26 mai 2009

Intalnire Departamentul - învăţământ preprimar şi primar FSLI

Departamentul - învăţământ preprimar şi primar din cadrul Biroului Operativ al F.S.L.I. organizează joi, 28 mai 2009, ora 10.00, la sediul federaţiei, o întâlnire în cadrul căreia se va analiza situaţia încadrării personalului didactic de predare din învăţământul preprimar şi primar.
Pentru această întâlnire, organizaţiile afiliate la FSLI vor desemna să participe reprezentanţi ai acestor cicluri de învăţământ.
Organizaţiile FSLI pot invita la această acţiune şi persoane din structurile judeţene de conducere ale AGIRO.

7 comentarii:

  1. Interesanta informarea privind activitatea foarte bogata dar ....
    ... ce s-a discutat? ... s-a discutat ceva? ...
    ... s-au tinut intalnirile? ...
    ... diseminare informatii ...
    Cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  2. se discuta maine
    disiminarea se va face prin colegii dumneavoastra care o sa fie maine prezenti

    RăspundețiȘtergere
  3. din punctul meu de vedere trebuie gasita o solutie pentru invatatorii si educatoarele care au alte facultati decat pipp. de exemplu parcurgerea unor module, postuniversitare de un an, insa aceste cursuri sa se faca in toate judetele, prin ccd. mentionez ca sunt din buzau si nu avem universitatea aici decat un centru al celebrei pipp. aceasta specializare sa ofere o sansa si celor cu alte facultati. cand am parcusr facultatea nu exista aaceasta pipp. nu am cum sa ma reprofilez ca lucrez in acest dpmenoi de mult timp si imi place f mult. propun completarea studiilor!!!!! alte pareri?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea este ca ar trebui gasite solutii rapide atat pentru cei cu PIPP(in curand termina aIIa promotie) cat si pt cei cu alte specializari.Sindicatul ar trebui sa faca presiuni asupra autoritatilor caci el ne reprezinta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da ,trebuie insistat mai ales ca suntem o gramada care avem deja un an in care nu am fost incadrati si nici platiti conform studiilor!!!Sa intrebati si despre banii care trebuia sa-i luam si cum ii putem recupera!!!Astept raspuns!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vi se pare putin sa ai Liceul pedagogic de 5 sau 6 ani cat era atunci, facultate de 4 sau 5 ani prin care ai parcurs modul de pedagogie, masterat, cursuri postuniversitare, tot felul de perfectionari si sa ai salariul mai mic cu 4-5 milioane decat un profesor?Sunt profesori care au adormit la catedra si au uitat ce mai este un curs de perfectionare si sunt salarizati cu suma care am precizat-o mai sus, mai bine decat un invatator. Munca de la ciclul primar este mult mai grea decat la gimnaziu. Chiar ne trebuie studii PIPP ca sa predam ce am invatat trecand prin aceste scoli si profesand 20-30 de ani? Eu daca as fi ministru as infiinta liceele pedagogice unde sa se faca practica pedagogica cum se facea odata, timp de 5 ani, apoi facultate de 3 ani si masterat.Asa sa termine si pentru a ajunge profesor. Nu se mai face pedagogia si practica de altadata. Ne miram de ce sunt slab pregatiti cei tineri. Nu este vina lor ci a sistemului. Ei au urmat facultatea pe care a infiintat-o statul sau a areditat-o. Fiti mai rigurosi in pregatirea cadrelor didactice ca sa cereti si rezultate bune. Copilul in ciclul primar nu se omoara cu meditatiile dar reuseste sa citeasca, sa socoteasca.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare