9 nov. 2011

FSLI continuă protestele

Membrii Colegiului Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au participat astăzi la un protest spontan, care a avut loc în fața Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
FSLI va picheta Ministerul Educației, zilnic, începând cu data de 15 noiembrie 2011, între orele: 11.00-14.00. La proteste vor participa și membrii FSI Spiru Haret și ai Federației Educației Naționale.
FSLI cere Guvernului României și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului să își revizuiască atitudinea față de politica salarială și să nu înghețe salariile angajațiilor din sistemul public în 2012. Reamintim opiniei publice faptul că în acest moment salariații din educație au de recuperat de la Statul român 33,4%, potrivit deciziilor obținute în instanță. La acestea se mai adaugă alte 12 procente, bani nerecuperați din tăierea salariilor cu 25%, aplicată în luna iunie 2010. Subliniem încă o dată că nerespectarea hotărârilor judecătorești irevocabile privind plata unor drepturi salariale, reprezintă un abuz fără precedent și totodată asistăm la încălcarea drepturilor consfințite de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
FSLI solicită deblocarea posturilor din unitățile de învățământ, ținând cont de lipsa acută de personal.
Federația noastră solicită autorităților să rezolve o altă problemă cu care se confruntă învățământul românesc: numărul prea mare de preșcolari/elevi la grupe/clase. Sunt numeroase situații în care o educatoare este nevoită să se ocupe de 40 de copii, deși legea prevede un număr maxim de 20 de preșcolari, la grupă.
FSLI cere ministerului de resort respectarea prevederilor Legii Educației Naționale, prin care educația ar trebui să primească 6% din PIB, începând cu 1 ianuarie 2012.
Federația noastră reclamă și lipsa de dialog social din partea instituțiilor Statului român, prin care se dorește reducerea la tăcere a sindicatelor.
Detalii www.fsli.ro www.slimm.ro
APELUL INTERNATIONAL FSLI IL GASITI AICI

14 comentarii:

  1. Fiecare actiune conteaza ! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce sa nu spunem si despre faptul ca ministrul funerar a sters-o ca un sobolan? De fapt, s-a conformat prevederilor din Codul de dialog social!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Stapane, spun sindicalistii ca ordinul asta cu raderea cotizatiei din statele de salarii este nelegal si vor face plangeri penale" ar fi spus funerariu la un chiolhan celui mai iubit fiu al poporului. "Ha-ha-ha, rade-i Daniele! N-o sa se intample nimic. Justitia este la picioarele mele.." ar fi raspuns cel mai iubit fiu al poporului. Caruia noi ii dorim, in marea noastra dragoste catre el, sa aiba aceeasi soarta ca si celalalt cel mai iubit fiu al poprului...

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate, mimati lupta sindicala.A plecat Aurel Cornea,dar tradarea a ramas.E intrata in voi ca o boala cronica.Ca nu se mai retine cotizatia pe statele de plata, nu e un capat de lume.Fidecare sindicalist o poate plati personal, liderului de sindicat, sau casierului, ma rog..Multi, foarte multi sindicalisti nu o vor mai plati.S-au saturat de sefii de la sindicat, corupti si pupaciosi de maini guvernamentale.Am fost tradati pe banii nostri si e mare pacat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimule din 11.11.2011, 13:55, din cabinetul carui parlamentar pedele ai scris comentariul? Ai mai multe inadvertente in text care denota ca nu ai nici o legatura cu invatamatul si sindicalismul decat pe aceea de a manca r....t ca o javra ordinara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ministerul Educatiei : de la 8,9 miliarde lei la 8,7 ! AVEM NEVOIE DE SINDICAT !

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu stabilesc liderii de sindicat ca sa nu se mai desfasoare ore incepand de luni,14 noiembrie? Ce mai asteptati? Oamenii nu pot incepe asa, de capul lor, dar daca la nivel de scoala liderii trimit oamenii acasa pana ne dau drepturile hotii astia nenorociti, poate isi dau si ei seama ca nu e de gluma. Nu vedeti ce se intampla? Ei vad ca ne e frica si putin le pasa de drepturile noastre, ele exista numai pentru ei si lingaii lor. Ce mai asteapta sindicatele? Sa disparem de tot? La scoala unde sunt eu lidera este mana-n mana cu directoarele si Giurumescu, mare lider de sindicat se uita la TV, NU FACE NIMIC!!! Pana cand mai toleram cuibul asta de mafioti care sunt si la nivel de sindicat? Anonimii care posteaza de ce nu se semneaza? Lasi!!D-le Pop, nu va mai fotografiati razand, ca noi plangem ducandu-ne la scoala ca la inchisoare. De ce nu recunoasteti ca nu sunteti buni de nimic???

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa protesteze patronatul din invatamant in locul nostru !

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai Adriana, liderii de sindicat nu pot stabili "sa nu se mai desfasoare ore incepand de luni, 14 noiembrie", "liderii (nu pot sa) trimit(a) oamenii acasa pana ne dau drepturile hotii astia nenorociti" pentru ca ar fi arestati imediat pentru 29 de zile si ar fi condamnati cu ani grei de puscarie. La fel ca Miron Cosma pe care nu l-a crezut nimeni. "hotii astia nenorociti" asta asteapta: sa bage frica iremediabil in oameni prin puterea exemplului. Procedura de declansare a unei greve din Legea dialogului social este extrem de complicata si de lunga durata (Si de aceea este, in fapt, o lege dictatoriala). Apoi, chiar credeti ca toti oamenii vor pleca acasa? Eu ma indoiesc ca vor pleca acasa macar 50%. Pentru 16 martie 2011, cei 50.000 de sindicalisti care au fost chemati de lideri sa fie in Piata Constitutiei priveau la televizor mitingul celor 7.000. Atunci au vazut ei "ca ne e frica" si de aceea putin le pasa de drepturile noastre". Si d-l Pop trebuie sa se fotografieze plangand?! Cand se plange? Singura solutie acum este greva spontana. Poate astfel toti cei din cancelarie ar manifesta solidaritate cu colegii lor din cancelarie pentru a-i nu lasa pe mana autoritatilor. Pe toti nu pot sa-i aresteze dar pe 24 din 50 ii vor putea aresta. Dvs. sunteti o persoana hotarata? Liderii sunt lasi? Nu sunt buni de nimic? Incepeti cu colegii din scoala ceea ce vreti. Va asigur ca veti deveni liderul din scoala; poate chiar liderul judetean.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe data de 10 decembrie, 2011, ora 10, la Focsani, la Casa de Cultura a Sindicatelor, in sala mica (cca. 120 de locuri), va avea loc audierea publica: "Legea dialogului social - o lege pentru dialog real sau pentru dictatura? Organizatori: Sindicatul Liber "Educatia", SLI Vrancea, asistent universitar Sebastian SOIMU. Detalii pe: google - web, http://adriandrasescu.ucoz.ro

    RăspundețiȘtergere
  11. Va propun sa va concentrati pe ceea ce ne face ministerul si nu pe viata liderilor de sindicat...Asteptam criticile sau laudele la finalizarea actiunilor. E nevoie de unitatate chiar daca in interiorul nostru avem cartite ale guvernantilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stimate domnule POP, face-ti tot posibilul ca sindicalistii din invatamant sa nu renunte la calitatea de membrii de sindicat, eu am platit pana in ultima luna cand m-am pensionat PROF MARIA ASTILEAN

      Ștergere
  12. Domnule Pop,

    Trebuia să faceţi acţiuni de protest la momentul potrivit nu când aţi pierdut cotizaţiile.

    Acum trebuie să vă lămuriţi cu proprii membri cărora până acum le-aţi luat cotizaţiile vrând nevrând, de cele mai multe ori nefăcând mai nimic pentru ei. Ba mai mult se ştie că liderii de sindicat sunt mână în mână cu directorii de şcoli şi execută oamenii împreună.

    Este corect să vă plătească cotizaţia doar cine vrea.

    De ziua educaţiei de ce nu aţi venit la Ministerul Educaţiei să protestaţi? Veniţi acum în noiembrie ?? Nu e evident de ce veniţi ?

    Trebuia să faceţi grevă când a trebuit, să îngheţaţi anul şcolar nu să mimaţi greva după ce tot voi aţi declansat-o.

    Nu să tradaţi pe amărâţi pe care i-ţi lăsat să se lupte singuri cu mafia cu care voi aţi dat mână. E bine că vi s-au tăiat cotizaţiile; acum vă veţi lupta să câştigaţi banii.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Baba Rada...cine a pierdut cotizatiile? eu nu stiu de asa ceva. deci nu mai dezinfirmati. Nesidicalisti vor ramane oricum pe dinafara proceselor. Venim in noiembrie cand se discuta bugetul pentr anul 2012. Si e normal sa ne zbatem, noi cei din sindicate, ptr un buget mai mare la educatie. asta pentru ca ministrul nu este interesat.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare