18 feb. 2008

Sindicalistii din invatamant verifica primele acordate in primariile din Maramures

Sindicalistii din invatamantul maramuresean vor cere primariilor care nu au acordat tichete cadou dascalilor, o informare despre primele acordate propriilor angajati. In Maramures mai mult de jumatate dintre primarii nu au gasit resurse financiare pentru acordarea celor sapte tichete cadou, cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Pop, a anuntat luni ca va cere tuturor primariilor care n-au acordat tichete cadou dascalilor o informare despre toate primele acordate propriilor angajati. Sindicalistul s-a aratat nemultumit de faptul ca unii primari nu au gasit resurse financiare pentru tichetele cadou ce ar fi trebuit sa le revina angajatilor din invatamant cu ocazia sarbatorilor de iarna.

In schimb, autoritatile locale au fost mult mai darnice atunci cand a fost vorba despre resursele financiare alocate pentru premiile si primele propriilor angajati, a atras atentia Liviu Pop. ”Saptamana aceasta trimitem adrese la primariile care nu au acordat tichete cadou, colegilor nostri si le vom cere sa ne informeze cati bani s-au cheltuit pentru primele, premiile si alte facilitati acordate propriilor angajati in 2007. Speram sa functioneze transparenta decizionala si sa obtinem aceste informatii pe cale amiabila. In caz contrar, vom apela la instanta”, a spus Liviu Pop.

In judetul Maramures, din cele 76 de primarii, mai mult de jumatate nu au acordat cele 7 tichete cadou dascalilor, cu ocazia sarbatorilor de iarna. In mod normal, angajatii din invatamant ar trebui sa primeasca 7 tichete cadou in valoare de 50 de lei, la principalele evenimente, respectiv de sarbatorile de Pasti sau Craciun, de Ziua Educatiei sau Ziua Invatatorului.
Autor: Camelia Tocaci
Sursa:http://www.emaramures.ro/Stiri/Stire.aspx?NewsID=10595

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare