10 dec. 2011

SEDINTA CU SCANTEI - DNA a bagat spaima in directorii de scoli din Maramures, amintindu-le de vechii securisti

Directorii de scoli din Maramures au avut parte de o surpriza in cadrul sedintelor pe care le-au organizat, saptamana aceasta, sefii de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). La reuniunile derulate in Baia Mare si Sighetu Marmatiei, care erau programate sa se axeze pe metodologiile scolare, si-au facut aparitia doi reprezentanti ai Directiei Nationale Anticoruptie. Prezenta oamenilor legii a bagat spaima in managerii din invatamant, mai ales ca, la finalul intrunirilor, au fost pusi sa isi lase pe o lista semnaturile si numerele de telefon. 
Continuarea pe www.emaramures.ro
Comentariile sunt de prisos.

12 comentarii:

  1. Care "vechi" securisti ? Sunt ACEIASI, numai ca MAI MULTI, mai BINE PLATITI, mai TUPEISTI, mai INCULTI (desi au facultati "fara numar"), asmutiti asupra noastra de cel ce NU POATE intelege ROLUL FUNDAMENTAL al invatamantului intr-o societate, confundandu-l cu un "FURNIZOR de SERVICII", la un loc cu frizeria, cizmaria, etc. !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu le plangem de mila nici expertilor in managementul educational ! Nu este cazul !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte multi directori de institutii scolare nu sunt interesati de salariile angajatilor din suborrdine, nici macar de salariile lor. Au alte surse pentru a-si obtine veniturile! O fi stiind D.N.A.-ul ceva? Sa-si faca treaba dar fara a-i teroriza pe toti, la gramada.

    RăspundețiȘtergere
  4. catalin miinescu11.12.2011, 09:30

    De ce trebuie sa se sperie de ceva la care ne asteptam? Nu ne-am obisnuit cu stilul? Totul este previzibil... Intrebarea este: cum se mai defineste azi "coruptia"? Ca eu cred ca si-a pierdut sensul initial si acum inseamna altceva: e de-a dreptul o virtute! Asa ca totul e relativ!...

    RăspundețiȘtergere
  5. Si care ar fi problema daca "distinsii manageri"ai unitatilor scolare ar fi verificati de catre DNA?oricum cei mai multi directori au venituri pe care nu le pot justifica legal.(posturi de profesori si invatatori atribuite unor persoane care au dat bani.Sa nu-mi spuneti ca nu a existat si nu exista practica asta.Stiu o multime de directori in judetul meu care toamna asta(si nu numai)au dat recomandari pe post unor persoane care le-au"facut"anumite servicii.Asa ca domnule Pop nu va mai indignati atat de prezenta DNA la sedinta ISJ.Realitatea este ca si inspectorii si directorii de scoli cer bani pt posturi sau pt titularizare.Doar ca toata lumea tace.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand pisica are clopotei nu mai prinde soareci. D.N.A.-ul si-a pus clopotei si a purces in sedinta cu directorii. In plus, din umila mea experienta in ale psihologiei stiu ca cel mai tare se sperie cei nevinovati, pe cand cei vinovati devin ceva mai atenti cu privire la imprejurari. Am intalnit si spagar care l-a dat in gat pe cel care a dat spaga cel mai putin pentru a arata cat este el de corect. Oricum, nu asa descurajeaza D.N.A.-ul pe spagari.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mariana Anghel
    Mulţi directori provin din foşti lideri de sindicat. Sindicatul a fost rampa lor de lansare. Numai că, au uitat de drepturile salariaţilor şi taie şi spânzură ei în numele partidului care i-a propulsat.Exemplu:director pus în funcţie de un deputat, tatăl deputatului face lucrări şi aprovizionează cu alimente şcoala. Directorul înghite şi semnează tot ce tatăl deputatului îi pune pe factura de plată.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nicolae Surdu
    Directorul care dă interviul aminteşte de perioada comunistă. Dar el este în funcţie de atunci? A încheiat contract cu funcţia de director pe viaţă? Mai are şi tupeu să dea interviu ! Bine le face DNA. Pe noi cadrele să ne înveţe cum să-i denunţăm, nu pe ei. Ce se vor denunţa singuri ? D-na inspectoare este curată ca lacrima? Nu a servit pe nimeni din partidul care a propulsat-o în funcţie? Cu nişte ore acolo, un mizilic la plata cu ora sau să numească un director impus de partid? DNA-ul a vrut să-şi facă şi el activitate, nu altceva. Când le duci un denunţ nici nu te bagă în seamă dacă ai lovit pe cineva sus-pus. Vrăjeli electorale, că doar a început campania. După alegeri va dormi liniştit şi DNA-ul şi va uita de denunţurile oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnii le-au cerut numerele de telefon si numele ca sa stie cu cine tre sa voteze la alegeri, care sunt cei care vor lipi afisele electorale si mai ales cine trebuie sa cotizeze pentru sustinerea politicului in scoli!

    RăspundețiȘtergere
  10. DNA a auzit oare si de primaria din Bragadiru si de scoala din Bragadiru unde copiii nostri din clasle V-VIII nu fac ore dupa amiaza in timp ce directorul este amenintat intr-o seara de doi indivizi ca va fi omorat daca nu le da diploma pentru care au platit.Poate n-ar fi lipsit de importanta ca politia si DNA sa afle despre ce diploma este vorba despre ce plata era vorba si cine trebuia sa faca rost de ea.
    Pana atunci copiii nostri nu fac matematica engleza,franceza,educatie fizica sau limba romana.

    RăspundețiȘtergere
  11. DNA-ul ar trebui sa intre putin si prin liderii de sindicat din invatamant, ca astia au averi pe care nu le pot "explica"!!!! atunci sa vedeti spaima...

    RăspundețiȘtergere
  12. da?
    As vrea sa stiu si eu ce averi au?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare