15 nov. 2011

Ministrul Educatiei uita ce contine LEN

Se poarta discutii pe tema bugetului de stat pentru anul 2012.
Nu stiu de ce ministrul educatiei nu aprofundeaza LEGEA EDUCATIEI NATIONALE care la Art. 8. -spune- Pentru finantarea educatiei nationale se aloca anual din bugetul de stat si din bugetele autoritatilor publice locale minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv.
Iar la Art 361 alin 3 lit g) prevederile art. 8 intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2012.
Tot in LEN la Art 6(2) Orice modificare sau completare a prezentei legi intra in vigoare incepand cu prima zi a anului scolar, respectiv universitar urmator celui in care a fost adoptata prin lege. adica la de la 1 septembrie 2012.

Deci pana atunci in bugetul educatiei e nevoie de 6% din PIB

Oare de ce nu este suficient de clar pentru domnul ministru, pentru prim ministu BOC care si-a angajat raspunderea pe LEN sau pentru domnul BASESCU care a promulgato. Invatamantul are nevoie de 6% din PIB.

7 comentarii:

  1. Pentru că nu cu argumente filozofice și umanitare îi veți convinge pe cei tirani ci cu lancea, ca Horea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Total de acord cu Avram Iancu. Dar cati avem curaj sa luam lancea in mana? Aici e marea noastra problema.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce ar iesi la rivolutie cei care fac meditatie cu proprii elevi de la clasa ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu vedeti cum zice? Se aloca "din bugetul de stat si din bugetele autoritatilor publice locale si din bugetele locale". Stiti cat aloca si primariile? Poate asa se fac 6%. Inainte nu se spunea de bugetele locale si se depasea cu totul 6%.

    RăspundețiȘtergere
  5. Normal . Avem DESCENTRALIZARE .

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu s-a alocat niciodata din bugetele locale mai mult de 1% iar procentul din bugetele locale se raporteaza ca buget din PIB.Acum este in dezbatere publica un proiect de lege care va reduce din bugetete locale cota pentru educatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate sefii de la sindicat se multumesc sa constate.Asta putem sa o facem cu totii.Nu avem nevoie de lideri de sindicvat pentru asta. S-a incropit un simulacru de manifestatie in fata palatului Victoriei, ca sa ameteasca lumea.De aceea invatamantul este bataia de joc a tuturor.In SUA nu s-a luat un cent din banii profesorilor.Acolo nu e criza? In situatii exceptionale, trebuiesc masuri exceptionale.Cine sa le ia?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare