Miercuri, 23 mai 2012, guvernul a decis, pentru anul 2012-2013, creşterea numărului de granturi în învăţământul superior, comparativ cu proiectul iniţial, prezentat în aprilie de fostul guvern.
Pentru învăţământul superior de licenţă vor fi alocate 62.400 de locuri finanţate de stat, la masterat vor fi 35.600 de granturi, pentru rezidenţiat s-au stabilit 4.000 de locuri, iar la doctorat vor fi 3.000 de locuri.
Guvernul trecut propusese pentru anul universitar 2012-2013 un număr de 45.887 granturi de studiu pentru învăţământul superior de licenţă.
În ceea ce priveşte învăţământul universitar de masterat, guvernul trecut prevăzuse în proiect 25.426 granturi de studiu.
Potrivit proiectului de hotărâre de guvern elaborat de guvernul trecut, pentru ciclul universitar de doctorat, cifra de şcolarizare propusă pentru anul universitar 2012-2013, pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, era de 1.504 granturi de studiu, iar pentru rezidenţiat erau prevăzute 4.000 de granturi de studiu.
La învăţământul preuniversitar, Guvernul Ponta a decis să aloce 665.000 de locuri pentru preşcolari. De asemenea, în anul şcolar 2012-2013 vor fi 925.000 de locuri în învăţământul primar şi 900.000 la cel gimnazial.
La liceu, în clasa a IX-a, au fost prevăzute pentru anul şcolar 2012-2013 un număr de 210.000 de locuri la învăţământ de zi şi 17.000 de locuri la învăţământ seral.
Totodată, la liceele cu profil artistic şi sportiv vor fi 21.500 de locuri finanţate de stat.
În învăţământul profesional vor fi 20.000 de locuri pentru clasa a X-a la învăţământ de zi şi 10.000 la învăţământ seral, finanţate de stat, iar la şcolile postliceale vor fi 18.187 de locuri pentru anul I, învăţământ de zi şi seral.
Am reuşit să stabilim noi, astăzi, cifrele de şcolarizare, deşi Hotărârea de Guvern privind aprobarea cifrelor de şcolarizare trebuia elaborată şi aprobată până la data de 1 martie 2012.
Cand urmeaza sa fie adus pe masa de lucru a Guvernului proiectul de Hotarare privind deblocarea posturilor din invatamantul superior? Proiectul de HG a trecut prin dezbaterea publica, constituie unul dintre punctele fundamentale din programul pentru educatie al Guvernului, deci nadajduim, toti cei din invatamantul superior, ca va fi aprobat in regim de urgenta intr-o apropiata sedinta de Guvern. Acum, dupa aprobarea cifrelor de scolarizare din anul universitar viitor, este nevoie stringenta de depasirea blocajului provocat de decizia aberanta a precedentului Executiv de a bloca progresia in cariera a specialistilor merituosi, cu rezultate care exced si cele mai exigente grile minimale de evaluare funeriote si postfuneriote. Sper ca veti urma exemplu colegului D-Voastra de la Ministerul Sanatatii, care a obtinut deblocarea de catre Guvern a unor posturi din sistemul public de sanatate, si veti aduce spre aprobare in Sedinta executivului proiectul de HG privind deblocarea posturilor din invatamantul superior. E o decizie necesara si de bun simt pe care o asteptam de la Guvern!
RăspundețiȘtergereCred ca in 2 saptamani voi putea prezenta Guvernului un proiect de act normativ, prin care sa se deblocheze aproximativ 24oo de posturi in invatamantul superior si 5000 de posturi in invatamantul preuniversitar.
ȘtergereBuna ziua! Mult succes in tot ce ce v-ati propus sa realizati la conducerea Ministerului. Cand se va rezolva problema cadrelor didactice cu diploma de licenta carora in ultimul an nu li s-a permis accesul la concursul de titularizare?
RăspundețiȘtergereVREM SA SE REZOLVE URGENT PROBLEMA SPIRU HARET,CACI ESTE VECHE SI NU DOAR PENTRU ABSOLVENTII 2009,ci si 2008,2007,2006etc.NU MAI E MULT PANA LA CONCURSUL DE TITULRIZARE.
ȘtergerePentru rezolvarea acestei probleme vechi este nevoie de o decizie politica. Imi doresc mult sa se rezolve favorabil, dar nu depinde doar de mine.
Ștergeredin moment ce juridicul da tot mai mult castig de cauza in dosarele pe rol privind problema Spiru Haret, nu prea intelegem ce rol ar avea aici politicul...Cu toata consideratia...
ȘtergereDomnule ministru,cu respect va spun ca nu e nevoie de o decizie politica.Consider ca o decizie legala este indeajuns.Trebuiesc vazute toate deciziile Inaltei Curti,argumentarea lor si eliberarea diplomelor.
ȘtergereDomnule ministru, va multumim foarte mult pentru bunavointa dvs.in ceea ce priveste absolventii Spiru Haret. Atitudinea dvs.fata de aceasta problema spinoasa a fost verticala si neechivoca de la bun inceput, de aceea ne-am pus mari sperante in dvs. Stim si noi, pe propria piele, "vechimea" acestei situatii, deoarece de trei ani de zile suntem tratati in mod discriminatoriu fata de absolventii altor universitati, ca paria ai societatii. Eu, de exemplu, am absolvit un master la stat, la zi, intre primii 3 din grupa si cu toate acestea, nu mi-am putut sustine disertatia, in vreme ce codasii grupei acum sunt deja in posesia diplomelor de master.
Ștergere"Este nevoie" de o decizie politica - este insa la modul impersonal si noi nu intelegem nici cu ce am gresit, nici ce ar trebui sa facem pentru remedierea acestei probleme, in sensul de a cunoaste exact factorii politici implicati in rezolvarea acestei situatii stringente.
Suntem constienti ca nu depinde doar de dvs., cu toate ca pana la urma nu este vorba decat de o operatiune administrativa foarte simpla, aceea ca DGIS si DGJC sa avizeze tiparirea formularelor diplomelor de licenta ale absolventilor licentiati promotia 2009.
In definitiv si legal vorbind, ministerul ne spune de trei ani ca ne trateaza in functie de HG in vigoare la momentul inmatricularii anului 1 de studiu, ceea ce este total contrar realitatii, deoarece ministerul incearca sa ne aplice 2 hotarari de guvern adoptate ulterior anului inmatricularii noastre. Dupa cum cunoasteti si dvs., legea nu poate retroactiva, cu exceptia legii penale mai favorabile, asadar tot ceea ce trebuie sa faca ministerul este sa ne trateze asa cum singur conditioneaza: conform HG 1175/2006, incident inmatricularii noastre in anul 1 de studiu.
Cu respect si mari asteptari din partea dvs., un absolvent licentiat USH, promotoa 2009.
Mai mult, cel mai enervant este ca ministerul face recurs in toate dosarele pe care le pierde la Curtea de Apel. Chiar si in spete in care a pierdut toate procesele definitiv si irevocabil Pe banii contribuabililor.
ȘtergereSi cand sa ne asteptam la REZOLVAREA POLITICA a problemei SPIRU?
Ștergeremult succes in continuare!!!!!!!
RăspundețiȘtergerecand se va reveni cu o detasare si pretransfer. Nu va bateti si dvs. joc de titularii sistemului
RăspundețiȘtergereMa onoreaza increderea dv si va asigur ca ma straduiesc sa nu dezamagesc pe nimeni. Incercam sa indreptam greselile facute de fostul guvern. Unele probleme sunt mai usor de rezolvat, dar pentru altele este nevoie de analiza temeinica. Nu avem voie sa gresim si noi. Detasarea si transferul vor fi reintroduse.
ȘtergereOAMENI BUNI, MINISTRUL STA DE VORBA CU NOI SI NE CITESTE PROBLEMELE PE ACEST BLOG, VA PUTEATI IMAGINA ACUM UN AN ASA CEVA????
ȘtergereAsa sa va ajute Dumnezeu sa faceti, domnule Ministru! Simteam si eu ca sunteti un om in care putem avea incredere si care nu uita de unde a plecat si ce a sustinut inainte. E atat de confortabil psihic sa ai din nou speranta ca cineva tine cont si de problemele tale!...
Aveti un raspuns si pentru banii pe care ii asteptam din procesele castigate? tot pana in 2016?
Puteti face ceva si cu directoarele de gradinita care au 2 norme intregi, adica degrevare anul viitor? Este imposibil cu 2 norme ...
Problemele sistemului de invatamant romanesc au fost intotdeauna in atentia mea. Acum pot sa fac mai mult pentru rezolvarea acestora. Toate problemele pe care mi le semnaleaza colegii de la catedra sunt importante si ele trebuie analizate cu mare atentie.Unele pot primi imediat raspunsurile asteptate de dv, dar pentru altele am nevoie de mai mult timp pentru a gasi cea mai buna solutie.
ȘtergereCITESC SI EU SI NU-MI VINE SA CRED!!! EXISTA UN ALTFEL DE MINISTRU ... UN OM PROVENIT DIN SINDICAT ... PE CARE MAJORITATEA CADRELOR NE BLAMEAZA, MAI ALES DE CAND STRANGEM COTIZATIA PE TABEL SI NU PE STATUL DE PLATA, UN OM CARE ORICAT AR FI DE OCUPAT, MAI ARE TIMP SA CITEASCA SI ACESTE RANDURI SI SA SI RASPUNDA LA CELE MAI MULTE MESAJE!!!
ȘtergereFELICITARI D-LE MINISTRU SI SA RAMANETI IN FUNCTIE CAT MAI MULT TIMP POSIBIL SI SA FACETI UN PAS MARE INAINTE CU TOT CU OAMENII PE CARE II REPREZENTATI!!!
Va rugam,d-le Pop,sa faceti demersurile necesare pentru acordarea sumelor obtinute prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile nu in 4 ani ci,daca e posibil,intr-o singura transa,adaugandu-se si rata inflatiei! Nu cred ca e drept sa asteptam 4 ANI pentru a ne primi DREPTURILE!Dumneavoastra,ca fost lider de sindicat,ne-ati ajutat sa inaintam in instanta dosarele cu aceste revendicari.Acum,dvs.fiind ministru al educatiei,trebuie sa ne ajutati sa si primim aceste drepturi! Multumesc!
RăspundețiȘtergereImi doresc mult sa pot face acest lucru, dar anul acesta nu este posibil. Speram ca in bugetul de anul viitor sa fie cuprinse sume care sa permita acordarea a mai mult de 10% din sumele datorate. Ramane una dintre preocuparile mele, dar nu depinde doar de mine.
ȘtergereDomnule Ministru,
RăspundețiȘtergereAm remarcat DEJA Ordinul dat pentru corectarea aberatiei 5553. Este deja mai bine !
Raman in continuare DESCHISE discutiile despre LAC si LEN, doua ABERATII legislative, care trebuiesc INLATURATA cat mai curand ! Sa-i lasam pe colegii nostri de la catedra SA SE OCUPE DE ELEVI, nu de niste hartii ABSOLU INUTILE ! CU MAXIMUM 20 elevi/clasa, cu demnitate. Sunt si acestea URGENTE !
In privinta CAMERELOR de la BAC, propunem infiintarea canalului HOTII.TV, prin care sa-i filmam si sa-i prezentam public pe cei ce fura. Numai ca, la BAC au fost montate camere IN ALTA DIRECTIE si NU IN CEA A ADEVARATILOR HOTI!
Anonim de Romania
Va rog, Distinctia Gh. Lazăr din 2009.
RăspundețiȘtergereMultumim !
Cand se va rezolva problema absolventilor din 2011,care aveau statutul de student cand Legea Educatiei a intrat in vigoare?
RăspundețiȘtergereDe ce in unele judete sunt platiti ca profesori ,iar in alte judete nu?
Domnule ministru ,va rugam sa rezolvati si problema absolventilor din 2011,care aveau statutul de student cand a intrat noua lege in vigoare.In unele judete sunt plati ca profesori,in altele nu.
RăspundețiȘtergereTrebuie să susțineți revenirea la norma didactică de 16 ore pentru cadrele didactice cu gradul I și peste 25 de ani vechime începând din anul școlar viitor! A fost un drept câștigat și redobândirea lui nu necesită, cred, un efort financiar prea mare!
RăspundețiȘtergereVa prezint situatia unei scoli de elita si foarte solicitata din Bucuresti, care va fi distrusa de haosul creat de introducerea clasei pregatitoare:
RăspundețiȘtergere- scoala dispune de 16 sali de studiu (in urma desfiintarii cabinetelor si laboratoarelor) si are in prezent 29 de clase care functineaza in doua schimburi .
Datorita aberantului ordin privind inscrierea in clasa I si clasa pregatitoare, dat de ministrul de “gen neutru”, foarte multi parinti si-au facut flotant, indeplinind astfel criteriul din prima etapa de inscriere. Fata de aceasta situatie, din marinimia inspectoratului scolar, scoala a primit acordul sa efectueze 3 clase pregatitoare si 5 clase I. In conditiile in care, la sfarsitul anului scolar vor termina 3 clase a VIII-a, unitatea se va afla in situatia in care anul urmator va avea 34 clase.Din cele 17 sali, 3 vor fi blocate cu mobilierul adecvat clasei pregatitoare , ramand disponibile pentru cele 31 de clase I-VIII doar 13 sali . Data fiind aceasta situatie va adresez urmatoarele intrebari:
1. veti accepta functionarea scolii in trei schimburi?
2. cine va prelua clasele pregatitiare, in conditiile in care mai toti parintii care si-au inscris copii in clasa I, solicita aceasta scoala datorita optiunii pentru o anumita invatatoare?
3. poate prelua clasa pregatitoare o invatatoare care va sustine concursul in luna august si care va fi incadrata cu contract de munca pe pe durata determinata?
Va multumesc si va urez succes in descalcirea itelor incurcate de altii.
Domnule ministru,
RăspundețiȘtergeream obtinut in anul 2009, distinctia gheorghe lazar, cls III, am primit premiul (banii), dar nu si diploma, care a ramas la semnat în Minister, cel putin asa mi s-a spus de la inspectorat. In aceeasi situatie sunt, cred, toti profesorii care au primit aceasta distinctie in 2009. Cum se poate rezolva problema?
Multumesc!
Buna ziua.... felicitari pentru tot ce faceti! revin insa la o alta problema care ne doare pe multi dintre cei care am platit sindicatul foarte multi ani. Acum aveti totusi puterea si poate reusiti sa faceti ceva pana cand nu este prea tarziu!
RăspundețiȘtergereElevi sunt destui anul acesta... dar profesori aveti destui? vin destui tineri care sa ocupe locurile ramase libere prin pensionarile masive si obligatorii din acest an? ati facut un calcul? dupa eliminarea posibilitatii de prelungire a activitatii, dupa varsta standard de pensionare, se pare ca va ramane totusi un mare gol.... chiar daca tinerii spun ca nu au loc de noi.... sperati sa vina pensionarii la plata cu ora? in plus, mai este o problema care ne doare si mai tare! multi au gradatie de merit pentru munca depusa in perioada de activitate, care s-ar cuveni si dupa pensionare pe anii acordati, conform legii. Si totusi nu se mai acorda dupa pensionare! De ce? Gradatia este un premiu dat pentru munca... multa munca. Stiti bine ca se munceste foarte mult pentru a obtine acest premiu! De ce se ia dupa pensionare? NU este drept. Nici un premiu nu se ia inapoi dupa ce se ti se da... numai daca nu-l meriti... stiti foarte bine acest lucru. Numai la noi, in Romania, este posibil asa ceva! Poate se face ceva si pentru recapatarea acestui drept: mentinerea gradatiei si dupa pensionare, pe perioada cuvenita! 1;2;3... ani cat au mai ramas din ea. Stim ca sunt multe lucruri de reparat in sistemul de invatamant dar trebuie reparate si respectata dreptatea si nu legea data de guvernul anterior, care este facuta ca sa apere anumite interese.
Numarul de gradatii de merit alocate unei discipline nu ar trebui sa fie facut public inainte de depunerea dosarelor ?
RăspundețiȘtergereEste un concurs . De ce sa nu stii pe cate locuri mergi ?
Asta este procedura ?
Sau in functie de candidati , locurile "migreaza " la disciplinele de "interes", pentru ca nimeni nu stie cate au fost ?
Felicitari...va rugam sa rezolvati problema celor care au dat licenta la USH in 2009....au primit doar adeverinte , nu si diplome de licenta . Va multumim !
RăspundețiȘtergereSi daca aveti diploma, credeti ca e mai bine?
ȘtergereEu am obtinut diploma de licenta de la USH din 2006, sunt titulara in baza ei. Anul aceta am vrut sa dau alt concurs de titularzare pentru a ocupa un post in alta scoala(ca asa e LEN, nu te mai poti misca altfel, dar asta e alta ... problema), dar dosarul nu mi-a fost validat fiindca sunt de la USH, forma ID. DECI ... la ce foloseste diploma de licenta?
Poate domnul minstru va repara aceasta mare nedreptate facuta noua. Mi-am pus mari sperante in dansul si in justitie. Si in banii pe care ii voi cere pentru daunele aduse.
ȘtergereAm un proces pe rol, am castigat deja altul definitiv si irevocabil.
Si ma duc si la vot.
Degeaba ai diploma de la SPIRU,caci nu o poti folosi.Cei din Minister se joaca cu noi,un an e buna diploma,in alt an nu e,si cum se face ca se apropie alegerile?Vor sa castige voturi pe spatele nostru?In 2009 ,cand s-a iscat scandalul se apropiau alegerile prezidentiale,acum ????
ȘtergereNu, nu e vorba despre voturi, ci de bani. Vezi bine ca nu a contat cine a fost la putere (PSD sau PDL). Dna Andronescu a inceput circul (erau cam putini studenti la stat, iar la Politehnica...). Acum sper ca tot PSD-ul sa-l rezolve.
ȘtergereSugerez dlui ministru sa raspunda macar la urmatoarea intrebare: De ce nu se tine cont de ordinul 295 din februarie 2007 abrogat in 2011?
pana acum,toti te injurau-ca,noi mancam banii prof.,sindicatul,acum,toti iti cer multe.Cat se poate face,in 45 de zile si 45 de nopti?
RăspundețiȘtergereUn prieten din PETRESTI-DAMBOVITA.
MULT NOROC!
Pentru ca oamenii asteapta foarte multe de la sindicat, e normal sa ne exprimam nemultumirea cand vezi ca semnalezi niste probleme cu care te confrunti si sindicatul e surd. La capitolul comunicare, d-le ministru, aveti 10 cu felicitari, sa vedem la rezolvari de probleme ale sistemului cat veti lua.
ȘtergereDin partea tuturor cadrelor didactice care si-au pus mari sperante in dumnevoastra,
MULT NOROC!
as ruga, daca mai este posibil, sa se revizuiasca ordinul privind plata comisiilor privind admiterea la liceu. nu mi se pare corect ca operatorul din centrele zonale de inscriere (de fapt cel care desfasoara intreaga activitate) sa fie platit doar cu 0,5 lei pt fiecare fisa. O fisa introdusa inseamna prelucrarea datelor personale, care nu-s putine si extrem de multe optiuni pt un elev. Iar ceilalti membri care doar coordoneaza vor incasa mult mai mult.
RăspundețiȘtergereAm marit cu 15% toate indemnizatiile celor care fac parte din comisiile pentru organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat.Sigur ca nu este mult, dar atat am putut sa facem acum.
ȘtergereDesfiintati A.R.A.C.I.P. ! Cu cat sunt mai multe hartii , cu atat scade calitatea .
RăspundețiȘtergereSi eu ddoresc acest lucru.
ȘtergereSporul de doctorat care se acorda numai unora, dorim sa fie egalitate, ce altii sunt mai doctori decat ceilalti?
RăspundețiȘtergereMa preocupa rezolvarea inechitatilor din sistem. Va rog sa aveti incredere ca le vom rezolva.
ȘtergereVa rugam aveti in vedere si sporul de doctorat care sa fie primit de toti care poseda titlul de doctor nu discriminatoriu.
RăspundețiȘtergereReintroducerea sporurilor pierdute precum si cel de doctorat care se acorda numai anumitor doctori
RăspundețiȘtergereVom lucra la un regulament pentru sporuri si acesta va intra in vigoare in 2013.
ȘtergereMaria Olarean -va rugam UN ORDIN PENTRU GRADATIA DE MERIT PENTRU DIDACTIC AUXILIAR-am vazut ca ati rezolvat in aceste zile anumite probleme prin ordin de ministru, deci secretarii din scoli asta va roaga.suntem putini multa munca, stres, ........va multumim si spor in tot ce faceti.Vine o alta saptamana si mai speram ca o sa rezolvati problema noastra.
RăspundețiȘtergereasteptam un raspuns din partea d-stra.
Maria
Stiu ca personalul didactic auxiliar desfasoara un foarte mare volum de munca si exista un mare deficit de personal. Apreciez in mod deosebit eforturile pe care le desfasoara acesti colegi ai nostri pentru ca activitatea din unitatile scolare sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Introducerea gradatiei de merit pentru personalul didactic auxiliar nu se poate rezolva acum prin ordin de ministru. Aceasta problema ramane in atentia mea si sper sa o putem rezolva pentru anul viitor.
Ștergeresi cadrele didactice muncesc foarte mult si mai au si responsabilitatea clasei de elevi. Auxiliarul sa vorbesca mai putin la telefon in timpul programului si sa se lamenteze mai putin. De foarte mult timp secretarele au impresia ca doar pentru ele au volum foarte mare de munca. Toata lumea munceste mult ca doar nu suntem platiti pe stat in fata calculatorului si urmarit alte lucruri in afara celor legate de scoala cum fac parlamentarii.
ȘtergereDomnule Ministru,
RăspundețiȘtergereSunt multi colegi de-ai nostri care au ales (de nevoie!!!) sa CONTINUE studiile in Centrele Universitare. Toate documentele lor IN ORIGINAL au fost OPRITE la secretariatele facultatilor.
In conditiile Ordinului 4121, prin care se stabileste un Calendar pentru Echivalare, CUM SA PROCEDEZE PROFESORII IN CAUZA? E o PROBLEMA, deoarece prin CONTINUAREA studiilor se PIERDE dubla specializare (ex. FIZICA-CHIMIE) ! Evident ca AR FI MAI BINE sa-si ECHIVALEZE DIRECT studiile si NU SA FACA DIN NOU ANUL III, sa dea LICENTA (inutila, in conditiile echivalarii) ?
Va rog, daca aveti timpul necesar (pentru ca priceperea sunt sigur ca o aveti) sa ne dati un sfat pentru acei aflati in aceasta situatie INGRATA: umiliti, jigniti de fostul ordin, jecmaniti de universitati, pusi sa repete un an de facultate ABSOLVIT, pusi sa dea Licenta / inutila /, dezorientati.
Va multumesc, eu cel ce NU SUNT IN SITUATIA COLEGILOR de la SSD, cel ce CASTIG tot mai multa incredere in dumneavoastra, acelasi
Anonim de Romania !
Sindicate corupte?
RăspundețiȘtergereAzi liderii de sindicate
Care erau acei mai tari
Din luptători pentru dreptate
Ei au ajuns doar cămătari!
Dar care sindicate oare
Pe alea care au trădat ?
Noi i-am luat la guvernare
Degeaba i-am sacrificat!
Noi am corupt pe sindicate
Pe lideri i-am numit miniştri
Din luptători pentru dreptate
Ei au ajuns nişte siniştri!
RUSINE SA VA FIE PT ACESTE JIGNIRI RIMATE LA ADRESA UNUI OM CARE MUNCESTE ATAT SA NE FIE NOUA BINE ... IAR NOI STAM SI ASTEPTAM SA NE CADA TOTUL IN BRATE FARA SA FACEM NIMIC!!!
ȘtergereD-le ministru interimar-ati facut mult mai mult pentru noi decat alti ministri . Va multumim pentru verticalitatea de care dati dovada. Tot respectul nostru si daca s-ar putea chiar ar fi bine sa ramaneti in continuare minisru , deoarece chiar MERITATI!
RăspundețiȘtergereImportant este sa rezolvam cat mai multe dintre problemele care exista in sistemul de invatamant romanesc. Va multumesc pentru gandurile bune.
Ștergerepupincuristule!!! singurul "lucru bun "pe care-l va face este sa se retina cotizatia de sindicat pe statul de plata ,pentru ca nu "se uita" de unde a plecat si sindicatele sunt cam in" faliment" ...
Ștergere"E uşor a scrie versuri
RăspundețiȘtergereCând nimic nu ai a spune,
Înşirând cuvinte goale
Ce din coadă au să sune."
Dle ministru , dupa ce ni se vor recunoaste competentele si noi educatoarele si invatatoarele vom primi atestatul si ne vom numi profesori in inv prescolar si primar , mai suntem obligate sa urmam PIPP? De la inspectorate tot timpul ni se spune sa urmam cursurile facultatii, altfel nu vom mai putea profesa! Cum vom fi platie? Majoritatea avem ani multi la catedra si toate gradele didactice obtinute. Nu suntem impotriva cursurilor de perfectionare pe care le facem pe bani , dar nu avem timp sa fim in doua locuri in acelasi timp cum au reusit altii (la munca si la cursuri de zi).Poate ne dati un raspuns sau un reper .Ar fi bine sa puneti punct compromisurilor care s-au facut.Multumim!
RăspundețiȘtergereCum sa nu mai putem profesa? Acele inspectorate care sustin acest lucru mint cu nerusinare, vor sa faca oamenii sa sustina financiar Universitatile, sunt mari afaceri la mijloc, ce sa mai invatam ce am invtat in Liceul Pedagogic, la sustinerea exmenelor pentru definitivat, grade, cursuri de perfectionare? Asta inseamna timp si bani pierduti sa le umflam buzunarele profesorilor universitari si sa ne neglijam elevii pentru ca nu poti face bine foarte multe lucruri in acelasi timp, sa nu uitam ca mai avem si familie.
ȘtergereDa . Fara preoti la ore., iar religia ar trebui sa fie facultativa.Cine vrea ore de religie sa mearga la scoli cu acest profil. Nu toti copiii pot memora rugaciuni, nemaivorbind ca ar fi fost corect sa fie cursuri referitoare la toate religiile , nu doar la cea ortodoxa.
RăspundețiȘtergereProfesorii de ed fizica acum sunt cei care au cele mai multe ore!!! E important sportul, dar biologia , chimia,fizica etc se-nvata in familie? Acesti profesori predau discipline mai putin importante? Opriti-va putin si asupra acestui fapt.
RăspundețiȘtergereTot ce faceti mi se pare populism.Am auzit ca sunteti un om corect.Incetati cu populismele.Lasati legea lui Funeriu asa neschimbata macar 6 luni ca sa nu existe interpretari.Vad deja pe forum edu.ro ca lumea incepe sa-l cam regrete pe Funeriu.
RăspundețiȘtergereNu modificam nimic doar de dragul de a modifica. Exista numeroase articole din lege care nu au fost inca puse in aplicare. Exista metodologii si alte acte subsecvente LEN care nu au fost adoptate. S-au creat, prin aplicarea legii,inechitati si abuzuri care trebuie indreptate. Va rog sa observati faptul ca nu am, inca, raspunsuri pentru toate problemele pe care ni le semnaleaza oamenii din sistem, tocmai pentru faptul ca toate aceste probleme trebuie analizate temeinic.
ȘtergereLegea "Funeriu" este atat de proasta incat e un adevarat PERICOL s-o mai lasi in vigoare chiar si 5 minute ! Aia nu-i lege, e o "emisie neuronica" a unei minti bolnave, care nu a dorit altceva decat DESFIINTAREA INVATAMANTULUI din Romania ! Si numele sau NU este Funeriu !
ȘtergereCat despre "populism", hai sa fim realisti: Base ne-a "dresat" sa reactionam astfel: toti cei ce vor sa faca un bine celor multi (si nu "alesilor"), sunt niste "populisti" ! De parca ar fi ceva rau sa fii populist? De fapt, intr-o democratie adevarata, POPULISMUL este linia calauzitoare ! Fapte bune pentru cei multi! Si sacrificii din partea conducatorilor! Doar intr-o DICTATURA (de care, Multumesc Doamne! am scapat) apar acesti "anti-haiduci" care iau de la cei multi si saraci ca sa le dea pana peste poate la cei putini si bogati! (Vezi IMPOZITUL UNIC, VEZI TAIERI DE SALARII SI SPORURI, vezi INCALCARI REPETATE ALE LEGILOR - care afecteaza MAI ALES pe cei cu venituri mici). Asta NU-I POPULISM ! - Anonimul de Romania
Cine il regreta pe Funeriu sa l ia acasa!!! Cine nu intelege ca un singur om nu poate rezolva toate problemele in cateva zile nu se numeste om destept sau intelectual si nu are ce cauta in sistemul educational!!! Nu mai exagerati cu pretentiile pt ca NIMENI nu poate indrepta toate enormitatile facute de Funeriu cat ai bate din palme!!!
ȘtergereCum se poate ca o persoana sa apara cu dosar neevaluat la publicarea punctajelor pentru gradatii de merit, apoi dupa validare sa apara ca admis?
RăspundețiȘtergereTOLERANTA ZERO FATA DE COPIAT LA BACALAUREAT !
RăspundețiȘtergereCADRELE DIDACTICE CARE AU TERMINAT CURSURILE DE MASTERAT SUNT ALTFEL REMUNERATE?
RăspundețiȘtergereRevin cu intrebarea: de ce nu va ocupati si de invatamantul universitar la fel de promt ca de cel preuniversitar?
RăspundețiȘtergereInvatamantul universitar este pentru mine la fel de important ca si cel preuniversitar. Preocuparile mele se indreapta spre rezolvarea tuturor problemelor din invatamantul romanesc. Rezolvarea prompta a unora dintre problemele din invatamantul preuniversitar se poate explica prin faptul ca eu cunosc mult mai bine aceste probleme. Dar si problemele din invatamantul universitar vor fi rezolvate in cel mai scurt timp.
ȘtergereDaca ministrul va continua sa citeasca postarile,desi sunt convinsa ca are 24 de ore de lucru,scoala noastra va deveni mai buna
RăspundețiȘtergereStiu ca oamenii asteapta un raspuns, o speranta de mai bine din partea mea si imi fac timp pentru a citi problemele pe care ei le expun. Unele probleme necesita analiza si, de aceea, nu pot sa dau un raspuns.
RăspundețiȘtergereImi doresc o scoala care sa ofere un viitor mai bun copiilor acestei tari.
Multumit de raspunsul primit cu toate ca nu stiu la ce abuzuri va referiti in legatura cu legea lui Funeriu.Totusi,cea mai mare greseala s-ar face daca s-ar reintroduce pretransferul si detasarea.Pentru ca asta ar duce la eterna poveste cu umblatul dintr-un post in altul,nestatornicia si ca atare cu lipsa calitatii.Ori articolele cele mai bune din aceasta lege sunt cele cu disparitia pretransferului si a detasarii.Si atunci alta categorie de cadre didactice ar fi nemultumita.Unii ar fi multumiti iar altii nu.
RăspundețiȘtergereAr fi bine sa luati masuri de ministru nu de lider de sindicat.
Eu zic ca vad obiectiv pt.ca nu lucrez in sistem dar am lucrat.
Cu stima,Laurentiu de la Institutul de Politici Publice.
Cu FOARTE PUTINA STIMA, domnule Laurentiu:
ȘtergereCeea ce SUSTINETI dumneavoastra este TOTAL FALS si este EXACT motorul INSTABILITATII, a degringoladei, a umilintei si a HAOSULUI din invatamantul preuniversitar ! Lasati Institutul de Politici Publice, atat de INUTIL, si mergeti, macar 1 an in invatamantul preuniversitar! NU, domnule Laurentiu, Legea Funeriu NU A ADUS NIMIC BUN!!! Intelegeti? ABSOLUT NIMIC BUN, cel putin in preuniversitar!Este PROASTA pana in cele mai mici "madulare"! Gandita prost si aplicata si mai prost! Ea PLEACA de la concepte FUNDAMENTAL GRESITE pentru invatamantul european! Poate in USA, unde invatamantul este a saptea roata de la caruta cu 2 roti, o fi bun. Aici, in Europa, NU! PRETRANSFERUL si DETASAREA, precum si TITULARIZAREA IN SISTEMUL NATIONAL, nu prin cabinetele "managerilor" sunt elemente DE BAZA pentru miscarea personalului didactic! NE-A AJUNS HAOSUL si UMILIREA CARAGHIOASA de anul acesta a cadrelor didactice la asa zisele titularizari! Va rugam pe tovarasii de la Institutul de Politici Publice - in MAREA dumneavoastra INUTILITATE, macar dati dovada de bun simt!
...Si ca o completare, domnule Laurentiu: vad ca folositi ACELEASI SLOGAN: Lipsa "Calitatii". In afara de "mult iubitul si stimatul", CINE acuza lipsa de calitate din invatamantul romanesc ? In primul rand NIMENI nu a reusit sa defineasca CALITATEA! In aldoilea rand, TESTELE PISA, eternele "pietre de moara" aduse ca argument se dau HAOTIC in Romania si sunt interpretate aiurea.(in REALITATE se dau DOAR copiilor de 15 ani, odata la 3 ani!) CE s-a facut pentru ipotetica calitate? "Legea" Asigurarii Calitatii? Ceva mai aberant, inutil, abuziv si INUTIL nici ca se putea concepe! SI-a DOVEDIT prostia cu varf si indesat in 6 ani, nu mai e nevoie de ipoteze si teorii! Greu de crezut, e chiar mai aberanta decat vestita LEN! Au acelasi autor, asa incat e de inteles! Abia "titularizarile" astea "de director" conduc la nestatornicie, umblatul dintr-un post in altul, dintr-un director in altul, cu gandul la urmatorul post, poate mai ieftin. Si apoi, daca 99% dintre cei ce intervin au cerut TITULARIZARE NATIONALA, in SISTEM, de ce credeti dumneavoastra ca sunteti mai destepti (toti cei de la "institut")? Intr-adevar, unii ar fi nemultumiti (cam 99%), iar altii (cam 1%) ar fi multumiti! Iar, rezolvarea unei probleme in favoarea majoritatii se cheama "sindicalism" sau "populism", in opinia dumneavoastra. Problemele se "rezolva" doar in favoarea Omului, nu ? Daca vreti va spun si numele lui ! Cam asta e!
ȘtergereImi permit sa ma amestec in discutia legata de calitatea in educatie. Nu am un punct de vedere politic, ci tehnic. Daca antrenezi doi elevi la saritura in inaltime si apoi ii evaluezi punandu-i sa parcuga 50 m "fluture", daca nu au invatat cumva in timpul liber sa pluteasca pe apa, se vor ineca. Acelasi lucru se intampla si cu evaluarea PISA. ELevii sunt pregatiti si evaluati la fiecare disciplina conform programei ministeriale si a standardelor de performanta (care nu au nicio legatura cu PISA) si apoi se verifica calitatea aplicand acest test, sau altele.
ȘtergereStim ca nu există nicio diferenta la salarizare intre cadrele didactice care au terminat nivelul I sau II Bologna, dar aveti asta in vedere in viitor?
RăspundețiȘtergereDomnule Ministru Liviu Marian Pop,
RăspundețiȘtergereSuntem un grup de cadre didactice din județul Suceava, dezamăgite de modul în care s-a realizat evaluarea dosarelor pentru acordarea gradației de merit. Nemulțumirea noastră pornește de la faptul că există diferențe majore între punctajele autoevaluării și punctajele acordate de comisie. Există cazuri în care punctajele sunt diminuate cu 15-20 de puncte și cazuri în care anul acesta aceeași persoană să primească un punctaj inferior celui de anul trecut, în condițiile în care grila de evaluare a fost aceeași și s-au adăugat noi documente la dosar.
ISJ Suceava uită de ani buni de principiul transparenței și nu afișează punctajele pe site-ul lor.
Deși cadrele nemulțumite depun contestații la ISJ, urmând cursul firesc al rezolvării unei astfel de probleme, punctajele rămân neschimbate, noi neavând dovada că ele au fost reeevaluate. Unii colegi afirmă că nici măcar nu au fost atinse. De răspuns oficial din partea ISJ-ului la contestatie, nici nu poate fi vorba.
Ne punem toată încrederea în dumneavoastră că veți lua atitudine la problemele cu care ne confruntăm și ne veți ajuta. Ne-am dori, dacă se poate, o reevaluare corectă a tuturor dosarelor depuse, de o comisie externă.
Sperăm că ne veți fi alături și de data aceasta la fel ca anul trecut, când am protestat prin grevă împreună.
Așteptăm răspunsul dumneavoastră!
Cu stimă, cadre didactice dezamăgite că munca lor nu este apreciată.
...unele cadre didactice care si-au depus dosarele pentru gradatie de merit ar trebiu sa aiba si simtul realitatii...unele dosare sunt cu documente,,coafate''care se vad de la o posta...Daca va veni o comisie externa s-ar putea sa va zboare si mai multe puncte...
Ștergerenu am vorbit in necunostinta de cauza....avem simtul realitatii de ani de zile. Stim si ca unele dosare sunt cum spuneti dumneavoastra coafate. Nu ne temem daca va veni o comisie externa pentru ca nu ale noastre dosare sunt coafate... Cine se ingrijoreaza de o comisie externa? Cei care au muncit cu adevarat...NU.Iti cunosti colegii din scoala, cunosti activitatea lor si ramai surprins de punctajul obtinut de acestia in urma evaluarii. Evident ca nu le poti contesta lor punctajul, dar...sunt lucruri evidente pe care toata lumea le cunoaste si le comenteaza.
Ștergeres/au afisat la avizierul ISJ Suceava listele finale cu punctajele de la gradatii de merit. Nu s/au modificat, evident ca doar nu aveau sa recunoasca distinsii nostri evaluatori ca au gresit in evaluare. Nu s/a schimbat niciun punctaj. Obisnuiti ca noi cei ce muncim, cadrele didactice de rand se tem de repercursiuni (inspectii, brigazi etc) si nu mai fac valuri lasand lucrurile asa desi sunt revoltate, cei in masura sa stabileasca punctajele nici nu au reevaluat dosarele in cauza, noi asa credem (nu s/a primit niciun raspuns scris in acest sens).
RăspundețiȘtergerestim ca aveti probleme mult mai stringente si poate de un interes mai amplu, dar credeti-ne ca problema gradatiilor de merit este una cat se poate de acuta, care afecteaza direct profesorul de la catedra, motivatia acestuia si implicit buna functionare si cu simt de raspundere a sistemului de invatamant. Va rugam respectuos sa ne oferiti un raspuns.
RăspundețiȘtergerecredeti ca s-a rezolvat problema gradatiilor la Suceava prin demiterea inspecorului general? nuuuuuuuuu. Jocurile au fost facute inainte, asa ca cei ce muncesc raman doar cu munca, banii ii iau cei imorali, cei care nu se mai satura. Nu ne-ati oferit un raspuns. Se pot reevalua dosarele la ISJ Suceava?
ȘtergereSunt un cadru didactic care îşi desfăşoară activitatea în trei şcoli cu P.J. diferite, din mediul rural. În toate trei particip cu referate şi susţineri de lecţii, în cadrul Comisiilor metodice din şcoli (uneori de două ori pe lună, când se mai întâmplă să am acelaşi tip de activitate şi în cadrul întâlnirilor semestriale ale Centrului Metodic, sau chiar două într-o singură zi, în condiţiile în care am trei ore dimineaţa într-o şcoală şi trei-patru ore în alta după amiază).
RăspundețiȘtergereÎntrebarea mea este dacă se poate să-mi desfăşor activitatea metodică într-o singură şcoală, de preferinţă la cea unde sunt şi responsabilul comisiei, precum profesorii de română şi matematică?
Vă mulţumesc pentru timpul acordat!
D-le ministru, nu e corect ca un cadru didactic sa fi terminat orice specialitate si sa fie prof in inv prescolar si primar , iar acum pt cei ce vor in sistem sa fie obligatoriu PIPP! Cei care au finalizat alte specializari sa mearga acolo unde sunt pe specializare! Pana acum in inv primar/prescolar a venit oricine, iar acum deodata se iau masuri-corecte.Sa se verifice ce au terminat (sociologie, lb romana etc) si sa mearga pe specializarea lor, nu pe posturile noastre pentru care ne-am pregatit cu truda. Multumim.
RăspundețiȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergereOrice ,,universitate" va avea iar un numar de locuri cu nemiluita? Acea clasificare a universitatilor de anul trecut era corecta! Alocarea numarului de locuri era in functie de anumite criterii, atat la programele de licenta cat si la cele de master sau doctorat.
Chiar trebuie ca invatamantul superior sa devina ,,de masa"?
Va rugam sa militati pentru reintroducerea concursului national unic de titularizare! In scolile din tara ,,jocurile"sunt deja facute! Preferatii abia asteapta sa treaca de acea ,,formalitate" numita ,,concurs" de la nivelul scolilor!
Buna ziua domnule ministru. Si eu va doresc mult succes in noua d-voastra functie si multa sanatate ca sa puteti rezolva miile, si miile de probleme din invatamant, pe care cu siguranta le cunoasteti.
RăspundețiȘtergereEu as vrea sa va intreb de situatia gradatiilor de merit,de ce nu se publica numarul lor inainte de a incepe concursul?
Multumesc, o zi buna in continuare.
Maria Olarean -
ȘtergereD.le ministru si totusi insist ,nu mi-ati raspuns daca mai avem speranta la gradatia de merit 2012,pentru did.auxiliar.
Maria
La intalnirea pe care am avut-o cu liderii federatiilor sindicale din invatamant a fost discutata si aceasta problema. Nu am putut sa luam o decizie, din cauza constrangerilor bugetare. Aceasta problema ramane in atentia mea si speram sa o rezolvam pentru viitor.
ȘtergereMaria Olarean.
ȘtergereDa am inteles , deci pentru did.auxiliar care suntem putini la numar ,nu se poate face nimic.am sperat ca doar gradatia de merit sa se rezolve.Secretarii suntem pe baricade la orice ora si mai ales acum cind incep examenele suntem in scoli pana la 1 septembrie,si implicati in activitate pana la eliberarea documentelor de studii ale absolventilor,inscrieri cls.a IX.etc....Ore suplimentare nu se platesc,gradatie nu , concediu nu ne putem lua fiind singuri la secretariat ,in comisii nu suntem platiti. deci pentru noi nu se poate face nimic, vad ca ati rezolvat f.multe probleme de cand sunteti ministru , dar ceeea ce ne interesa pe secretari mai ales ,NU. -Sunt constrangeri bugetare.-Noi doar atat am cerut de la d-stra.\
Si noi avem studii superioare,si noi avem o multitudine de lucru, stres cit cuprinde,printre altele si calcule la diferente hotariri judecatoresti,trebuie sa facem fata, dar nimeni vad ca nu ne rezolva situatia , atat cit suntem ca numar putini la nivel de tara.
Maria
Si cadrele idactice sunt pe baricade si nu fac atata galagie ca nu iau gradatie de merit. Asta e situatia, v-a spus d-l ministru ca va rezolva aceasta problema, asteptati ca si noi asteptam, toate la randul lor, nu se poate totul in acelasi timp.
ȘtergereCand va scrieti mesajele, in timpul serviciului nu-i asa?
Domnule Ministru Liviu Marian Pop,
RăspundețiȘtergereVa rugam, rezolvati si problema noastra, a cadrelor didactice cu liceu pedagogic sau institut, care am urmat cursurile Universitatii Spiru Haret, forma ID, din dorinta de a ramane in slujba scolii si a nu mai fi considerati cu "studii medii". Fie ca suntem sau nu titulari ai sistemului, suntem singurii care platim o faradelege pe care nu am savarsit-o. Singura noastra vina este aceea a increderii in sistem si a dorintei de a evolua profesional.
Universitatea isi desfasoara activitatea nestingherita, ARACISUL care nu i-a verificat la timp, nu a luat masuri si nu a informat studentii nu si-a asumat nicio vina, doar noi, studentii creduli, suntem subiectul tuturor si, totusi, ai nimanui.
Va rugam, asa cum am mai rugat ex-ministrii, ganditi la rece situatia aceasta si luati o masura corecta. Multumim.
Cred ca ARACIS-ul nici nu ar fi putut verifica vreo universitate intrucat nici nu a existat ca institutie pana in iulie 2009 ... cand cei care studiasera la Spiru Haret erau deja cu licenta in buzunar. Tot circul facut de dna Andronescu in vara acelui an nu a vut ncio baza juridica temeinica, ci, doar, s-a urmarit atragerea studentilor la universitatile de stat ... care, din cauza taxelor ff mari, ramasesera fara "clienti". Atata timp cat cea mai inalta instanta din tara, ICCJ, a hotarat definitiv si irevocabil ca avem dreptul de a intra in posesia diplomelor, nu vad ce ar mai trebui "negociat" pt a se elibera odata diplomele.
ȘtergereSINGURA VOASTRA SANSA ESTE IN JUSTITIE. MU VA LASATI AMAGTI DE POMISIUNI DESARTE, CONTINUATI SA ACTIONATI IN INSTANTA MINISTERUL. ESTE SINGURA VOASTRA SANSA. RESTUL SUNT NUMAI VORBE NECESARE OBTINERII SUSTINERII ELECTORALE.
ȘtergereNU VA LASATI AMAGITI, LUPTATI PENTRU DREPTURILE VOASTRE!
SI NU UITATI SA CERETI REPARATII MORALE SI, MAI ALES MATERIALE.
Asa este, deschideti procese si veti castiga pentru ca au fost castigate destule ca sa se creeze precedent, multi oameni au intrat deja in posesia diplomelor in urma unor hotarari judecatoresti. Am auzit prea multe promisiuni desarte ca sa mai cred ca se va rezolva fara proces, oricum cei vinovati trebuie sa platesca, in special PSD-ul daca nu corecteaza NEDREPTATEA pe care a facut-o d-na ECATERINA ANDRONESCU. Sunt convinsa ca se poate numai sa se vrea.
ȘtergereBuna ziua
RăspundețiȘtergereStiu ca aveti multe solicitari din partea oamenilor in ceea ce priveste buna functionare a invatamantului!
Pt. o mai buna selectie a personalului din invatamant nu imi pare corect ca subiectele pt. titularizare sa fie elaborate de scoala (consortiu)organizatoare,ar trebiu si ele sa fie la nivel national si corectate in alte Judete(cum au fost candva)
Sa fim seriosi , daca se merge dupa actuala Lege a Invatamantului TITULARIZAREA este doar o formalitate pt. "pilosi"!!!!!!!!!
Domnule ministru,cu tot respectul v-as propune in calitate de lider de sindicat si de cadru didactic constient de importanta procesului instructiv sa nu lasati schimbarea inspectorilor si a directorilor care au fost numiti anul acesta,in perioada de conducere a altei culori doar ca acum sunt altii la guvernare.Sa se vada calitatea umana,profesionalismul si implicarea.Noi schimbari acum ar bulversa procesul educativ.Sunt oameni care au facut ordine,au facut sa mearga lucrurile intr-o perioada de schimbari fulger.De asemenea un director care stie ce trebuie deja sa faca in anul scolar urmator,care si-a stabilit deja niste obiective clare,care poate a facut curatenie in urma celui dinainte sa fie inlocuit doar pentru faptul ca a fost numit intr-o perioada portocalie.Sa existe cu adevarat depolitizarea ISJ-urilor si a scolilor.Tin sa-l felicit pe aceasta cale pe d-l insp.general CUCIUREANU CRISTIAN de la ISJ SUCEAVA...un profesionist cum de mult nu a avut jud. Suceava.Sper sa ramana mult timp in aceasta functie pentru ca va fi corectitudine si interes.Va multumesc si sa aveti mult,mult succes in functie!
RăspundețiȘtergereNu ne gandim sa schimbam inspectorii si directorii decat daca aceasta solutie s-ar impune in urma unei analize detaliate a activitatii acestora. In nicio situatie, criteriul politic nu va fi luat in considerare. Avem nevoie de profesionisti.
ȘtergereSi cine face aceasta analiza? cei in cauza? Hai sa fim seriosi. In prezent aproape toate scolile (din municipiul meu) au directori numiti. Numirea pe functie nu s-a facut ca urmare a vreunei analize temeinice a rezultatelor profesionale ale acestor persoane, ci a relatiilor numite "PCR". Nu ar fi mai bine sa declansati, in vara aceasta concursuri de ocupare a posturilor de directori? Si sa fie concursuri cinstite, cu camere de filmat, asa cum le aplicam si elevilor nostri. Intrebarea este retorica. Probabil nu se doreste asa ceva. Un director NUMIT e mai usor de persuadat decat unul care si-a castigat postul prin concurs.
Ștergereasteptam domnule ministru si demiterea altor inspectori de la ISJ Suceava care au radacini adanci, bine infipte si muuuuult mai vinovati de marsaviile ce se petrec acolo
ȘtergereInvatamant scump si de calitate proasta. Sincer, eu am studiat nivel de licenta, la Faculatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB. Dupa experienta spun ca nu ma mai intereseaza nici sa aud de masterat sau doctorat, in fond nici nu-mi foloseste la nimic,pot invata si autodidact
RăspundețiȘtergereMateria e invechita, profesorii nu au practica decat 5%, asta inseamna ca nu au dezvoltat acel simt de a sti exact pe ce informatii sa puna accent la cursuri/seminarii si mai ales la examene. Sincer imi vreu banii inapoi de la FSEGA mi-am perdut 4 ani degeaba acolo,practic nu am invatat mare lucru iar informatia de tip copy& paste e free. Mi s-ar parea corect ca la facultatile astea de invatat ”poezii” sa se accepte examinare si invatatul sa fie autodidact dupa programa prevazuta de minister. Sunt in masura sa afirm cele de mai sus in conditiile in care eu am lucrat si aplicat practic de la 18 ani teoria macelarita de altfel de profesori si seminaristi fara practica constanta.
Am dat ush si ministerul in judecata si cred ca si ceilalti care au actionat in instanta ca voi castiga. Va doresc succes la cei interesati!
ȘtergereDOMNULE MINISTRU,
RăspundețiȘtergereSunt, profesor invatamant primar titular si va aduc la cunostinta urmatoarele:
In anul 2009 am primit distinctia :Gheorghe Lazăr, clasa I conform tabelului publicat pe site-ul ISJ .
Aferent distinctiei respective trebuia sa primesc un premiu constand intr-un cuantum de 20% din suma salariilor de baza primite in ultimele 12 luni.
Conform art.24 alin. 2 din Legea Cadru 330 /05.11.2009 am depus la dosar si adeverinta prin care ordonatorul de credite specifica faptul ca scoala dispune de suma aferenta platii premierii cu 20% din suma salariilor de baza.
In anul 2010 nu am putut sa primesc suma cuvenita pentru ca era in vigoare art. 30 alin.7 din Legea Cadru 330/05.11.2009.
Avand in vedere ca acum suntem in luna mai 2012 si ca sunteti in masura de a stabilii modul de acordare a acestei distinctii va rog sa- mi comunicati in scris daca pot intra in posesia sumei cuvenite si ce demersuri sa fac in acest sens.
Cine nu ajunge struguri . . .
RăspundețiȘtergereVa rog sa dispuneti revizuirea dosarelor pentru gradatii. Aceiasi si-aceiasi oameni sunt abonati la acesti bani, din 4 in 4 ani. Multi dintre ei au clase foarte slabe si umbla doar dupa harii pe care sa le anexeze la dosar: diplome on-line, cursuri doar platite, fara sa fie prezenti si multe alte hotii pe care (doar unii din ei!) stiu sa le faca, cu complicitatea directorilor si-a inspectorilor. Nu mi se pare corecta goana dupa parteneriate, vor ajunge sa "bata palma" si cu incasatoarea de la locul unde nu intra decat o singura persoana, sa incheie un parteneriat pe cinste si sa anexeze hartia la dosar.Stiti cate concursuri se fac pe banii copiilor si apoi, dupa corectatul lucrarilor, se fac betii la cea mai apropiata bodega, tot pe banii educabililor? Sunt scoli care detin "puterea" in acest sens si ca sa spele banii mai bine si mai legal, dau si amaratilor care au fost la corectat cativa banuti.Este inadmisibil ce se-ntampla si nu se ia nicio masura cu acesti banditi care lucreaza in invatamant si care isi baga mana pana la cot in buzunarele parintilor...Si se numesc simplu: "gradati"!
RăspundețiȘtergereSubscriu!
ȘtergereD-le Ministru, intrucat am absoit in 2008 Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret, am cerut intr-o adresa ISJ Braila sa ma incadreze conform studiilor intrucat un drept odata castigat si mai ales, cu girul MINISTERULUI INVATAMANTULUI deoarece se stie ca aceste diplome nu vin asa din cer. Raspunsul a fost SURPRINZATOR pentru ca zice asa...ma pot incadra doar cu o hotarare judecatoreasca deoarece forma ID nu este acreditata..si tocmai acum s-au trezit cei ce au dormit ca ceva nu e in regula!
ȘtergereConcluzia este ca, sa nu va mai mire numarul mare de dosare in justitie..ptr ca, chiar Ministerul dvs ne-o cere! STIMA...semneaza un amarat de slujbas dedicat trup si suflet profesiei nobile de educatoare Va multumesc!
Si asta pentru ca unii muncesc la clasa si altii fac hartii, uneori bazate pe munca celor dintai.
ȘtergereGrilele de gradatii sunt concepute prost, ca sa nu mai spunem ca oricine poate sa fabrice o multime de adeverinte, parteneriate etc. Copiezi de pe net 3 parteneriate, le ,,coafezi''si obtii un punctaj mai mare decat un amarat de slujbas care si-a spart creierii si a scris 3 manuale.
Consider ca altele sunt criteriile pentru alegerea celor cu merite deosebite;as propune chiar inspectii la clasa.
sunt de parere ca mai just ar fi reintroducerea salariului de merit si anularea gradatiei de merit, astfel in scoala toata lumea iti cunoaste activitatea reala si poti obtine recunoasterea muncii tale, nu sa fii umilit de inspectorii scolari care parca au uitat ca nu s-au nascut in functie, ca totul se plateste in lumea asta si carora nu le mai ajunge ciolanul
ȘtergereCand credeti ca se pot eliberea diplomele de la Spiruharet, avand in vedere ca au fost castigate mai multe procese in instanta si normal intr-o tara democratica ar trebui sa se puna in aplicare orice hotarare judecatoreaca ramasa definitiva si irevocabila ? in acest caz nu numai la cei care au castigat procesul,ci la toata promatia avand in vedere
RăspundețiȘtergereAutoritatea lucrului judecat -; Daca sunt intrunite conditiile prevazute de art. 1201, C.civ., adica daca exista o tripla identitate: de parti, de obiect si de cauza.
Si in scoala unde lucrez gradatiile sunt luate de aceeasi oameni care alearga pe la toate concursurile. Nu e corect ca oameni care au fost favorizati deja o data prin primirea discriminatorie a elevilor in clasele lor sa fie din nou favorizati prin faptul ca doar acesti copii pot participa la toate concursurile.
RăspundețiȘtergereUSH a demonstrat cat de eficienta si competenta e! Nu e nevoie de ea pentru formarea copiilor nostri!!!!
RăspundețiȘtergereDaca nu ai priceput nimic de bun simt este sa te abtii de la comentarii, copiii vostri sunt obligati sa se formeze la o anume universitate? Prima formare este cea din familie, adica cei 7 ani de acasa pe care se pare ca nici unii dintre parinti nu o au. Copilul meu, ca multi alti copii, a dat examen la Universitatea Bucuresti si a intrat la buget pe loc cu bursa pe care si-a mentinut-o pana la terminarea facultatii.Ce legatura au copiii nostri cu eliberarea diplomelor USH 2009? Am 30 de ani vechime, gradul I, cursuri de perfectionare in fiecare an si ca mine sunt multi colegi care nu-si pot desfasura activitatea la catedra din cauza acestui stres, al eliberarii diplomelor, asa ca ar fi bine si pentru copiii nostri sa ne sustineti.
ȘtergereDomnule Ministru,
RăspundețiȘtergereVa multumim ca in felul acesta ne dati posibilitatea de a comunica cu dv si mai ales ca cititi mesajele si ,in masura timpului,ne si raspundeti.E reconfortant sa stim ca avem la conducerea ministerului un om care vine din sistem si ne cunoaste problemele,dar mai ales ca incearca sa le rezolve.Problema mea,ca a multora ,semnalata deja,se leaga de obtinerea diplomei de licenta pe care USH trebuia sa ne-o elibereze in urma absolvirii in 2009.Din pacate lucrul acesta n-a fost posibil prin amestecul direct si de rea credinta a d-nei Andronescu.Din pacate d-na Andronescu continua sa aiba o influenta majora asupra conducerii partidului,lucru sanctionat drastic la alegerile trecute.Va rugam, D-le Ministru,va rugam ,rezolvati-ne si noua problema care nu tine de politic,dovada fiind numarul mare de procese castigate. Va multumesc pentru timpul alocat si sper intr-o rezolvare favorabila a situatiei care de trei ani ne macina sanatatea si nervii.
Se pare ca sunteti mai rai decat ceilalti.
RăspundețiȘtergereTare imi doresc sa ma insel.
Sa aveti parte de tot ce va doriti!
D- le Ministru, sunt cadru didactic brailean si as vrea sa stiu cum se permite ca odata ce in grila de gradatie este punctata activitatea sindicala sa li se mai acorde si 10% ca bonus? dupa calculul meu, un cadru didactic care are 60 de puncte pe grila mai primeste inca 6 puncte, in conditiile in care ,pentru un curs de 89 de ore, adica cam de 2 semestre primesti doar un amarat de punct?Daca se deschide gura , ti se arunca in fata un Contract Colectiv De Munca, din cate stiu doar la Braila exista acest ,, bonus,, drept pentru care m-am hotarat...decat responsabil de cerc pedagogic, decat concursuri si alte si alte..mai bine ma fac..LIDER SINDICAL si gradatia e ca si luata! Iertati-mi ironia..dar asta simt..o mare dezamagire si o nedreptate..
RăspundețiȘtergereDomnule ministru,
RăspundețiȘtergereSunt invatator cu 26 de ani vechime si absolvent al Fac. Psihologie Spiru Haret, generatia 2009. Pe baza adeverintei am fost platit profesor inv. primar, dar, printr-o hotarare discriminatorie a ISJ Dolj, acum primesc salariul de invatator.
Cand se va rezolva problema noastra a celor care au pus profesia, de cadru didactic, inaintea intereselor personale? Puteam lasa copiii cu altcineva, plecam linistit la cursuri si acum aveam diploma.
Buna seara!!! Intru pe acest blog cu multa tristete in suflet!!! NU POT SA CRED CA ATI LUAT DECIZIA DE A DEMITE UN OM DEOSEBIT DIN FUNCTIA DE INSPECTOR GENERAL AL ISJ SUCEAVA, PENTRU NISTE AMARATE DE AFISE ... CARE PUTEAU FI PUSE ACOLO INTENTIONAT!!! MI AM PUS TOATA SPERANTA IN DUMNEAVOASTRA, PENTRU CA STIAM CA SUNTETI DE LA NOI DIN SINDICAT SI SUNTETI UN OM CARE STIE CE FACE! D-L PROF. CUCIUREANU A MUNCIT ENORM CA SA AJUNGA ACOLO SI A FACUT-O TREAPTA CU TREAPTA, PAS CU PAS, DEMONSTRAND CA E UN OM DE CARACTER SI UN FFF BUN ORGANIZATOR SI MANAGER! PUTETI SA-L INTREBATI ASTA PE FOSTUL INSPECTOR GENERAL, D-L PROF. CARCALETE PETRU, ACTUALMENTE MEMBRU USL SI CANDIDAT LA FUNCTIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI RADAUTI SI POATE ASA O SA VA DATI SEAMA CA NU SPUNEM ASTA PENTRU CA AM FI MEMBRI PDL SAU CA AM AVEA VREUN INTERES ASCUNS, CI PENTRU CA SUNTEM CADRE DIDACTICE MANDRE CA AM LUCRAT CU ASEMENEA OAMENI SI PENTRU BUNUL MERS AL LUCRURILOR IN SISTEMUL DE INVATAMANT DIN JUDETUL NOSTRU!!! DE ACEEA VA RUGAM DIN SUFLET SA REANALIZATI ACEST CAZ SI SA LUATI DECIZIA CORECTA SAU POATE GASITI POSIBILITATEA SA-I PERMITETI SA REVINA LA POSTUL DE INSPECTOR GENERAL ADJUNCT PE CARE L-A AVUT INAINTE CA D-L PROF. CARCALETE SA-SI DEA DEMISIA!!! VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
RăspundețiȘtergerevorbiti doar in numele dumneavoastra, nu creed ca toate cadrele didactice din Suceava va impartasesc ideile.
ȘtergereDin cauza USH, cei care am terminat in 2009, am imbogatit avocatii care au cate 2000 de absolventi in proces cu universitatea. Lor le convine sa ne jupoaie de bani, profita de tacerea ministerului si de tupeul d-nei Andronescu care a hotarat, de la sine putere si fara un temei legal, ba sa testeze o "relicentiere", ba alte absurde modalitati de "intrare in legalitate". Ce se-ntampla, e jalnic! Va rugam sa rezolvati aceasta situatie, multi dintre noi am trecut de-o varsta si nu ne mai arde de ciondaneli cu te-miri-cine.
RăspundețiȘtergereDomnule ministru ,am senzatia ca sunteti ,dupa 22 de ani,cel mai potrivit OM pentru aceasta functie si nu spun asta ca sa va perii ci chiar asa mi se pare ,stiu ca REZOLVAREA PROBLEMEI SPIRU HARET implica o solutie politica (cum alfel?) ca doar tot politicul a creeat-o ,rezolvarea este una singura : eliberarea hartiilor (ca doar asta sunt ) !
RăspundețiȘtergereMotivatia cea mai buna este EXAMENUL DE TITULARIZARE !!!Ce alta motivatie ne mai trebuie? Daca esti bun promovezi indiferent de facultatea absolvita si s-au demonstrat afirmatiile mele ! Pana la urma ministerul incalca un drept ,SA AJUNGEM LA CEDO SI CU INVATAMANTUL?
Domnule Ministru,
RăspundețiȘtergereFaceti cumva si avizati eliberarea diplomelor de licenta absolventilor Universitatii Spiru Haret, promotia 2009 FR/ID.
Nu am furat, nu am inselat! E un drept al nostru!
Va multumesc!
De ce cursurile de perfectionare trebuiesc platite din banii nosti? Nu putem beneficia de gratuitati , avand in vedere ca oricum depunem eforturi cu deplasarea, pregatirea noastra si intocmirea portofoliilor, cu examinarea. Psihic suntem "atacati" zilnic si ni se cere mereu performanta. Se vede performanta, sau ar trebui vazuta.
RăspundețiȘtergereD-le ministru observati ca de nevoie si nu numai, colegii fac facultati (care n-au fost acreditate de noi) ,dar n-au certitudinea autenticitatii si valabilitatii documentelor. În şcolile fara PJ fiecare se teme sa nu-si piarda locul de munca si nu fiindca n-ar munci , ci din cauza ca n-au cat mai multe diplome si licente. Daca asta se cere , isi iau de la gura si fac studii (cat mai multe).Hotarati cat sunteti in fruntea noastra, care denumiri de specializari vor dainui si de care sa ne ferim , ca asa cum sasiza cineva, cand ne-am specializat nu ne-a spus nimeni ca diplomele-si pierd valabilitatea ca si alimentele care expira si ajungem sa fim luati "peste picior" de proaspetii licentiati . Faceti ce trebuie, ca faceti bine!
RăspundețiȘtergereDomnule Ministru, sunt unul din multii absolventi al Universitatii Spiru Haret promotia 2009.In anul 2006 cand m-am inscris la aceasta universitate ARACIS nu-si intrase inca in deplinatatea atributiilor si facultatea la care m-am insvcris se afla in Hotararea de Guvern al unitatilor de invatamant acreditate sa functioneze.Cum se poate ca timp de 3 ani dupa inscrierea mea si multi ani inainte, absolventii aceleasi facultati sa-si primeasca diploma si eu nu. Am colegi de munca ce au terminat cu unul sau doi ani inainte si am colegi care au terminat in anul 2010 si au diplome.Doar celor din 2009 nu li s-au eliberat diplome.Ce se intampla.....cum este posibil asa ceva??? Care pot fi explicatiile pe care Ministerul Invatamantului vi le POATE SI TREBUIE SA VI LE DEA in aceste cazuri concrete.Unde au fost 3 ani de zilecand trebuiau sa ia masuri daca asa cum spun ei aveau dreptate. Legislatia spune clar ca in cazul in care specializarea din cadrul unei universitati sau facultati nu mai poate fi autorizata,aceasta se aplica pentru anul I de studiu din acel an, iar restul studentilor termina studiile incepute.As fi deosebit de onorat daca mi-ati spune punctul dumneavoastra de vedere.
RăspundețiȘtergereNu stiu masura in care timpul va permite sa cititi toate mesajele,Domnule Ministru,dar ar fi bine sa o faceti.Asa ati afla cat de disperati sunt oamenii de la catedra si cate sperante si le puneau in dv.In dv si in partidul din care faceti parte.Dar se pare ca ne-am inselat.Nu sunteti cu nimic mai buni decat cei de dinainte.Cand erati in opozitie plecati urechea la problemele din teritoriu si dv ,si dl Ponta.Acum se pare ca ati uitat de dreptatea pe care promiteati sa ne-o faceti cand ajungeti la guvernare.La fel ca si guvernarile trecute .Poate ca trecerea in opozitie va va trezi din nou.Imi pare rau,dar incepe dezamagirea.Si inca ceva;de ce nu renuntati la ,,vechii" din partid? D-na Andronescu ar fi prima pe care ar trebui s-o inlaturati.Ea si ideile ei,alaturi de dl Funeriu au distrus invatamantul romanesc.
RăspundețiȘtergereProblema diplomelor USH-2009 trebuie rezolvata. Povestile cu "fabrica de diplome" ne sunt straine, noi am urmat o facultate, ne-am prezentat la examene, am dat licenta asa cum au facut-o toti absolventii unei institutii de invatamant superior. Apare fantoma ARACIS si hotaraste pe "muschiu' ei" si prin vocea d-nei Andronescu Ecaterina, ca nu meritam diplome, ca...si ca...si iarasi ca! De ce trebuie sa facem casele de avocatura cu bani, pentru a ne obtine dreptul legal de a putea ridica diplomele? USH arata cu degetul spre MECTS si "nu vrea politicu'",MECTS spre USH pe motiv ca suntem multi (nu e vina noastra!)si noi stam si asistam la acest ridicol spectacol care se joaca de 3 ani. S-auzim de bine!
RăspundețiȘtergereCred ca multe universitati sunt fabrici de diplome.. a se vedea ce au terminat unii ministri.. alde Udrea, Branconaj..etc. Important este cu ce ramai dupa
ȘtergereDomnule ministru,
RăspundețiȘtergereVa rog ca, in masura in care timpul va permite, sa va indreptati atentia si asupra modului in care s-au acordat gradatiile de merit in acest an si in judetul Dolj.
Nemultumirea mea porneste de la faptul ca unii directori si unii inspectori scolari si-au depus dosare pentru gradatii ca personal didactic de predare, cu toate ca directorii au o grila de evaluare speciala pentru activitatile specifice desfasurate in functiile de conducere. Principala activitate a personalului de conducere consta in managementul unitatii, iar cele cateva ore de predare sunt insuficiente pentru a obtine rezultate deosebite materializate in progresul elevilor la clasa. Tocmai din acest motiv si legiuitorul distinge in metodologia de acordare a gradatiilor de merit intre personalul didactic de predare si cel de conducere prin stabilirea de grile de evaluare pentru fiecare categorie de personal.
O alta nemultumire porneste de la faptul ca in urma solutionarii contestatiilor, se constata diferente semnificative intre punctajul initial si cel acordat in urma reevaluarii dosarelor, in unele cazuri existand diferente de pana la 6 puncte care au fost acordate in plus. Diferentele sunt destul de mari in opinia mea, iar acest aspect ridica semne de intrebare cu privire la obiectivitatea reevaluarii dosarelor.
De asemenea exista si unele neconcordante intre punctajul afisat initial si cel afisat ca fiind initial dupa solutionarea contestatiilor. Spre exemplificare, intr-un caz punctajul afisat initial a fost de 79 de puncte, iar pe afisul privind rezultatul contestatiilor punctajul initial este de 79,5 puncte si cel final este de 80,5 puncte. De mentionat ca acesta din urma, este si punctajul minim pana la care au fost acordate gradatiile de merit pentru unele categorii de personal.
In speranta ca vechile practici vor disparea si ca va exista un nou inceput pentru a reda speranta invatamantului, va multumesc!
Domnule ministru,
RăspundețiȘtergereNu stiu masura in care timpul va permite sa cititi mesajele trimise, dar ar fi foarte bine daca ati incerca, pentru ca ele reflecta situatia dramatica, as putea spune, in care se afla unii dascali.Problema mea este legata de pretransfer si detasare.Ati scris pe blogul personal ca veti introduce petransferul si detasarea.Se va intampla si anul acesta?Corect ar fi sa se intample inainte de titularizare.Nu mi-ar parea rau daca aceasta titularizare ar fi nationala,(cum am dat si noi un examen serios pe care "spagarii" nu-l prea puteau trece).
2009-USH...Va rugam sa rezolvati acest conflict pe care nu noi l-am declansat. E revoltator ce s-a intamplat!
RăspundețiȘtergereDomnule ministru , REZOLVAREA PROBLEMEI SPIRU HARET implica o solutie politica (cum alfel?) ca doar tot politicul a creeat-o ,rezolvarea este una singura : eliberarea hartiilor (ca doar asta sunt ) !
RăspundețiȘtergereMotivatia cea mai buna este EXAMENUL DE TITULARIZARE !!!Ce alta motivatie ne mai trebuie? Daca esti bun promovezi indiferent de facultatea absolvita si s-au demonstrat afirmatiile mele ! Pana la urma ministerul incalca un drept ,SA AJUNGEM LA CEDO SI CU INVATAMANTUL?
Domnule ministru,vreau sa -i informati pe stimabilii dumneavoastra colegi ca daca pana la sfarsitul lunii iunie nu se ia o decizie in privinta STUDIILOR NEACREDITATE ,ministerul se va rezi cu inca vreo mie de oameni gata sa-l dea in judecata.Acesti o mie si ceva sunt doar cei care nu pot participa la TITULARIZARE,insa mai tarziu ni se vor alatura si cei care nu-si pot da gradul.
RăspundețiȘtergereVA MULTUMESC!
Domnule ministru,vreau sa -i informati pe stimabilii dumneavoastra colegi ca daca pana la sfarsitul lunii iunie nu se ia o decizie in privinta STUDIILOR NEACREDITATE ,ministerul se va rezi cu inca vreo mie de oameni gata sa-l dea in judecata.Acesti o mie si ceva sunt doar cei care nu pot participa la TITULARIZARE,insa mai tarziu ni se vor alatura si cei care nu-si pot da gradul.
RăspundețiȘtergereVA MULTUMESC!
Ce studii neacreditate? Unde ati citit despre studii neacreditate? Informati-va si apoi cereti Domnului Ministru ceva ce nici eu nu inteleg. La data cind v-ati inscris la USH, invatamantul de zi era acreditat, nu se punea problema acreditarii ID-ului sau FR-ului, organizarea acestora tinand cont de dreptul fiecarei universitati de a organiza aceste forme de invatamant.
RăspundețiȘtergerePAi acesta a fost motivul pentru care nu mi s-a validat fisa pentru inscrierea la concursul de titularizare.
RăspundețiȘtergereSe introduce pretransferul si anul acesta?
RăspundețiȘtergereVa felicit pt. modul de lucru si corectitudinea de care da-ti dovada in a rezolva unele discriminari cum este si aceea privind acordarea sporului de doctorat.Va rog sa aveti in vedere acordarea acestuia la toti bugetarii pentu a nu se face o noua discriminare intre diverse categorii profesionale.Va rog sa promovati HG cu deblocarea posturilor din invatamantul superior pt.a da o sansa si tinerilor absolventi care au obtinut doctoratul.Sa corectati anomalia din legile actuale cum ca doctoratul nu reprezinta perfectionare profesionala.
RăspundețiȘtergereWaw!Chiar un ministru vorbeste cu noi, palmasii? Chiar ca nu mi vine a crede! Felicitari! Si multa bafta, chiar avem nevoie de astfel de oameni! Nu va pierdeti in functie, DOMNULE MINISTRU, ramaneti ceea ce sunteti acum! Poate oameni ca DUMNEAVOASTRA vor reusi sa schimbe mizeria in care am fost tarati- ca oameni, ca profesionisti, ca parinti, ca natie. Faceti ceva cu Spiru 2009, si cu transferul.Nu ma pot transfera la alta scoala, desi am dat un concurs cu ani in urma pentru un post in oras, in schimb vin restrangeri de activitate de la rural, si au prioritate...jenant! Sunt parinte unic si ma straduiesc cum pot sa-mi cresc copilul, am facut studii la Spiru pt ca erau costurile mai mici si nu era necesar sa ma deplasez in alt oras , nu pt ca as fi fost incompetenta. Mi au redus si bruma de aprox 400 ron, pt ca nu am diploma. Pt mine si copilul meu erau vitali! Ce o fi, eu raman respectata de elevii mei, am constiinta impacata ca mi fac treaba la catedra cum trebuie, dar doare, cand vezi atatea nonvalori ca darama calitatea invatamantului romanesc...Multa bafta si putere sa ramaneti TOT ASA!
RăspundețiȘtergereSunt de acord cu ce s-a scris ....si pt mine, ca si pentru alte cadre didactice banii acestia erau vitali.
Ștergereva rugam, domnule ministru, ajutati-ne, rezolvati aceasta problema.
Domnule Ministru,
RăspundețiȘtergereAcum ca au trecut si alegerile locale cu brio, va rugam faceti ceva si cu diplomele de la Spiru din anul 2009. tare nu pricep de ce s-au eliberat diplomele din anul 2008 si 2010,si toti anii precedenti mai putin cele din 2009. Am dat exemen tot la obiectele respective in acelasi timp cu cei de la zi - aceleasi subiecte. S-a facut atata scandal pe seama noastra dupa ce am dat exemenul de licenta ci nu in momentul cand ne-am inscris la facultate. Atunci trebuia sa fim avertizati, nu la absolvire. Statul a incasat niste bani dupa urma noastra de la Spiru. Noi am invatat, nu cum ne blameaza alti, ca nu puteam mitui calculatorul. Sunt persoane care s-au imbolnavit din cauza aceasta tainduli-se creanga de sub picioare abuziv si aceasta numai promotiei 2009, ca si cum noi am fi ciumati fata de alte promotii.Am facut mari eforturi financiare (imprumut in banca unde platim si acum )si suntem luati in deradere.
Va multumesc pentru intelegere.
Ana
Ce sa mai faca? A venit aceeasi si-aceeasi E.A. Nu mai scapam de EA, de geniul ei intr-ale "sofatului" la caruta invatamantului romanesc. A mai fost si ne-am saturat, pana-n gat! A zapacit tot ce parea normal in invatamant si acum tot EA. Da ordine, modifica legi, separa prostii de destepti dupa criterii doar de EA stiute. Domnule Pop, ati promis rezolvarea situatiei "USH-2009" pana la finele lui mai-inceputul lui iunie. De ce ne-ati amagit? Au fost bune voturile noastre la victoria USL?
RăspundețiȘtergereDumineca normal trebuie sa mearga romanul la vot. Credeti ca toti care au terminat spiru in anul 2009 impreuna cu familiile lor vor merge dupa ce v-ati batut joc de noi? ramane de vazut. noi suntem oile negre ale tarii. Sunt aproximativ 300 care au castigat procese si au obtinut diplomele.Aceeasi specializare la care unii au diplome altii nu.V-ati gasit sa fiti asa zisi corecti cu noi. In rest ce se intampla in tara nu se mai pune problema. A-ti promis ca se rezolva problema aseasta. Doar a-ti promis.
RăspundețiȘtergereBuna Ziua
RăspundețiȘtergereDomnule Ministru,
De aproape doi ani asteptam o decizie favorabila privind deblocarea posturilor in invatamantul universitar. Acum cand aceasta exista, ma confrunt cu o alta problema. Nu am doctorat! Da,pana in prezent nu am urmat cursurile postuniversitare de doctorat, dar am o expertiza de 15 ani in domeniul economic specializarea Relatii Economice Internationale, iar acum doresc sa ma indrept spre cariera didactica universitara, si sa urmez si cursurile Scolii Doctorale ASE Bucuresti. Participarea la un concurs de admitere in vederea ocuparii unui post imi este ingradita de lipsa doctoratului. Aceste situatii sunt consecintele Legii Funeriu potrivit careia si ca asistent universitar trebuie sa ai studii doctorale.Este o anomalie. Atunci, este nevoie de un amendament si pe articolele de lege referitoare la situatii de acest gen. Cu respect, Didina Bortes
Buna seara! Ce sanse sunt sa primim anul acesta sporul de doctor? Sau cand preconizati ca se va intampla acest lucru? Situatia actuala este inechitabila si discriminatorie ca unii sa primeasca acest spor, iar alrii nu. Va rugam sa va ganditi si la noi.
RăspundețiȘtergereRezolvati problema ,, spiru haret,,!
RăspundețiȘtergereNu ajung 7 ani? de cat timp mai aveti nevoie sa rezolvati un lucru atat de simplu...
Apropo! am fi de acord cu ORICE SOLUTIE, NUMAI SA FIE!
Ce se intampla? De ce nu se rezolva problema Spiru Haret? In Bacau nu li se mai recunosc diplomele celor care au terminat in anul 2003, asta dupa ce ani de zile au fost verificate dosarele la ISJ si dupa ce au fost incadrati ca profesori!
RăspundețiȘtergere