30 mai 2009

Intalnire MECI- Grila de salarizare lege unitara

Luni 1 iunie 2009 ora 11.00 la sediu MECI o sa aiba loc intalniirea cu privire la pozitionarea in intervalul 1-15 a personalului din invatamant.
Va reamintesc ca EMCI a inaintat saptamana trecuta o propunere de 3-9 unde l a3 era invatator-educator studii medii, debutant
iar la 9 era prof S grad I peste 40 de ani vechime
Voi reveni luni cu detalii dupa intalnire.

Propunerea MECI
Profesor, invatator, educatoare, maistru instructor cu studii de nivel liceal- necalificati studii M NIVEL 3
Invatator educator maistru instructor studii M NIVEL intre 3 si 5,5
Institutor, maistru instructor, PIPP, studii SSD, NIVEL intre 3,1 si 6
Institutor, maistru instructor, PIPP, studii S , NIVEL intre 3,7 si 7
Profesor studii SSD NIVEL intre 3,7 si 7
Profesor studii S NIVEL intre 5 si 9

Coeficientul de NIVEL se inmmulteste cu 600 Ron si se obtiner salriu de incadrare ( care contine si sporul de dirigentie si sporul de vechime)

25 de comentarii:

  1. Cum se va face diferenta intre 2 profesori care au acelasi statut in cazul in care unul este diriginte celalalt nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Clarificati problema Bologna. Licentiat Bologna nu inseamna SSD sau profesor II !! Este vorba de licenta nu de examen de absolvire !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt invatatoare, am facultatea terminata si masteratul il termin anul acesta, unde ma incadrez?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca nu va fi deloc bine pentru noi. Adica un profesor cu gradul I si peste 40 de ani vechime va fi putin peste jumatatea acestei grile? Si se includ dirigentia si sporul de vechime? Vai de noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vor mai ramane salariile de merit si Gradatiile de merit?.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asteptam cu nerabdare detalii.PREA MIC NIVELUL MINIM 3 . Citi profesori sunt cu vechime peste 40 ani?
    SUCCES!!

    RăspundețiȘtergere
  7. asta e situatia deocamdata??? si cotizatie la sindicat de ce platim? Sa ne spuneti asta e situatia?
    Sunt lider sindical FSLI si sunt dezamagit de dvs domnilor de sus!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. salariile si gradatiile raman (cel putin deocamdata)
    sunt de acord ca nivelul 3 este prea mic
    ???? eu v-am relatat ceea ce a propus MECI-ul
    Dezamagirile sunt peste tot, depind in mare sau mica masura de fiecare dintre noi.
    Important e sa vedem ce facem pentru a scapa de aceste dezamagiri.
    Personal eu sunt de vreo cativa ani.
    Dar nu vreau sa abat atentia de la subiectul de mai sus

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Pop ,

    Cum se face departajarea la profesor S , intre nivelul 7 si 9 ? Dupa vechime ? Eu am gradul I , salarizarea corespunzatoare vechimii cuprinsa intre 18 - 22 ani .
    Va rog , daca aveti amabilitatea sa-mi raspundeti !

    RăspundețiȘtergere
  10. Am vazut propunerea MECI dar a noastra , a cadrelor didactice ? Cu ce propuneri mergeti miine la intilnire? Am fi vrut sa vedem si noi o propunere de grila pe nivel de posturi,studii,grade , vechime. V-ati pregatit temeinic lectiile pentru miine,sa nu va bilbiiti?

    RăspundețiȘtergere
  11. Aducatorului de vesti i se taie capul.
    Sunteti singurul lider de sindicat ,din cate stiu eu , care informeaza membrii.Bravo!
    Ce fac ceilalti lideri de la Spiru?
    Ar fi bine sa va uniti intr-o singura federatie

    RăspundețiȘtergere
  12. am vazut pe site-ul de la Spiru H propunerea lor pt S grad II ,10 ani vechime- Nivel 8-

    RăspundețiȘtergere
  13. Se poate vedea maine sau poimaine stenograma acestor negocieri? Vrem nai multa deschidere si comunicare din partea sindicatelor. Care va fi pozitia dv vis-a vis de propunerile MECI??? Ar fi fost interesant sa stim si noi de pe ce pozitii pleaca si sindicatele ... ca, noi, dascalii nu cotizam la minister, ci la sindicate???
    Sa nu permiteti ministerului sa puna semnul egal intre ssd si Bologna I, caci nu sunt la fel nici pe departe. Un absolvent Bologna I a sustinut in facultate un nr de examene cel putin egal, daca nu chiar mai multe, decat cei cu studii sup de lunga durata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Catre,
    FSLI

