1 mar. 2012

Inca o ineptie marca Funeriu


Dintre multele aiureli ale fostului ministru al educaţiei şi învăţămîntului Daniel Funeriu, vă mai aduc la cunoştinţă una, din multitudinea de erori prezentată de presă.

                 În Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2012, aprobată prin ordinul ministrului nr. 5218/29.08.2011 semnat de Funeriu Daniel se precizează la art. 76 al. 4 că "pentru candidaţii care au susţinut examenul de bacalaureat...inclusiv pentru cei care au susţinut bacalaureatul în alt judeţ, completarea diplomei se face de către secretarul unităţii de învăţămînt la care candidatul a absolvit ultima clasă de liceu".

             Numai că acelaşi ministru uită ce a semnat în august şi emite ordinul nr.5565/7.10.2011, privind aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii...unde la art. 21 al. 1 notează că "absolvenţii învăţămîntului de stat care îşi finalizează studiile în alt judeţ vor fi înscrişi în registrul matricol al scolii unde dă examen şi vor primi o diplomă eliberată de unitatea de învăţămînt unde a susţinut şi promovat examenul.

           Adică într-un document spune una iar în celălalt spune alta. Nimeni nu mai înţelege nimic. În acest sistem este o brambureală greu de imaginat pentru nişte oameni cu scaun la cap.

          Facem apel la noul mimistru al educaţiei să îndrepte cît mai repede această eroare.
Si apoi sa deratizeze ministerul de cei care se fac vinovati de acest lucru.

13 comentarii:

  1. Chiar si dumneavoastra puteti fi deratizat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curios lucru! Ce prompt ati aparut cu deratizarea! Sunteti postac sef?????
      Mai bine scutiti-ne si deratizati in alta parte!

      Ștergere
    2. Deratizare, sigur se poate face la oricine. Numai sa aiba o infestare... Cea ce nu inteleg e atacul asupra cuiva care semnaleaza o greseala, mai ales ca nu doreste din asta un folos imediat.

      Ștergere
    3. Pentru Anonim Mar 1, 2012 06:31 AM: Nu numai la minister ci si in cabinetul unde lucrezi tu trebuie deratizare incepand cu seful tau si terminand cu tine.

      Ștergere
    4. Si inca o problema...In ordinele ministrului, legata de evhivalarea studiilor. In metodologie scrie ca cei care au terminat o facultate pe sistem Bologna in specializarea postului pana in februarie 2011 nu trebuie sa isi depuna dosar de echivalare. Insa cei care au terminatin iunie-iulie 2011 trebuie sa isi depuna dosar. Nu are nici o logica? Ce sa echivalam? O diploma care e pe specializare pe care o avem deja si care nu trebuie echivalata? Adica noi, cei care am terminat in iunie suntem mai prejos de cei ce au terminat in februarie?

      Ștergere
    5. La sindicate se fac alegeri destul de des. La minister se numesc persoanele/.. Diferenta e enorma.

      Ștergere
    6. Pupincur, ai si aparut ? Probabil esti primul "apsovent" al clasei 0 ! Poate chiar initiatorul ei ! Zero cunostinte, zero evaluare, zero cultura, zero bun simt, zero, zero, zero !!! Adica, un reprezentant de rang zero al "MISTERULUI EDUCATIEI" ! Nu, n-am gresit, e Misterul si nu Ministerul !!! Domnule Pop, "metoda" este mult mai amplu aplicata in vestita LEN nr.1/2011, in care, TOATE articolele dupa nr.100 se bat cap in cap cu cele de la 1 la 100 !

      Ștergere
  2. Asta a facut atatea tampenii incat 7 ministrii nu le pot indrepta. Si oare vor sa le indrepte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimata Irina,esti cadru didactic? "7 ministri" nu "7 ministrii"!Sunt INADMISIBILE greselile de scriere la un cadru didactic,indiferent de specializarea pe care o are!

      Ștergere
  3. Domnule Liviu Pop cum pot să aflu și eu numărul dumneavoastră de telefon?

    RăspundețiȘtergere
  4. D-nul Liviu Pop,va rog sa-mi raspundeti la o intrebare foarte importanta pentru mine:
    -am absolvit o Scoala Postliceala Gr.Tabacaru Bacau,unde am sustinut ex.de Licenta,iar mai tarziu am completat studiile cu Facultatea Spiru H.Brasov,filiala la Buzau promotia 2009.
    -Nu am obtinut dilpomele nici acum,am deschis actiune judecatoreasca,credeti ca pentru noi mai exista vreo sansa?
    De ce nu discuta si problema noastra nimeni?
    -Va rog sa-mi spuneti daca eu nu am inca Diploma,doar adeverinta,este necesar sa-mi depun dosar de echivalare a studiilor?
    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Grigore Moisil03.03.2012, 10:38

    Domnule Pop, BABA NOVAC sub comanda lui lui MIHAI VITEAZUL ar fi deratizat la MECTS dar Baba Baba sub comanda lui Piratu Bisnitar va da cu matura afara si pe ultimii specialisti in educatie care au mai ramas la MECTS. Ii incurca!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare