am sa am prioritate sa aleg din lista posturilor vacante, fie gimnaziu sau liceu?
    Stiti cumva ce inseamna exact cursuri de formare continua sau perfectionare? Cursurile de formare cu peste 20 de credite facute prin CCD se incadreaza? Dar cele facute in strainatate? Se mai pot constitui posturi din fractiuni de catedre pentru cei aflati in restrangere? Ma mai pot transfera pe o catedra cu viabilitate mai mica de 3 ani?

    RăspundețiȘtergere
  44. Depinde in ce situatie e fiecare, unora le convin modificarile din metodologie, altora nu. Dar chestia asta cu notele peste 7 obtinute ulterior titularizarii mi se pare o exagerare. Adica am fost de atatea ori la examenul national si am luat note mult peste 7, nu a fost niciun post titularizabil in tot judetul la specialitatea mea, sunt tot suplinitor dupa 15 ani (ba chiar mi-e teama ca o sa ies la pensie suplinitor) si in metodologia asta asemenea situatii nu sunt nici macar amintite. Titulari, titulari si iarasi titulari. Daca un titularizat cu 5 se poate transfera unde vrea el, pentru ca a luat la un moment dat o nota peste 7, sa ma titularizeze si pe mine, suplinitorul cu aceleasi drepturi, dar fara post, pentru ca am avut intotdeauna note peste 7, ba chiar prima nota din judet de cateva ori, dar n-am avut norocul sa existe un post titularizabil.Imi cer scuze pentru lipsa de modestie, dar nu-mi permit sa fiu modest.
    Si ar mai fi ceva!Concurs national, de ce nu si titularizare nationala, asa cum era pana nu demult. N-a fost niciun post la mine in judet, dar puteam sa ma titularizez in altul, apropiat. Nu se poate, decat daca mergi acolo la concurs. Rezultatul?! Eu nu m-am ales cu niciun post titularizabil, iar postul respectiv din alt judet a ramas neocupat. Nu are logica, dupa umila mea parere. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  45. Eu tot nu am inteles care este ordinea ocuparii posturilor în etapa pretransferurilor. Ce primează? Vă mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  46. Pot contesta domiciliul unei persoane care şi-a făcut buletin de Pitesti,in martie, desi nu locuieste la adresa respectiva?

    RăspundețiȘtergere
  47. 1.De ce se agita anumite persoane sa faca rost de adeverinte cu nota de la titularizare cand se stie ca incepand cu anul 2001 s-au putut titulariza atat in mediul urban cat si cel rural,numai persoanele care au luat nota peste 7,iar la dosar pentru pretransfer sau transfer nu se solicita aceasta adeverinta cu nota ,doar se verifica actul de titulatura.Cei titularizati inainte de 2001,cu nota peste 7 optau pt urban iar cei sub 7 pt rural,si in acest caz exista o logica,iar cei care au avut nota 7 si au solicitat un post in rural ma gandesc ca nu urmaresc acum sa se pretransfere,doar constransi de restrangere. 2.Sa fie clar, daca nu esti titular pe un post ,indiferent ce note ai obtinut ani in sir,nu ai cum sa soliciti ptretransfer. 3.Valabila este nota cu care ai obtinut titularizarea pe acel post de pe care doresti pretransferul,nidecum alte note obtinute in alti ani sau alte judete. 4.ordinea miscarii personalului este ;completare de catedra care a fost si nu are cum sa se mai reia,transferul prin restrangere de activitate si pretransferul ,toate in ordinea punctajului.

    RăspundețiȘtergere
  48. Apropo -titularizare in alt judet... se putea sustine examen in judetul unde se urmarea un anume post cu posibilitatea sa-l ocupi in repatizarea I,dar se putea sustine examen in jud de domiciliu si in cazul cand nu existau posturi in domeniu sau se ocupau,in faza a II,se putea opta pe un post din alt judet,apoi prin detasare in interesul invatamantului pe motivul apropiere de domiciliu si cu acordul scolii unde ati functionat ca suplinitor se rezolva problema. Nu inteleg 15 ani ati functionat la aceiasi scoala pe acelasi post ca suplinitor ,daca da inseamna ca scoala nu a scos postul la concurs pt a nu risca sa fie ocupat de altcineva !!!!!!!!!!!!!!Deci vi l-a pastrat.......

    RăspundețiȘtergere
  49. Stimate coleg, tot anonim,vreau sa fac cateva precizari:
    1.Cine a pomenit de 15 ani in aceeasi scoala? Am vrut sa fiu succint si se pare ca ati inteles total gresit.
    2. Cine a pomenit de transfer fara sa fii titular? Am spus cu totul si cu totul altceva, stiu ce vorbesc.
    Aproape ca imi pare rau ca am postat comentariul!

    RăspundețiȘtergere
  50. "1.De ce se agita anumite persoane sa faca rost de adeverinte cu nota de la titularizare cand se stie ca incepand cu anul 2001 s-au putut titulariza atat in mediul urban cat si cel rural,numai persoanele care au luat nota peste 7,iar la dosar pentru pretransfer sau transfer nu se solicita aceasta adeverinta cu nota ,doar se verifica actul de titulatura."

    In aanul 2001 in mediul rural si zone defavorizate te puteai titulariza cu 5. Stiu sigur acest lucru pentru ca atunci m-am titularizat.

    RăspundețiȘtergere
  51. Am o mare nelămurire; pentru cei care au susţinut concurs dar nu concurs naţional de titularizare cu subiect unic ci ,la nivel de ISJ şi care au dat concurs în perioada 1997-1998 când se făceau titularizări cu note până la cinci se poate aplica această lege cu transferul sat-oraş? La ei ce criteriu se va lua în considerare că ei nu au susţinut examen unic aşa cum prevede legea? Nu e corect dacă ai dat drumul la transfer sdat -oraş lasă toţi titularii să plece indiferent de medie . Eu mai am o mare întrebare : cu aceia care au IP-3 ani ce va face dna ministru ??????? Bine că vrea nota 7 la titularizare dar cei cu IP-3 ani care stau bine merci titularizaţi la oraş şi nici măcar nu au masterul ce facem? E corect ca aceia care au 5 ani de facultate cu licenţă şi care au luat aproape 7 la titularizare să stea aruncaţi la sate iar cei cu IP-3 ani stau la oraş? Nu e corect; să ridice cineva şi această problemă acolo unde trebuie că sunt atâtea anomalii .......

    RăspundețiȘtergere
  52. E clar ! In Romania, legile si ordonantele astea de urgenta, fabricate la foc incis, aplicabile chiar de a doua zi ( a se vedea taxa auto si altele..), sunt facute si aprobate cu scopuri NOBILE ! SA SLUJEASCA INTERESUL CUIVA !!!!!!!!!!!! OARE AL CUI?????In doua saptamani au ametit un sistem care si asa era destul de tulburat, ca sa nu zic turmentat si dezechilibrat evident ! S-au gandit domnii astia care propun legi educationale si la tinerii care vor sa intre in sistem??????? Va mai intra oare macar un tanar, de anul asta, in sistemul acesta TICALOSIT? pai se stie clar ca la titularizare nu sunt posturi in oras pe care sa le prinzi, chiar cu medii peste 9.50...evident astepti in anii urmatori pretransferul, poate pica ceva si in oras, dar......BANG ! nici acolo nu prea ai sanse (dupa noua lege)!!!!!!!! pai, ce punctaj extraordinar pote acumula in 2 ani de profesorat fata de unul cu 10-15 ani vechime, cu grade, fie si cu titularizarea luata cu 6-7????????????? Mai ales ca, se stie deja, sunt multi invatatori, care terminand o facultate lo Id, profesand in acest timp, acumuland puncte, vechime etc, isi pot pastra titulatura si se pot pretransfera pe post de profesor ! Pai se compara macar examenul national?????????? ......Legi facute prost, pentru a sluji intereselor OBSTII !!!!!!!!!!! Ti-e scarba (scuzati expresia) sa fii tanar si sa traiesti in Romania de azi !!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  53. vreau să mă lămurească cineva in problema titularizării cu note intre 5 şi 7; pe atunci nu era examen national unic; eu am dat la nivel de isj . Cum poţi ierarhiza nişte oameni dar cu subiecte diferite date la nivel de isj-uri?Dacă am media 6,97 la titularizare şi am mai dat concurs inainte de titularizare şi am luat 8,40 eu nu pot acum să vin la oraş datorită acestei legi anapoda. Auzi ulterior titularizării să ai peste 7

    RăspundețiȘtergere
  54. La constanta ni s-a spus ca nu mai da voie domnul inspector general sa se faca transferul, la pretransferari, pe posturi cu viabilitate mai mica de 4 ani. Este corect?

    RăspundețiȘtergere
  55. de unde ai auzit asa ceva ? ca si eu sunt din cta dar nu am auzit nimic?

    RăspundețiȘtergere
  56. In etapa de pretransfer un titular in 2 scolii poate renunta la o scoala si sa o inlocuiasca cu alta? Ceilalti trebuie sa astepte sa se plimbe unii de la o sc la alta? Nu ar trebui sa renunte la intreaga catedra si sa o inlocuiasca cu alta?

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu gasesc Metodologia privind miscarea personalului didactic nr.5743/2008. Ma puteti ajuta? "Celebrul" ordin emis recent il am.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  58. http://www.legestart.ro/Ordin-nr-5743-din-2008-(MzE5NDQz).htm

    RăspundețiȘtergere
  59. revin cu intrebarea legata de titularul in 2 scoli care la pretransfer doreste sa renunte doar la una din ele si sa o inlocuiasca cu alta. e posibil? nu se face in etapa de completari, anterioara transferarilor?

    RăspundețiȘtergere
  60. Domnule Pop ,
    Este nedrept pentru profesori sa concureze la pretransferari si restrangeri de activitate cu ...institutorii . Acestia au punctaje babane din tot soiul de activitati ! Un profesor adevarat cu rezultate bune la clasa si medie mare la concursul de titularizare nu are sanse in fata unor absolventi pe banda rulanta de la ,,Spiru Haret " ...Metodologia este nedreapta pentru profesori...De ce nu-i trimiteti la concurs ? Sa arate ce pot...Sunt unii care se transfera de pe posturi de invatatori chiar pe posturi din licee ... E nedrept pentru colegii d-voastra , profesorii ... Sa nu mai spunem si de pretentiile celor cu PIPP...Se vede ca au un inger pazitor... Asa-zisa ,,specializare" este o gaselnita a universitatilor pentru atragerea de clienti...Or ei nu pot fi PROFESORI , indiferent de promisiuni...

    RăspundețiȘtergere
  61. un invatator titular, care a terminat o facultate de 5 ani se poate transfera/detasa, daca isi da licenta in vara?chiar si la liceu, nu?

    RăspundețiȘtergere
  62. Sunt invatatoare titulara in mediul rural si vreau sa aflu daca pot solicita un post de educatoare in mediul urban( am peste 7 ),si in ce ordine se vor ocupa posturile.Conteaza punctajul sau au prioritate educatoarele in fata mea? Au prioritate cei care cer pretransferul in cadrul aceleiasi structuri?
    (la gradinita de centru de la o gradinita arondata).Va rog sa-mi raspundeti d-nule Pop!
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  63. daca va transferati pe post de educatoare da
    au prioritate cei din aceeasi structura

    RăspundețiȘtergere
  64. D-le Pop, de aproape o luna, citesc comentariile despre ordinea efectuarii pretransferurilor. Peste tot spuneti ca nu conteaza decat punctajul. Am citit metodologia cu modificarile ei si am inteles ca primeaza localitatea din care vii.Sunt profesor titular intr-un oras, mi-am depus dosarul pentru a veni in orasul de domiciliu. Am al doilea punctaj si risc ca cei cu punctajul la jumatate fata de al meu sa ia posturi inaintea mea.Daca dvs ati inteles altfel metodologia va rog sa-mi explicati si mie. Ce argumente aveti in sustinerea ideii ca punctajul este decisiv?
    Va multumesc,
    M.C.

    RăspundețiȘtergere
  65. nu stiu la ce ssutinere a punctajului va referiti. Tocmai ca s-a itrdus restrangerea inaintea transferului e o problema. Ordinea transferului este aceeasi.
    In cazul dvs este vb de transfer in aceasi localitatecare este inaintea transferului in localitatea de domiciliu

    RăspundețiȘtergere
  66. Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
    Sunt titular intr-un alt oras decat cel de domiciliu. Cred ca aici trebuia sa se intervina, anume asupra
    Art. 14. (1) Pretransferarea se realizează la cererea cadrului didactic, respectând
    următoarea ordine:
    a) în aceeaşi localitate, în ordinea descrescătoare a punctajului;
    b) în localitatea de domiciliu, în ordinea descrescătoare a punctajului;
    c) pentru apropiere de domiciliu, în ordinea descrescătoare a punctajului.
    Eu cu 72p pot ramane in coada listei.
    E corect?
    Am inteles ca nu toate ISJ-urile respecta acest art.
    M.C.

    RăspundețiȘtergere
  67. sunt c d intr-o comuna dar am domiciliul in oras va rog sa ma lamuriti
    -se rezolva intai restrangerile rural- rural , urban-urban sau cei de la rural daca au domiciliul in oras pot alege o sc in oras desi au un punctaj mai mic decat mine care particip la PRETRANSFER nu restrangere: de ex colega din d. este la restrangere cu un p de 23 p dar are dom in orasul in care si eu doresc pretransfer si am 50p
    -cei din alte jud participa odata cu mine la pretransfer daca au domiciliul in acelasi oras cu mine
    -daca optez pt un post cu viabilitate mai mica de 4 ani in oras risc sa-mi pierd titulatura peste 1, 2, 3 ani

    RăspundețiȘtergere
  68. M.C. conteaza unde vreti sa va transferati?
    asta e art din lege deocamdata. Dvs intrati la B

    Anonim se rezolva restrangerile
    nu
    nu

    RăspundețiȘtergere
  69. deci pana la urma e primordial punctajul sau domiciliul?
    "ma bat" cu o colega pe un post. Ea are domiciliul in aceeasi localitate cu acel post, dar e titulara in afara judetului; eu locuiesc intr-o localitate vecina cu localitatea postului, dar sunt titulara in judet. Am punctaj maricel...

    RăspundețiȘtergere
  70. Din majoritatea comentariilor am inteles ca se poate, legal, sa te transferi pe un post cu viabilitate de 1 an. Nu a intervenit nici o ordonanta intre timp care sa modifice legea? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  71. Va rog sa-mi spune-ti daca a aparut o ordonanta prin care sa nu se poata ocupa la pretransfer posturile cu viabilitate de 1 an? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  72. revin. Am mai trimis doua mes. dar nu sunt postate. Va rog sa-mi spuneti daca exista o ordonanta prin care nu se pot ocupa la pretransfer posturile cu viabilitate de 1 an? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  73. Sunt profesor in mediul rural si mi-am depus dosar pentru transfer in mediu urban.Intru la art.14 B)- transfer in localitatea de domiciliu?
    Cei care se transfera din alte orase ale judetului au prioritate fata de cei care se transfera din mediul rural in mediul urban chiar daca au punctajul mai mic?

    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  74. Ca sa ma transfer de la gimnaziu la liceu trebuie sa am masterul facut?

    RăspundețiȘtergere
  75. De ce are prioritate ea? Unde scrie in lege ca cei din alt judet stau la sfarsit. Daca eu am post in localitatea de domiciliu nu pot sa-l iau pt ca vin din alt judet?

    RăspundețiȘtergere
  76. deci, sunt invatator titular, urmeaza ca in vara sa-mi dau licenta si as dori sa trec pe catedra de profesor la liceu . care este etapa din calendarul miscarii personalului didactic la care trebuie sa ma prezint? daca solicit, de exemplu, detasare la cerere, mi se pastreaza drepurile salariale pe care le am? multumesc mult, atat pentru promptitudine, dar si pentru probitatea de care dati mereu dovada!

    RăspundețiȘtergere
  77. Art. 24. Soluţionarea cererilor de transferare pentru restrângere de activitate se
    face în următoarea ordine:
    a) restrângere de activitate în cadrul unităţii de învăţământ;
    b) restrângere de activitate la nivelul aceleiaşi localităţi/municipiul Bucureşti;
    c) restrângere de activitate la nivelul aceluiaşi judeţ;
    d) restrângere de activitate la unităţi de învăţământ din alte judeţe.

    RăspundețiȘtergere
  78. pt adinuta: detasare in toamna. drepturile salariale sunt date d epostul pe care te transfer, in functie de studii.

    RăspundețiȘtergere
  79. azi am participat la pretransfer si mi-a fost respins pe motiv ca nu am domiciliul in judetul respectiv, cu toate ca sunt titulara judetului si nu mai era nimeni pe post . e corect ? va rog din suflet sa-mi raspundeti

    RăspundețiȘtergere
  80. hops
    e o speta care nu e prinsa in metodologie. Cf actualei met va puteti transfera in localitatea in care sunteti titular.
    Analizez si o sa transmit si la MECI aceasta speta pentru a o clarifica

    RăspundețiȘtergere
  81. in judetul Valcea toate posturile de invatator din municipiul RM. Valcea au fost ocupate de cadrele cu restrangere, titulare in mediul rural si care aveau punctaje mici si posturi la nivel de localitate (art14)....vi se pare corect? .....de ce se promoveaza prostia?...de ce am mai depus dosare?

    RăspundețiȘtergere
  82. eu am spus demult ca nu e in regula acest demers a FSI Spiru Haret sustinut de MECI si FEN

    RăspundețiȘtergere
  83. As dori sa se mai analizeze situatia cu nota
    de la titularizare. Consider ca este bine sa se modifice metodologia si sa le permita si celor care au luat peste 7 inainte de titularizare sa se transfere de la o scoala din mediul rural la o scoala din mediul urban
    deoarece au do9vedit ca pot obtine nota peste 7.

    RăspundețiȘtergere
  84. am notat
    si o sa propun pentru urmatoare metodologie

    RăspundețiȘtergere
  85. Domnule Pop, am mare incredere in dumneavoastra si va multumesc mult ca ne raspundeti si sustineti si ideile noastre.Incepand cu anul urmator va mai exista ca etapa de miscare de personal didactic rezolvarea restrangerilor de activitate,respectiv pretransferul? Consider totusi ca nu este corect in cazul transferului din mediul rural in mediul urban sa se tina cont de medie pentru ca sunt avantajati tot cei care nu au participat niciodata la un concurs de titularizare si au mers pe media de la repartitia guvernamentala. Toti colegii mei mai mari care au prins repartitie guvernamentala au avut medii peste 7 la repartitie. Dintre ei unii au participat la cocursuri de titularizare si prea putini au luat note peste 7.In cocluzie, se obtin medii mult mai mari la absolvirea facultatii decat la cocursurile de titularizare.De asemenea la discipline precum matematica,fizica,chimie se obtin note mai mici decat la invatatori,educatori,lb.romana, istorie, geografie etc.

    RăspundețiȘtergere
  86. in cazul detasarii la cerere, cine are prioritate:un cadru didactic titular care doreste sa se detaseze sau un suplinitor calificat care nu este titular, dar are continuitate ?

    RăspundețiȘtergere
  87. unde sunt posturile? am fost la concurs in 2007 40 candidati pe 10 posturi,s-au titularizat 2 ,acum constat ca nu mai e nici un post nici macar de suplinire!e posibil?

    RăspundețiȘtergere
  88. miscarea de personal o sa fie si anul viitor si cred ca in aceste conditii.
    ptr Otilia: posturile puteau sa fie ocupate la transfer sau poate din lipsa de clase (elevi) sa nu mai fie posturi

    RăspundețiȘtergere
  89. mi se pare o nedreptate, s-au transferat invatatori care intre timp au terminat spiru haret in oras inaintea celor cu facultate, master....e o mare porcarie care o sa-i alunge pe cei buni din sistem.

    RăspundețiȘtergere
  90. sunt absolventa a liceului pedagogic;m-am titularizat pe un post de educatoare cu media 9,10 si as vrea sa ma transfer pe un post de invatatoare dar mi s-a spus k acest lucru nu este posibil.de ce oare?din moment ce eu am dubla specializare de ce nu ma pot transfera?nu mi se pare corect acest lucru ma pot transfera pe un post de profesor dk am specializare dar pe un post de invatatoare nu cu toate k am dubla specializare.va rog explicati-mi si mie acest lucru?

    RăspundețiȘtergere
  91. este posibil transferul dvs
    metdologia de anul acesta permite acest lucru. sper ca si anul viitor

    RăspundețiȘtergere
  92. buna ziua! sunt educatoare titulara intr-un sat din comuna mea si fac zilnic naveta pe jos , nu exista mijloc de transport, anul acesta iese la pensie o invatatoare in comuna mea, as dori sa ma transfer pe postul respectiv ca sa evit naveta, dar mai sunt si alte persoane care vor sa faca acelasi lucru…mentionez ca doar eu sunt titulara in comuna…dar cealalta persoana este titulara in alta comuna,…si anul acesta ii intra postul in restrangere…are prioritate ? exista vreo lege care sa ma ajute ? am auzit ceva de niste transferuri/detasari cu aprobarea consiliului de administratie al scolii…care s-ar face inaintea transferului…dar nu stiu unde sa caut raspunsuri..daca ma puteti ajuta….Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  93. Cu toate ca s-au tinut titularizari acu vreo 10 ani(e adevarat erati lider doar la Viseu)la scolile coordonatoare unde "STAPAN"era directorul coordonator si concurau pilosii singuri!,cu toate ca anul trecut invatatorii fara nici un concurs de competente au trecut direct pe cadetra "ochita"la scolile unde ndoreau sau predau,cu toate ca Ileana Danci Horoba s-a titularizat cu 10 dar nu este titulara,cu toate ca am obtinut prin lege 50%marire de salariu dar de fapt ni s-a micsorat EU AM INCREDERE IN SINDICAT SI IN DUMNEAVOASTRA DOMNILOR LIDERI DIN TOATE FEDERATIILE,oriunde s-ar afla!Si dai si lupta,ca si bunicul la..."48....Cotizatia merge unde trebuie!Copilul meu nu se va duce la scoala in prima zi ca n-are trening si adidasi cum ii pretinde proful si el mi-a spus clar ca nu se face de rusine ....

    RăspundețiȘtergere
  94. Pentru doamna educatoare"fa presiune pe inspectorul scolar(incearca prima data cu vreo 500 euro)daca nu merge asa,altfel, daca sunteti atragatoare...In majoritatea judetelor merge treaba asa!

    RăspundețiȘtergere
  95. am pus aceasta intrbare aici, tocmai datorita raspunsului pe care l-am primit de la inspectorat..cica nu pot sa ma transfer decat pe aceasi disciplina in cadrul PJ-ului, desi le-am spus ca anul trecut sunt destui care au facut acest lucru dandu-le exemple...., astept totusi un raspuns in baza carui articol de lege pot face acest lucru...
    pentru anonim.....inspectorii sa aplice legile corect (pt asta iau salarii) si sa nu ceara pomana de la noi.....

    RăspundețiȘtergere
  96. un memoriu catre sindicatul judetean.sector din care faceti part esi sper sa lamureasca pe cei de la ISJ

    RăspundețiȘtergere
  97. Multumesc pentru raspuns, am discutat deja cu cei de la sindicat si urmeaza ca dansii sa ia legatura cu isj vaslui, voi primi un raspuns cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  98. exista vreo metodologie in acest sens ? ca nu am gasit nimic pana acum ...cred ca nu stiu unde sa caut. Am mai discutat si cu alti inspectori de la personal si nu au auzit de transferuri in cadrul PJ.

    RăspundețiȘtergere
  99. s-a schimbat ordinea efectuarii transferurilor pe anul scolar 2010 - 2011 adica : invatator-invatator, apoi educatoare -invatator ? intreb acest lucru deoarece asa mi s-a spus astazi de la inspectorat.

    RăspundețiȘtergere
  100. sunt invatatoare si am cateva nelamuriri referitoare la procedura restrangerii de activitate. vreau sa imi raspundeti cat de repede, va rog. la nivelul unitatii scolare s-a facut evaluarea invatatorilor pe data de 2 martie 2010, doua cadre didactice cu punctaje mai mici urmand a intra in restrangere de activitate. ulterior acestui termen, pe 11 martie, unul din aceste cadre a mai cerut adaugarea la dosarul personal a catorva acte, directorul refuzand acest lucru. vreau sa ma lamuriti daca este corect sa se mai adauge aceste acte, avand in vedere ca s-ar schimba punctajul si altele ar fi cadrele care ar intra in restrangere de activitate. are dreptul un director sa induca in eroare cadrele didactice, dezinformand cu privire la termenul depunerii dosarului?

    RăspundețiȘtergere
  101. buna ziua. am si eu o intrebare. sunt in restrangere de activitate. imi expira buletinul si trebuie sa-l schimb zilele urmatoare. o sa fie si alt domiciliu deoarece nu mai stau la parinti. Poate fi o problema asta la concursul de restrangere??(ca am domiciliul schimbat de curand). va multumesc. astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  102. buna as dori sa stiu daca ma pot transfera de pe post viabil 1 an pe post viabil 4 ani? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  103. buna puteti sa-mi spuneti care este ordinea pretransferarii in jud Iasi?

    RăspundețiȘtergere
  104. am o nelamurire legata de ordinea la pretransfer. va rog sa-mi raspundeti: cei care sunt titulari in specialitatea postului, dar au punctaj mic, au prioritate fata de cei care doresc sa treaca de pe o alta disciplina,dar au pnctaj mai mare?cum sunt de ex. invatatorii care vor sa treaca pe limbi straine

    RăspundețiȘtergere
  105. Bua ziua! Va rog domnue Pop daca ma puteti lamuri intr-o problema: sunt titulara pe Religie in aceeasi scoala de 13 ani- si as dori sa trec de la 1 septembrie 2012 pe Lb franceza, ptr ca am dubla specializare Teologie- franceza iar postul de franceza se vacanteaza prin pensionare. E necesar concurs prin examen scris si inspectie sau se poate doar cu acordul Consiliului de Administratie- n-am gasit in metodologie nimic despre transfer in aceeasi unitate de invatamant pe o alta specializare.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare