8 mai 2011

O noua "reforma" marca Funeriu....Modificarea structurii anului şcolar

Nefiind capabil sa reformeze programa şcolară "minţile creţe" din MECTS pregatesc o nouă "reforma" modificarea structurii anului şcolar.
În fapt doresc să crească cu încă două săptamâni durata anului şcolar.
Logic era să se se facă o reformă a programei şcolare pentru fiecare disciplină şi apoi stabilit numărul de saptămâni necesar parcurgerii acesteia.

Dar cum nimic nu e logic la MECTS nimic nu ma surprinde...
Cert e ca ei doresc sa majoreze timpul de lucru al cadrelor didactice cu 5,5% cu acelasi salariu, iar elevii obligaţi să înveţe balastul din programele şcolare actuale

10 comentarii:

  1. Adica sa muncim mai mult fiindca dupa noua grila ne scad salariile cu 50-70 E ?

    RăspundețiȘtergere
  2. vai de capul nostru...
    trebuie sa facem ceva...
    sindicatele ce fac?

    RăspundețiȘtergere
  3. cand isi da funeriu demisia?

    RăspundețiȘtergere
  4. Intai se LEGIFEREAZA iar apoi se supune . . . dezbaterii publice ! Surpriza : unanimitate ! Curat democratic !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi ce naiba avem de gind sa facem?
    Voi, sefii sindicatelor, propuneti o formula de actiune pe care sa o putem aplica.
    Dar alta decit boicotarea bac-ului, ca am dat deja gres cu asta. Apropo ... colegii se cam inscriu in comisii in ciuda indemnurilor tale de pe blog. Indeamna-i de la TV, ca are mai mare audienta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer, eu sunt de acord cu modificarea structurii anului scolar daca aceasta inseamna sa incepem la 1 sept si sa beneficiem de o vacanta de iarna mai lunga cu doua saptamani. Este si o reducere a cheltuielior de incalzire, si mai mult timp liber de sarbatori pentru copii, plus ca vremea este uneori potrivnica celor de la sate , care se deplaseaza greu iarna. Cat priveste programele, ce reforma este asta cu aceleasi continuturi stufoase si fara timp de consolidare a cunostintelor? Cum sa formezi competente pe niste cunostinte cu care nu ai timp sa "jonglezi" transdisciplinar? Hai sa fim seriosi, e aceeasi Marie, cu alta palarie...

    RăspundețiȘtergere
  7. -nu ne putem astepta la ceva corect pentru noi si elevi
    -cerem conducerii sa caute masuri-majoritatea dintre noi suntem de acord cu ele
    -cand ajungem sa le aplicam ne uitam in alta parte... .

    RăspundețiȘtergere
  8. Desigur, pentru ceea ce se petrece acum sunt vinovati liderii de sindicat. Nici un lider de sindicat nu si-a dat inca foc in Piata Constitutiei sau in fata MECTS. S-au imbarligat cu politicienii si i-au chemat pe sindicalisti sa protesteze in Piata Constitutiei, in Piata Victoriei, in fata MECTS, in fata prefecturilor si a sediilor partidelor politice (institutii ale politicienilor, nu-i asa?!). Iar oamenii, cum sa iasa in strada? Pai, ce? Nu se vede mai bine la televizor!? Dar am, asa, si eu, o banuiala: se comenteaza si se arunca cu noroi, cu mare usurinta, in sindicate si lideri din sediile cabinetelor parlamentarilor pedelisti. Sunt in eroare?

    RăspundețiȘtergere
  9. funeriu... o pacoste pentru invatamantul nostru. sa-si dea demisia cat mai repede, daca nu sa mai invete putin si in Romania nu numai in strainatate si sa-si aduca si copiii lui sa invete aici in Romania.
    Anonim

    RăspundețiȘtergere

Postări populare