22 nov. 2011

IMBECILUL DE LA EDUCAȚIE

Preluat din Jurnalul National din 18 noiembrie 2011:
http://www.jurnalul.ro/editorial/imbecilul-de-la-educatie-596900.htm

M-am întrebat de multe ori cum a ajuns Funeriu ministru la Educaţie. În echipa lui Boc, lovită şi ea la limba română şi logică, el se detaşează prin greutatea constantă de a transmite un mesaj coerent. Tot ce a ieşit ca pro­iect de lege, decizie, instrucţiune a dat lucrurile peste cap. Tatăl haosului din Educaţie este, fără nici un proces de obţinere a paternităţii, minis­trul Funeriu. O minte încâlcită care are direcţia previzibilă a mişcării browniene, nu are capacitatea de a or­ganiza, limita de competenţă aflân­du-se în perimetrul camerei de baie şi al buzunarului pentru batistă. Ai nevoie, tragi apa, vrei să respiri, duci mâna după batistă. Acest sinistru biped s-a trezit pus în fruntea trebu­ri­lor după aceleaşi criterii care au scos pe scena publică blonde şcolari­zate de la mare distanţă, indivizi cu apu­cături de maidanezi şi caracter de hingheri, dornici să parvină sub tal­pa lui Băsescu până la statutul de râmă.

Funeriu a aruncat în aer cu preme­di­tare şi ceea ce mai rămăsese viabil în Educaţie, a deversat în egală măsură ve­nin şi ură peste profesori şi elevi, de­clanşând nu o reformare a sistemului, ci implozia lui. Stimulat de un pre­şe­dinte care a avut alergie la carte, ho­munculul a pornit cruciada a cărei ţin­tă nu a fost Constantinopolul, ci orice persoană care dorea binele în­vă­ţă­mântului românesc.

A clocit o lege a educaţiei menită să eutanasieze şco­lile şi cadrele di­dac­tice. A ţintit vâr­furile ştiinţei şi cul­tu­rii, a umilit aca­demicienii şi a con­damnat la desfiinţare prin inaniţie bu­getară aca­de­mii de ramură şi instituţii academi­ce de interes naţional. A impus în­chi­de­rea şcolilor, a segregat în­vă­ţă­mân­tul pe clase sociale şi averi şi, tâmp, a tras puntea care-i lega pe mulţi copii de la ţară de şcolile superi­oa­re. Funeriu injectează bacilul anal­fa­betismului în venele unui neam care şi-a ridicat capul în timpuri po­triv­nice tocmai prin cultură. Este el un geniu malefic sau un impostor care nu şi-a arătat niciodată public diploma de Bacalaureat?

După ce a dinamitat instituţia pu­blică şi a rupt dialogul cu sindicatele şi rectorii, statuând anarhia şi lipsa de bun simţ ca principii care conduc mi­nisterul, Funeriu a pus ochii să dă­râ­me şi bruma de recunoştinţă pe care România o acordă gloriilor spor­tive. Scandalul iscat l-a făcut să dea îna­poi, ca o jivină speriată cu instinct de conservare încă în funcţiune.

Am găsit pe Internet un blog in­te­ligent şi cu umor subţire (funny blog) care fotografiază extrem de bine per­so­najul. Capitolul "cum recunoşti un im­becil" este acum expus la poarta mi­nis­terului în cuşca portarului, cu instrucţiunea fermă: lasă-l doar să iasă!

Iată decalogul:
1. Imbecilul se naşte imbecil. Creşte. Se dezvoltă. Evoluează în propria imbecilitate, confundând ignorarea de către ceilalţi cu ignoranţa celorlalţi.

2. Imbecilul nu este neapărat prost. Adesea imbecilul dă dovadă de un soi de inteligenţă care-i permite să-şi poleiască imbecilitatea cu diplome şi titluri.

3. Lingău prin definiţie, imbecilul are ca scop în viaţă atingerea re­cu­noaş­terii sociale. Orice recunoaştere socială a unui imbecil scoate în evidenţă doze noi de imbecilitate.

4. Autosuficient, imbecilul crede că reacţiile alergice pe care le au ceilalţi în faţa imbecilităţii sunt forme de respect faţă de propria persoană.

5. Imbecilul nu poate fi contrazis: fără a se îndoi vreodată de sine, se consideră deţinător al adevărului absolut. Imbecilul nu face afirmaţii, el dă sentinţe.

6. Imbecilul nu are nevoie de fraze, ci doar de cuvinte rupte din context. Imbecilului îi place să epateze, citând fără sens tot ce crede că ar putea impresiona.

7. Imbecilul nu dialoghează, el doar jigneşte. A jigni este singura lui bucurie şi, atât cât i se poate aplica această noţiune, singura sa compasiune.

8. Cu imbecilul nu se poate comunica. Imbecilul te poate auzi doar dacă vorbeşti pe limba sa, însă, chiar şi atunci, nu te poate înţelege.

9. Imbecilul se consideră superior celui care, de ruşine, refuză să-i răspundă la imbecilităţi. Ceea ce pentru ceilalţi este penibil, pentru imbecil este glorios.

10. Delator prin vocaţie, este iubit de corporaţii, de instituţii de stat şi de partide şi ajunge, nu de puţine ori, în poziţii de conducere.

27 de comentarii:

  1. ...iar Funeriu nu e singurul...e copiat in mii de scoli...toate slugile sistemului sunt precum el...fiecare sluga de director sau om-ISJ....cu totii sustin un sistem imbecil....imbecil pentru ca fiecare 'lege' a lor e lipsita de uman...au devenit propreitari ai adevarului,si in general al vietii

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca asta e imbecil inseamna ca m-am inselat cand am spus ca e sobolan? De regula, sobolanii sunt fiinte inteligente dar fac parte din familia rozatoarelor. Adica rod peste nevoi, pana distrug totul. Totusi nu m-am inselat. Sunt si sobolani imbecili asa cum fiecare specie isi are imbecilii ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. AȘA E, YOKO 70:un impostor care nu şi-a arătat niciodată public diploma de Bacalaureat!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. vorbe adevarate, triste dar adevarate...

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce este imbecil:
    - pentru ca va pus sa munciti adevarat ;
    - pentru ca va taiat din sporuri care nu vi se cuveneau;
    - pentru ca va aratat adevara valoare a muncii voastre de 2 lei;
    - .....;
    A fi profesor inseamna cu totul alceva decat faceti voi (bataie de joc).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate. Nu el e imbecil, ci dumneavoastra. Nu de alta, dar se pare ca, dupa cum scrieti si ortografiati, sunteti produsul unei societati plina cu ignoranti, manelisti si altii asemenea.
      Am semnat tot anonim, ca dumneavoastra. desi pronumele de politete ar trebui sa lipseasca din acest comentariu.

      Ștergere
  6. Starea actuala a invatamantului este datorita noua cadrelor didactice cat si guvernantilor . Este grav ce se intampla in scoli . Indisciplină , chiul , drepturi numai pentru elevi , lipsa de respect pentru cadrele didactice , elevi care fac ce vor în timpul orei ...... şi noi ne ocupam de asemenea instigari . Lasa-ne Domnule Pop , te-ai distrat toata vara si acum când vine frigul vrei sa faci valuri

    RăspundețiȘtergere
  7. catalin miinescu23.11.2011, 06:58

    A respecta punctul altora de vedere care e diferit de al tau e mare lucru! Si din ce in ce mai rar! Ciudat este, insa ca am ajuns sa ne judecam sememnii in asa hal! LA asta au lucrat cu maiestrie conducatorii in ultimii 20 de ani dar cei de acum au atins perfectiunea... De exemplu, cum poate cineva din afara sistemului sa aprecieze ca ni se cuvenea ceva sau nu? Sau ca se face sau nu treaba in scoala? De unde stiti dv ce se face in scoala? Pentru ca vedeti la TV elevi care fumeaza sau care chiulesc, sau care isi bat joc de vreun profesor\? Oamenii vad efectele unor reforme bolnave si ineficiente. NImeni nu cauta cauzele acestor stari de lucruri. Pe baza efectelor, cei care ne conduc au tras concluzia: elevi prosti, profesori incompetenti! Aste e tot? Cum s-a ajuns aici? Ce se poate face? Solutiile vin tot din sistem dar nimeni nu ne intreaba pe noi! (Si, apropos, "va pus" se scrie "v-a pus"! Asta asa, ca chestie...

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei, ce chestie?! Toti analfabetii isi dau cu parerea. N-au inteles niciodata ce este scoala si in ce scop se frecventeaza dar devin "destepti" cand (cred ei) au posibilitatea sa-i aprecieze/caracterizeze pe cei pe care nu prea i-au vazut la fata, la catedra. Hei, anonimule! Dar parintii, societatea, sistemul nu au nici o vina? Politicienii care dau legi, ordine, dispozitii pentru invatamant care nu se pot aplica sau daca se aplica ii scot pe profesori de la clasa si-i transforma in birocrati, nu au nici o vina? Esti UN NIMENI, trepadusule!

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti UN NIMENI, trepadusule! Așa e!Dumneata te distrezi pe seama SUFERINȚELOR OAMENILOR!EȘTI CĂSĂTORIT SAU CĂSĂTORITĂ?AI COPII?NU AI NICIO PROBLEMĂ?MULT IUBITA CONDUCERE A MECT TE AJUTĂ ATÂT DE TARE ÎNCÂT ȚI SE PARE CĂ ALȚII SE DISTREAZĂ?SĂ-ȚI FIE RUȘINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Pop, va stia lumea ca om echilibrat. Uite ca v-ati dat arama pe fata! Se vede treaba ca faceti parte din ceata celor multi care de peste 20 de ani s-au specializat in cultivarea urii si a vrajbei intre romani. Vorbiti de venin si ura. Pai, nu tocmai asta faceti dvs?
    In loc sa veniti cu solutii la hibele sistemului (caci sunt mai multe de o gramada), veniti cu o avalansa de invective. In loc sa combateti punctual, dar si cu argumente logice, greselile Puterii (caci sunt destule), recurgeti la pamflete cu cele mai jalnice epitete ce frizeaza injuria. Cui foloseste? Ce rezolvati cu asta?

    RăspundețiȘtergere
  11. "Un adevărat pamflet este o operă de cel mai strălucit talent, dacă nu este chiar strigătul unui geniu. Pamfletul pretinde adevărată ştiinţă expusă într-o formă plăcută şi o pană fără cusur, pentru că pamfletul trebuie să fie fără greşeală; fraza trebuie să fie scurtă, tăioasă, caldă, plină de imagini – adică să aibă patru calităţi care emană de la geniu." Balzac

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru cei care nu au inteles acesta este un material preluat. Preluarea inseamna si acceptare. Actuala conducere a MECTS nu mai prezinta pentru mine nici un dram de credibilitate. Nu vor decat sa inchida scoli, sa taie salarii, sa concedieze, sa inghesie copii in clase. In curand sala profesorala se va imparti in doua: Cei care merg cu ei si cei care merg cu noi. E momentul in care sistemul se lupta cu sistemul

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta asa e. Unii s-au invata doar sa critice sindicatul, in timp ce nu au nicio solutie, doar replici. Nu stiu cand ne vom invata minte sa ne asumam responsablitatile pentru ceea ce ni se intampla, sau nu ni se intampla pentru ca suntem lasi. Nici pentru mine acest minister nu reprezinta credibilitate din moment ce Legea nr. 1/2011, "copilul lor", nu e respectata de ei insisi. Stimabilul ce critica, la cate forme de protest a participat?! Si pamfletul, sau acceptarea lui, e o forma de protest. Ce-ar trebui sa facem? Sa batem din palme ca bugetul ce-l vom avea la anul ne va pune in pericol salariile, pensiile, protectia sociala? Ca elevul este pedepsit cu un punct in minus la purtare pentru ca te insulta, in timp ce tu, pentru ca il admonstezi pe merit, vei plati cu trei salarii de-ale tale aceasta indrazneala? Si mai vorbim de semanat ura?! Dar ministerul ce face discriminandu-ne incontinuu?

    RăspundețiȘtergere
  14. Cei care MAI AU IMBECILITATEA de a aproba masurile IMBECILE ale acestui guvern, ce urmareste nu eutanasierea, ca aia inseamna sinucidere, ci chiar UCIDEREA tuturor romanilor, tin sa le reamintesc ca actualii guvernanti, si mai ales "actualul" are obiceiul de a-i DISTRUGE pe cei ce il ajuta, IMEDIAT dupa ce si-a atins scopul !!!! Exemple sunt nenumarate. Poate cel mai graitor a fost cel prin care fondatorul Partidului Democrat, Petre Roman a fost alungat pur si simplu de cel pe care l-a ajutat sa ajunga la putere !! Deci, trepadusilor, vi se pregateste TEMEINIC ceva !!! Din toate punctele de vedere, sfarsitul va este aproape ! Ori de la dusmani (ceea ce ar fi totusi de preferat), ori chiar de la prietenii pe care-i lingeti atata. Invatamantul a ajuns in starea in care a ajuns EXCLUSIV din vina guvernantilor imbecili din ultimii 7 ani, ce au "emanat" numai aberatii (vezi "Legea" Calitatii), exemple de imbecilitate absoluta. Oamenii de la catedra nu au fost niciodata ascultati, deci nu aruncati vina asupra lor !

    RăspundețiȘtergere
  15. Doua 'scoli' exista astazi in Romania:
    1."Scoala alactuita din hartii";(minister+slugile mai mult sau mai putin locale care intretin sistemul-)
    2."Scoala alcatuita din oameni,adica elevi si profesori...

    In fata "Ministerului au protestat cei din "Scoala alcatuita din oameni,adica elevi si profesori"...trebuie sa protestam pentru : "scoala alcatuita din oameni"..."scoala alactuita din hartii" nu ne intereseaza,nu exista pentru ca a legatura intre noi si Minister a devenit ura,scarba...neant...

    RăspundețiȘtergere
  16. MD-afiliat FSLI23.11.2011, 19:54

    INCAPAND CU LUNA NOIEMBRIE SE RETINE CAR SI SINDICAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    NOUTATI EDUSAL 1.13:
    A fost modificată forma de Reţineri din Stat de plată în Reţineri şi Deduceri:
    - Pentru a înregistra sume pe reţineri se intră în Detaliu reţineri şi deduceri acţionând butonul Adaugă.
    - Se pot adăuga următoarele reţineri şi deduceri: Deducere sindicat, Pensie alimentară, Pensie facultativă deductibilă, Titluri executorii, Debite, CAR, Garanţie gestionari. Pentru salvare se vor completa o serie de câmpuri obligatorii. Informaţiile de benficiari se preiau automat din forma de Nomenclator după ce acestia au fost inregistraţi.
    - Deducerea de sindicat se poate înregistra atât pentru luna curentă cât şi pentru luna trecută şi nu se reţine din restul de plată al salariatului. Pentru luna trecută în funcţie de suma înregistrată se va calcula automat o regularizare la impozit. Pentru luna curentă, suma de deducere sindicat se va deduce din baza de calcul a impozitului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ptr CEL CARE NU STIE CINE E imbecilUL:esti mai prost ca noaptea ori esti cu capul in nori draga IMBECIL,profesori incearca sa isi castige un drept pe care nu l-au avut niciodata,dupa modul in care ai enumerat metodele profesoriilor de asi face dreptate constat ca si u esti ori la putere ori undeva sus pus ptr a linge pe careva in talpa,imi pare sincer rau ptr tine....

    RăspundețiȘtergere
  18. Articolul e o mizerie! nu sunt fan Funeriu, dar consider ca poate fi combatut civilizat, cu argumente, nu cu invective. Articolul, asa cum e scris, nu face decat sa arate calitatea (sau lipsa ei) celui care l-a scris. Nu ai cum sa extragi o informatie sau sa-ti formezi o opinie citind asa ceva.
    Afirmati, domnule Pop, ca l-ati preluat si acceptat. Observ ca-l si popularizati, deci va asociati numele cu persoana care l-a publicat. Sincer, mi-ar fi rusine sa ma asociez cu astfel de mizerii. Nu vreau sa discut despre credibilitate dar nu cred ca sunteti in masura sa aduceti vorba de asa ceva. Vorbiti de scoli inchise, salarii taiate, dar ce activitate au avut sindicatele in acest timp, afara de incasarea cotizatiilor? Nu faceti decat sa va certati intre voi pe membri si sa va puneti bete in roate unii altora, diversele federatii si organizatii si grupari sindicale. Nicio actiune coerenta, nimic cu sanse de reusita. Va agitati acum sa propuneti modificarea legii educatiei - vorbe, prilej sa va mai plimbati prin judete, sa mai cheltuiti niste bani - dar unde ati fost cand s-a conceput legea?
    Eu vad doar doua posibilitati, cunoscand faptul ca la vremea respectiva se tot vanturau tabele cu semnaturi pentru diverse amendamente: ori modificarile propuse de voi nu au fost dorite de oameni, care nu au semnat si nu v-au sustinut, ori ati facut toata treaba aia de ochii lumii, ca sa para ca faceti ceva, dar nu ati mers sa sustineti revendicarile celor pe care ii reprezentati, in orice caz nu cu succes. Si drept sa va spun nu am auzit sa fi existat mari presiuni din partea sindicatelor pe lege. Mult mai activi ati fost in ultima luna, cand s-a stabilit sa nu se mai retina cotizatia de sindicat pe statul de plata. Atunci ati stiut face chiar si plangeri penale! Mai bine intai faceti ceva, apoi scoateti capul in lume. Sa preluati si sa imprastiati articole de cea mai joasa speta, aia nu e activitate sindicala. Macar da il scria cineva de la sindicat, asa prost si mizerabil cum e, era ceva.

    RăspundețiȘtergere
  19. Invaţă să scrii corect mai întâi şi apoi să îţi exprimi părerea ... căci idee nu se poate numi ceea ce ai aruncat pe blog:

    De ce este imbecil:
    - pentru ca va pus sa munciti adevarat ;
    - pentru ca va taiat din sporuri care nu vi se cuveneau;
    - pentru ca va aratat adevara valoare a muncii voastre de 2 lei;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-a pus,v-a taiat,v-a aratat.Se pare ca domnul anonim n-a cam trecut pe la scoala,habar nu are sa scrie corect romaneste.O fi vreun analfabet,care acum isi da aere .Da mana cu ministrul,noi va dorim "succesuri".Luati-l si pe Vanghelie,poate tipariti niste "almanahe",costurile si cheltuielile vi le platesc eu.Sporrrrrrrrrr la treaba.

      Ștergere
  20. ei ... din pacate stim destul de bine cine suntem si ce sunt unii ... chiar si cine este dl Funeriu dar si dl Pop ... haideti sa nu ne mai ascundem dupa degete ca suntem penibili ... mai faceti treaba nu doar de ochii lumii ( aviz sindicatelor) doar suntem cotizanti si nu va merge chiar asa rau dupa cum se vede pe banii contribuabililor ... poate ar fi mai bine sa fie optionala cotizarea la sindicat , poate atunci se vor vedea si rezultate nu doar valuri intr-o lingura de apa ... deci domnilor vizati , va doresc spor la treaba si sarbatori frumoase, caci unii nu tare se vor bucura de ele ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu va opreste nimeni sa stati in sindicat..prefer membri de sindicat nu membri cotizanti

      Ștergere
  21. Dar lucrurile bune? Il felicit pentru camerele de supraveghere puse la bac si la titularizare. Nu s-a mai putut copia ca in alti ani.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ela din Cluj02.02.2012, 17:58

    V-a pus,v-a taiat,v-a aratat.Se pare ca domnul anonim n-a cam trecut pe la scoala,habar nu are sa scrie corect romaneste.O fi vreun analfabet,care acum isi da aere .Da mana cu ministrul,noi va dorim "succesuri".Luati-l si pe Vanghelie,poate tipariti niste "almanahe",costurile si cheltuielile vi le platesc eu.Sporrrrrrrrrr la treaba.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare