30 nov. 2011

O zi interesanta 30 noiembrie 2011

Scriu foarte rar de ceea ce am facut din punct de vedere a actiunilor din strada. Am cerut mereu unitate. E nevoie de ea in aceste momente. Dupa a 10 zi de pichetare a sediului MECTS nici o reactie din parte lor. Exceptie face ziua de vineri cand doamna BOIA a avut o iesire INCREDIBILA-AICI- in ceea ce priveste 6% din PIB. Reamintesc uitucilor din guvernul B.O.K. ca in anul 2004, FSLI a adunat 200000 de semnaturi pentru intiativa legislativa cu 6% din PIB pentru Educatie. Singura initiativa legislativa din Romania.
Azi in fata la MECTS ma asteptam la unitate. Nu o sa ma uit in ograda celorlalte federatii care isi pot face singure autocritica.
Pot constata ca azi fara sprijinul consistent al celor 50 de colegi din Ialomita, celor 50 din Calarasi si a celor 4 colegi din Galati, Iasi si Neamt actiunea nu avea o asemenea reusita. Felicitari sincere pentru sacrificii si multumim pentru sprijin. Cati stiu ca pentru a ajunge la ora 11.00 in Bucuresti se pleaca la ora 4.00 din Iasi si se revine la ora 21.00?
Nu pot intelege in continuare de ce colegii din Bucuresti se lasa asteptati si invitati?
Si aici nu ma refer la cei 450 de lideri de unitati care prin rotatie au incercat sa asigure prezenta in cele 10 zile.
Ma refer la cei care se uita la televizor criticand si analizand activitatea celor din provincie care vin in Bucuresti.
Ma refer la membrii de sindicat.
Ma refer la parinti.
Ma refer la studenti.
Ma refer la pensionarii din invatamant.
Ma refer la cei corora le  mai pasa de educatie.
 E inutil sa spun de ce e nevoie de 6% din PIB pentru educatie. UNUL DINTRE MEMORIILE DE PROTEST IL GASITI  AICI
E timpul sa devenim cat mai multi actori si nu sa stam spectatori. Doar asa putem obtine ceva.
Vom continua din 6 pana in 9 decembrie tot intre 11.00 si 13.30 cu pichetarea sediului MECTS.
Sper sa FITI MAI MULTI.
De data aceasta voi sta eu sa privesc la televizor.
Voi monitoriza presa si voi analiza si critica ceea ce se intampla. Promit zilnic.

Nu pot incheia fara a aduce in atentie problema cotizatiei de sindicat. Da. Sindicatele din invatamant sunt puternice. Am castigat in instanta 6,4 miliarde de lei pentru membri de sindicat. Si atunci suntem un pericol pentru presedintele Basescu si gasca lui BOC. Banii de salarii nu pot fi comisionati ca si cei de la investitii.
Faptul ca nu se mai doreste retinerea cotizatiei de sindicat pe statul de plata nu afecteaza federaltia, sindicatul sau liderul de sindicat. Afecteaza MEMBRU de sindicat.
Nu va fi aparat. In instanta nu va reusi sa se reprezinte. Nu va avea cine sa urmareasca executarea sentintelor judecatoresti. Asa ca unii vor musca momeala si se vor retrage din sindicat. Vor plange pe termen lung. Vor reveni mai repede decat se asteapta. Ieri am primit un telefon de la un membru de sindicat care era suparat ca in luna mai a iesit din sindicat si azi la scoala lui s-a platit diferenta de la 100 de euro pe procesul pe care l-am castigat. EL nu era pe lista. I-am spus ca imi pare rau, ca putem incepe un nou proces pentru dansul daca se inscrie in sindicat dar in ceea ce priveste procesul cu reincadrarea (cele 5,5 salarii nu cred ca mai putem face ceva). Azi e membru cu cotizatia retroctiv platita. Va dati seama cand se va plati 5% pe procese anul viitor ce va fi?
Concluzia e simpla. Ministru si gasca lui vor ca sa nu castige toti angajatii din invatamant in instanta. De aceea apeleaza la lucruri copilaresti. Ne asteptam la interventii in instanta unde vor cere calitatea de membri ai celor pe care ii reprezentam. La fel vor face si cand vom cere executarea silita a sentintelor sau cand vom depune plangerile penale pentru cei din MECTS si ISJ sa aplice sentintele. Suntem pregatiti.
Nu vor reusi.
E mai greu pentru organizatii si lideri in aceste momente. Guvernantii  vor avea de partea lor doar lasii, neinformatii si lingaii.
Sper sa fie foarte putini.
Am postat AICI DE CE SINDICAT
Vom merge inainte cu cei care au curaj. Cu cat e mai grea victoria cu atat e mai placuta.
Doamne ajuta

P.S. In aceste momente am castigat si la Telelorman. Azi colegii din Alexandria au luat banii. Vineri toti din judet vor avea salariile primite. A castigat educatia in fata politicului.

P.S.S. Un 1 decembrie deosebit. La multi ani ROMANIA

15 comentarii:

  1. Liviu, cand veti cere executarea silita a sentintelor? De ce nu ati cerut pana acum? Cand veti depune plangeri penale impotriva celor din MECTS si ISJ? Eu cred ca nu trebuie sa mai amanati. Astfel de actiuni ar avea efect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca daca pichetarea se facea dupa orele de curs participau mai multi profesori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Executare silita-cand?
    Dati la CEDO daca altfel nu e posibil.
    Fara nici o amanare,plangeri penale impotriva celor de la minister si inspectorate, astfel de actiuni ar mai da o raza de speranta oamenilor.Sunt platitor de cotizatie de peste 35 de ani.....

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cosmina
    Mda... Interesant. Au mai fost și alți deștepți care au spus să facem grevă în vacanță. Soluția e radicalizarea măsurilor de protest dar... pe lângă faptul că nu avem camioane să blocăm drumurile naționale... " noi mai avem și rate..." Până când nu se vor fi trezit câteva sute de mii de părinți că nu mai au unde să-și lase copiii dimineața nu ne vor ține partea. Uitați-vă la greci ce au făcut când li s-a tăiat al 14-lea salar ... cum li s-au reeșalonat datoriile. Știați că au printre cele mai mari pensii din Europa?

    RăspundețiȘtergere
  5. Succes in tot ce intreprindeti!

    RăspundețiȘtergere
  6. chiar nu vreti sa luati masuri in sectorul 2? Lidera de acolo nu se mai implica decat sa stgranga cotizatia, in rest nimic. Cum putem veni la pichetare in timpul orelor daca lidera se face ca ploua? venim pe cont propriu ca si cum am fi din afara sindicatului? pai nu ne lasa sa plecam de la ore fara acoperire sindicala. Nu stiu cine o tine in brate pe lidera de la sector 2 , macar convingeti-o sa faca ceva, daca tot se numeste lider pe hartie.

    RăspundețiȘtergere
  7. In scoalile dumneavoastra ce hotarare s-a luat in privinta zilei de 2 decembrie ?

    RăspundețiȘtergere
  8. In MM sunt cercuri pedagogice pe 2 dec.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arta pedagogica : patru zile libere legate ar fi adus un plus de calitate in sistem incepand de luni !

    RăspundețiȘtergere
  10. Cadrele didactice din com.TELEGA, JUD.PRAHOVA nu primesc DIN MARTIE DECONTUL TRANSPORTULUI, in conditiile in care unii colegi fac naveta pe la 2-3 scoli , iar cheltuielile aproape ca acopera castigurile, daca te gandesti DOAR LA CEI TINERI, chiar daca si pentru cei cu vechime este cumplit. Primarul a spus ca , si daca il vom da in judecata, va spune ca nu are bani si..GATA! Noi, in curand, vom ajunge sa nu mai venim la scoala!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ suntem la CEDO cu 6 judete...urmeaza si celelalte. Cu siguramta doar c membri de sindicat. La sectorul 2 e liderul pe care l-ati ales. Putem avea o discutie in particlar daca aveti idei de dezvoltare a organizatiei. astept un telefon sau email in acest sens.
    Pentru naveta e sigur procesul ca se castiga. Primarul trebuie sa stie ca aceste sume se acorda din cote defalcate de TVA, deci nu din bugetul local.

    RăspundețiȘtergere
  12. Puteti explica aceasta problema? Poate o lamuresc si eu pe doamna primar sa ne dea naveta.... Ma intereseaza aceste cote defalcate din TVA noua mereu ne spune ca nu are bani, ca trebuie sa ne dea din bugetul local. Avemsi noi un proces castigat pe 4 luni din mai si pana acum nu ne-a luat nimeni in seama....

    RăspundețiȘtergere
  13. este cat se poate de clar spus in LEN. Art 105 alin 2. Daca aveti proces castigat cereti executarea lui. Daca in 6 luni nu se platesc de catre primarie intra sub incidenta penalului

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce executari silite? Domnule Liviu, fii serios. La Vatra Dornei nu s-au inceput executarile silite desi sunt sentinte pentru care nu se aplica ordonanta 75 (actualizata, fireste)si care in ianuarie 2012 se prescriu. Ce mai activitate sindicala au si liderii de zona... Sunt ai dumneavoastra, in caz ca va intrebati: Cocoreanu Aurelian

    RăspundețiȘtergere
  15. @012 VOi vorbi cu D Cocoreanu care este ales de dvs nu de catre noi. Toate sentintele au fost blocate. Nu au cum sa se prescrie.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare