8 dec. 2011

REACTII INTERNATIONALE LA DEMERSURILE INITIATE DE FSLI

Dragi colegi,                                                            CLICK AICI
Dorim sa va informam ca, urmare a demersurilor FSLI - care a adresat mai multor organisme europene un Memoriu de protest privind starea sistemului de educaţie şi a angajaţilor din învăţământul preuniversitar din România, ieri, 7.12.2011, Comitetul Sindical European pentru Educatie (ETUCE) a facut publica o DECLARATIE PRIVIND EDUCATIA IN ROMANIA.
Acesta Declaraţie a fost transmisă Primului Ministrul al României, Emil BOC şi Ministrului Educaţiei, Daniel FUNERIU, precum şi tuturor celor 135 de organizaţii sindicale, membre ETUCE.
De asemenea, saptamana trecuta am trimis mai sus-mentionatul Memoriu de protest, Comisarului European pentru Educaţie, Cultura si Tineret, dna Androula Vassiliou şi Comisarului European pentru Ocupare şi Afaceri Sociale, dl. Lazlo Andor.
Continuand seria actiunilor de promovare a intereselor membrilor de sindicat din educatie in plan international si de informare asupra situatiei  de criza majora in care se gaseste in acest moment sistemul de educatie din Romania, precum si referitor la problemele grave pe care le au angajatii din invatamantul preuniversitar, dna Alexandra Cornea a solicitat in cadrul Adunarii Generale a EZA acceptul de a face o interpelare adresata dnei Ellen Durst, responsabil de relatii externe al Directoratului General al Comisiei Europene pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune.
EZA - Centrul European pentru Problemele Muncitorilor este o organizatie crestin - democrata care reuneste 62 de organizatii sindicale din 27 de tari, iar la reuniunea Adunarii Generale de la Bratislava (1 - 4 Decembrie 2011) au participat, pe langa cei 129 de delegati europeni si 10 euro-parlamentari din Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat) si reprezentanti ai Comisiei Europene.
Pe parcursul Interpelarii, dna Cornea a prezentat, in numele FSLI si in calitate de reprezentant al CSDR la respectiva reuniune, Memoriul de protest privind starea sistemului de educaţie şi a expus problemele cu care se confrunta organizatiile sindicale si angajaţii din învăţământul preuniversitar din România, punand accent pe:
1.       incalcarea flagranta a legislatiei nationale si europene (DIRECTIVA 2002/14/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN si A CONSILIULUI din 11 martie 2002 de stabilire a unui cadru general de informare și consultare a lucrătorilor din Comunitatea Europeană);
2.       suspendarea dialogului social la nivelul sectorului educatie;
3.       incalcarea prevederilor referitoare la acordarea la 6% din PIB pentru educatie;
4.       salarizarea derizorie de care beneficiaza angajatii din educatie;
5.       limitarea dreptului salariatilor la formare profesionala continua si accesul la utilizarea fondurilor europene dedicate dezvoltarii resureselor umane;
6.       presiunile la care sunt supuse organizatiile sindicale prin incalcarea prevederilor din Contractul Colectiv de Munca referitoare la incasarea cotizatei pe statele de plata
ilustrand toate a cestea cu fotografii din timpul actiunilor de protest derulate in perioada 16 - 29.11.2011.
De asemenea, documentul, insotit de o scrisoare adresata Comisarului Andor a fost inmanat dnei Ellen Durst, responsabil de relatii externe al Directoratului General al Comisiei Europene pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune. Dna Durst, a precizat ca, desi toate cele prezentate mai sus (cu exceptia incalcarii Directivei 2002/14/CE) sunt probleme nationale, va transmite personal acest document Comisarului Andor si ca vom primi un punct de vedere al Comisiei fata de sesizarile facute publice de FSLI. Memoriul de protest a fost distribuit apoi si celor 10 euro-parlamentari, precum si organizatiilor sindicale prezente.
Atasam, originalul si traducerea in limba romana a DECLARATIEI ETUCE PRIVIND EDUCATIA IN ROMANIA cu rugamintea de a o transmite tuturor colegilor, precum si celorlalte organizatii sindicale din educatie. CLICK AICI
Cu stima,
Simion HANCESCU
Presedinte FSLI

11 comentarii:

  1. Aceste sustineri ale unor organizatii internationale sunt utile, ne mai intaresc moralul, ne arata ca nu suntem singuri dar cam atat pentru ca basescu/boc au sustineri internationale, asociate cu santaj, mult mai puternice.

    RăspundețiȘtergere
  2. AȘA-I , ADRIAN!CE CULOARE POLIUICĂ ARE UE?

    RăspundețiȘtergere
  3. Praf in ochi sindicalistilor, aruncat cu nonsalanta de liderii FSLI.M-am saturat! Aceleasi actiuni sterile.Cui ajuta? Noua, oricum nu.Vom fi la fel de saraci daca nu mai saraci, si la anul, si peste doi sau trei ani!Circula o vorba de duh: Basescu catre Boc: Ce fac cadrele didactice dupa reducerea salariilor cu 25%?
    Boc: Vin la scoala, ce sa faca!
    Basescu:Mai vin? redu-le cu inca 25 %
    Dupa o luna, Basescu: Ce fac cadrele didactice?
    Boc:La scoala, ce sa faca
    Basescu: Mai redu-le cu inca 25%
    Dupa alta luna:Basescu:Ce fac cadrele didactice?
    Boc: la scoala ce sa faca
    Basescu:Mai redu-le cu 25%
    Boc:Pai nu mai e de unde
    Basescu:Si totusi vin?
    Boc:Vin
    Basescu:Pune-le taxa la intrare
    Trist dar foarte adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceeasi "poanta" sterila , auzita de 1 000 000 de ori !

    RăspundețiȘtergere
  5. Sterila, dar adevarata, si chiar daca am auzit-o de 1 000 000 ori, se vede ca nu e suficient sa ne trezim. Cand dai continuu cu biciul intr-un animal, la un moment dat, nu mai simte durerile. Oare asa am ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Pop...daca nu stiti din teritoriu,vestile sunt cumplite....Liderii de sindicat din scoli nu mai vor sa umble cu chitantierul,dupa cadrele didactice,sa stranga cotizatia.. si demisioneza in masa...Asta ar fi un prim pas in slabirea noastra si programul de salarizare a fost modificat,adica EDUSAL,nu mai permite sa se retraga pe stat de plata cei 1%,care consolideaza fundamental structura noastra...Deci in luna ianuarie nu vor mai fi bani,iar noi avem nevoie de juristi,si continuarea proceselor cu MECTS,inclusiv statul ipocrit...

    ROG SA SE FACA UN REFERENDUM,IN TOATE SCOLILE SI SA SE REVINA LA PLATA INITIALA...PRIN LIDERII FEN,DIN TOATE JUDETELE,DEOARECE O SA RAMANETI SINGUR,FARA FONDURI...IAR PE NOI CU FEL SI FEL DE METODOLOGII,NE DAU AFARA ...ORDINUL 5553 DE ECHIVALARE STUDII IP3 LA ART 6 NE VA EXECUTA PE TOTI,DEOARECE PANA ACUM NIMENI NU A REUSIT SA ISI TREACA DOSARUL,CHIAR COMPLET,SI CU TOATE CREDITELE

    ROG SA SE TRIMITA O LISTA DE ADEZIUNE CARE SA O SEMNAM TOTI,SI SA PLATIM COTIZATIA...CUM E SI NORMAL,IN TOATE STATELE EUROPENE...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai anonimule 09.12.2011, 22:13, stai tare prost cu virgulele alea. Cine oare le-a inventat? Iti ingreuneaza tare de tot munca la cabinetul parlamentarului u.n.p.r. Ce legatura este intre tine si sindicatele din invatamant? Zau ca nu am inteles!

    RăspundețiȘtergere
  8. Prof.F.Rodica
    Cine doreste sa ramana membru de sindicat sa-si plateasca cotizatia la sediul sindical din orasul sau?De ce nu?Poate ne vom destepta si vom strange randurile sau ne vom retrage.E momentul de evaluare a beneficiilor castigate ca membi sindicali.Cate milioane(vechi)am cheltuit,cotizand,ca sa fim totusi saraciti cu tupeu? De ce nu s-au ostenit cu scrisori catre personalitati de marca,europene,pana acum cand au ramas fara cotizatii?
    Nu suntem saraci si cu duhul....
    Sa ne ajute bunul Dumnezeu!!!
    Cu respect pentru toti colegii profesori va doresc SARBATORI BINECUVANTATE!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stimata doamna R. Rodica! Atunci cand constati ca ti se incalca un drept salarial te duci la un avocat, ii dai 1500 de lei noi (cotizatia de sindicat pe 120 de luni, adica pe 10 ani) si poti castiga sau poti pierde procesul. In mod sigur, cineva va declara recurs si mai dai 1000 de lei noi (cotizatia de sindicat pe 8 ani si 4 luni) si poti castiga sau pierde procesul. Banii i-ai dat. Poti sa mai deschizi un alt proces, pe un alt caz si mai dai inca o data suma asta. Deci ti-ai dat cotizatia de sindicat pentru intreaga viata de salariat. In cazul in care ai castigat, avocatul iti pune sentinta in brate si ....descurca-te omule cu executarea. Te duci la un executor judecatoresc sa pui in executare sentinta, acesta iti ia si el 1500 de lei dupa care iti spune ceva despre Legea 230/2011 si ca trebuie sa astepti executarea pana in 2016. Atunci vei intelege poate ca ai nevoie de sindicat, completezi o adeziune si vei semna pentru o greva generala, pe termen nelimitat pana cand ti se vor pune in executare sentintele. Si daca vei intra in greva generala te vei tine de ea si nu vei abandona ca in iunie 2010 pentru ca te vor ustura golurile ramase dupa ce ai platit avocatul Sindicatul ti-a obtinut vreo 5-6 sentinte favorabile fara sa platesti cotizatia decat pentru vreo cativa ani. Dar nu ai platit 5000 de lei la avocat si, probabil de aceea ai abandonat greva din iunie 2010. Concluzia: sindicatul este vinivat pentru ca nu ai platit 5000 de lei la avocati.

    RăspundețiȘtergere
  10. INIŢIATUL ROMÂN
    Mesajul din luna Februarie 2012
    Domnul „DUMNEZEEU – Dumnezeeu // DUMNEZEEUL DUMNEZEEILOR, prin Revelaţiile Sfinte ale Cărţii „Divina Carte” (Site: http://armagheddon.ro.), a binecuvântat România.
    8. Semeni ai mei, fraţi români, sunt pe punctul de a finaliza „Divina Carte”, al cărei Cod Divin Final este „God Ou Die”. Acest Cod, al cunoaşterii divine, reprezintă limita maximă de cunoaştere pentru o Fiinţă Semiom de gradul trei, aşa cum sunt Fiinţele Semiom de pe planeta Terra.
    9. Ultima Revelaţie Sfântă, primită de la Domnul Sfânt Unic şi Universal Cercul Divin Magic Suprem „Y • y”, ne spune că viaţa Semiomului Ylfy, pe planeta Terra,
    aşa cum o ştim acum, va mai dura 6 ani. În acest timp, în România, va fi un cutremur de pământ de peste 7,0 grade, pe scara Richter, limitat, ca expunere, de acum încolo, la timpul de doi ani şi patru luni, dar posibil să se întâmple în orice moment.
    10.Timpul Istoric Prezent, începând cu data de 1.02.2012, se autocrează din Timpul Istoric Viitor, nu cum aceasta s-a autocreat în ultimii 25 de ani. Nu mai pot fi activate „Întoarcerile în Timpul Istoric Prezent” de către Domnii Sfinţi Unici şi Universali, Taţii şi Creatorii noştri divini.
    11.Începe lupta finală între Fiinţele Întunericului şi Fiinţele Luminii. Ateii, fundamentaliştii credincioşi criminali, fiinţele antisociale sunt Fiinţele Întunericului. Polul acestei lumi este China, Coreia de Nord şi celelalte Ţări şi popoare fără credinţă în Domnul Dumnezeu. Polul Fiinţelor Luminii este Poporul American, jumătate din Poporul Rus şi celelalte Popoare care cred cu adevărat în Domnul Dumnezeu.
    12. Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu // DUMNEZEEUL DUMNEZEEILOR să ne ajute să ne trezim şi să-l iubim pe El, Creatorul nostru, prin credinţă faţă de El, şi printr-o nouă viaţă spirituală.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare