29 nov. 2011

Inca o tampenie "Marca Funeriu"

De putin timp in Monitorul Oficial a fost publicata  Metodologia de evaluare anuală a activității personalului didactic și didactic auxiliar.
Constatam la
Art 5. Evaluarea activităţii personalului didactic şi personalului didactic auxiliar din unităţile şi instituţiile de învăţământ preuniversitar se realizează în următoarele etape:
a) Autoevaluarea activităţii realizată de fiecare angajat pe baza fişei de autoevaluare/evaluare şi a raportului de autoevaluare justificativ pentru punctajul acordat în fişa de autoevaluare.
b) Evaluarea activităţii personalului didactic/didactic auxiliar este realizată la nivelul comisiei metodice sau al compartimentului funcţional prin evaluare obiectivă - punctaj acordat de către toţi membrii comisiei pentru fiecare persoană evaluată.
c)  Evaluarea finală a activităţii personalului didactic/didactic auxiliar se face în cadrul Consiliului de administraţie al unităţii/ instituţiei de învăţământ. 

Dar Art.8(2) Fișele de autoevaluare/evaluare ale cadrele didactice/didactic auxiliare se valideaza in  consiliului profesoral al unitatii de invatamant.
Insa Art. 2(6) Consiliului profesoral, reunit conform graficului prevazut in anexa 1 la prezenta metodologie, valideaza prin vot majoritar fișele de autoevaluare pentru  personalul didactic și didactic auxiliar, in baza carora se stabileste califiactivul anual. 

Putina repetitie si o confuzie intre autoevaluare/evaluare si evaluare, dar ce mai conteaza pentru un minister care se pretinde al educatiei. Noroc ca metodologia are doar 18 articole ca cine stie ce se mai intampla.

Concluzia: Consiliu de Administreaza poate anula tot ce valideaza Consiliu Profesoral (deci reprezentantul primarului, cu consilierul local impreuna cu micii afaceristi din localitate vor evalua profesorii avand ultimul cuvant).

Ceea ce este insa o tampenie si mai mare este calendarul de evaluare, mai exact perioada in care consiliul profesoral trebuie  sa valideze  fisele de autoevaluare/evaluare, adica 16-20 august. Exact in perioada de concediu de odihna a personalului didactic se doreste intrunirea consiliului profesoral. Pentru 2012 16 e joi, 17 e vineri si 20 luni. Asta daca nu ii trece unui director sa convoace acest Consiliu sambata sau duminica. 
Si la ce sa se mai intalneasca consiliu profesoral daca oricum Consiliu de Administratie face evaluarea finala?
Daca mai completam ca in 20-28 august se face si evaluarea in comisii constatam ca scoala incepe din 15 august pentru profesori. 
Din punctul meu de vedere o mare tampenie. Dar nimic nu ma mai mira. Sa vedem daca putem in instanta rezolva ceva. Pana nu vine un ministru mai cu creier nu avem nici o alta sansa.
 

16 comentarii:

  1. Tot ce are marca "Funeriu" e o mare tampenie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Profesorii au votat masiv cu Basescu si PDL. Multi dintre ei o vor face in continuare. Asa ca...multi dintre noi isi merita soarta. Liderii de sindicat nu fac politica. Si totusi...Alegerile din 2012 repreyinta o imensa sansa pe care nu trebuie sa o ratam. Este simplu. Noi, profesorii, avem de ales intre Funeriu si Marga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Macar sa ne ducem la vot. Avem posibilitatea sa stam de vorba si cu parintii elevilor, sa le aratam, daca nu stiu, toate consecintele dezastruoasei reforme si repercursiunile ce descind din aceasta. Daca si sansa asta o ratam,(de a nu vota cum trebuie), suntem cei mai fleti dintre fleti! Trebuie sa ne trezim!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Yoko70,inca viu ....si suspedat pe edu.ro:)29.11.2011, 12:33

    A existat o 'cruciada a copiilor",chiar daca istoricii mai discuta cine erau acesti copii.
    Singura solutie este sa procedam exact ca ei...sa scoatem copiii in strada....'o greva a copiilor' ar rezolva 'sticla tv" pentru mai multa vreme...ca ne vor face nenorociti....mai bine un 'ne-norocit" caruia ii pasa decat un isj-ist guvernamental care se comporta ca un 'terorist pedagogic" rapid viitorul tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Yoko, eu m-am autosuspendat. Nici macar satisfactia de a ma suspenda pedelistii de pe forum, nu am vrut sa le-o dau. Eu ma bucur ca au inceput protestele studentilor. Sper sa nu fie doar o foc de paie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai, normal, noroc cu cei tineri care si in decembrie 1989 au murit ca sa le fie hotilor bine. Si acum asteptam acelasi lucru, noi asteptam PARA, nu suntem uniti, nu ne strigam indignarea fata de metodele neohitleriste la care apeleaza nenorocitii cocotati in varful imbuibarii pe seama noastra, a celor care le asiguram un trai de lux, cadouri si alte foloase necuvenite.
    Nimic nu mai e corect, toata lumea-si aranjeaza postul, viata, chiar cu pretul unor compromisuri de neimaginat.
    Credeti ca se mai poate face ceva? Eu nu cred decat intr-o mare si infinita REVOLUTIE!!!!
    Dar ma tem, vorba nu stiu cui, ca pleaca ai nostri, vin ai nostri, noi vom ramane tot ca prostii, cum am ramas de 21 de ani incoace, crezand ca aceia pe care i-am ales vor avea decenta de a ne reprezenta cu cinste, conform legilor. Cum se mai vorbeste despre lege cand se incalca zeci, sute de legi, fara ca nici unul de la putere sa plateasca?
    Pana la urma, in afara de faptul ca totul este desertaciune, fiecare dintre noi a contribuit la acest mare dezastru in care traim, deci ar trebui sa disparem???
    Dupa parerea mea, pentru a contracara efectele nocive pe care si o lege buna le-ar putea avea, nu numai idioteniile funierului, ar trebui sa spunem lucurilor pe nume si sa nominalizam persoanele pe care le stim, le vedem ca se bazeaza numai pe relatii si sa nu mai lasam lucrurile la voia intamplarii. Sa aplicam sanctiunile conform regulamentelor, sa se reduca posturile la nivel de inspectorate si ministere, ca aceia sunt in plus, munca adevarata este aceea cu elevii care sunt din ce in ce mai greu de educat, de format, de convins ca scoala mai are vreo valoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Yoko70,inca viu ....si suspedat pe edu.ro:)29.11.2011, 20:19

    1.Daniel,oare e surprinzator ca primii care s-au miscat sunt"cei de la istorie"?:)...acolo sunt oameni speciali...la fel ca tine si mine:)...absolventi de istorie...cand citesti 'libertate,fraternitate ,egalitate sau moarte" e greu sa NU ai puncte de vedere ..... in fiecare scoala ar trebui sa fie la fel...
    2.Adriana,de ce sa nu facem pentru fiecare judet/sector o 'lista a rusinii' cu toti oamenii ISJ-ului/ministerului care sustin "regimul"?....sa afle si parintii/bunicii elevilor cine sunt aia care sustin sistemul,adica si din vina cui pensia lor e asa cum e,nepotii au parte de scoala in care nici macar creta nu i legala etc.Sistemul asta nu e numai BOC si Basescu...toti ipocritii care il sustin pentru o functie/proiecte POSDRU/gradatie de merit sunt la fel de vinovati ca si ei

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu m-am resemnat. Luptam, dar nu avem cu cine. Prostii au mintea odihnita si debiteaza tot ineptii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daria spune:Toate merg anapoda. Până mai ieri mulţi dintre colegii noştri, cadre didactice, erau lideri de sindicat iar astăzi sunt directori. De data aceasta nu mai luptă pentru salariaţi ci pentru ciolan. Au uitat de drepturile pentru care se luptau. Ei sunt directorii care au tăiat 25% din indemnizaţia de con. odihnă şi alte drepturi ale noastre. Toţi sunt acum slugile Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Mulţi au fost ajutaţi şi propulsaţi şi datorită sindicatului, căruia i-au întors spatele. Nu ştiu bine nici legile care au apărut acum, cu metodologii şi ordine de ministru. Se cunoaşte că sunt numiţi cu delegaţie. Dacă ar fi dat concurs ar mai fi citit şi ei pe ici pe colo Legea 1, pe care o aplică după pofta inimi lor. RUŞINE SĂ LE FIE!!!! Au uitat că provin din lideri de sindicat, se pupă-n bot cu puterea acum.Ar trebui să nu uite că orice om suie în funcţie dar şi coboară. Am întâlnit un fost inspector şcolar care prin anii 1980 tăia şi spânzura. Acum era de mână cu un nepot handicapat. Dumnezeu i-a plătit pentru tot răul pe care l-a făcut multor cadre. Altuia i-a murit fata când avea mai multă nevoie de ea la bătrâneţe. Dumnezeu să aibă grijă şi de acei directori care uită de aproapele lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daniel, ai gandit foarte bine. Personalul din invatamant va trebui sa fie pe deplin constient ca la anul va alege intre Funeriu si Marga. Si in urma cu 3 ani s-a mers pe o alegere asemanatoare: Abramburica sau Croitoru? Dar ce-ar fi sa vina si PDL-ul cu dilema: Croitoru sau Marga?

    RăspundețiȘtergere
  11. Yoko70,inca viu ....si suspedat pe edu.ro:)30.11.2011, 08:11

    ce dilema? intre o sluga si Marga toata lumea stie raspunsul...sluga numita Croitoru a fost cel care a introdus in lege 'plati compenstorii pentru profii disponibilizati"...consultati inregistraea dezbaterilor de la Camera....mai are curaj sluga numita Croitoru sa iasa in lume????????

    RăspundețiȘtergere
  12. Croitoru nu este o varianta nici macar pentru PDL. Dascalii ar trebui sa se gandeasca la faptul ca avem nevoie de un ministru ca Andrei Marga si sa voteze in consecinta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Din considerente pur electorale, e posibil ca pdl sa vina si cu varianta Croitoru si cu orice alta varianta care nu le convine dar sa fie in intampinarea votantilor din invatamant.... Daniel, crezi ca varianta referitoare la salarizarea pe Legea 221/2008 a doua zi.... era o varianta agreata "pe bune" de pdl in ocombrie 2008?

    RăspundețiȘtergere
  14. Uitam si iertam prea usor ! Inainte era mai bine !

    RăspundețiȘtergere
  15. ...exista o solutie, STRAINATATEA, eu am ales-o de mult si nu-mi pare rau

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Ministru,

    De ce , daca am primit continuitate pe un post care are viabilitate 4 ani nu pot sa ma titularizez, avand in vedere ca am luat peste 7 in iulie 2011. Va rog un raspuns . multumesc

    Cu respect
    Petrea Ionel profesor la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Făget Timiș

    RăspundețiȘtergere

Postări populare