18 dec. 2011

Se intampla intr-o scoala din Romania

Am primit un email interesant.
Buna ziua!
Imi scuzati indrazneala, insa sincera sa fiu am nevoie de ajutorul dumneavoastra.
Sa incep prin a spune ca predau la gimnaziu,titulara inca de anul trecut.Materia limbi straine.
Scoala se preteaza la a fi una buna, dar...
Am semnalat pe la sfarsitul lui septembrie unei diriginte clasa a VIII-a ca elevii vin fara caiete de teme(nu prezinta temele pentru acasa) si nu mai invata.Nefiind luata nici o masura, in luna octombrie i-am notat corespunzator.Au fost instigati sa nu intre la ora, acolo sunt cativa elevi care au parinti " influenti".In acea zi cand ei nu au vrut sa intre la ora, doamna director i-a facut sa intre, am dat un mic test de cateva cuvinte (nu cuvintele noi ale lectiei ) si a vazut ca nu ereau pregatiti.
Au venit si vreo 5 parinti, chemati se pare de unul dintre parinti, nu au vorbit cu mine si doamna director m-a rugat sa-i las in pace, sa le dau note si sa trec peste incident ca si cum n-ar fi fost.
Fata de elevi asa am facut, insa va dati seama ca mie nu mi-a fost bine.Mi-am simtit profesia atacata, demnitatea si onoarea terfelita si scopul meu nimicit.
Iadul continua, in sensul ca acesti elevi nu poarta uniformele, desi pentru restul elevilor din scoala este obligatorie prin regulament, primesc telefoane sa le dau note, etc
Capac a pus zilele astea o informatie: una dintre elevele implicate in mod activ in acea greva si-a postat pe un site de socializare poze sexy.Va dati seama ca nu aflam, daca nu izbucnea si un scandal in acest sens.
Pozitia scolii fata de acest ultim scandal nu o stiu, insa ma doare faptul ca sunt mereu in centrul unor probleme si nu se ia nici o masura cu ei, saptamana trecuta un elev din acea clasa a aruncat cu creta in "dosul" unei doamne profesoare, unui profesor i-a recomandat sa-si faca o gaura cu burghiul,etc
Ceea ce vreau eu sa stiu este daca elevii aveau voie sa iese de la ora, sa refuze intrarea in clasa pe motiv ca au primit note mici, dupa ce s-a constatat ca nu meritau deloc mai mult, ba din contra.Si daca nu aveau voie, ca acest lucru s-ar putea sa fie stipulat si in ROI, cine raspunde de faptele lor, ei chiar raman nepedepsiti?Cum as putea si ce as putea sa fac in aceasta situatie, pentru ca nu am primit nici macar scuze, adica e ca si cum eu as fi fost vinovata.Si NU SUNT.
Si cea de-a doua intrebare: aceasta eleva se poate poza indecent si trebuie sa trecem din nou cu vederea?
Sfatuiti-ma , va rog , ce as putea face?Eu am fost denigrata, elevii celorlalte clase din scoala au aflat de incident, nu s-au purtat altfel, pentru ca sunt un profesor iubit, cel putin eu asa simt.Ca sa faca acea greva eu cred ca au fost manipulati, dar nu mi se pare normal sa traim sub imperiul fricii in a ne face datoria.
Cu mult respect, ma scuzati ca m-am intins atat cu istorisirea si sper sa fi fost destul de explicita.


PS AM PRIMIT O REPLICA LA ACEASTA POSTARE IN DATA DE 11 MARTIE 2012 AICI

9 comentarii:

  1. Doamna profesoara, trebuie sa afisati multa diplomatie, sa va scoperiti de hartii- fise de lucru-date la ora, adresa instiintare a parintilor cu privire la rezultatele disciplinei, o convocare a Consiliului clasei si apoi sa lasati factorii decizionali...Comisia de disciplina, Consiliul profesoral, Consiliul parintilor etc . sa se pronunte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mergeți pe firul ROI-ULUI, SĂ FIȚI CU TOATE ÎN LIMITA LEGII, faceți-vă DATORIA DE DASCĂL ȘI ATÂT!PT PUȚINUL CU CARE SUNTEȚI PLĂTITĂ,ASTA E!Din păcate, POLITICA ESTE DIRECTORUL EDUCAȚIEI DIN ROMÂNIA!Eu am fost DETERMINATĂ SĂ MĂ MUT DE LA LOCUL DE MUNCĂ, UNDE MI S-A ÎNTÂMPLAT MAI PUȚIN TRAGIC, CU ELEVI DE CLS A II-A.Dar NU mi-am pierdut DEMNITATEA!LA RÂNDUL SĂU, DR-UL RESPECTIV A SUFERIT MAI TÂRZIU, DUPĂ SINTAGMA:FIECARE NAȘ ÎȘI ARENĂNAȘUL!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe când drepturi şi pentru profesori? Părinţii au drepturi cu nemiluita, copiii - şi mai şi- dar noi? Trebuie să suportăm fiţele unor copii de bani gata, comportamentele unor copii cu ADHD fară a avea un psiholog care să ne ajute, toanele unor directori frustraţi, lipsa de profesionalism a celor care iau decizii şi sărăcia şi neputinţa unui guvern care nu-şi poate plăti cum se cuvine dascălii.Vrem drepturi pentru profesori!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prea repede se pun STAMPILE ! De ce oare ?
    Parintele si copilul trebuie sa fie EXCLUSIV responsabili pentru comportamentul in spatiul scolar si in afara lui ! SITUATIA S-AR SCHIMBA RADICAL IN SENS POZITIV ! Asa cand . . . altcineva este . . . RESPONSABIL FARA VINA . . . ! "Ajutam" sau . . . pacalim . . . clientul ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cati parinti , elevi , studenti , cercetatori , tineri si simpli sportivi in activitate sunt in conducerea M.E.T.C.S. ? Ar trebui sa fie cel putin 2/3 !

    RăspundețiȘtergere
  6. Un lucru important, pe care, probabil, il uitam cu totii: rugati-va pentru elevii dumneavoastra. Este o fapta crestineasca, iar la Judecata de Apoi Dumnezeu nu va intreba decat cate suflete ati salvat, prin puterile dumneavoastra. Un dascal este un Apostol. Abordati si aceasta cale, pe langa celelalte, pe care le faceti zi de zi. Veti vedea ca, usor-usor, prin rugaciune sincera ii veti apropia de sufletul dumneavoastra! Succes in activitatea didactica si nu deznadazduiti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Promit să-i dedic un articol tovarășei profesoare care scrie această istorisire.
    O pudibonderie și o ipocrizie similară cu a acestei profesoare se găsește rar - cu atât mai mult cu cât e scrisă de mânuța ei.

    O adresă de e-mail unde să-i trimit și ei se poate?

    RăspundețiȘtergere
  8. Un sfat prietenesc...nu mai pierdeti timpul in speranta de-a dresa animalele umane...n-aveti nicio sansa...n-au nicio legatura cu omonimele lor patrupede din punct de vedere al flexibilitatii comportamentale...si, cand spun asta, ma refer atat la elevii respectivi, la cei care i-au "produs", cat si la cei care-i accepta si-i sustin din interese caraghioase. Se impune o izolare a acestor grupuri de asociali caci altfel riscam sa ne consumam toata energia in a demonstra ca merita a fi integrati...nu merita, credeti-ma, asa cum nu se merita nici sa ne irosim cu specimene de-aceasta factura...probabil ca singurul lucru care se merita intr-adevar este acela de-a ne concentra pe faptul de-a-i elimina insa, cum din nefericire numeric ne depasesc de multe ori, este mai indicata reragerea si cautarea unui mediu social adecvat in interiorul caruia sa existe forta de reactie.
    In concluzie, transferati-va, doamna draga!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare