20 mai 2012

Decenta uneori este necesara

In aceste zile, una dintre temele de discutii a fost aceea cu privire la plata personalului didactic care face parte din comisiile pentru examenul naţional de bacalaureat.
Am fost surprins neplacut de unele afirmatii facute de fosti ministri ai educatiei care atacau virulent declaratiile premierului Ponta.
Pentru o rememorare a evenimentelor adaug urmatoarele date.

In 2009 ministrul educatiei (E.A.) a emis ordinul care specifica, printre altele:
- Art.1. Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare este plătit după cum urmează:
Comisii din centre de examen
- preşedintele comisiei:
· la o comisie de până la 400 de candidaţi (inclusiv) este plătit cu 800 lei;
· la o comisie de peste 400 de candidaţi este plătit cu 800 lei + 2 lei pentru fiecare candidat care trece peste cei 400, dar nu mai mult de un salariu de bază al funcţiei didactice în care este încadrat (grilă);
- vicepreşedinte:
· la o comisie de până la 400 de candidaţi (inclusiv) este plătit cu 500 lei;
· la o comisie de peste 400 de candidaţi este plătit cu 500 lei + 2 lei pentru fiecare candidat care trece peste cei 400, dar nu mai mult de un salariu de bază al funcţiei didactice în care este încadrat (grilă);
- secretarul (cadru didactic cu abilităţi în operare pe calculator/informatician):
· la o comisie de până la 400 de candidaţi (inclusiv) este plătit cu 400 lei;
· la o comisie de peste 400 de candidaţi este plătit cu 400 lei + 2 lei pentru fiecare candidat care trece peste cei 400, dar nu mai mult de un salariu de bază al funcţiei didactice în care este încadrat (grilă);
- membrii comisiilor: 400 lei/persoană;
- profesor examinator (oral/probă practică): 2 lei/candidat;
- cadrele didactice – asistenţi: 25 lei/zi.
Comisii din centre zonale de evaluare
- preşedintele comisiei:
· la o comisie de până la 1000 de candidaţi (inclusiv) este plătit cu 800 lei;
· la o comisie de peste 1000 de candidaţi este plătit cu 800 lei + 1,50 lei pentru fiecare candidat care trece peste cei 1000, dar nu mai mult de un salariu de bază al funcţiei didactice în care este încadrat (grilă);
- vicepreşedinte:
· la o comisie de până la 1000 de candidaţi (inclusiv) este plătit cu 500 lei;
· la o comisie de peste 1000 de candidaţi este plătit cu 500 lei + 1,50 lei pentru fiecare candidat care trece peste cei 1000, dar nu mai mult de un salariu de bază al funcţiei didactice în care este încadrat (grilă);
- secretarul (cadru didactic cu abilităţi în operare pe calculator/informatician): 0,70 lei/candidat;
- membrii comisiilor: 400 lei/persoană;
- profesor evaluator: 4 lei/lucrare corectată.
 
In 2010 un alt ministru al educatie (D.F) a emis un alt ordin care prevedea:
Art.2. (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare este plătit după cum urmează:
Comisii din centre de examen:
 - preşedintele comisiei: 
 la o comisie de până la 450 de candidaţi (inclusiv) - 400 lei; ·
 la o comisie de peste 450 de candidaţi - 425 lei;·
 - vicepreşedinte, secretar, membru – 275 lei; 
- asistent - 25 lei/zi. 
Comisii din centre zonale de evaluare: 
- preşedintele comisiei: 
 la o comisie de până la 1000 de candidați (inclusiv) - 600 lei;·
 la o comisie de peste 1000 de candidați - 625 lei; · 
- vicepreşedinte – 350 lei 
- secretar (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician): 300 lei; - membru – 275 lei;
 - profesor evaluator: 4 lei/lucrare corectată.  

In 2012 un alt ministru al educatiei (C.B) emite in acelasi ordin ca si cel din 2010:
Art.2. – (1) Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi din centrele zonale de evaluare este plătit după cum urmează:
Comisii din centre de examen
 - preşedintele comisiei: 
 la o comisie de până la 450 de candidaţi (inclusiv) - 400 lei;·
 la o comisie de peste 450 de candidaţi - 425 lei; · 
- vicepreşedinte, secretar, membru - 275 lei;
 - asistent - 25 lei/zi. 
Comisii din centre zonale de evaluare
 - preşedintele comisiei: 
 la o comisie de până la 1000 de candidați (inclusiv) - 600 lei;·
 la o comisie de peste 1000 de candidați - 625 lei;· 
 - vicepreşedinte -350 lei 
- secretarul (cadru didactic cu abilităţi în operarea pe calculator/informatician) - 300 lei; 
- membru - 275 lei; 
- profesor evaluator - 4 lei/lucrare corectată. 

Este  suficient  de clar comparand datele cine are dreptate. 
Luni voi anula acest ultim ordin si voi propune un proiect de ordin care sa se apropie de cel din 2009.Poate si ceva mai mult.
Decenta insa sper sa o mentinem.
Toate cele bune

72 de comentarii:

  1. Sa fim seriosi! Aberant...unui evaluator si unui asistent sume derizorii desi au responsabilitatea cea mai mare. Evaluatorul vede 50 teze care pot avea consistenta- volum enorm- iar presii, vicepresii si mai ales membrii asa sume! Va rog sa nu mai vorbiti de decenta in acest caz...ori luati masuri pentru ca ea chiar sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate va ganditi si la sindicate! Ne asteptam sa dati pina acum ordinul pentru posibilitatea opririi pe statul de plata al cotizatiei...Sa speram ca de la 1 iunie se va schimba programul Edusal???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I-am daruit miscarii sindicale multi ani din viata mea. Am fost intotdeauna acolo unde a fost nevoie de mine. Prin tot ceea ce am facut, am slujit sistemul de invatamant romanesc. Raman aproape de sindicate si sunt convins ca si dv veti ramane alaturi de mine. Incercam sa rezolvam aceasta problema.

      Ștergere
    2. Domnul Ministru
      Problema Edusal trebuie urgent rezolvata si nu mai explic de ce deoarece sunt convins ca stiti mai bine decat foarte multi altii! Stiu ca sunt faoarte multe probleme acumulate in timp iar oamenii vin catre un om pe care il simt mereu aproape de ei!Trebuie discutate multe probleme deoarece sunt unele care se intalnesc in teritoriu si de care nu cred ca stiti sau nu in totalitate! Asa cum ii spuneam si d/nei Andronescu nu trebuie preluate lucrurile promovate de Funeriu si care au facut obiectul criticii noastre! Nu trebuie facut caz de acele camere din salile de examen incat sa ne atragem criticile parintilor si elevilor! Sigur ca acum ele trebuie sa ramana dar sa stie toata lumea ca suntem singurii in Europa care uziteaza de asemenea masuri, desconsiderand cadrele didactice si elevii! Caci in fond de ce sunt instalate? Pentru ca nu am incredere in elevii si dascalii care au pregatit acesti elevi! Noi trebuie sa eliminam coruptia din sistem dar prim masuri de reformare a sistemului si regandire completa a acestor examene! Vom colabora in continuare din dorinta de a recredibiliza si reforma sistemul de invatamant romanesc!

      Ștergere
    3. Sper ca "posibilitatea opririi pe statul de plata al cotizatiei" se refera doar la cei care fac parte din sindicat ! Sau ?

      Ștergere
    4. Platesc cotizatie doar cei care sunt membri de sindicat. Li se va retine cotizatia pe statul de plata doar acelora care isi vor manifesta aceasta optiune.

      Ștergere
  3. poate va ganditi mai repede la detasari si pretransfer ca timpul trece in defavoare colegilor dumneavoastra care va sustin neconditionat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va rugam dle ministru faceti ceva si ptr.did.auxiliar-gradatiile de merit-cit de repede sa ne putem si noi incadra in termen.Pe total tara nu suntem multi,nu cred ca saracim bugetul, Secretarii au acum tot mai mult de lucru..... Diferentele la hot.judecatoresti care curg EDUSAL,REVISAL BDNE, ore suplimentare care nu se platesc ......va rugam mult .va multumim mult si putere de munca. Giulia

      Ștergere
    2. Rezolvam si aceasta problema. Sunt multe de facut, dar ne straduim sa facem acele lucruri care nu mai suporta amanare. Va multumesc pentru intelegere si pentru sprijin.

      Ștergere
    3. V-am scris d-le ministru despre problema unei scoli care pierde personalitatea juridica incalcandu-se legea educatiei.Deoarece reteaua scolara nu este inca aprobata va rog sa rezolvati aceste probleme semnalate.

      Ștergere
    4. Inainte de aprobarea retelei scolare va rog sa verificati unde se doreste retragerea personalitatii juridice contrar legii.

      Ștergere
    5. Vom rezolva problema detasarii si a pretransferului, dar aceste probleme nu pot fi rezolvate de pe o zi pe alta.

      Ștergere
  4. Despre plata evaluatorilor probelor practice din cadrul concursului pentru ocuparea functiilor didactice nu ne spuneti nimic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DL.MINISTRU -secretarii din scoli doresc un raspuns de la d-stra daca se mai poate face ceva cu grad.de merit.tot mai mult avem de lucru,vedeti fisa postului a unui secretar de colegiu)ore peste program si nu sunt platite,concedii neefectuate ,vin examenele nationale,bacalaureat noi nu suntem platiti in nici o comisie dar suntem implicati , nu intelegem de ce secretarii nu pot fi in comisii din moment ce si noi avem studii superioare. Va multumim, si asteptam un raspuns de la d-stra.

      Ștergere
  5. Ordinul pentru posibilitatea opririi pe statul de plata al cotizatiei va fi dat cat de curand?
    Sa speram ca de la 1 iunie se va schimba programul Edusal? Exista sperante?
    Sunt alte prioritati pe moment?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu vreau sa platesc niciun sindicat!!!! Sa se opreasca cui vrea cotizatia dar sa fie optional.

      Ștergere
    2. Evaluati, va rugam, si golul care ramane in invatamanat prin anularea dreptului la prelungirea activitatii peste varsta standard de pensionare. Din cat stiu, sunt foarte multi profesori, fata de anii anteriori, care sunt obligati sa se pensioneze. Pe de alta parte, nu este batalie pe catedre deoarece restrangeri nu prea au mai fost in acest an. Cu ce veti ocupa catedrele? cu necalificati? oricum aveti nevoie de oameni calificati, in plus, pentru clasa pregatitoare. Am auzit raspunsurile date azi la PRO TV. Felicitari!!!!!!!!!! In sfarsit! un ministru care cunoaste problemele. Dar toti asteapta sa se faca minuni in cateva zile, adica ce nu au facut altii in ani sau ce au stricat in ani..... Am inaintat dlui Hancescu un argument legat de prelungirea activitatii. Am cuprins lucruri de care ar trebui sa se tina seama. Nu am primit raspuns. Nu sunt sigura ca a avut cineva timp sa citeasca. Poate de acum, inainte de a fi prea tarziu!
      prof Stefureac, lider sindical in unitate scolara, apartinand SLI3,

      Ștergere
    3. Se vede treaba ca sunt multi sindicalisti nemultumiti care nu mai pot invarti banii... Ca doar n-o fi vreun profesor atat de interesat sa-si dea banii la un sindicat.

      Ștergere
    4. Se va rezolva problema retinerii cotizatiei pe statul de plata. Sigur ca exista alte prioritati, dar si aceasta problema trebuie rezolvata. Li se va retine cotizatia doar celor care isi vor manifesta aceasta optiune. Nimeni nu poate fi obligat sa faca parte dintr-un sindicat, dar multi considera ca au nevoie de sindicat.

      Ștergere
    5. @Anonim 20.05.2012,12:58,
      Imaginati-va ca da,exista cel putin un"profesor atat de interesat sa-si dea banii la un sindicat"si care nu"invarte" banii nimanui.Va intrebati de ce?Pentru ca stie cel putin atata lucru: puterea sta in solidaritate si in lupta intregii bresle in sustinerea unei cauze comune.Va deranjeaza orice masura care ne-ar face viata putin mai usoara noua, sindicalistilor?

      Ștergere
  6. Liviu, imi doresc ca Dumnezeu sa iti dea forta si sanatate pebtru ca sa te impui la noul tau loc de munca. In memoria lui Calin NEMES si a celor care au jertfit pentru ca tara aceasta sa prospere AI OBLIGATIA MORALA SA DECIZI IN FAVOAREA CELOR MULTI, care ai vazut (?!!!) TE SUSTIN NECONDITIONAT! -DECI, LUPTA-TE PENTRU EI SI ASCENSIUNEA TA SI A SOCIETATII VA FI EVIDENTA!
    DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu care sunt problemele din sistemul de invatamant. Din prima clipa, am inceput sa rezolvam problemele urgente. Va multumesc pentru sustinere. Stim ca suntem datori celor care au incredere in noi. Le suntem datori si lui Calin Nemes, Liviu Babes, Eroilor din Decembrie '89. Nu este importanta ascensiunea mea. Important este sa facem ceea ce este necesar pentru a recladi sistemul de invatamant romanesc. Putem face acest lucru doar impreuna cu dv.

      Ștergere
  7. buna ziua, domnule ministru

    RăspundețiȘtergere
  8. Distinctia GH. LAZAR 2009 ...?
    Plata prof. la inspectiile pentru titularizare, suplinire ?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna donule Liviu Pop,credeti ca am putea relua discutia despre proiectul ,,Problemele tarii vazute prin ochi de copil''?
    Cred ca tinerii trebuie sa fie incurajati sa nu ramana doar spectatori nu-i asa?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este de apreciat faptul ca tinerii doresc sa se implice in rezolvarea problemelor acestei tari. Implicarea este o premisa a succesului. Sunt deschis colaborarii cu toti aceia care vin cu propuneri pertinente legate de bunul mers al sistemului de invatamant romanesc,de rezolvarea problemelor tinerilor si de dezvoltarea sportului romanesc. Este nevoie ca toti cei care au ceva de spus sa spuna, iar cei care pot si vor sa se implice trebuie sa o si faca. Nimeni nu trebuie sa ramana doar spectator.

      Ștergere
  10. Tocmai pt ca vorbiti de decenta, ce-i cu ideea introducerii camerelor in sala de clasa?? Suntem la Big Brother?
    De ce nu se adopta aceasta idee la toate categoriile socio-profesionale? Sa se vada peste tot cum se munceste. Sau, DE CE, NU????...PUNETI CAMERE IN CENTRELE DE VOTARE!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In acest moment, este necesar sa asiguram conditii egale de desfasurare a examenului de bacalaureat pentru toti elevii.

      Ștergere
    2. Ati declarat ca vor fi introduse camere in permanenta in salile de clasa, nu numai la bac.

      Ștergere
    3. Camerele de supraveghere au un rol foarte important in asigurarea securitatii elevilor in unitatile scolare.

      Ștergere
    4. Chiar credeti asa ceva???

      Ștergere
    5. Sunt perfect de acord cu aceste camere video in salile de Bac si de Testare Nationala! Nu ii banuiesc pe toti de o posibila frauda, insa rezultatele din ultimul an,comparativ cu anii anteriori arata ca s-a copiat! Punct!! De unde pana acum aveam peste 80% promovare, anul trecut a fost 50%. Voi ce ziceti???? Fie anul trecut au dat Bacul numai prosti, fie in ceilalti ani s-a copiat pe rupte! Pe de alta parte, sa mai lasam noi ideea cu presiunea psihologica si alte prostii: daca elevii nostri dragi suporta o noapte lumini stroboscopice in cluburi, SIGUR suporta 3 ore o camera web!In alta ordine de idei, ce se mai aude cu plata in comisiile de Bac si Testare??? Ca, sincer, la 2 lei/elev pentru probele orale, stau acasa si ma dau bolnava! Sa-si tina Bacul cu femeia de serviciu!

      Ștergere
    6. Problema camerelor este intens dezbătută, dar toţi inversează cauzele cu efectele...
      1. Dacă în loc de teste naţionale ar fi admitere organizată de licee, profesorii de acolo ar avea interesul să primească elevi cât mai bine pregătiţi, şi ar organiza CORECT examenul fără a lăsa să se copieze. Camerele ar fi inutile...
      2. Dacă admiterea în facultate s-ar face pe aceleaşi principii, bacul ar fi doar o condiţie necesară şi insuficientă. Cu elevi care au trecut printr-o admitere, care învaţă pentru admitere la facultate, sunt convins că ar creşte şi nivelul de seriozitate la bac astfel încât, poate undeva, cândva, camerele nu vor mai fi necesare.
      Poate suntem singura ţară europeană cu swupraveghere video la examene, dar nu cred că pe undeva a fost vreodată un asemenea bâlci de examen ca la noi...
      Aş dori să-i întreb pe cei "umiliţi" de camere cum se simt la orice hipermarket unde sunt filmaţi din toate poziţiile dinainte intrare până după ieşire...

      Ștergere
  11. Domnule Ministru spuneti-mi daca este normal ca eu fiind pe profil tehnic sa dau la proba obligatorie a profilului matematica ceea ce eu cred ca este o tampenie pt. ca nu are prea multa legatura cu tehnica, iar la proba la alegere una dintre :Biologie, Fizica sau Chimie si aici e si mai clar faptul ca niciuna nu are legatura cu tehnica.Intrebarea mea este, de ce fac o multime de ore de profil tehnic daca nu am nevoie de nicuna pt. bacalaureat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiind la profilul tehnic, consider ca ar fi necesar ca una dintre disciplinele de examen sa fie o disciplina de specialitate.

      Ștergere
  12. Cand apare Metodologia de organizare a concursului pentru functia de director de scoala?

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand se va organiza concursul de director de scoala?

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu ce vă deranjează camerele de luat vederi in sala de examen? Numai dacă aveţi ceva de ascuns...De-asta au ajuns mulţi dintre absolvenţii de liceu să ia bac-ul fără să ştie lucruri minime de cultură generală.Personal n-am agreat nimic din ce a făcut Funeriu şi partidul său, sper din suflet să nu prea mai auzim de ei, dar chestia asta cu camerele mi se pare ok. Au fost licee unde s-a copiat pe rupte, cu complicitatea unor cadre didactice, iar absolvenţii au intrat la facultate pe locul unor copii buni, dar care au fost supravegheaţi de cadre oneste.
    Mi se pare normal ca cei care învaţă să şi câştige.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CAMERELE DE LUAT VEDERI nu sunt altceva decat expresia AROGANTEI, DISPRETULUI si a NECINSTEI celor ce le doresc acolo ! Pe langa stress-ul indus de faptul ca esti mereu filmat, pe langa ineficienta dovedita a acestora, pe langa banii aruncati in vant, "mesajul" este acela de amenintare, JIGNITOR, de INJOSIRE, la adresa elevilor si a profesorilor. Ca de altfel TOT ce s-a facut de 7 ani incoace: interzicerea protocolului la Bac (profesorii TREBUIE sa stea flamanzi, insetati, neplatiti si sub amenintare la Bac), elevii sunt si ei DISPRETUITI (pai, na, "scoala scoate tampiti"), etc., etc. Mai ganditi-va !

      Ștergere
    2. Ce stres frate?Cand privesti la tv e tot stres?E asa de greu sa muncesti pentru un examen? Aproape toti profesorii fie ei supraveghetor sau corectori aveau "pliculetul" asigurat, inainte de examen.Asta a transformat tot sistemul educational intr-o mocirla.Si nu ma pogti contrazice pentru ca eu SUNT in sistem.Si vad.

      Ștergere
    3. Eu sunt total contra camerelor in sala de examen.
      1. Nu toti elevii vin la Bac sa fure.
      2. Dupa ce ca ne pun camere, supraveghetorii sunt instruiti in asa fel incat sa nu lase elevii sa respire, serios acum? Anul trecut elevi care au miscat din mana sau au tusit au fost amenintati cu excluderea din examen.
      3.Oricum subiectele sunt stucturae in asa fel incat si daca ai posibilitatea sa copiezi nu poti face tot.
      Adriana Popescu- elev clasa a 12 a.

      Ștergere
  15. Daniela spune: Datorită celor care nu vor să se pensioneze a crescut vârsta de pensionare. Ar trebui să recunoaştem faptul că 55 sau 57 ani era o vârstă corectă de pensionare. De ce să nu mănânce şi tinerii o pâine ? Ce noi suntem nemuritori? Am 35 de ani vechime, 53 ani vârstă şi văd cum puterile mă părăsesc şi nu mai fac faţă răsfăţaţilor din generaţia de azi. Să fim serioşi că la 62 de ani voi mai arăta destul de bine să mă placă un copil de 6 ani , iar unul de 14 ani îmi va zice mamaie, nu d-na profesoară. Şi noi am fost începători şi ne-am perfecţionat cu timpul. Să lăsăm tânăra generaţie să profeseze, noi să ne vedem de sănătate şi să mâncăm pensie liniştiţi. Dacă tinerii vor pleca să muncească în alte ţări nu vom mai putea primi nici noi pensie. Aşa ar trebui să gândim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te las draga.... esti din cei care arunci oamenii in varsta la gunoi??? daca este in putere de ce sa zaca acasa???? am vazut foarte multi tineri mai obositi decat cei in varsta!!!! locuri sunt destule... ce nota iei la un eventual examen??? hai sa vedem.... te asculta elevii??? faci ceva pentru ei??? cate proiecte derulezi??? cati elevi te iubesc??? eu am mai multe oferte de lucru si dupa pensionare dar este greu sa parasesti ceva ce ai inceput...

      Ștergere
  16. De ce nu ziceti nimic de incadrarea absolventilor 2011.Normal si corect ar fi :ori toti ori nici unul.Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  17. Revin cu intrebarea mea ,,Despre plata evaluatorilor probelor practice din cadrul concursului pentru ocuparea functiilor didactice nu ne spuneti nimic?" Poate imi raspundeti...

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim20.05.2012, 16:52 : Aveti dreptate 100% ! Trebuie sa se revina la varsta anterioara de pensionare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cereti sa va pensionati la 40 de ani! v-ati nascut batrani si obositi... fiecare ar trebui sa decida care este momentul retragerii si sa beneficieze de o pensie ca atare...

      Ștergere
  19. SUBSCRIU! TREBUIE SA SE REVINA NEAPARAT LA VARSTA ANTERIOARA DE PENSIONARE SI NICI O ZI DE SUPLINIRE DUPA PENSIONARE,SA DAM SI TINERILOR SANSA SA-SI CASTIGE EXISTENTA CA SINCER NU AU LOC DE PENSIONARII CE SUPLINESC PANA LA 65-70 DE ANI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. VRAJBA DOMNESTE IN ROMANIA! ASTA A REUSIT SA REALIZEZE VECHEA GUVERNARE! NU MAI AVEM LOC IN TARA ASTA! SUNT POSTURI DESTULE! CE NOTE IAU TINERII LA EXAMENE??? CE FAC LA ORE???? DESIGUR CA DINTRE EI SUNT SI MULTI BUNI! AR TREBUI SA SE FACA EVALUAREA PE BAZA DE DOSAR, CU DOVEZI PRIVIND ACTIVITATILE DERULATE DE FIECARE SI SCOALA SA POATA SA DECIDA PE CINE PASTREAZA SI CARE SUNT CEI CARE RIDICA NIVELUL SI PRESTIGIUL SCOLII. NU VARSTA AR TREBUI SA FIE CRITERIUL.... UNII SE NASC BATRANI SI NU FAC NIMIC. CER NUMAI DREPTURI!!!

      Ștergere
  20. Buna seara, domnule Pop!
    Am patru intrebari si in acelasi timp patru doleante ale personalului didactic auxiliar din invatamant:
    1. cand vom vedea banii calculati in urma aplicarii sentintelor judecatoresti ramase definitive si irevocabile in anul 2012?
    2. de ce in ordinul privind plata la examenul de evaluare nationala, secretarii ,care de altfel in f. multe scoli asigura baza de date si tot ceea ce tine de organizarea si desfasurarea in bune conditii, nu sunt cuprinsi pt retribuire?
    3.se poate sa indreptati ,va rog ,urgent modul de salarizare al pers did aux care a terminat studii superioare in sensul echivalarii acestora ca la pers didactic de predare?
    4. puteti sa rezolvati ca SPORUL DE ECRAN sa fie reintrodus si acordat celor in drept ?
    In speranta ca-mi veti raspunde, va doresc sa aveti multa rabdare si sa va aplecati cu multa atentie, pentru rezolvare, catre multimea problemelor din atat de mult-incercatul nostru sistem de invatamant!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  21. Din cate stiu eu profesorii din Palatele Copiilor , cu vechime de 25 de ani si gradul I au norma didactica de 16 ore .
    Noi,profesorii de matematica din gimnaziu ,liceu, 25 de ani vechime, grad I de ce nu mai beneficiem de aceasta reducere ?
    Pregatim elevi pt admiteri, corectam teste, teze , simulari .
    Lucram si cu elevi carora nu le place matemtica , dar sunt nevoiti sa o invete pt ca au nevoie de ea la admiteri .
    In Palate merg elevi interesati , pasionti de ce fac acolo, munca profesorilor cu ei este mult mai usoara in asemenea conditii .
    Incercati sa indreptati acesta nedreptate !

    RăspundețiȘtergere
  22. Minte Funeriu asta intr-un mod inca neatins in politica romaneasca (il exceptez pe presedinte). Cred ca mizeaza pe faptul ca marea parte a populatiei este neinformata si/sau credula. Cred insa ce se inseala.
    Nu exista cadru didactic participant in anii anteriori in comisii la examene care sa nu stie ca
    , de cand a preluat puterea pedeleul, indemnizatiile au devenit simbolice. Chiar directori pedelisti (si nepedelisti) recunosc ca, din 2010 incoace, au fost obligati sa participe in comisii la examene ca sarcina de partid, plata fiind simbolica.
    Dvs, domnule ministru, ii cereti lui Funeriu (a cata oara?) ceeace nu are si nici Dumnezeu nu ii poate da. In plus, pentru dezinformare si minciuna, este ajutat si de la Cotroceni.

    RăspundețiȘtergere
  23. VA ROG DOMNULE MINISTRU sa lasati grupa pregatitoare la gradinita,pentru ca si noi educatoarele avem pregatirea necesara.

    RăspundețiȘtergere
  24. VA ROG DOMNULE MINISTRU SA LASATI GRUPUPA PREDATITOARE LA GRADINITA,ASA CUM ESTE NORMAL

    RăspundețiȘtergere
  25. Daca schimbati sumele, poate cresteti un pic si suma data profesorilor asistenti...25 de lei este foarte putin, drept dovada in fiecare an intervine problema insuficientei acestora la centrele de examen!

    RăspundețiȘtergere
  26. Domnule Pop, rezolvati cat mai repede problema cu retinerea cotizatiei pe statul de plata. E legal, e normal si exista la toate sindicatele. Nu numai din Romania! De ce, celelalte sindicate au posibilitatea sa retina cotizatia pe stat,iar noi nu? Sunt lider si abia mai fac fata! Parca cersesc banii! Se va rezolva pana in iunie? Adica, din iunie se va putea retine cotziatia pe statul de plata? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  27. CUM ESTE LEGAL? SA SE RETINA COTIZATIA PE STATUL DE PLATA -ASA CUM SE INTAMPLA LA TOATE SINDICATELE DIN TARA SI IN MULTE STATE EUROPENE SAU SA ALERGE LIDERII DE SINDICAT DUPA MEMBRII, ASA CUM NE-A OBLIGAT FUNERIU? DOMNULE MINISTRU, VINE VACANTA! VA RUGAM SA FACETI CEVA, SA SE RETINA, INCEPAND CU LUNA IUNIE COTIZATIA PE STATUL DE PLATA! ALTFEL, NU-I ASA, CA FOST SI (EVENTUAL) MINISTRU AL DIALOGULUI SOCIAL NU VETI MAI AVEA CU CINE SA DIALOGATI? SAU, DACA FUNERIU AVEA DREPTATE, DECRETATI O LEGE CARE SA SE APLICE SI CELORLALTE SINDICATE, SA STRANGA SI ELE COTIZATIILE DIN MANA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezolvam cat se poate de repede. Decizia nu depinde doar de noi, ci si de alte ministere.

      Ștergere
  28. Va rugam sa faceti lumina legat de distictiile "Gheorghe Lazar" 2009. Ati cerut asta la fostii ministrii cat ati fost la sindicat, asa ca speram sa ne faceti dreptate acum cand aveti aceasta posibilitate.Va multumim si putere de munca!

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnule Ministru, ma numesc Tanase Simona si sunt profesor titular pe catedra de LIMBA SI LITERATURA ROMANA la Scoala cu clasele I-VIII ,,Mihail Sadoveanu" Braila.
    Va deranjez cu o mare problema: anul acesta m-am inscris la Concursul de titularizare in vederea ocuparii unui post de profesor de limba romana la Liceul de Arta Braila. Dosarul meu nu a fost validat deoarece am absolvit cursurile Universitatii ,,Spiru Haret" in anul 2006, forma de invatamant ID.
    Mentionez ca eu am urmat cursurile acestei universitati pentru a-mi completa studiile incheiate la Universitatea ,,Dunarea de Jos" din Galati, Colegiul de Institutori, la Universitatea Spiru Haret inscriindu-ma in anul 2004, anul III de studiu (an in care forma de invatamant ID a Facultatii de LIMBA SI LITERATURA ROMANA avea autorizatie provizorie). Examenele de diferente le-am sustinut alaturi de colegii inscrisi la Universitatea ,,Spiru Haret" in anul I anul 2004, conform programelor aprobate pentru anul scolar 2004-2005, respectiv 2005-2006, iar licenta am sustinut-o la Bucuresti alaturi de colegii de la forma de invatamant zi, aceasta constand in examen scris de verificare a cunostintelor de specialitate si sustinerea lucrarii de licenta
    Juristul ISJ Braila a considerat ca diploma mea de licenta nu este in regula, astfel incat am fost nevoita sa depun memoriu la MECTS (memoriu inregistrat cu numarul 74181 din 27. 04. 2012).
    Singura mea sansa de a putea sustine Concursul de titularizare in acest an este sa primesc un raspuns la memoriul depus in timp util , astfel incat sa-mi pot sustine inspectia la clasa pana in data de 8 iunie, asa cum prevede Calendarul miscarii personalului didactic.
    Va rog sa ma ajutati sa-mi rezolv problema, trebuie sa stiu in ce situatie ma aflu: am sau nu studiile in regula. Si daca nu, ce am de facut?

    RăspundețiȘtergere
  30. De ce nu raspundeti nimic legat de "Gh. Lazar"???

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu este vorba de lipsa de curaj. Nu pot sa raspund la toate intrebarile dv. Va asigur insa ca problemele semnalate de dv. vor fi analizate cu toata atentia si vom gasi o solutie pentru cele mai multe dintre ele. Nu putem face noi, atat de repede, ceea ce nu s-a facut timp de 4 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie decat sa semnati ordinul de ministru din 2009, carea fost semnat de D-na Ecaterina Andronescu, dar nu recunoscut de ministrul care i-a luat locul.In 2010 ni s-a promis ca pe ordinul care urma sa fie semnat in octombrie vom aparea pe liste alaturi de cei din 2010, dar cum in 2010 s-a emis ordonanta cu "an de austeritate" in care nu se acorda premii, am ratat din nou, in 2011 nu s-a mai auzit nimc si iata ca suntem in 2012 si imediat am avea dreptul la alta distinctie ca aproape au trecut 5 ani.Totusi este un drept al nostru,castigat in urma unui concurs, dupa o munca de 10, 15 sau 20 de ani in invatamant si nu este corect ca unii sa fi primit si altii nu.Stiti destul de bine ca unele scoli au dat banii, va pot da exemple concrete din Cluj, si altii nu am primit. Va multumesc si sper intr-o solutionare favorabila pentru cei din 2009 de pe listele inspectoratelor scolare.

      Ștergere
    2. Este o problema care a ramas nerezolvata de pe vremea d-nei Andronescu, dansa nu a semnat ordinul in grafic si am ramas asa, nu cei care au fost in ultimii 4 ani.Totusi,nu se face ceva si pentru noi???

      Ștergere
  32. Macar sa ne spuneti da sau ba, sau sa ne facem din nou dosare?Sau luati banii inapoi de la toti cei care au primit fara ordin semnat.Daca se doreste pot sa dau concret nume de scoli si profesori care au primit banii in 2009.

    RăspundețiȘtergere
  33. Domnule ministru,
    Rezolvati si problema pretransferului si a detasarii(inaintea titularizarii pe pile din 2 august)Raman posturi si pentru titularizare.Sper ca va veti tine si aceasta promisiune(cum constat ca ati facut pana acum).

    RăspundețiȘtergere
  34. In ordinul nr.4145 - referitor la plata pt. Bac, Art.3.–(1) Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale s-a omis de la plata persoana de contact din unitatea de învățământ liceal unde se desfasoara competentele, desi persoanele de contact au fost numite prin decizii. Se face discriminare intre persoanele de contact din cadrul comisiilor din centrele de bac-probe scrise (care primesc plata) si pers. de contact din comisiile de competente care au fost omise de la plata, desi volumul de munca este la fel. Se mai poate remedia situatia in timp util? Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  35. Ati analizat procedura de acordare a diplomelor si premiilor "Gh. Lazar", profesorilor restanti din 2009, sau trebuie sa ne refacem dosarele?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare