2 dec. 2011

Funeriu falseaza din nou.. "profesional" insa

Cat de cinic poti sa fii atunci cand declari: "Nu vreau să fac politică, însă cei care au decis desfiinţarea şcolilor profesionale au făcut un rău imens acestei ţări, pentru că au trimis mii de copii pe un drum care nu este al lor." Asta a declarat Daniel Funeriu joi la Arad, unde autoritățile i-au prezentat un sistem de management și analiză a performanțelor școlare.
 Oare atat de neclar este pentru domnul ministru ca atat in vechea Lege a invatamantului cat si in actuala exista acest invatamant profesional?
Uita ca cifra de scolarizare se aproba prin HOTARARE DE GUVERN.
Da, in 2009 Guvernul BOC nu a aprobat cifra de scolarizare pentru Scolile de Arta si Meserii-anul I- desi era prevazut in Legea invatamantului. De ce nu a reactionat atunci impotriva guvernului, domnul Funeriu?
De ce nu a cerut in 2010 cifra de scolarizare pentru SAM anul I?
De ce nu a cerut in 2011 cifra de scolarizare pentru SAM anul I?
Avea cadru legal si are....
Conlcuzia din partea mea: Ori e un fals  ceea ce declara,  ori recunoaste ca BOC a facut un mare rau invatamantului si prin desfiintarea scolilor profesionale.
Asta pentru ca GVERNUL BOC a decis desfiintarea scolilor profesionale impreuna cu cei e ministri ai invatamantului din mandatul lui.

7 comentarii:

  1. D-l Funeriu este departe de problemele invatamantului romanesc, ii e lene sa se informeze, sa se documenteze; pierde imens si la aceste capitole datorita refuzului de a dialoga cu sindicatele. Daca ne amintim bine, si Adomnitei a fost initial paralel cu invatamantul dar a acceptat fara rezerve dialogul cu sindicatele, cu specialistii care lucrau efectiv la catedra si treptat a devenit un ministru pe care acum il regretam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceleasi vorbe o sa le auzim de la un viitor ministru despre trecerea clasei a IX-a la gimnaziu , masura ce "combate" abandonul scolar !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sistemul de educatie mai merita o zi de ragaz : "Zilele de ragaz - proportie de aur intre munca si odihna, potrivita naturii umane - sunt rostuite pentru ca omul sa-si ridice ochii de pe ogorul lui, oricare ar fi acesta, catre inalt, catre meditatie, intru cuprinderea superioara a intregului, a marilor intelesuri luminate de care, atunci cand munceste animalic fara oprire, obsedat doar de castig, el este foarte departe." (Lucia Olaru Nenati)

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Desfiintarea Scolilor Profesionale a fost hotarata de ACEST GUVERN. Prin INCALCAREA LEGILOR!
    2. Reducerea anilor de studiu obligatoriu, de la 10 clase la 9, este hotarata de ACEST GUVERN - prin incalcarea oricaror reguli mondiale in ceea ce priveste invatamantul si prin reidicarea abandonului scolar de la 2,13%, cat este in prezent, la peste 90% !
    3. Funeriu mai gafeaza inca o data, trimitand ELEVILOR de CLASA a IX-a un sondaj, daca nu vor sa se inscrie IN CLASA a X-a la INVATAMANT PROFESIONAL ! Gafa, de doua ori! De ce ? Odata, invatamantul obligatoriu ACUM este de 10 ani, deci NU AI CUM SA-L INSCRII la Scoala profesionala in ultimul an de invatamant obligatoriu ! Legea 1 prevede, intr-adevar invatamant de 9 ani, dar, valabil din...2013 ! Mai mult, Legea 1, deja INCALCATA GROSOLAN, nici nu mai este in vigoare, fiind depasita perioada maxima de transmitere a metodologiilor.... DECI... amenintari, subtile su fatise, verificari, controale, evaluari, reduceri de personal - NUMAI cheltuielile de personal din invatamant sunt MAI MICI in Bugetul 2012, in rest....toate celelalte sunt mai mari!- si toate acestea din partea unor neica-nimeni, absolut paraleli cu sistemul de educatie - cate ore a stat funeriu la catedra ? Cate ore a predat madam Oanea Badea la clase de gimnaziu sau de liceu, unde NU se aplica "pedepse" puerile de genul celor din Foaia de parcurs ? Educatia este un domeniu dificil, unde e nevoie de cultura, de stiinta de carte si, de ce nu, de talent.

    RăspundețiȘtergere
  5. pe vremea aia ministru era ecaterina androescu. funeriu?! baiat destept dar nu-i de politica, cel putin nu in romania

    RăspundețiȘtergere
  6. "Cel ce deschide o scoala, inchide o temnita." Victor Hugo

    RăspundețiȘtergere
  7. Sf. Nicolae ? LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare