15 mai 2012

14 mai o zi plina

1.     Planul naţional privind locurile de muncă;
 2.     Prezentarea Programului de Guvernare 2012 - Capitolului 14 - Muncă, Familie şi Protecţie Socială;
 3.     Diverse
4.     Ordonaţă de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri de restituire a unor contribuţii de asigurări sociale de sănătate
5.     Ordonaţă de Urgenţă privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale

Revenire salariala 8% in 1 iunie si 7,4% in 1 decembrie Detalii Aici
Dimineata grup tehnic pentru proiectul Planului national privind locurile de munca
Intalnire cu Ministrul Educatie pe marginea temelor pe care le-ati ridicat si dumneavoastra AICI
Va multumesc pentru idei si comentarii. Sper sa reusesc sa raspund asteptarilor fiecaruia dintre dumneavoastra.

O emisiune TV cu privire la DIalogul Social o gasiti AICI
Si un interviu la Ziare.com AICI

18 comentarii:

  1. despre detasare,transfer,pretransfer.....trebuie rezolvata aceasta problema cat mai repede printr-o ordonanta de urgenta domnule liviu multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. D-le ministru,
    Am studiat proiectul de OUG privitor la reintregirea salariilor. Totusi, prin art. 6 nu se inlatura o eventuala inechitate din sistemul public de salarizare. Concret, salariile personalului care au beneficiat prin lg 285/2011 de introducerea stimulentelor in salariul de baza (avand la aceasta ora salarii de baza mult mai mari decat cele din iunie 2010), cu toate ca in iulie 2010 au fost diminuate, vor fi acum majorate cu stimulente cu tot...
    Cred ca aceasta prevedere trebuie corectata. Ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. care ar fi aceste categorii?
      multumesc

      Ștergere
    2. Salariile de baza si sporurile aferente au fost reglementate de Legea 63/2011 pentru personalul didactic si didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar si universitar.Cititi cu atentie Legea 63 si sunt convins ca veti intelege.In salariul de incadrare al functiei a fost introdus sporul de stabilitate si sporul de solicitare neuropsihica conform transelor de vechime in invatamant.Salariul de baza este format din salariul de incadrare al functiei didactice, indemnizatia de conducere, indemnizatia pentru invatamant special, gradatia de merit, indemnizatia de diriginte.

      Ștergere
  3. Putere de munca, de concentrare...in dv. e speranta noastra, a profesorilor...Nu ne dezamagiti!
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă adresez dv cu o ÎNTREBARE IMPORTANTĂ, ESENȚIALĂ ÎN INTEGRAREA COPIILOR CU CES:CE FACEM CU RROMII?Fac ce VOR PĂRINȚII LOR:ORIUNDE ÎI TRIMITE, LA CERȘIT, FURAT,....DAR NU LA ȘCOALĂ!CE E DE FĂCUT?E POSIBIL CA UN SEMESTRU ÎNTREG SĂ FRECVENTEZE ÎNTR-O CLASĂ DE ELEVI 2 COPII DIN 20?CE MĂSURI RAPIDE LUAȚI PENTRU ACEȘTI ELEVI, DOAR PE HÂRTIE, PT CĂ ÎN REALITATE SUNT ANALFABEȚI?

    RăspundețiȘtergere
  5. Salariile au fost diminuate cu 25% din x.
    Pentru a reveni la salariile anterioare ar fi fost necesar sa creasca cu 33% din y, y-salariul dupa reducere.
    x nu este egal cu y!!!
    Au crescut intre timp cu 10%. Cu cat ar trebui sa creasca pentru a recupera reducerile salariale, d-le prof. de matematica?

    RăspundețiȘtergere
  6. titularizarea la nivel de scoala pentru cei care au obtinut peste 7 la CNU din iulie 2011

    RăspundețiȘtergere
  7. Subiecte unice la titularizare anul acesta
    Evitarea pe cit este posibil aranjamentele pe post
    Sunt colegi care invata si le este teama de aceste arnjamente
    De la anul scoaterea de la examenul de titularizare a acestor inspectii la clasa .
    Cu aceste inspectii au aruncat cu noroi in cadrele didactice

    Vad ca vorbiti numai de titulari dar suplinitorii care sunt si ei membii sindicali nu -i bagati in seama asa cum faceti mereu dartile o sansa de ase titulariza in scoal fara se pune conditia viabilitatuii postului de 4 ani

    RăspundețiȘtergere
  8. FELICITARI!!!!!!!!!!!!!! Domnule MINISTRU!!!!!!!!!! In sfarsit........

    o colega! ( si spun asta pentru ca asa v-am simtit totdeauna)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca niciodata nu a fost Ministru al Educatiei o persoana atat de aproape de oameni, de colegi si de nevoile lor. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. cum veti rezolva cu situatia spiru haretistilor plimbati prin instante si batjocoriti in toate felurile?

    RăspundețiȘtergere
  11. Readuceti linistea si stabilitatea alungate din invatamant de acesti demolatori portocalii! Ne vrem inapoi titularizarea nationala, pretransferul si detasarea! Vrem sa ne fie recunoscuta munca, studiile, perfectionarile pentru care am muncit si ne-am macinat sanatatea! E un lucru bun echivalarea studiilor CUI, dar eliminati pierderea calificarii in caz de neintegrare in cerintele echivalarii. Studiile si gradele didactice reflecta profilul profesional al cadrului didactic! Nu-mi place ideea care se incearca sa se impuna, precum ca gradele nu reflecta deloc pregatirea profesionala si ca pe multi colegi "tactul pedagogic" i-a impiedicat sa-si dea gradele :)! Nu anulati ordinul 5553, care face un bine multor cadre didactice. Doar modificati articolul acela absurd cu pierderea calificarii!

    RăspundețiȘtergere
  12. FELICITARI SI MULTA BAFTA! Sper sa readuceti invatamantul la adevarata valoare asa ca pe vremea lui Creanga cand dascalul era om de vaza in societate,avem si noi acum un ministru care va face ceva pentru oamenii din sistem.FELICITARI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua numele meu este Radu Camelia si sunt profesoara de Economie la Colegiul tehnic "Traian Vuia" Galati. In data de 13 iulie 2011 am sustinut concursul national de titularizare la disciplina economie si educatie antreprenoriala si am obtinut nota 8, 15. Nu am reusit insa sa obtin nici un post deoarece in acel moment la ISJ Galati nu a existat nici un post titularizabil iar martie 2021 nu m-am putut titulariza la nivel de scoala in baza art. 253/ LEN deoarece nota nu a fost luata in consideratie din motiv ca am sustinut concurs in anul in care a intrat in vigoare LEN, respectiv cu 4 luni inainte, desi consursul a fost organizat dupa metodologia legii vechi inclusiv camere de luat vederi. Ce punct de vedere veti adopta fata de dispozitia art. 253? Cu respect Camelia Radu

      Ștergere
    2. Va rugam sa anulati ordinul pentru echivalarea competentelor pentru invatatori/educatori cu cea de profesor .Pentru ca sa faci o facultate este foarte greu din punct de vedere financiar si mai ales cand ai si 3 copii la liceu si facultate si totusi o fac SI EU ,iar cei cu liceul doar sa primeasca echivalarea.Nu este corect Sa fie platiti la fel ca si cei cu facultate si tu sa te stresezi cu examene si teme in plus.

      20.05.2012, 20:17

      Ștergere
  13. In judetul Prahova este haos.Posturile pentru personalul didactic auxiliar se deblocheaza in functie de cum isi primeste darul d-na Tocaci Maria- sef serviciu salarizare si nu in functie de necesitatile urgente ale unitatilor scolare.
    Mentionez ca ,aceasta d-na trebuia sa se pensioneze de trei ani.Afirma ca, s-a facut adresa la Minister pentru deblocarea postului de secretat pentru Gr.Sc.Ind. 1 Mai Ploiesti,dar nu s-a primit raspuns.Aceasta unitate nu mai face fata volumului mare de lucru,pentru ca are 7 posturi blocate (secretar ,ajutor analist ,ingrijitor ,etc.),pentru care nu s-a gasit nici o solutie.
    Actualul director de la Gr.Sc.Ind. 1 Mai,care este un om cu foarte multe calitati bune dar nu are o colaborare prea buna cu aceasta d-na Tocaci
    S-au deblocat posturi de Colegiul Tehnic Elie Radu Ploiesti si de la alte unitati, dar de la unitatea sus mentionata nu.
    Va rog luati masuri in acest sens .

    RăspundețiȘtergere

Postări populare