14 mar. 2008

Profesorii afiliaţi Federaţiei "Spiru Haret" au protestat în stradă, nemulţumiţi de Pactul Naţional pentru Educaţie

Vineri 14 martie 2008, 14:03


1.500 de sindicaliştii din Federaţia "Spiru Haret" au pichetat Ministerul Educaţiei, iar apoi au mers la Palatul Parlamentului. Profesorii sunt nemulţumiţi că nu au fost consultaţi înainte de elaborarea Pactului Naţional pentru Educaţie şi au protestat faţă de ceea ce ei numesc politicianismul din învăţământ.

"În momentul în care a apărut proiectul acestui pact naţional pentru educaţie, el a fost înaintat partidelor politice din România pentru a-l amenda, pentru a veni cu propuneri vizavi de conţinut. Federaţiilor sindicale li s-a înaintat numai conţinutul acestui proiect iniţial, dar fără a ni se cere propuneri vizavi de conţinutul în cauză", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv Federaţia "Spiru Haret".

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia "Alma Mater" şi Federaţia Educaţiei Naţionale au anunţat că se delimitează de acest protest. Liderii acestor sindicate au refuzat invitaţia de a mărşălui pe motiv că protestele au o conotaţie politică. Din cele patru federaţii reprezentative din Învăţământ, doar Federaţia Educaţiei Naţionale a semnat pactul pentru educaţie.

"Este o opţiune a lor, în măsura în care şi asta este şi opţiunea membrilor de sindicat. Dacă e numai opţiunea unor lideri înseamnă că substratul n-are nicio legătură cu interesele salariaţilor, fie de natură politică şi de altfel chiar ei între ei se acuză de acest lucru", a spus Cătălin Croitoru, preşedinte FEN.

"Conform invitaţiei pe care ne-a adresat-o Băsescu am fost chemaţi să aderăm la conţinutul pactului cu alte cuvinte să luăm la cunoştinţă prin semnătura noastră de ceea ce au hotărât partidele politice", a declarat Aurel Cornea, preşedinte FSLI.

"Nu am găsit nimic care să fie în favoarea angajaţilor din învăţământ, ori noi îi reprezentăm pe aceştia", a spus Răzvan Bobulescu, preşedinte Federaţia "Alma Mater".

foto: NewsIn
Sursa: Realitatea TV
http://www.realitatea.net/157262_Profesorii-afiliati-Federatiei-Spiru-Haret-au-protestat-in-strada--nemultumiti-de-Pactul-National-pentru-Educatie-.html#

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare