15 mai 2012

Impertinenta ex-ministrului Funeriu continua

Citesc  pe REALITATEA.NET:   o declaratie a ex-ministrului Funeriu "Îi pot sugera, de exemplu, să nu blocheze învăţământul profesional, aşa cum l-am reclădit, şi să aprobe urgent cifra de şcolarizare. De asemenea, îi solicit să nu scadă standardele pentru ocuparea posturilor de conferenţiar şi profesor universitar, dacă are respect pentru oamenii de calitate".

Ii reamintesc domnului consilier prezidential ca art 61 alin 5 din Legea educatie nationale spune ca acest lucru trebuia sa  fie aprobat prin Hotarare de Guvern pana in 1 martie 2012.
Nu i-am auzit insa glasciorul pe aceasta tema pana acuma.
Putina decenta nu ar strica totusi.
Nu am vazut NIMIC cladit pe invatamantul profesional. Totul e o ruina mentinuta si accentuata, mai ales,  in ultimii doi ani.
In sedinta de guvern de miercuri vom repara si aceasta eroare a fostului guvern.
E trist ca nici macar lucrurile bune din LEN nu au fost aplicate.


50 de comentarii:

  1. Funeriu?! Un sobolan care s-a perindat pe la adresa din Bucuresti, str. Gen. Berthelot, nr. 28-30.
    Impertinent?! Prea elegant spus. Un ticalos! A avut un singur scop: sa distruga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curios sa-ti aflu parerea.O fi vreouna, apropo de limba? Limba romana am vrut sa spun.

      Ștergere
    2. Speri sa iei Bacu'? Nu ai sanse deloc. La invatat, nu la barfa

      Ștergere
    3. are sanse oricine sa ia bacul acum ...cu noul ministru

      Ștergere
  2. Domnule Marian Pop vedeti ce puteti face in legatura cu noua metodologie de ocupare a posturilor in invatamantul preuniversitar si mai ales in legatura cu detasarea care nu mai exista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne preocupa reintroducerea transferului in sistemul national de invatamant.

      Ștergere
  3. Domnule POP va fi rezolvata PROBLEMA ABSOLVENTILOR DIN 2011,ce vina avem noi ca eram inca studenti cand legea a apaut?
    Este strigator la cer ce se intampla?
    Ni se opreste din salar celor care am absolvit in 2011 si nu suntem platiti dupa studii,iar cei care au aceleasi studii ,dar au obtinut licenta in 2010 sunt renumerati ca atare.
    De ce nu se respecta legea pentru toti,caci toti muncim?
    La munca egala,drepturi egale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va rugam sa discutati cu d-nul ministru pentru schimbarea urgenta a metodologiei sustinerii examenului de Definitivat in 2012. Noi ne-am inscris sa sustinem Definitivatul la centrele universitare (pe vechea metodologie) iar d-nul Funeriu a dispus sustinerea la nivel unic a examenului de Definitivat in anul 2012 dupa ce perioada de inscrieri se terminase...Cred ca este mult mai normal sustinerea examenului de Definitivat in centrele universitare!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eliminaţi obligativitatea gradelor didactice II şi I din ordinul 5553!!!!!!!Ne termină viaţa cu un stres inutil şi inuman aruncat celor care s-au sacrificat pentru profesia aleasă (indiferent prin ce colţuri ale ţării îşi fac datoria). Existăm şi nu vrem să fim ignoraţi sau umiliţi acum!

    RăspundețiȘtergere
  6. Recunoasterea diplomelor !

    RăspundețiȘtergere
  7. titularizarea la nivel de scoala pentru cei care au obtinut peste 7 la CNU din iulie 2011!

    RăspundețiȘtergere
  8. Intradevar scoala profesionala are un rol foarte important in socetate,dra acest lucru sa se faca din clasa a IX nu din clasa a -X-a
    Un alt lucru foarte important subiecte unice pe tara la titularizare.
    Foarte multi colegi sunt terminati de aranjamentele ce se vor face si se gindesc ca vor piede posturile din cauza arnjamentelor

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru a functiona in invatamantul superior trebuie sa ai doctoratul. LEN nu spune in ce. Uite asa avem cadre didactice cu pretentii acum (ca poti fi rector ca simplu asisten), cu doctorate in filozofie, agronomie ce predau chimie, in biologie si tin cursuri de fizica.
    Adaugati in lege (ca altfel implementarea e un mare dezastru) doctoratul sa fie in domeniul disciplinelor predate. Spune, ceva ARACIS-ul pe la acreditarea masterelor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Reintroducerea pretransferului si a detasarii cat mai urgent.

    RăspundețiȘtergere
  11. Va rugam sa se dea sporul de doctorat la toti, nu doar cei care au obtinut titlul de doctor pana la 31 decembrie 2009.

    RăspundețiȘtergere
  12. Felicitari! FSLI pierde un lider extraordinar, dar sistemul de invatamant castiga un ministru.

    RăspundețiȘtergere
  13. FELICITARI DIN TOT SUFLETUL!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Jane daca luam bacu iti facem statuie.Presedinte te facem mai bine zis !

    RăspundețiȘtergere
  15. Am citit de multe ori opiniile dvs. desi apartin altei federatii.E timpul sa actionati,nu va plafonati intr-un birou,tot ce e nedrept . . . si in timp a fost semnalat de dvs,trebuie remediat

    RăspundețiȘtergere
  16. Dorim reintroducerea pretransferului si a detasarii, macar atat,ca salariile nu mai avem sperante sa fie decente. Cei 8% nu ne incalzesc cu nimic! Dovediti-ne ca sunteti alaturi de noi!!! Limitati hartogaria inutila si faceti ceva pt. ca profesorii sa-si faca treaba linistiti la clasa, nu sa se acopere cu hartii, cum au facut-o in ultimii ani.Avem multe asteptari. Nu ne dezamagiti1!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand, trebuie sa revenim la nivelul salariilor din iunie 2010. Ne straduim sa analizam si sa vedem cum vor putea fi platiti banii din hotararile judecatoresti definitive si irevocabile.Anul 2016 pare a fi un orizont de timp foarte indepartat.Bugetul de stat pe anul 2013 poate fi construit, in asa fel incat sa putem spera ca vom plati o parte din sumele pe care statul roman le datoreaza. Deocamdata, este doar o speranta a mea. Ramane sa analizam si sa vedem ce se poate face. Ne preocupa si problema sporurilor care ar putea sa fie reintroduse in sistemul de invatamant.

      Ștergere
  17. Scoateti ideile japoneze introduse in invatamantul romanesc! N-avem nevoie de "Scoala altfel"! Avem tot anul activitati denumite stiintific "extrascolare"! Nu ne trebuie activitati ingramadite intr-o saptamana si numite ca la radio-sant: "altfel"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate, sa ne intoarcem la invatamantul comunist. Imi doresc sa invete si copiii mei comentarii pe de rost si mi se par inutile activitatile care sa stimuleze imaginatia.

      Ștergere
    2. Proiectul ,,Scoala altfel''trebuie reanalizat.Ideea ar putea sa fie pastrata, dar rebuie sa vedem ce trebuie schimbat, in asa fel incat sa nu fie o saptamana pierduta, iar activitatile desfasurate sa fie utile elevilor.

      Ștergere
  18. Felicitari domnule prof Pop!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Incercam sa rezolvam problemele din sistem. Va asigur ca nu ne vom da batuti. Avem nevoie de sprijinul dv.

      Ștergere
  19. Imi doresc din tot sufletul sa nu ne dezamagiti.Sunteti, cred ,singurul in care mai am incredere si speranta ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt deja profund dezamagit ca "micul Titulescu" are asa o minte ingusta.Oare au murit toti profesorii de prestigiu din tara asta, chiar n-a gasit in uniunea asta a competentilor un profesor care sa stie cel putin sa vorbeasca si sa scrie romaneste? De oportunisti si fripturisti de la sindicat era nevoie? Pacat de noi, nu de ei!

      Ștergere
    2. Va multumesc! Nu ne dam batuti. Rezolvam problemele urgente, dar acordam atentie si problemelor pe care ni le semnalati dv.

      Ștergere
  20. Incercati sa invatati limba romana....
    Da bine....chiar daca sunteti sindicalist...pardon Ministru

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu inteleg echivalarea studiilor de scurta durata ale cadrelor didactice cu cele de lunga durata, doar pe baza de hartii, de multe ori cumparate cu bani....Nu inteleg echivalarea invatatorilor cu profesorii...Va dati seama ca au vechime mai mare dacat acestia, n-au pierdut timpul pe bancile facultatii...Sau macar echivalati profesorii cu studii de lunga durata cu universitarii, pot sa aduca si ei un dosar pentru asta....Macar cu un doctorat acolo...Pana la urma este un act discriminatoriu la adresa celor care au invatat ceva mai mult....

    RăspundețiȘtergere
  22. Va rog sa aveti in atentie subiectele de bac. Nu trebuie sa se intample ceea ce s-a intamplat anul trecut, tocmai de aceea va rog sa vorbiti cu cei ce se ocupa de subiecte anul acesta. Nu cerem sa se scoata camerele, avem pretentia la niste subiecte accesibile tuturor ! Cinci-ul, in special la matematica, trebuie sa se ia usor si nu cu un efort maxim. Sunt persoane care nu au afinitate maxima pentru matematica (m2) si dupa un an de pregatire, abia iau o nota de 7.

    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi corect ca subiectele sa fie publicate cu cel putin o zi inainte. Iar cei ce se ocupa de subiecte sa fie clar - orice inmultire peste 2 x 1 - insemna un atentat la studiile ne-afine la matematica. Sa nu depasesca subiectele complexitate unui 1 x 1, pentru ca ar fi pacat ca unii dintre tineri sa piarda BAC-ul doar pentru ca nu au invatat...

      Ștergere
    2. Sunt pur subiectiv, nu am cum sa pic examenul. Dar nu m-ar deranja niste subiecte mai accesibile si implicit o nota de 8-9 la matematica pentru a nu-mi strica bunatate de medie.

      Sa fim carcotasi toti stim. Am copiat in draci la examenele trecute inclusiv cele de titularizare, dar asa la suprafata toti suntem zei si stim sa dam din gura inutil.

      Ștergere
    3. Subiectele au fost deja elaborate. Ele au fost definitivate inca din 14 mai. Noi le-am ,,mostenit''si nu mai pot fi schimbate. Sa speram ca au un nivel mediu de accesibilitate.

      Ștergere
  23. Da` dece trebe sa mai dam bacu`; dupa cum spune dna Andronescu se poate intra la faculta si fara bac.
    Si cum zice un @ Anonim mai sus, dati doctoratul si sporurile la toti, cite unul sa se ajunga.

    RăspundețiȘtergere
  24. Elena Andriescu15.05.2012, 22:47

    Felicitari si poate nu doar interimar ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari - si nu doar ne-definitiv. Sa fie definitiv si irevocabil - cu executare daca se poate.
      Oricum, ar permite sindicalistilor sa mai invete si gramatica... nu ca ar fi un handicap grav in lumea lui Orwell pe care o proiectati...

      Ștergere
  25. :-)
    Incurajatoare comentariile, nu?

    RăspundețiȘtergere
  26. Saru mana domn ministru !

    Io vreau asa :

    Gradinita sa tina 12 ani
    Scoala generala sa tina 4 ani
    Liceiul sa tina 2 ani
    Facultatea cu doctorat sa tina 10 ani ( ca sa putem si noi bea si ne dixtra ca oamenii ca dupa aia mergem in campu muncii sa ne facem profesori docenti in ministere )

    Hai ca te votam la doua maini ca la Parlament, fratieeee !

    RăspundețiȘtergere
  27. eu cred ca ministrul ar trebui sa reduca putin volumul. oricum nu cred ca se poate ridica la nivelul lui funeriu. mi s-a parut singurul ministru care a incercat sa schimbe prostia introdusa in invatamant de diversi ministrii. probabil ca nu toate foarte bune, dar cu intentii bune. iar dl pop nu pot sa vad decat ca este un profesor la un colegiu tehnic si sindicalist. un nivel prea mic, dar cu partidul se ajunge departe. chiar imi pare rau de situatia in care am ajuns ca invatamant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai inteles ca omul tau este la gunoi? Acolo e locul sobolanilor.
      Acum avem singurul ministru al educatiei din '90 incoace care provine din invatamatul gimnazial si cunoaste din propria activitate anterioara problemele invatamantului preuniversitar si conditia personalului din acest sector de invatamant. Asta te deranjeaza?!

      Ștergere
    2. Hai, ca n-am mai ras demult!Ta suspectam de orice da' ca ai avea ceva simt al umorului, nu!Reciteste ce-ai scris si te minuneaza Adriane! Speri la vreo functie in cabinet de te guduri fara jena?

      Ștergere
  28. speram sa faceti ceva pentru acordarea distinctiilor GHEORGHE LAZAR 2010 pentru ca ministrul Funeriu nu a vrut sa semneze ordinul. va multumim!

    RăspundețiȘtergere
  29. Toti care comenteaza aici par a avea probleme de titularizare, definitivat, grad. Chiar nu realizati ca nivelul invatamantului in Romania este <epsilon? Si asta din cauza profesorilor care nu-si fac datoria. In loc sa puna accent pe formare ei deformeaza copiii cerandu-le sa memoreze un volum imens de informatie, nemorivata. Motivarea abordarii unei tematici este uneori cu mult mai importanta decat tematica in sine.

    Sunt curios cam ce fel de profesor este LP? Am citit intr-un ziar ce venituri si proprietati aveti. Eu sunt de 37 de ani prof de mate, dar nu am decat un apartament la bloc. Cea mai mare realizare a mea sunt sutele de fosti elevi care au reusit in profesie datorita mie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ssssssssssssttt! taci, vrei sa te auda Adrian!!!acusi vine si te "spurca" de nu te mai speli cu toata apa din Dunare...cum vrei sa prinda un post pe la Minister ...sau poate un Secretar de Stat(poate asa nu va mai avea probleme LP de a retine nume...)si apropo primul Ordin semnat de ministru va fi opirea cotizatiei de sindicat pe statul de plata,ca de...cica nu mai au ce fura "sefii de sindicate"!

      Ștergere

Postări populare