    Ceea ce se incearca prin ierarhizarea injusta prezentata contravine tuturor legilor in vigoare, spulbera ratiunea studiului universitar, reprezinta inceputul exodului cadrelor didactice de la nivelul invatamantul prescolar si primar si, departe de a declansa procesul de crestere a calitatii in inv., nu va face decat sa initieze declinul sau:
    1. specializarea PIPP nu poate fi catalogata ca facand parte dintre studiile de scurta durata; Ciclul I Bolognia este un sistem care se finalizeaza cu studii de licenta si se bazeaza pe credite transferabile (cititi din nou legislatia din domeniu si conventiile incheiate la nivel european!);
    2. daca suntem incadrati SSD, atunci cum vor fi incadrati cei care au incheiat colegii cu lucrare de absolvire si care este ratiunea pentru care s-a solicitat “anul de completare” si sustinerea unei lucrari de licenta?
    3. nu este corect sa fim ierarhizati pe aceeasi treapta cu cei care nu au absolvit specializarea in acest domeniu, …atunci la ce bun specializarile universitare?
    4. care este ratiunea pentru care la acelasi nivel de studii colegilor absolventi ai aceluiasi Ciclu I Bologna care predau in specialitatea lor la gimnaziu le sunt recunoscute studiile si noua nu, desi lucram in specialitatea pentru care ne-am format in universitate?
    5. prin definitie, masteratul nu poate constitui baza de ierarhizare ci spor permanent
    6. de ce se incearca din rasputeri desconsiderarea nivelului prescolar si primar daca se doreste cresterea calitatii in invatamant, pe ce vor construi performanta colegii nostri de la alte nivele daca se va declansa un exod al cadrelor didactice cu studii superioare de la acest nivel si daca se minimalizeaza importanta determinanta a educatiei la varstele mici? Dupa cum arata ierarhizarea prezentata, va fi suficient un master in alt domeniu pentru ca noi sa plecam acolo unde salariile sunt mai mari, iar conceptul de educatie permanenta a cadrelor didactice va ocoli aceasta treapta a invatamantului.
    7. Argumentele sunt mult mai numeroase, dar este cazul sa va cerem imperativ sa reflectati asupra actiunilor dv. si a impactului lor in viata colegilor dumneavoastra si asupra intregului sistem de inv. in viitor. Aveti o mare raspundere pe umeri!



    Un lider de sindicat profund dezamagit

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe ideea "asta este situatia deocamdata" 18 colegi invatatori din scoala noastra, mai putin 2 din toti 20, vom face saptamana aceasta cerere de retragere din sindicat.Daca vor urma exemplul nostru si alti colegi din tara in mod sigur se vor sesiza scumpii sindicalisti,scumpi la vedere si explicatii.

    RăspundețiȘtergere
  16. la ce situatie va referiti?
    nu vad ce trebuia facut si nu am facut.
    Poate detaliati

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt educatoare cu liceu pedagogic, am devenit institutor in urma terminarii a 4 ani de facultate(S)la zi, am gradul I, vechime in munca 26 ani, in invatamant de 23 ani,dar nici nu ma gandesc sa plec de la prescolari. Unde ma voi incadra cu salariul? Va rog din suflet un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu este corect ca sporul de vechime si dirigentie sa fie incluse in salarul de incadrare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt educatoare. Am terminat licelul pedagogic (5ani cu dubla specializare invatator - educatoare), apoi Facultatea de Teologie -Asistenta sociala (asistent social- prof de religie) si in final un master de Limba, cultura si civilizatie in context european (Facultatea de Stiinte umaniste). Cei de la ISJ spun ca eu ma incadrez la studii medii, nicidecum la studii de lunga durata, deoarece Facultatea pe care am terminat-o nu are nici in clin nici in maneca cu invatamantul. Asa spun ei... Cum este posibil ca sa inveti dupa liceu atatia ani si sa fii incadrat la studii medii?

    RăspundețiȘtergere
  20. Atentie! Diploma de licenta este suficienta pentru incadrarea profesor S, indiferent de anii de studiu. Nu este vina licentiatilor, incepand cu 2008, ca durata studiilor este de 3 ani. Licentiatii nu pot fi incadrati ssd din moment de aceste studii au fost lichidate. Absolventii de colegiu au continuat studiile care erau ssd(au facut deci tot 4 ani) si au obtinut licenta (pe care o considerati tot ssd). Gresit!
    Interesant ca cei cu licenta pana in 2007 dar cu alte specializari (Economie agrara, ASE,)deci nu in specialitate, vor fi profesor S. Ca sa fie profesori S trebuie sa fie in specialitate??? Ati luat in calcul asta? NUUUU!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu s emai discuta de prof S ci de prof I si prof II
    In rest stiu ca e mult de lucru

    RăspundețiȘtergere
  22. sunt invatatoare si am terminat facultatea de 5 ani-studii de lunga durata.cum voi fi incadrata daca raman la ciclul primar? e adevarat ca profesorii de la liceu vor avea salarii mai mari decat cei de la gimnaziu? va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare